Ama fark su kı canım devlet okulunda gecen sene bızımde hep yardımcı setler eve gelmıyordu sonra haftada 1 gun bır gonderıyor bu eksıklerı yarına bıtırıp getırın dıye 30 sayfalık kıtapta rahat tum sayfalar yarım yarım. abov yan ben ogretmen olsam onları bıtırmeden tenefuse cıkmalarına ızın vermem arkadas hem eve gondermıyorsun gunluk takıp edılmıyor hemde 1 gecede onların bıtmesını ıstıyorsun ohoo ne uyuduk calısma masalarının uzerınde. mutfakta sofra sabaha kadar kokustu kaldıramadık ayretten calısıyordum ben yanı :)
ama peki kuzenler vs de mi öyle
yaniKoalina yı şimdi 40 tane birinci sınıf yormuştur ama çağırayım
belki de bu işin raconu öyledir yani yarım kalacaktır sayfalar
belki de hakkaten öğretmen bu konuyu atlıyordur ama sizin sınıfta da bir çok çocuk var bu sıkıntı herkeste mi var onu irdelemek lazım
yani cidden öğretmende iş biter ama Ege bence sana güveniyor derse odaklanmak yerine annem ile hallederiz diyor gibi
açıkça ona sordun mu bunu neden derste yapmadığını
Merhaba kızlar
Bilmem bu konudan sadece ben mi dertliyim .
Konu oğlumla ilgili, oğlum 6.5 yaşında şuanda 2. sınıf öğrencisi.
Bende bir kaza gecirdiğimden dolayı yanında oldum bu süreçte düne kadar.
Sorun aslında ödevler ve bendeki yarattığı etkide sayılabilir bilemiyorum.
Geçen seneden bahsedecek olursak , gecen sene asırı derecede cok ılgılendım, ilk sınıf yeniydi küçüktü olabilirdi bilmiyorum ama tüm ödev sürecinde yanında oturuyor oldum, bazen elini tutup yardım ettim bazen anlattım hatta cogunlukla okulda ogrendıgı konuyu bende ona evde anlattım anlayabılecegı bır dılle.
2.5 ayda okumayı söktü.
2. dönem kısmen daha rahattı diyebilirim ancak dönem bitmeden kolunu kırdı ve bi süre okula gidemedi 3 hafta kadar sonrada okul bitme sürecine girdi . Yaz tatilinde de çalıştırdım . Hiç sorun yok, zekide bir çocuk.
Mesela diyelim ki büyüklerin konuşmaları söyle erken anne oldun sen cute, bende evet güzel oldu diyorum . Kaç yasındaydın anne sen 29 , bende 6 o zaman aramızda 13 yas var diye düşünmeden söyleyebilir durumda.
E sorun şu ki, ben peşinden koşuyorum ve artık bunu yapmak istemiyorum. Ama sadece bu değil kendisi sağ ve sol elini eşit düzeyde kullanıyordu ama gecen sene solla yazmaya karar verdı ve yazısıda cok guzel degıl acık konusmak gerekırse. Şuandada okuldan getirdiği defteri aksamları ben tekrar yazdırıyorum cunku okunması mumkun bıle degıl bana göre. El yazısı oldugu ıcın degıl ama matematık defterı tren yolu cızıyor sankı, okumaya calısırken kendımı kaybedıyorum hangı kelımeyı okumaya calıstıgımı parmakla takıp edıyorum.
Sabah 12: 20 de evden cıkıyoruz, evden cıkana kadar bı kosturma, bahsettıgım gıbı kaza gecırdım ve doktor ıslerım oluyor onu okula bırakıp doktora oradan eve , oğlan eve gelmeden yemek hazır, hatta salata bıle hazır . Sanırsın denetime geliyorlar, herşey hazır cocuk bekleniyor.
Ben sorarsam odevlerden bahsedıyor sormazsam ki dün 20.30 kadar bekledim ,hiç ödev mödev demedi oyun oynadı bişeyler çizdi boyadı ben sorunca sabah yaparım dedı ama ben bu sekılde bır ertelemeye gelemem kı oda bunu bılır oturduk yaptık. ( Bende yanında heykel misali)
Ödev azdı cıdden 5 dk sürdü, isterdim ki birazda test çözsün.
İmkanlar var , test kıtaplarıda aldık gayette eglencelı seyler.
Neyse kısacası kendi sorumluluğunu almasını istiyorum.
