Bu gidişata dur demek istiyorum.

Bir de keşke 20 li yaşların başındaki arkadaşlar da yazsa onların annesi ne yapmış yani o fazla ilgi özel ders vs ne hissettirmiş

Zira ben 36 yım benim kuşağımın çoğunun annesinin doğru düzgün eğitimi yok mesela Kv min okuması bile yok ama üni mezunu 4 çocuğu var babaları da ortaokul mezunu

Ama işte 90 sonrası okumuş çalışan kadın çocukları nasıl geçirmiş o dönemi

Benim annem babam öğretmen ve onlar beni çalıştırmadı ben Anadolu lisesine gittim ki o sınıfta ailesi İngilizce bilen azdı annem bilirdi ama oturup çalıştırmadı

benim annem babamda öğretmen hiç ders çalıştırmadılar.. tesadüfe okumuşuz şu durumda :))

Benim kardeşim zamanında annem emekli olmuştu. Bize göstermediği ilgiyi ona gösterdi çünkü yeni eğitim sistemimiz bunu gerektiriyor. Misal ben set aldırmıyorum, okul kitapları da gelmedi, veliden de para toplamadım. Nasıl devam etmem lazım?
Kitaplar boş zaten, çocuğa otur şurayı oku bana anlat denecek bir yer ben bulamıyorum. Veliler de bulamıyor ki çocuğa anlatsın, yaptırsın.
Eskiden hatırlarım, parçadan önce bir hazırlık çalışması olurdu, onu yapardık deftere. Okurduk, metinle ilgili sorular, kelime çalışmaları olurdu onu yapardık. Yani ödev boldu, kitaplar doluydu, konuyu anlatıyordu. Üstelik günde 5 ders olmasına rağmen yetiyordu.
Ben Anadolu Lisesini bir tane uyduruk kolejlere hazırlık kitabına evde çalışarak kazanmıştım. Şimdi evde çocuğun tek başına çalışarak yapabileceği bir sistem yok maalesef.

aa evet kitaplar resmen boş.. bir ünitede 3 sayfa resim 1 sayfa işte konu neyse onun anlamı ama o da yarım yamalak 2 sayfası yok çocuk derste ailesiyle yaptığı alışverişi anlatmış vs .. bitti gitti..
geçen sene öğretmen ödev verirdi şu üniteden 10 tane soru çıkarın.. 10 soru çıkaracak bilgi yok ki.. çocuk bulamıyor 3 soru çıkarıp kalıyor e doğal olarak bana geliyor 3 soruda ben çıkarabiliyorum babaya postalıyorum :)) D damdan işte bu ve benzeri noktalarda ödeve yardım gerekiyor :)

Bır kac gun sonrası ıcın anne cocuk danısmanından randevu aldım.
Çocukta dıkkat dagınıklıgı olabılır mı acaba dıye

:kusmuk:Dimi ya.
Ama baska yanı su Koalina Koalina bile gecen sene ne cektı benden bır bılsen
Hatta yıne forumdan baska bı arkadas bana eba ogretmen sıfresını verdı ben calısayımda cocuga anlatabıleyım dıye zıra benım egıtım hayatımın yarısı turkıyede yarısı yuannıstanda gectı saglam bır alt yapım olmadıgı gıbı senın gıbı bende el yazısını gecen sene ogrendım
Yok canım bir kaç soru sordun sadece olur o kadarcık:)

aa evet kitaplar resmen boş.. bir ünitede 3 sayfa resim 1 sayfa işte konu neyse onun anlamı ama o da yarım yamalak 2 sayfası yok çocuk derste ailesiyle yaptığı alışverişi anlatmış vs .. bitti gitti..
geçen sene öğretmen ödev verirdi şu üniteden 10 tane soru çıkarın.. 10 soru çıkaracak bilgi yok ki.. çocuk bulamıyor 3 soru çıkarıp kalıyor e doğal olarak bana geliyor 3 soruda ben çıkarabiliyorum babaya postalıyorum :)) D damdan işte bu ve benzeri noktalarda ödeve yardım gerekiyor :)
Aynen öyle, konu anlatımı yok. Misal yönleri anlatırken yönler şunlardır demiyor, yön bulma yöntemleri demiyor. Koyuyor bir karınca yuvası, sizce neden inceliyorlar diyor, sizce yönler başka nasıl bulunur diyor. Sizce, bizce diye diye boş boş gidiliyor. Ben 4. sınıfta hiç işlemedim o kitapları, ek kaynak aldırmak zorunda kaldım, evde kaldı o boş kitaplar. Ayıp yani, bedava diye de bomboş kitap olmamalı.

Şimdi kızlar anca müsait oldum.

Biz 6 gibi evde oluyoruz , genelde çok acıkmış oluyor ve ona yemeğini hazırlıyorum ( yemeklerimi sagolsun annem sabahtan yapıyor) 6.30 gibi en gec yemek yenmış oluyor.

Gecen sene hemen derse baslıyorduk 3-4 saat ders suruyordu , fakat bu sene daha sakın kalmaya calısıyorum

o yuzden 8 kadar serbest zaman tanıyorum ona dünde öyle yaptım fakat 8 gibi çok güzel oyuna dalmıştı dediki oyunum bitince ödevimi yapıcam . yarım saat bekledim sonra ben gitmek zorunda kaldım saat ilerliyor diye.

Hayat bilgisi kitabından 2 sayfa, matematikten 3 sayfa ödevi vardı kitaptan yine.
Matematikte onluk birliklerle ilgili alıştırmalar yaptı, hayat bilgisini yaptı 1 saat sürdü .
Daha sonra ben okulda öğrendiği türkçeden sesli harf saymayla ilgili 20 kelime yazdık ( herhangi bir sıkılma belirtisi göstermedi) bu konuda dün yıldız almıştı ama genede tekrar ettirdim , Matematikten yapamadığı bir problem vardı yine soru şöyleydi

1 onluk 2 birlikten oluşan elmalar ile 2 deste elmaların toplamı kaçtır ?

Iste bunu gosterırken epey sıkıldı. ben sayıları degıstırerek 3 problem yaptırdım tahtasında. 1.30 saat sürdü tüm odevler calıstırmalar.

Dün yıldız aldıgı ıcın bu sene ılk defa maske ve okuma kıtabı aldık kendısıne hatta ben değil yengesi almış sagolsun.

Sonuc olarak soyle bı anlasma yaptık

Eğer hafta sonuna kadar 5 yıldız alırsa toplamda pazar günü kuzeniyle sinemaya gideceğiz( ben girmeyecekmişim beni istemiyorlar) , toplam 20 yıldızda peluş 10 yıldızda lisanslı futbol topu istedi.

Sıkıntısız sorunsuz gecırdık günü.

Öğretmenine dün mesaj attım. Hani oğlandan bir şikayetiniz veya istediğiniz varmı ? Ben neredeyse her gün konu tekrarı yaptırıyorum derslemi ilgilenmiyor, konuşuyor mu filan dıye yazdım.

Oda bana demiş, gayretinizi tebrik ediyorum defterindeki notları görüyorum . ilgisiz diyemem , çaba gösteriyor ancak parmak kaldırmıyor , problemleri yaptıgında cekınemden defterini getiriyor yanlısları olabiliyor. Gecen sene ki gibi oldukca utangac ve sessız bır cocuk. bu konuda bence once bunu asmalıyız rehber ogrt dılersenız gorusebılırsınzı demiş.
Önce o gorusecek sanırım haftaya carsambada ben gıdecegım sonrada egeyle gorusmeye baslayacakmıs rehber ogretmen

bızde durumlar boyle.

X