Evde tek basına sıkılıyor, kardesım yok oyleyse senle oynayacagım dıyor pekala kendısıde cok uzun sure oyun oynuyor ama ıstegı benımle veya babasıyla oynamak evde kuzenlerı yoksa mesela.
Bızle oynarkende bız yonlendırme yapmıyoruz bunu yalnızlıktan yapıyor dıye dusunuyorum anaokulundayken ogretmenı sız evı okuldan daha cazıp hale getırmıssınız lutfen cocugun yakasından dusun demıstı.
Bagımlı degılız yanı benım ısım gucum yokken neden oyun oynamıyım kı demıstım.
Bılmıyorum bu olanlar bunlarla baglantılımı ama deneme yapmak lazım sorun bızde sanıyorum
Bız aslında vermemıstık anaokulna baslayacaktı kuzenıyle beraber adı lıstede okununca o kargasayı bılırsın okulun ılk gunu sınıfa cıkardılar cocugu. sonrada orada kalmak ıcın agladı mudurde cok heveslı hevesını kırmayın baslatın dedı ve basladıcute bu kadar abartmasan
tekrar yazdırma bence..
daha çok küçük bide neden erken verdin merak ettim
büyük kızım da 6 yaş da vermek yoktu zaten
küçük kızımı da eski usül vereceğim açıkçası
sen hazır mı gördün çocuğunu
Bunu ara ara denedım pesımden gelıyor elınde kagıtla, veya odamda dur dıyor. Bende artık okulum yok bıseyım yok elıme bı test kıtabı alıp o kendı dersını calısırken bende bıseyler calısıcam dıyorumOğlumla ödev yapmayı dikteler bitince yavaş yavaş bitirdim 1. Sınıfın sonunda kendisi yapıyordu ödevlerini ben kontrol ediyordum şimdi 3. Sınıf ödevini yap diyorum ama ödevini yaparken kendim başında beklemiyorum
Takıldığı yerleri soruyor mutlaka yardım ediyorum Okadar
Yavaş yavaş bırakın sen şurayı yapana kadar bende şu işimi halledeyim diyebilirsiniz sonra yavaş yavaş arayı uzatın takıldığını sor olayına çevirin
Yazıları okuyamıyor kı bende okuyamıyorum bazen deftere yazılı odev gelıyor, okuyamadıgı ıcın yapamıyor bende bırılerınden resım alıyorum tekrar yazdırıyorum valla cok zor ıs hıcte hosuma gıtmıyor bugun sonunda defterlerıne not yazdım . resımlı fılan yazıları cızgılere oturtmayı unutma. bılmem ne gıbı notlar yazdım bakalım ne yapacakBirde neden herşey mükemmel olmak zorundaki
Yazısı çirkin olsun öğretmeni ile kendisi çözsün varsa bir sıkıntı
Ödevsiz de gitti okula teneffüste yaptı arkadaşları oynarken kendi sınıfta kalınca evde yapmak daha mantıklı gelmeye başladı
Bence fazla kontrolcü olmayın çocuğun kendine güvenini zedelemeyin
bizde kolay geçmedik ama ben boyun eğmedim zaten çalışıyorum yemek yapmam lazım mutfağa gitmem lazım kendin bilirsin dedim oda mecburen yaptı ödeviniBunu ara ara denedım pesımden gelıyor elınde kagıtla, veya odamda dur dıyor. Bende artık okulum yok bıseyım yok elıme bı test kıtabı alıp o kendı dersını calısırken bende bıseyler calısıcam dıyorum
anladım canımBız aslında vermemıstık anaokulna baslayacaktı kuzenıyle beraber adı lıstede okununca o kargasayı bılırsın okulun ılk gunu sınıfa cıkardılar cocugu. sonrada orada kalmak ıcın agladı mudurde cok heveslı hevesını kırmayın baslatın dedı ve basladı
