Bu gidişata dur demek istiyorum.

ama peki kuzenler vs de mi öyle

yani Koalina yı şimdi 40 tane birinci sınıf yormuştur ama çağırayım

belki de bu işin raconu öyledir yani yarım kalacaktır sayfalar

belki de hakkaten öğretmen bu konuyu atlıyordur ama sizin sınıfta da bir çok çocuk var bu sıkıntı herkeste mi var onu irdelemek lazım

yani cidden öğretmende iş biter ama Ege bence sana güveniyor derse odaklanmak yerine annem ile hallederiz diyor gibi

açıkça ona sordun mu bunu neden derste yapmadığını

Gecen sene oluyordu o yetıstıremıyorum dıyordu , tenefuse cıkıyorum dıyordu.
Bu sene henuz yarım yok , ama bu seferde ah keske duzgun yazsada eksık kalsa dıyorum ıcımden ama :)
tabı kız egenın aslan gıbı anası var onun yerıne herseyı dusunur dıye dusunmeye basladı cocuk buna emınım yanı.

Kuzenı oyle degıl hatta kuzenı egeyle aynı yasta ve annesı eve 8 gıbı gıdıyor o cocuk anahtarla eve gırıp tek basına ders yapıyor , ha televızyon karısında yapıyor ama yapıyor yanı evde tek kaldıgınamı sasırayım , o yasta anahtarla eve gırmesınemı sasırayım bılmıyorum. Ama sadece o degıl onun gıbı baska arkadaslarıda var egenın annelerı cay getırene kadar cocuklar odevlerı cıkarıp yapıyor :)

Öncelikle oğlunuz henüz çok küçük. Kas gelişimi tamamlanmamış, yazısı daha oturmamış. Yani çirkin olması ve okunmaması çok normal. Zaman tanıyın, tekrar yazdırarak çocuğa işkence yapmayın derim. Ayrıca birlikte bir çizelge oluşturmanız, hangi saatte nelerin yapılacağına karar vermeniz de önemli. Belirli bir ödev saati olur da düzenli uygularsanız ödev yapma alışkanlığını kazandırabilirsiniz. Ödev saati olduğu ladar oyun saati olmasına, kitap okuma saati olmasına ya da sohbet etme saati olmasına da özen gösterin, yani programda çeşitlilik olsun.

Genel olarak dertleriniz her ebeveynin derdı gibi... Çocuk bu, ödev yapmaktansa oyun oynamayı tercih edecektir (sorumluluk duygusu fazla gelişmiş değilse) ki emin olun birçok yetişkin de onun yerinde olsa oyunu tercih eder.

İyi fikir, hazır cocuk yokken bende bır guzel çizelge hazırlıyayım

Ama çocuğunuz ile birlikte hazırlarsanız daha sağlıklı. Dayatma yapmak yerine onu da sürece katarak çizelgeyi benimsemesini sağlayabilirsiniz. Bir de okuldan gelince dinlenme zamanı olmasına özen gösterin, okulda yorulup evde gelip aralıksız devam ederse okuldan da ödevden de soğuyabilir.

işte cevap burada cute

bak şurada iyi kötü samimiyetimiz oldu

azıcık al eline çuvaldızı batır kendine

hayatta müthiş zorluklar yaşamışsın Ege senin için çokkkkkkkkkkkkkk önemli

ama işte onun da kendine yetebilen birey olması lazım

ben de ilkokula gitmeden önceki sene evde yalnız kalırdım mesela

hayatımın hiçbir aşamasında da ödevini yap diyen olmadı

kendi sorumluluklarım vardı

bak oğlanı okula götürdük ilk gün

4. 5. sınıf çocuklar anneleri elini tutarak geldi, sıramız nerede dedi vsvs mızmızlandı

ya o yaş çocuğu koşarak okula gelir arkadaşlarını bulur

çok bağımlı yapıyoruz çocukları

sen değil bak biz diyorum, o nedenle azıcık sorumluluklarını ege ye ver

başka sorumluluk ile başla ya da onlar yaparsa ege de yapar diye düşün

gönder kuzene birlikte takılsınlar ödevler bitecek şartı ile mesela

haftada bir gün bağımsız olsun gerekirse aç kalsın mesela gidip ekmek koparıp yesin

İyi fikir, hazır cocuk yokken bende bır guzel çizelge hazırlıyayım

cuteeeeeee

çizelgeyi sen değil Ege hazırlayacak

ona diyeceksin

gel böyle yapalım diye

çizelgeyi o hazırlasın yazsın

panosu vs varsa assın

senin değil onun çizelgesi

kız işim var patron kızacakkk bıktım sizin çocuklardan diyecek :))))))))

