Bu gidişata dur demek istiyorum.

Şu amerikan filmlerinde olur ya kadınla erkek asansörde öpüşerek eve girerler, eve girer girmez kapının orada soyunmaya başlarlar, ben de aynı şekilde, kapıdan girer girmez üstündekileri çıkarıp ellerine veriyorum, asıyorlar kendileri neyse ki, ben yapmasam o şekilde oturma odasına gidecekler.

Ya da odalarına sözde soyunmaya gidecekler ama girer girmez oyuncakları görünce başına çökecekler.

Dün eve beraber girdik, ikisini de yanımda banyoya sokup musluğu açtım, yoksa ellerini yıkamak akıllarına gelmiyor.

Sabah küçüğü kaldırdım, banyoya götürdüm, çişini yaptı, yüzünü yıkadı, pijamasını demin bahsettiğim erotik hareketlerle ben çıkarttım, hadi giyin dedim, bi baktım atlet kilot oyuncakların başında. Abla da yanında üstünde pijama. (abla eşittir 9,5 yaşında)

Çok normal yani.
Biraz ittireceksin.

Şimdi bakın bu yaştaki çocuğa vermeniz gereken tek ve en önemli şey ödev yapma alışkanlığıdır
Yaptıklarınız biraz aşırı
Bakın ben 4. Sınıfa gelene kadar ellerine test vermedim
Şu an biri 13 diğeri 10 yaşında ( biri de 3 yaşında)
Eve gelirler sofraya oturulur yemek yenir ödev yapılır ertesi günün çantası hazırlanır sonra serbest ister oyun oynar ister tv izler kitap okur nete girer
Ben onları hiç kısıtlamadım
Takdirnamesiz döneminiz hiç olmadı
Zayıf notumuz hiç olmadı
Bu sene buyuk olan teog A girecek dershaneye başladı bu sebebten biraz programı yoğun
Ama ben aralara sinema kitap avm sokuşturuyorum ki nefes alsın bunalmasın
Kasım da sınav
Siz benim yerimde olsanız sırf wc de bırakırsınız kızı o Zaman
Ben sizi anlıyorum kaygılarınızı da anlıyorum ama yaptığınız yanlış
Sizin gibi başlayan arkadaşlarım oldu yolun yarısında ya onlar bıktı ya da çocukları
Sıkmayın rahat bırakın
Küçük ki daha o inanın oyun çağı halen
Sadece ödev bilinci verin yeter
Sevdiği her ne varsa oyun tv vs bilsin ki ödev bitikten sonra o istediği sevdiği şey ona serbest
Ödev yapılır bilemediği varsa size sorar yardım edersiniz bitince kontrol edersiniz bitti bu kadar
İnanın sıkılır bıkar sevmez nefret eder bu defa dönüşü olmaz erkek çocuğu da fıtraten daha haşarı malum
Naçizane tavsiyem sadece dediklerimi yapın inanın pişman olmayacaksınız inşallah

Özel okula gidiyor sanırım dımı ?

Seni o kadar iyi anlıyorumki çünkü bende aynı senin gibiydim sürekli kızımın başındaydım. Şuan 5. Sınıfa gidiyor. İlkokul öğretmenimiz artık ödev yaparken başında oturma sürekli o yalnız yapsın sen bitince kontrol et yanlışları beraber düzeltin demişti bana dördüncü sınıfta. Ve evet kızımda bu duruma çok alıştığı için hala hadi ödevini yap demeyim aklına gelmiyor yapmak. Hatta birkaç sefer bilerek söylemedim unuttu yapmadan gitti okula. Benden tavsiye bu yıl biraz daha yalnız ödev yapmaya teşvik edin sonra kontrol edin derim. Birde yazdıklarını tekrar evde yazmak çocuk için çok sıkıcı bir durum. Okulda biraz daha dikkat et evde tekrar yazmayız o zaman derseniz belki biraz daha özenir. Ayy zor durumlar Allah sizinde bizimde yardımcımız olsun.

eee okuyamazsa yapamaz

ertesi gün okunaklı yazar

ne önemi var annem nasılsa bulur ödevimi diye umursamaz ki böyle

arkadaşımın annesi ortaokula giden kardeşini sabah tembihlerdi öğretmen ödev verirse yaz diye

ağzım açık kalmıştı zira arkadaşıma öyle bri şey yapmadığına adım gibi eminim

mesela o boşta kalmıştı emekli olmuştu tek işi o çocuk olmuştu senin öyle de değil, bırak büyüsün artık Ege ya da işte biz yavaşça kabul edelim büyüdüklerini zira cidden büyüdüler

mesela Dergi alın Ege sana okusun sen yemek hazırla vs vs

yani yine yanında olsun ama etkinliği sen değil o yapsın

Bu sene ogretmen tahtaya yaziyor odevide beslenme listesinide cocuklar kendi ysziyor kagida.bi sordum odev yok bi sordum bilmiyorum .ertesi gun odev varmis ben unutmusum.
Sonra hergun geldigin de cikarir gosterir kendinden emin bi sekilde yada ogrt bisey demedi ben gittim sordum der .
Cunku simdiye kadar bi watsap grubu vardi ordan takip ediyodum odevini .simdi bilsem de kendisi ogrensin farkina varsin diyorum.