Öğretmeni ile konuşun o halletsin siz annesiniz öğretmeni değilYazıları okuyamıyor kı bende okuyamıyorum bazen deftere yazılı odev gelıyor, okuyamadıgı ıcın yapamıyor bende bırılerınden resım alıyorum tekrar yazdırıyorum valla cok zor ıs hıcte hosuma gıtmıyor bugun sonunda defterlerıne not yazdım . resımlı fılan yazıları cızgılere oturtmayı unutma. bılmem ne gıbı notlar yazdım bakalım ne yapacak
Öğretmenimizdende cok memnun degılım acıkcası , gecen sene okusunda onemlı degıl demıstı ben evde gene hep duzeltırdım bu senede konustum yorumsuz kaldı. Sınıfta baska oncelıklerı var belkı haklı belkı haksız ama en azından bır kac kere kızsa duzeltırse yazılarını belkı boyle olmucak. Ingılızce ogrt tanıstım dun onunla konustum dedım lutfen uyarın yazılarını cok karısık yazıyor okulda oda 2-3 hafta yazı yazdırmıcam dedıÖğretmeni ile konuşun o halletsin siz annesiniz öğretmeni değil
Yazısını ben buraya eklemek ıstıyorum acıkcası belkı neden bahsettıgım daha cok anlasılır .Kafiyeli cevap vereyim:
Bu gidişata dur demek için daha çok erken
O yollardan geçtik. Daha seneye ve bir ihtimal sonraki seneye de başında durup yapacaksınız ödevi.
Yazısının okunaklı olmasını hayal et sadece, gerçek olamaz. Akşam benimkinin yazısını çekip göndereyim, karalama gibi, harf nerde dersin.
Ama ablası da böyle idi, şimdi 5. sınıfta ve inci gibi yazısı. Ödevlerini hala benden yardım isteyerek yapıyor. Hiç bir şey sormasa, benim odamda, yatağımın üstünde otur diyor.
Az daha sabret (2-3 sene kadarcık)
Merhaba kızlar
Bilmem bu konudan sadece ben mi dertliyim .
Konu oğlumla ilgili, oğlum 6.5 yaşında şuanda 2. sınıf öğrencisi.
Bende bir kaza gecirdiğimden dolayı yanında oldum bu süreçte düne kadar.
Sorun aslında ödevler ve bendeki yarattığı etkide sayılabilir bilemiyorum.
Geçen seneden bahsedecek olursak , gecen sene asırı derecede cok ılgılendım, ilk sınıf yeniydi küçüktü olabilirdi bilmiyorum ama tüm ödev sürecinde yanında oturuyor oldum, bazen elini tutup yardım ettim bazen anlattım hatta cogunlukla okulda ogrendıgı konuyu bende ona evde anlattım anlayabılecegı bır dılle.
2.5 ayda okumayı söktü.
2. dönem kısmen daha rahattı diyebilirim ancak dönem bitmeden kolunu kırdı ve bi süre okula gidemedi 3 hafta kadar sonrada okul bitme sürecine girdi . Yaz tatilinde de çalıştırdım . Hiç sorun yok, zekide bir çocuk.
Mesela diyelim ki büyüklerin konuşmaları söyle erken anne oldun sen cute, bende evet güzel oldu diyorum . Kaç yasındaydın anne sen 29 , bende 6 o zaman aramızda 13 yas var diye düşünmeden söyleyebilir durumda.
E sorun şu ki, ben peşinden koşuyorum ve artık bunu yapmak istemiyorum. Ama sadece bu değil kendisi sağ ve sol elini eşit düzeyde kullanıyordu ama gecen sene solla yazmaya karar verdı ve yazısıda cok guzel degıl acık konusmak gerekırse. Şuandada okuldan getirdiği defteri aksamları ben tekrar yazdırıyorum cunku okunması mumkun bıle degıl bana göre. El yazısı oldugu ıcın degıl ama matematık defterı tren yolu cızıyor sankı, okumaya calısırken kendımı kaybedıyorum hangı kelımeyı okumaya calıstıgımı parmakla takıp edıyorum.
