Madde bağımlı eşimle baş edemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapabilsem bugün yapardık şuanda yine odada kendini kilitlemiş ve içiyor bense salak gibi ağladığımla kalıyorum maddi gücüm olsa şuanda arkama bakmadan defolup giderim
Yapabilirsem yapardım değil yapacaksiniz. Ailenize tüm olanları anlatın gelsin sizi alsın. Anne baba yoksa sığınma evine .

bilmiyorlar kullandığını ara ara hareketlerinden anlayıp annem soruyordu ki kabul etseler pişman edecekler yattığım kalktığım onu seçtiğime hatta yaşadığıma bile
E ailen anlamış canım senin bu körü körüne anlamadım deme çaban neden kimi kandırdığının farkında mısın bu davranışlarla?

madde bağımlılığı fiziksel ve psikolojik bağımlılık olarak ayrılır, dolayısıyla bırakma süreci de farklı olur. öncelik maddeye erişim sağlayan insanlarla iletişimi kesmektir. maddeye harcanan parayı kesmektir. almamaktır kısaca. eğer fiziksel bağımlılık söz konusu ise yoksunluk krizleri olur. bu durumda resmi merkezlerden birine yatış yapmak en doğrusu. bağımlılık çeşitli kişilik bozukluğu veya psikolojik sorunlarla beraber gelebilir. onlar üzerine de ayrı olarak yoğunlaşmak gerekir.
genel manada herhangi bir şeye bağımlı insanlar sadece kendileri yürekten isterlerse bırakabilirler. örnekleri bolca var, imkansız değil. ama kimseyi zorla değiştiremezsin. eğer iyileşmek istemiyorsa yokluğunla sınaman gerekir, maddeye ihtiyacının ve güçlü bir karaktere sahip olmayışının ona neleri kaybettirdiğini anlaması gerekir. madem ailesi hiçbir şey yapmıyor, sen ona kendisini değiştirmek için bir şans verirsin. fark ederse ne ala. eğer kullanmaya devam ederse hür iradesi deyip geriye bakmamalısın, hür irade bu çeşit bir saygıyı hak eder. eğer adamın canı söz konusuysa acilinden hastaneye yatış olmalı tabii.

Aa evet esrar doğru doğru düşünün ne kadar uzak olduğumu tedavi istemiyor çünkü bağımlı olduğunu düşünmüyor maddi gücümü bırakmadı çünkü yaptığım üç kuruş birikimi mi istedi bende ki salaklık verdim bir daha da geri gelmedi şimdi sıfırdan başladım
madde buysa o durumda can tehlikesi gibi bir durum yok. ayrıca uzun süredir içiyorsa ve size kötü davranışları varsa bunu içmesi arkasına sığındığı bir bahane sadece. aslında mesele kişilik bozukluğu veya psikolojik bir problemi olması. sizin madde kullanımı harici size davranışları üzerine düşünmeniz lazım. para sorunca da yok deyin ve biriktirip mutsuz olduğunuz yerden ayrılın bana kalırsa. içtiğinde ne gibi davranışları oluyor?

madde buysa o durumda can tehlikesi gibi bir durum yok. ayrıca uzun süredir içiyorsa ve size kötü davranışları varsa bunu içmesi arkasına sığındığı bir bahane sadece. aslında mesele kişilik bozukluğu veya psikolojik bir problemi olması. sizin madde kullanımı harici size davranışları üzerine düşünmeniz lazım. para sorunca da yok deyin ve biriktirip mutsuz olduğunuz yerden ayrılın bana kalırsa. içtiğinde ne gibi davranışları oluyor?
normalde aslında çok güzel biri ama içtikten sonra uysal oluyor tabi bazen kullandığı miktar yetmiyor dozunu arttırıyor bu seferde çekilmez hal alıyor duygu durumu değişiyor agresifleşiyor tahammülsüzleşiyor aşırı yeme isteği oluyor baygın gibi hali oluyor uykulu oluyor olduğu yerde uyuyor duygusal oluyor yeter kullanma dediğimde yada bize neden bunu yapıyorsun dediğimde işler değişiyor sanki düşmanı oluyorum bi anda bağırıyor çağırıyor bazen tartıştık diyelim bundan üstünü başını yırtmaya başlıyor

