Bu evliliği bitirmeli miyim?

Heh işte cesaretin yok tek kelimeyle

Hadi diyelim bu adam iyi oldu,sana çok güzel günler yaşatıyor,senin içini şu kemirmicekmi hala onumu düşünüyor diye ömür boyu böyle yaşanmaz.Sonra bu adam yine şiddete devam etmeyeceği ne belli,eşinin hamurunda şiddet var bu degişmicek,ve o kadınında etkisi geçmemiş.
Artık çılırıcam başka birini düşlemesi ihtimali beni maffediyo

Yaşın çok genç, böyle bir insan için hayatı kendine zindan etmeye değer mi?
Ayrıca bu kadar karamsar olma. Ruh halini düzeltmek için evde egzersizler yapabilirsin, bu sırada iş aramaya odaklan ve çalışmaya başla.

Çalışmak ve kendi ayaklarının üzerinde durmak kendine olan öz güvenini geri kazanmana yardımcı olur... Sonrasında zaten doğru kararı vereceğini umuyorum
Teşekkür ederim arkadaşım :KK43:

çok gençsin bu şüphe ile psikolojini bozacağına boşan önüne bak sadece seni sevecek ve aşık olacağın bir adamla eninde sonunda birlikte olursun..sırtındaki kamburdan kurtul.

Çok zor günler geöiriyorduk biliyorum bu avutmaca oluyor ama cidden sinir problemi var eşimin kendine hakim olamayıp pişman olup ağladıgı da.oldu. yavas yavas kavgaların sıklıgı ve dozu azaldı. Bilmiyorum napcamı
pişman olup yine dövenler en kötü vaka.sinir problemi ile başa çıkmıyorsa evlilik kurumundan uzak durmalı.

Sayın dostlarım hepinize ayrı ayrı teşekküt ediyorum. Herkesin hayata bakış açısı farklı biliyorum söyledikleriniz bana yol gösterecektir. Kafam çok karışık ruh gibiydim söylediğiniz herşeyin bende farkındayım dedim ya seçemiyorum. Bir kaç gündür hiç bişe yapmadan oturuyorum. Bugün eşim okuldan gelirken papatya koparıp getirmiş bana hayatımız çok güzel olacak bizim okulum bitsin ailemle aramızda düzelcek her istediğini yapıcam sonra senin için çalışıcam dedi. Çok mutlu hissetiriyoru insana ama biryandan gerçekleri de rafa kaldıramıyosun sineye çekmek benimde gururuma dokunuyor. Ama bu kadar şeydem sonrada çekip gitmek yüreğime de sığmıyor..
bu kadar kötü şeyden sonra o adamın yanında kalabiliyor olmak midenize nasıl sığıyor ben de bunu merak ediyorum. siz ve sizin gibiler dayak da dahil bütün rezillikleri sineye çekip oturuyorlar "seviyorum" bahanesine sığınıp, ondan sonra bu ülkede kadınlar şiddet görmeye, 2. sınıf vatandaş muamelesi görmeye devam ediyor ve işin en kötü tarafı bundan sizin gibi olmayan kadınlar da nasibini alıyor bazen. sizin kafalarınız değişmedikçe haberlerde okuduğumuz, izlediğimiz "kadın cinayetleri" devam edecek. baktığınız zaman bu benim hayatım, kime ne? diye düşünebilirsiniz. ama yaşadıklarınız o kdar ciddi şeyler ki dolaylı yoldan toplumu etkiliyor. sizin mesela bir kızınız olsa eşiniz zaten değişmeyeceği ve aynı hareketleri yaparak o çocuğu büyüteceği için kızınız da yarın öbür gün bir erkekten şiddet gördüğü zaman, sokaklara atıldığı zaman "seviyorum" bahanesine sığınıp o erkek müsveddesinin yanında kalmaya devam edecek aynı sizin yaptığınız gibi. siz ve sizin gibi hanımlar kendisine saygı göstermediği sürece dayağın, şiddetin, tacizin, kadına uygulanan her kötü şeyin devamı gelecek. siz bir öğretmensiniz hanımefendi, uzaktan bakıldığında bu ülkenin aydınlık yüzü gibi görünen, insanların çocuklarını emanet ettiği, kız çocuklarını emanet ettiği bir öğretmensiniz. siz hem kadınsınız hem de öğretmensiniz, yani siz aslında baş tacı edilmesi gerekirken yerlerde sürüklenen, küfredilen, sokaklara atılan, eşinden iğrenç bir muamele görmektesiniz. kapkaranlıksınız. eşiniz bugün papatyalarla geldi, yarın yine size şiddet uygulayacak. size yine hakaret edecek, küfredecek. siz çok gençsiniz hatta benden de küçüksünüz, lütfen kendinize biraz saygı duyun, kendinize gelin ve bu adam müsveddesinden bir an önce kurtulun. sevgi bu değil, sevmek bu değil. insan sevdiğini sokaklara atmaz, ona hakaret etmez, onu dövmez. yok eğer ben yerlerde sürüklenmeye layığım diyorsanız Allah korusun da inşallah bir çocuğunuz filan olmasın. küçücük bir yavrunun hayatını bu canavar ile söndürmeye hakkınız yok çünkü. size başka da birşey söylemeyeceğim, iyice düşünüp taşının lütfen. sevgi nedir? evlilik nedir? aile olmak nedir? sadakat nedir? kadın nedir? erkek nedir?

Bunun sıkıntısını yaşadıgının farkındayım tam bir yıldır kaldıramadı evliliğimiz bunu ama üçüncü bir kişinin ihtimali beni maffediyoe kafasına takılması bile yetiyor

Hiiic oyle seyler düşünmeyin akliniza gelirse dikkatinizi baska yone verin kafanizi dagitin gercekten bu en cok size zarar veririr veriyor da zaten rahatlayin biraz ya

Cok dram haline getirmissin hayati. Hakikatte insan kendinden baskasini sevemez. Karsidaki insani degil, bize hissettirdiklerini severiz. Onun icin sevgi sevgi diye hirpalama kendini. Eski sevgiliyi takinti yapma, ne zorluklara ragmen Adam evlenmis senle daha ne? Bir yandan zayiflayip bit yandan is arayabilirsin mesela. Bir yerden basla

Eşime aşığım ama onun bana aşık olmadıgı şüphesiyle yaşamak ve bana karşı sürekli hakaret kötü davranışla dönüş yapması yaşadıgımız şiddet ve evliliğimizin hiç yolunda gitmiş olmaması beni bu evliliğe karşı düşündürüyor.kendim gibi ailesiz bir çocuk dünyaya getirmek istemiyorum belki bu yüzden bıraktı beni bebeğim :KK43:

Off sacmalama ya. Nickin, avatarin, bakis acin karamsar. Titre 've kendine gel.

Eşime aşığım ama onun bana aşık olmadıgı şüphesiyle yaşamak ve bana karşı sürekli hakaret kötü davranışla dönüş yapması yaşadıgımız şiddet ve evliliğimizin hiç yolunda gitmiş olmaması beni bu evliliğe karşı düşündürüyor.kendim gibi ailesiz bir çocuk dünyaya getirmek istemiyorum belki bu yüzden bıraktı beni bebeğim :KK43:
ailesıyle görüşmüyorsa senı içten içe sucladıgından dolayı bırde madııyat erkeklerı sınır eder ne denır bılemedım sevıyorsan ondanda emınsen atlatılır zamanla aileyle barısılır ama yuz göz olmuşşunuz sankı sabırlı ol derım boşanıp tek basına mucadele edebılecek gücün varsa bılmıyorum akın bu karmasıklıkta gebe kalma

X