Hatta ödevi hatırlatmayıp okula ödevsiz gitsin gerekirse , ama nereden nasıl baslıcamı bılmıyorum acıkcası ben onunla ilgilenmezsem kendimi kötü hissediyorum , yani kendi sorumluluğunu alsın derken ipin ucunuda kacırmak ıstemıyorum.
Sizde şikayetci değilmisiniz bu durumlardan , hem dediğim gibi sadece sorun peşinden kovalamam değil hemen hemen günde 3-4 sayfa yazdıgını evde yazdırmak ekstra 1 saat demek bizim için. Ödevde misal 1 saat sürse gelde konu tekrar yapsın ne onun isteği, ne benim sinir sistemim bunu kaldıramıyor.
İyi fikir, hazır cocuk yokken bende bır guzel çizelge hazırlıyayımÖncelikle oğlunuz henüz çok küçük. Kas gelişimi tamamlanmamış, yazısı daha oturmamış. Yani çirkin olması ve okunmaması çok normal. Zaman tanıyın, tekrar yazdırarak çocuğa işkence yapmayın derim. Ayrıca birlikte bir çizelge oluşturmanız, hangi saatte nelerin yapılacağına karar vermeniz de önemli. Belirli bir ödev saati olur da düzenli uygularsanız ödev yapma alışkanlığını kazandırabilirsiniz. Ödev saati olduğu ladar oyun saati olmasına, kitap okuma saati olmasına ya da sohbet etme saati olmasına da özen gösterin, yani programda çeşitlilik olsun.
Genel olarak dertleriniz her ebeveynin derdı gibi... Çocuk bu, ödev yapmaktansa oyun oynamayı tercih edecektir (sorumluluk duygusu fazla gelişmiş değilse) ki emin olun birçok yetişkin de onun yerinde olsa oyunu tercih eder.
Gecen sene oluyordu o yetıstıremıyorum dıyordu , tenefuse cıkıyorum dıyordu.
Bu sene henuz yarım yok , ama bu seferde ah keske duzgun yazsada eksık kalsa dıyorum ıcımden ama :)
tabı kız egenın aslan gıbı anası var onun yerıne herseyı dusunur dıye dusunmeye basladı cocuk buna emınım yanı.
Kuzenı oyle degıl hatta kuzenı egeyle aynı yasta ve annesı eve 8 gıbı gıdıyor o cocuk anahtarla eve gırıp tek basına ders yapıyor , ha televızyon karısında yapıyor ama yapıyor yanı evde tek kaldıgınamı sasırayım , o yasta anahtarla eve gırmesınemı sasırayım bılmıyorum. Ama sadece o degıl onun gıbı baska arkadaslarıda var egenın annelerı cay getırene kadar cocuklar odevlerı cıkarıp yapıyor :)
İyi fikir, hazır cocuk yokken bende bır guzel çizelge hazırlıyayım
Ahah onu ben de dusundum, muhtemelen gözden kaçtı bir an :)29-6= 23 degilmi ya?
13 yazmissin yanlislik oldu galiba :)
Buarada bu aksam aıle toplantısı yapacagız. Bıraz arastırdım ettım.
Ödevlerınden sonra ders calısmak ısteyıp ıstemeyecegını soracagız ama uygun bır dılle. Bızden sıkayetın var mı , bızden memnunmusun dıye bakalım neler cıkacak ortaya.
Buarada soylemısmıydım kendı basına yapabıldıgı cogu seydede asla odadan dısarı cıkmamızı ıstemıyor sanıyorkı bız dıger odada vur patlasın cal oynasın yapıyoruz o odev yaparken
Aslında bende hep oyle diyordum daha gecen sene en azından bılırsınız harflerı yazdılar bın kere onları bıle tek basına yaptı cogu cocuk. Öğretmende sızınkıler( benımkı dahıl 2 kısı sınıfta 66 aylık ıdı) sız aman bırakmayın dedıler sonuc olarak cocuk suanda ben odada yoksam kendıne guvenmıyor ve yapmıyor veya abartmıyorum 5 kere mutfaga gelıyor onaylatmaya.
Soyledıgım sey cogu zaman hı hı o kadar yanı onay alıyor.
Ben ödevin varmı demesem hiç ne yapar onuda bilmiyorum mesela.
Ve dediğim gibi defterini güzel kullanamadıgı ıcın her aksam tekrar yazıyoruz.
