- 7 Ekim 2015
- 2.694
- 2.635
- 38
Cogu boyle zaten cocuklarin yazilarin defterin basini birakip orta sayfaya yazan bile var.sonra tekrar basa donen:)ogretmenler pek dikkat etmiyor galiba zamanla duzelir.Eki Görüntüle 1890150 evdekiEki Görüntüle 1890149 okuldaki
Özel okula gidiyor sanırım dımı ?cute
geçen sene de konuştuk bunların çoğunu esasen
öğretmencilik oynamamak lazım
zira evde öğrenirim moduna giriyor çocuk
ödev onun sorumluluğu
bizimkiler ilk günlerde sorun hatırlatın ama karışmayın diyorlar
kötü olsa da güzel olmuş deyin, eğer o bir yerini beğenmezse de yarın daha güzel olur vs deyin dediler
bir de mesela ben ve kuzenim akranız bana kimse ödev yaptırmadı, kıuzenimi halam dürttü
Ben de o da adı olan ünilerden mezunuz, ben 4 yılda o sekiz yılda bitirdi zira şehir dışında annesi her an dürtemedi
en ufak attığı adımda dürtülmesi gerekti ki zekidir vs ama arkasını toplayan olmayınca dağılır
ne kadar küçük alışır o kadar iyi
Ege erken başladı okula ki sen esasen vermeyecektin neyse onları geçtik artık zaten büyüdü de bu sene
ilkokul bir de bizim sınıftaki velilerde de var onlar küçük psikolojisi evet 8 lerin yanında tabii küçükler ama geçen sene anaokulunda en büyük onlar idi her şeyi kendileri yapıyordu şimdi neden birden küçük oldular ki
biz mesela şöyle karar aldık
o ödev yaparken ben de kendi ödevlerimi yapacağım başlkangıç için zira odasında yalnız hissetmesin diye
eşim hatta onmun masasını da çalışma odasına alalım deid bir ara bakacağız ilerleyern süreçte
bir de mesela ödevin saati olsun atıyorum akşam 8-9 arası ya da işte sizin eve kaç uyuyorsa bizimki 7-8 arası olacak
her gün düzenli olarak o saat aralığında çalışacağız haftada 3 gün ödev var diğerlerinde ne yaparız bilmiyorum
defter vs olayını da bilmeyeceğiz görmeyeceğiz bile
defteri kötü de olabilir, belki hiççç yapmayacak ama çantasız sistem var biz evde müdahale edemeyeceğiz yani bir de böyle düşün, sen en azından görüyorsun
ve test vs beklentisine de şimdiden girme yoksa cidden ilerleyen süreçte ders çalışmaktan nefret eden bir çocuğun olabilir
Yazıları okuyamıyor kı bende okuyamıyorum bazen deftere yazılı odev gelıyor, okuyamadıgı ıcın yapamıyor bende bırılerınden resım alıyorum tekrar yazdırıyorum valla cok zor ıs hıcte hosuma gıtmıyor bugun sonunda defterlerıne not yazdım . resımlı fılan yazıları cızgılere oturtmayı unutma. bılmem ne gıbı notlar yazdım bakalım ne yapacak
Özel okula gidiyor sanırım dımı ?
Bir düşündümde gercektenden ben sadece tuvalete gıtmesıne ızın verırım galıba :)Şimdi bakın bu yaştaki çocuğa vermeniz gereken tek ve en önemli şey ödev yapma alışkanlığıdır
Yaptıklarınız biraz aşırı
Bakın ben 4. Sınıfa gelene kadar ellerine test vermedim
Şu an biri 13 diğeri 10 yaşında ( biri de 3 yaşında)
Eve gelirler sofraya oturulur yemek yenir ödev yapılır ertesi günün çantası hazırlanır sonra serbest ister oyun oynar ister tv izler kitap okur nete girer
Ben onları hiç kısıtlamadım
Takdirnamesiz döneminiz hiç olmadı
Zayıf notumuz hiç olmadı
Bu sene buyuk olan teog A girecek dershaneye başladı bu sebebten biraz programı yoğun
Ama ben aralara sinema kitap avm sokuşturuyorum ki nefes alsın bunalmasın
Kasım da sınav
Siz benim yerimde olsanız sırf wc de bırakırsınız kızı o Zaman
Ben sizi anlıyorum kaygılarınızı da anlıyorum ama yaptığınız yanlış
Sizin gibi başlayan arkadaşlarım oldu yolun yarısında ya onlar bıktı ya da çocukları
Sıkmayın rahat bırakın
Küçük ki daha o inanın oyun çağı halen
Sadece ödev bilinci verin yeter
Sevdiği her ne varsa oyun tv vs bilsin ki ödev bitikten sonra o istediği sevdiği şey ona serbest
Ödev yapılır bilemediği varsa size sorar yardım edersiniz bitince kontrol edersiniz bitti bu kadar
İnanın sıkılır bıkar sevmez nefret eder bu defa dönüşü olmaz erkek çocuğu da fıtraten daha haşarı malum
Naçizane tavsiyem sadece dediklerimi yapın inanın pişman olmayacaksınız inşallah
Aslında bende hep oyle diyordum daha gecen sene en azından bılırsınız harflerı yazdılar bın kere onları bıle tek basına yaptı cogu cocuk. Öğretmende sızınkıler( benımkı dahıl 2 kısı sınıfta 66 aylık ıdı) sız aman bırakmayın dedıler sonuc olarak cocuk suanda ben odada yoksam kendıne guvenmıyor ve yapmıyor veya abartmıyorum 5 kere mutfaga gelıyor onaylatmaya.