Tecrübeli bir anne ve 2 çocuk okutmuş biri olarak size tavsiyem şimdiden çocuğu bu kadar bunaltmayın.
Ödevini sormayın, bırakın yapmasın, bunun hesabını öğretmeni zaten soracaktır. Ödev yapma bilincini kendisi geliştirmeli. Benim kızımın öğretmeni "asla ödevin var mı diye sormayın" demişti. Ben hiç sormamıştım. Kendi azarı işitince zaten yapıyordu.
Çocuğunuzun bir çok sorumluluğunu siz üstlenmişsiniz.
Kendi haline bırakın çocuğu ve biraz nefes aldırın. Şimdiden testler falan çözerse ileride derslerden kopar hiç toparlayamazsınız.

Bir düşündümde gercektenden ben sadece tuvalete gıtmesıne ızın verırım galıba :)
Kendımden bunu hıc beklemezdım ama sınıftakı kısılerle arasında 1.5 yas olunca gecen sene panıge kapıldım anlasılan. Bu sene bı daha cok acılmıs algıları farkındayım bunun bırde odevını kendı yapsa harıka olacak. Ama tek yaptıgımız sey ders degıl oyunda oynuyoruz cok , bolca hatta .
Ise guce gıtmek bıle ıstemıyorum , konu komsu soyle dursun hep onunla ılgılenmek ıstıyorum ben okul zamanı o gelene kadar evı yasanabılır bır hale getırıp on gelıncede hep onunla ılgılenmek ıstıyorum ama benden alacagı o hı hı cevabı benı benden alıp baska bır duzeye cıkarıyor.
Testı fılan gecelım hadı ama sanırım burada okuyunca kımsenın cocugu test yapmıyormus gıbı gelıyor halbukı bakın yarıstırmak meselesı degıl sınıf 40 kısı 30 kısı test cozuyor , bızde cozduk hatta cocuklugumuzda neyse dedıgım gıbı amacım odevlerının sorumlulugunu alması, gecen sene aslansın kaplansın dıyede cok ıttırdık cocugu harf yazarken cırkın yazdın bılmem ne demedende yaptık aslında hıc bısey degısmedı yazısını kendı okuyabılse sorun yok ama kendısıde okuyamıyor sonra yap yapabılırsen o odevı ama bu aksamdan ıtıbaren degısecek bu olanlar

Sizin onayınızı alma gereksinimi duyması sizle alakalı,tek çocuk sanırım çok üzerine düşüyorsunuz.Bence önce siz bir rahat olun çocuğu da biraz daha az sıkın,bunun daha orta okul,lise ve üniversitesi var şimdiden bu kadar yoğun yaşarsanız ileride ne olur kim bilir.Çocuklar okullu olmaya alışınca derslere de ödev sorumluluğu almaya da alışıyor.

bak bırde durums oyle sımdı bunlar bır gun ogrenıyorlar konu anlatımı ogretmen hep beraber ornek yapıyorlar eve odev gelıyor sonrakı gun bunla ılgılı full ımtıhan oluyorlar. okulda yaptıgı 1 tek ornek problemde yeterlı degıl sonrakı gunde yapamayınca hop o aksam odev harıcı okulda yapamadıgı 3-4 sayfada test gelıyormu 12 ye kadar yap dur bu sefer. Yanı ogrtmenle ıs bırlıgınede gıremıyoruz kı gırsek oda uyarsa cok guzel olacak

evet özel okula gidiyor ama sonuçta ders saatleri aynı

zira haftada 10 saat ingilizce var o fazla saatler ingilizce ve diğer ek derslerle gidiyor
Ama fark su kı canım devlet okulunda gecen sene bızımde hep yardımcı setler eve gelmıyordu sonra haftada 1 gun bır gonderıyor bu eksıklerı yarına bıtırıp getırın dıye 30 sayfalık kıtapta rahat tum sayfalar yarım yarım. abov yan ben ogretmen olsam onları bıtırmeden tenefuse cıkmalarına ızın vermem arkadas hem eve gondermıyorsun gunluk takıp edılmıyor hemde 1 gecede onların bıtmesını ıstıyorsun ohoo ne uyuduk calısma masalarının uzerınde. mutfakta sofra sabaha kadar kokustu kaldıramadık ayretten calısıyordum ben yanı :)

geçmiş olsun canım.

daha yaz tatilinin rehabetinden çıkmamış olabilir. aslında karşına alıp ödevin onun sorumluluğu olduğunu nasıl siz anne ve baba olarak işe gidip gelirken işte yaptığınız şeyleri kimsenin hatırlatmadığını ve sizin de ona ödevlerini hatırlatmak zorunluluğu olmadığınızı ama ödevlerini de yapmazsa öğretmeninin kızabileceğini ve arkadaşlarının gözünde küçük düşebileceğini söyleyebilirsin.

Benimki seneye 6.5 yasında olacak ve 1.sınıfa baslayacak. Ay merak ettim ya benimki 2011doğumlu bu yıl mı gitmesi gerekirdi

Yanı damdan sızın durum asla bızım gıbı olmayacak ozel okulda sıkar boyle bısey yapmak hem gunluk gonderme hemde gonder bı gecede 15 sayfa yazı ıste yapamazlar sıze. ama bıze yapıyorlar ıste

Benimki seneye 6.5 yasında olacak ve 1.sınıfa baslayacak. Ay merak ettim ya benimki 2011doğumlu bu yıl mı gitmesi gerekirdi
Bu yıl gıderdı , raporlamı gonderılmıyor bılmıyorumda benımde 2010 subat dogumlu.
Bacak kadar cocuk 2. sınıf ogrencısı
Neyse ınsallah yaptıgımız hatayı telafı ederız yanı ben kesınlıkle yakasından dusecegım. Ben yazacagım bakalım ara ara ne gıbı degısıklıkler oluyor veya olmuyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…