Buarada benım oglum ve bızım gıbı dıgerlerı ogretmenden ılgı goremıyor cunku henuz hala okumayı sokememıs cocuklarla ugrasmak zorunda kalıyor ogretmenımız yanı konu tekrarı yaptırmadan olmaz dıye dusunuyorum
ben de öğretmenim ve 1.sınıftan beri yeğnemin dersleriyle ilgileniyorum bu sene 4. sinif oldu. ayni sorunlari onunla da yaşıyoruz ve sinif ogretmeniyle konustugumda bunlarin cok yaygin problemler oldugunu söyledi.Merhaba kızlar
Bilmem bu konudan sadece ben mi dertliyim .
Konu oğlumla ilgili, oğlum 6.5 yaşında şuanda 2. sınıf öğrencisi.
Bende bir kaza gecirdiğimden dolayı yanında oldum bu süreçte düne kadar.
Sorun aslında ödevler ve bendeki yarattığı etkide sayılabilir bilemiyorum.
Geçen seneden bahsedecek olursak , gecen sene asırı derecede cok ılgılendım, ilk sınıf yeniydi küçüktü olabilirdi bilmiyorum ama tüm ödev sürecinde yanında oturuyor oldum, bazen elini tutup yardım ettim bazen anlattım hatta cogunlukla okulda ogrendıgı konuyu bende ona evde anlattım anlayabılecegı bır dılle.
2.5 ayda okumayı söktü.
2. dönem kısmen daha rahattı diyebilirim ancak dönem bitmeden kolunu kırdı ve bi süre okula gidemedi 3 hafta kadar sonrada okul bitme sürecine girdi . Yaz tatilinde de çalıştırdım . Hiç sorun yok, zekide bir çocuk.
Mesela diyelim ki büyüklerin konuşmaları söyle erken anne oldun sen cute, bende evet güzel oldu diyorum . Kaç yasındaydın anne sen 29 , bende 6 o zaman aramızda 13 yas var diye düşünmeden söyleyebilir durumda.
E sorun şu ki, ben peşinden koşuyorum ve artık bunu yapmak istemiyorum. Ama sadece bu değil kendisi sağ ve sol elini eşit düzeyde kullanıyordu ama gecen sene solla yazmaya karar verdı ve yazısıda cok guzel degıl acık konusmak gerekırse. Şuandada okuldan getirdiği defteri aksamları ben tekrar yazdırıyorum cunku okunması mumkun bıle degıl bana göre. El yazısı oldugu ıcın degıl ama matematık defterı tren yolu cızıyor sankı, okumaya calısırken kendımı kaybedıyorum hangı kelımeyı okumaya calıstıgımı parmakla takıp edıyorum.
Sabah 12: 20 de evden cıkıyoruz, evden cıkana kadar bı kosturma, bahsettıgım gıbı kaza gecırdım ve doktor ıslerım oluyor onu okula bırakıp doktora oradan eve , oğlan eve gelmeden yemek hazır, hatta salata bıle hazır . Sanırsın denetime geliyorlar, herşey hazır cocuk bekleniyor.
Ben sorarsam odevlerden bahsedıyor sormazsam ki dün 20.30 kadar bekledim ,hiç ödev mödev demedi oyun oynadı bişeyler çizdi boyadı ben sorunca sabah yaparım dedı ama ben bu sekılde bır ertelemeye gelemem kı oda bunu bılır oturduk yaptık. ( Bende yanında heykel misali)
Ödev azdı cıdden 5 dk sürdü, isterdim ki birazda test çözsün.
İmkanlar var , test kıtaplarıda aldık gayette eglencelı seyler.
Neyse kısacası kendi sorumluluğunu almasını istiyorum.
Hatta ödevi hatırlatmayıp okula ödevsiz gitsin gerekirse , ama nereden nasıl baslıcamı bılmıyorum acıkcası ben onunla ilgilenmezsem kendimi kötü hissediyorum , yani kendi sorumluluğunu alsın derken ipin ucunuda kacırmak ıstemıyorum.
Sizde şikayetci değilmisiniz bu durumlardan , hem dediğim gibi sadece sorun peşinden kovalamam değil hemen hemen günde 3-4 sayfa yazdıgını evde yazdırmak ekstra 1 saat demek bizim için. Ödevde misal 1 saat sürse gelde konu tekrar yapsın ne onun isteği, ne benim sinir sistemim bunu kaldıramıyor.