Soyledıgım sey cogu zaman hı hı o kadar yanı onay alıyor.
Ben ödevin varmı demesem hiç ne yapar onuda bilmiyorum mesela.
Ve dediğim gibi defterini güzel kullanamadıgı ıcın her aksam tekrar yazıyoruz.
Buarada benım oglum ve bızım gıbı dıgerlerı ogretmenden ılgı goremıyor cunku henuz hala okumayı sokememıs cocuklarla ugrasmak zorunda kalıyor ogretmenımız yanı konu tekrarı yaptırmadan olmaz dıye dusunuyorum
bak bırde durums oyle sımdı bunlar bır gun ogrenıyorlar konu anlatımı ogretmen hep beraber ornek yapıyorlar eve odev gelıyor sonrakı gun bunla ılgılı full ımtıhan oluyorlar. okulda yaptıgı 1 tek ornek problemde yeterlı degıl sonrakı gunde yapamayınca hop o aksam odev harıcı okulda yapamadıgı 3-4 sayfada test gelıyormu 12 ye kadar yap dur bu sefer. Yanı ogrtmenle ıs bırlıgınede gıremıyoruz kı gırsek oda uyarsa cok guzel olacakeee okuyamazsa yapamaz
ertesi gün okunaklı yazar
ne önemi var annem nasılsa bulur ödevimi diye umursamaz ki böyle
arkadaşımın annesi ortaokula giden kardeşini sabah tembihlerdi öğretmen ödev verirse yaz diye
ağzım açık kalmıştı zira arkadaşıma öyle bri şey yapmadığına adım gibi eminim
mesela o boşta kalmıştı emekli olmuştu tek işi o çocuk olmuştu senin öyle de değil, bırak büyüsün artık Ege ya da işte biz yavaşça kabul edelim büyüdüklerini zira cidden büyüdüler
mesela Dergi alın Ege sana okusun sen yemek hazırla vs vs
yani yine yanında olsun ama etkinliği sen değil o yapsın
Ama fark su kı canım devlet okulunda gecen sene bızımde hep yardımcı setler eve gelmıyordu sonra haftada 1 gun bır gonderıyor bu eksıklerı yarına bıtırıp getırın dıye 30 sayfalık kıtapta rahat tum sayfalar yarım yarım. abov yan ben ogretmen olsam onları bıtırmeden tenefuse cıkmalarına ızın vermem arkadas hem eve gondermıyorsun gunluk takıp edılmıyor hemde 1 gecede onların bıtmesını ıstıyorsun ohoo ne uyuduk calısma masalarının uzerınde. mutfakta sofra sabaha kadar kokustu kaldıramadık ayretten calısıyordum ben yanı :)evet özel okula gidiyor ama sonuçta ders saatleri aynı
zira haftada 10 saat ingilizce var o fazla saatler ingilizce ve diğer ek derslerle gidiyor
66 aylık kendı ıstegıyle basladı okula bız onu anaokuluna vermıstık aslında ama ılkokula basladı sınıfa yanlısklıkla gırmesınden oturuÇocuğunuzu erken mi gönderdiniz okula. Bununda etkisi olabilir mi
Yanı damdan sızın durum asla bızım gıbı olmayacak ozel okulda sıkar boyle bısey yapmak hem gunluk gonderme hemde gonder bı gecede 15 sayfa yazı ıste yapamazlar sıze. ama bıze yapıyorlar ısteAma fark su kı canım devlet okulunda gecen sene bızımde hep yardımcı setler eve gelmıyordu sonra haftada 1 gun bır gonderıyor bu eksıklerı yarına bıtırıp getırın dıye 30 sayfalık kıtapta rahat tum sayfalar yarım yarım. abov yan ben ogretmen olsam onları bıtırmeden tenefuse cıkmalarına ızın vermem arkadas hem eve gondermıyorsun gunluk takıp edılmıyor hemde 1 gecede onların bıtmesını ıstıyorsun ohoo ne uyuduk calısma masalarının uzerınde. mutfakta sofra sabaha kadar kokustu kaldıramadık ayretten calısıyordum ben yanı :)
Bu yıl gıderdı , raporlamı gonderılmıyor bılmıyorumda benımde 2010 subat dogumlu.Benimki seneye 6.5 yasında olacak ve 1.sınıfa baslayacak. Ay merak ettim ya benimki 2011doğumlu bu yıl mı gitmesi gerekirdi