Aynı sıkıntıyı 2. sınıfa giden oğlumla yaşıyorum. Yazısını okumam neredeyse mümkün değil bazen ona tercüme ettiriyorum oğlum burada ne yazıyor diye :)))) Gelelim ödev kısmına hiç ödev yapma alışkanlığı yok, nedenine gelince öğretmenimiz asla ödev vermiyor. Geçtiğimiz hafta sonu toplantı vardı yine aynı konu gündemdeydi ödev konusu; öğretmenin tavrı net bu konuda ben ödev vermem, çocuklar sıkılmamalı bu dönemde okulda zaten öğrenmesi gerekenleri ben öğretiyorum siz evde defterine bakın örneğin o gün desteyi öğrenmişsek bilgisayarı açtırın ve google deste ile ilgili problemler yazmasını söyleyin ve çıkan sayfadaki iki problemi defterine yapsın bu çocuğun aklında kalır ödevi budur mesela. Ben onlara her gün test kağıtları dağıtsam ya da sayfalarca ödev versemde o çocuk onları zorunlu olarak yapacak ve aklında kalmayacak. Araştırmacı olsun çocuk sadece önüne konulan kitaptan ya da testten soru çözmekle olmaz, dedi. Kitaplarından arada sayfalar yaptırın ama zorlamayın örneğin o sayfada 10 tane problem mi var 5'ini yaptı ve sıkıldı bırakın yapmak istemiyorsa yapmasın diyor. Ben geçen yıl yazmak istememesi konusunu konuştuğumda öğretmen henüz çok küçükler öğrenecek acele etmeyin diye beni teselli etti düşün artık.

Son düzenleme:
29-6= 23 degilmi ya?
13 yazmissin yanlislik oldu galiba :)
Ahah onu ben de dusundum, muhtemelen gözden kaçtı bir an :)

Cute sana gelince cidden çok sevimlisin, sevimli bir annesin :) ege'nin yazısı da maşallah çivi yazısı gibim ama zamanla düzelecek annesi :) gerçi üni bitti benim yazım hala kotu amma biraz çok mu yukleniyoruz sanki çocuklara. Sen böyle yazinca annem geldi aklıma. Benim kardeşim de 3'e gidiyor 8 yaşına girecek kasımda annem de böyle yok kitapçıklar, yok testler, yok konu anlatımları. Ben anneme dinletemiyorum. Yahu kadin diyorum ben bu kizin yaşında 1. sınıfa başlamıştım, hem de ağlıyordum annem beni bıraktı gitti diye bu kız 3'e gidiyor çok yüklenmiyor musun diye. Atladigimiz birşey var onlar daha cok küçük. Oyun çağında, yani oyun-ders ikilisinin ortasını bulmak lazım. En önemlisi de bağımsız çalışmayı öğrenmeleri gerekir cute. Ben eğitim dönemimin başlangıcından sonuna kadar kimseden yardım almadan, kimse birşeye karışmadan kendim hallettim. Önemli olan o sorumluluk bilincini aşılamak.

6.5 yasindaki cocuga yuklediklerine bak.Dehsete dustum cute.
Bu evladinla ilgilenmek degil haberin olsun.Ikinizde cok yipranirsiniz ileride haberin olsun.Bunu bir egitimci olarak soyluyorum.

7 yasında bı cocuktan bahsedıyoruz cute :)
oyun oynamaya odevlerını aksatmaya meyıllı olacak tabı cunku cocuk o :)
sureklı baskı kurmadan duzen verırsen yavas yavas kendı kendıne dusunup yapmaya baslayacaktır zamanla alısır
:)

bunun ıcın aıle toplantısına ne gerek var
odevden sonra test cozmek ıstemedıgı anda test cozmek ıstemıyor musun ? pekı ozaman test bı bulmaca seklı bı oyun seklı bunuda yaparız ıstedıgın oyunu da yaparız senı zorlamıyoruz desen cocugun teste karsı sempatısını kazansan
kı zaten testler ek ler ıcın yası da kucukte neyse

bu sekılde cocugu stres sahibi yaparsın :)

6.5 yaşında ya o daha.. Nedir bu kadar üstüne düşmek. Ne annem ne babam bana bir gün ödevini yaptın mı test çözdün mü demedi.. Türkiye deresi yaptım
Hele bir de 6.5 yaşında ya.. Çok çok küçük ..Sadece ödev yapmasına teşvik edebilirsiniz. Ödevi yaptırmayın. Sağ sol fark etmez ben de solağım hiçbir sıkıntı çekmedim şu ana kadar. Yazıya gelince, düzelir elbet iyice alışsın eli

ya şimdi kızacaksınız ama ben sizi çok sakin, olgun filan görüyordum ama şimdi yazdıklarınızı okuyunca, nickinizi bir daha kontrol ettim. 2.sınıfa giden çocuğun test çözmesini beklemek, yazdıklarını evde bir daha yazdırmak, solak olmasına içerleyip yazısının çirkinliğinden dem vurmak... şoktayım şu an.
daha kalem tutmaya yeni başlamış, okul kousu hayatına yeni girmiş bir çocuk bu annesi. istediği kadar zeki olsun, çocuk. sorumluluk almasını beklemek başka. böyle büyük beklentiler içerisinde olmak başka.
bence siz biraz rahat olun, siz sıkılmışsınız ödevlerden, onu da bunaltmayın. oturmayın yanında. yapsın, bitince kontrol edin. olmaz mı?