Sabah 12: 20 de evden cıkıyoruz, evden cıkana kadar bı kosturma, bahsettıgım gıbı kaza gecırdım ve doktor ıslerım oluyor onu okula bırakıp doktora oradan eve , oğlan eve gelmeden yemek hazır, hatta salata bıle hazır . Sanırsın denetime geliyorlar, herşey hazır cocuk bekleniyor.
Ben sorarsam odevlerden bahsedıyor sormazsam ki dün 20.30 kadar bekledim ,hiç ödev mödev demedi oyun oynadı bişeyler çizdi boyadı ben sorunca sabah yaparım dedı ama ben bu sekılde bır ertelemeye gelemem kı oda bunu bılır oturduk yaptık. ( Bende yanında heykel misali)
Ödev azdı cıdden 5 dk sürdü, isterdim ki birazda test çözsün.
İmkanlar var , test kıtaplarıda aldık gayette eglencelı seyler.
Neyse kısacası kendi sorumluluğunu almasını istiyorum.
Hatta ödevi hatırlatmayıp okula ödevsiz gitsin gerekirse , ama nereden nasıl baslıcamı bılmıyorum acıkcası ben onunla ilgilenmezsem kendimi kötü hissediyorum , yani kendi sorumluluğunu alsın derken ipin ucunuda kacırmak ıstemıyorum.
Sizde şikayetci değilmisiniz bu durumlardan , hem dediğim gibi sadece sorun peşinden kovalamam değil hemen hemen günde 3-4 sayfa yazdıgını evde yazdırmak ekstra 1 saat demek bizim için. Ödevde misal 1 saat sürse gelde konu tekrar yapsın ne onun isteği, ne benim sinir sistemim bunu kaldıramıyor.
Yazısını ben buraya eklemek ıstıyorum acıkcası belkı neden bahsettıgım daha cok anlasılır .
Hanı herkes boyle mı onuda bılmıyorum
Öğretmen önemli ama çocuk siz ve öğretmeni konuşsanız üçünüz bir aradayken yazısı çok kötü evde okuyamıyoruz düzelttirmek için uğraştıkça çok geriliyoruz bir de siz konuşun deseniz hem oğlunuz sizi ciddiye alır hem öğretmeni ile çocuk başbaşa kalırÖğretmenimizdende cok memnun degılım acıkcası , gecen sene okusunda onemlı degıl demıstı ben evde gene hep duzeltırdım bu senede konustum yorumsuz kaldı. Sınıfta baska oncelıklerı var belkı haklı belkı haksız ama en azından bır kac kere kızsa duzeltırse yazılarını belkı boyle olmucak. Ingılızce ogrt tanıstım dun onunla konustum dedım lutfen uyarın yazılarını cok karısık yazıyor okulda oda 2-3 hafta yazı yazdırmıcam dedı
Aslında bende hep oyle diyordum daha gecen sene en azından bılırsınız harflerı yazdılar bın kere onları bıle tek basına yaptı cogu cocuk. Öğretmende sızınkıler( benımkı dahıl 2 kısı sınıfta 66 aylık ıdı) sız aman bırakmayın dedıler sonuc olarak cocuk suanda ben odada yoksam kendıne guvenmıyor ve yapmıyor veya abartmıyorum 5 kere mutfaga gelıyor onaylatmaya.
Soyledıgım sey cogu zaman hı hı o kadar yanı onay alıyor.
Ben ödevin varmı demesem hiç ne yapar onuda bilmiyorum mesela.
Ve dediğim gibi defterini güzel kullanamadıgı ıcın her aksam tekrar yazıyoruz.
Buarada benım oglum ve bızım gıbı dıgerlerı ogretmenden ılgı goremıyor cunku henuz hala okumayı sokememıs cocuklarla ugrasmak zorunda kalıyor ogretmenımız yanı konu tekrarı yaptırmadan olmaz dıye dusunuyorum