Her çocuğun hayal gücü ve hayatı algılayışı farklıdır.
Biraz fazla yukleniyorsun bence.
Çocuğun sorumluluk almasına izin vermemişsin ki hic.

Okulda kötü yazıyorsa bırak kendi düşünsün okuyamadığı zaman daha düzgün yazmaya başlayacaktır.
Eğer okuyamadığı için ödevini yapamıyorsa rezil olsun. Daha dikkatli olur. Bunları tecrübe etmesine izin ver.

Mesela aranızda ki yas farkını hemen hesaplaması gerekiyor diyorsun ya,
Bazen oluyor 4 5 yaşında ki çocuklar izledikleri çizgifilm karakterlerin aslında var olanla farklı olduklarını anlayamıyor.
Bu çocuğun farklı zekaya sahip olduğuyla alakalı.

Öğretmeninin söylemesi gereken şeyleri sen söyleme.
Annesin sen. Sürekli okulda yapamazsam evde annem nasıl olsa yapar bilincini işlemişsin.
O nedenle yazısını düzeltme gayretine hiç girişmemiş.

Biraz kendi haline bırak.
Çocuklara o kadar çok ödev veriyorlar ki ilk basamakta eğitimden soğuyor. Üzerine bir de evde tekrar :) o yasta ne kadar sıkıcı gelirdi düşünsene.

Bizim zamanimizda el yazısına bu kadar yer verilmiyordu heralde. Ben onu da gereksiz görüyorum. Keske kaldırsalar.

Ben sok oldum okurken...Egitimciyim ben boyle de olmaz dedim.Sorumluluk bekledigin minnacik bir cocuk. Solla yaziyorsa ne olmus ?ben de solagim hic te guzel yazamam yillardir ne var bunda herkes inci gibi mi yazacak ? Cocugu rahat bırakın kossun oynasin biraz okumayi da öğrenmiş zaten .Cocuk bu çocuk .Rahat birak sogutursun . Geri degil neden sorumlulk yukluyorsun. Sen ona baski yaptigin icin senden onay bekliyor.Ben onca okul okudum bitirdim bir kere de calis diyen olmadı.Kardesim de az bakardi cok iyi yerlere geldi .Bu kadar germeyin ...

Bu konuda tevcrubeli degilim ama eger odevini yapmazsa ogretmeni enden yaomadigini ve birdahaki sefere yap.asi gerektigini soyleyecek.
Ozaman kendisi dile getirir odevim var diye. Sende sen basla yapamadigin birsey olursa yardimci olurum. Yada odevini bitirdikten sonra kontrol ederim dersin.

Gecmis olsun bu arada.

Daha 6,5 yaşında ki çocuktan beklentin biraz fazla gibi geldi bana :)

Bu arada geçmiş olsun.

ben de öğretmenim ve 1.sınıftan beri yeğnemin dersleriyle ilgileniyorum bu sene 4. sinif oldu. ayni sorunlari onunla da yaşıyoruz ve sinif ogretmeniyle konustugumda bunlarin cok yaygin problemler oldugunu söyledi.

benim en büyük sıkıntım dediginiz gibi basit bir ödev sorumluluğunu bile almamasi. ben bu ödevi yapmadan gidersem nolur kaygısı yok. bu seneye kadar malesef hep biz takip ettik ödevin ne, bitirdin mi vs diye. en azindan sizin takip ediyor olmaniz güzel. ogretmeniyle devamli dialog halinde olun.

bir de tavsiyem ödev yaparken başında beklemeyin ödevini bitirmesi için oturtun ara ara kontrol edin ödev bittikten sonra doğru yapmis mi diye kontrol edin inanin yükünüz rahatlar. ödevlerini güzel yaptiginda ara ara ödüllendirilen ama sakin aliskanlik haline getirmeyin.

hergün saatlerce ders calismasini beklemeyin sonuçta o bi çocuk. bazi gunler ödevi yoksa birakin oyun oynasin sadece biraz kitap okuma yaptirin yeter.

hergün konu tekrarı yapmasina ya da hergün hergün test cozmesine de gerek yok bunlari arada bir yapması yeter o daha 2. sınıf. hergün yapmasi gereken şey kitap okumak kitap okumaya aliskanligi kazanmasi icin ugrasin bence.

hergün eve gelince lutfen yeniden defter yazdırmak gibi bisey yapmayin tam bir iskence ! onun yerine ogretmeninden rica edin arada kontrol etsin defteri, öğretmeni sinifta uyarsin daha dikkatli yaz vs diye.

cocugunuzun henüz 2. sinif oldugunu kabullenip teoga hazirlanan 8. sinif ogrencisi gibi ders calismasina gerek olmadigina kendinizi ikna ederseniz siz de rahatlarsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…