normalde aslında çok güzel biri ama içtikten sonra uysal oluyor tabi bazen kullandığı miktar yetmiyor dozunu arttırıyor bu seferde çekilmez hal alıyor duygu durumu değişiyor agresifleşiyor tahammülsüzleşiyor aşırı yeme isteği oluyor baygın gibi hali oluyor uykulu oluyor olduğu yerde uyuyor duygusal oluyor yeter kullanma dediğimde yada bize neden bunu yapıyorsun dediğimde işler değişiyor sanki düşmanı oluyorum bi anda bağırıyor çağırıyor bazen tartıştık diyelim bundan üstünü başını yırtmaya başlıyor
aslında es**r bırakması en kolay maddedir çünkü fiziksel yoksunluk krizi yaşatmaz. yalnızca uyku düzeni, yemek yeme alışkanlığında değişim olur, duygusal çalkalanma gibi durumlar yaşatabilir fakat kısa bir süre sonra onlar da geçer. mesele psikolojik bariyer yani, eğer aralıklarla içiyorsa çok küçük yaştan beri içtiği için stresle mücadele yöntemi haline gelmiş olabilir, eğlence - kafa dinleme yöntemi haline gelmiş olabilir. alkol kullanmayıp bunu kullananlar var. eğer sürekli içiyorsa hissettiği etkiler azalacağından dolayı durmadan daha fazla içiyor olabilir, öyle bir durum varsa minimum 2-3 ay bırakması gerek o zaman her şey normale döner aslında. psikolojik bariyeri atlattıktan sonra zaten bırakma kararı aldıysa öyle canın çekmesi durumu da etkilemez. ama sizin ısrarınızla olacak bir şey değil gerçekten kendisi istemesi gerekiyor. birine alışmak zor histir evet ama sizin kesin sınırınız olan bir konu bu. dolayısıyla o bırakmak istemediği sürece aranızda orta nokta bulunabilecek bir şey değil gibi görünüyor. herkesin dediği gibi çocuk yokken ayrılmak en doğrusu bence, zaten para biriktirene kadar da iyice düşünürsünüz bunu. kafana göre, özgür yaşamak da güzel. :) bence ilk etapta gitmeyeceğinize göre, içtiği zamanlar onunla normal bi sohbet etmeyi deneyip hislerini öğrenin bakalım. hani içme, neden içiyorsun gibi değil de sohbetvari konuşmalar. normalde size karşı şiddet içeren bir davranışı yok gibi algıladım çünkü.

aslında es**r bırakması en kolay maddedir çünkü fiziksel yoksunluk krizi yaşatmaz. yalnızca uyku düzeni, yemek yeme alışkanlığında değişim olur, duygusal çalkalanma gibi durumlar yaşatabilir fakat kısa bir süre sonra onlar da geçer. mesele psikolojik bariyer yani, eğer aralıklarla içiyorsa çok küçük yaştan beri içtiği için stresle mücadele yöntemi haline gelmiş olabilir, eğlence - kafa dinleme yöntemi haline gelmiş olabilir. alkol kullanmayıp bunu kullananlar var. eğer sürekli içiyorsa hissettiği etkiler azalacağından dolayı durmadan daha fazla içiyor olabilir, öyle bir durum varsa minimum 2-3 ay bırakması gerek o zaman her şey normale döner aslında. psikolojik bariyeri atlattıktan sonra zaten bırakma kararı aldıysa öyle canın çekmesi durumu da etkilemez. ama sizin ısrarınızla olacak bir şey değil gerçekten kendisi istemesi gerekiyor. birine alışmak zor histir evet ama sizin kesin sınırınız olan bir konu bu. dolayısıyla o bırakmak istemediği sürece aranızda orta nokta bulunabilecek bir şey değil gibi görünüyor. herkesin dediği gibi çocuk yokken ayrılmak en doğrusu bence, zaten para biriktirene kadar da iyice düşünürsünüz bunu. kafana göre, özgür yaşamak da güzel. :) bence ilk etapta gitmeyeceğinize göre, içtiği zamanlar onunla normal bi sohbet etmeyi deneyip hislerini öğrenin bakalım. hani içme, neden içiyorsun gibi değil de sohbetvari konuşmalar. normalde size karşı şiddet içeren bir davranışı yok gibi algıladım çünkü.
evet öyle bir krizini görmedim yemek uyku duygusal değişim oluyor dediğiniz gibi bazen 2-3 ay kullanmadığı oluyor bazen de haftada 2-3 kere bazen de bi günde sayısız tuvalete gitmek banyo yapmak sohbet etmek üzgünken stresliyken benimle zaman geçirmek yemek yemek için bile bunu kullanmak istiyor alkol içmiyor sigara nadir içmeye başladı bırakınca gayet güzel birine dönüşüyor fakat kullandığında sorunum çevresi de çok etkili fakat onu koparmak istesem çevresi ondan kopmuyor şuanda da para biriktirmeye çalışıyorum ben çok tartıştım onunla bu yüzden uğraştım bazen bildiğiniz piskiyatriye döndüm sessiz sakin yargılamadn dinledim bazende hakaret etmeyi denedim artık hangisi faydalı olursa diye ama hiçbiri olmuyor yada ben yanlış yapıyorum asla hiç şiddeti olmadı sinirini kendinden çıkarır ama bana birşey yapmaz gerçi yapmaz dediklerimiz de neler yapıyor

hiç beklemiyorum ondan böyle birşey ama babası da kullanıyormuş koa hastası oldu öldü şimdi kendi 26 yaşında 10 yaşındandır neredeyse kullanıyormuş teklif ettim ametemi ama bazen tamam diyor bazen de ben bağımlı değilim diyor üstüme gelme diyor evet ömür boyu içecem diyor bazende hep böyle olmicak tabi ara ara kullanırım diyor
10 yaşından beri bağımlı diyorsunuz.
Bağımlıların en büyük sorunu zaten bırakamamak, adı üzerinde bağımlı.

Ben yerinizde olsam ayrılırdım arkama bakmadan.
Hazır çocuğunuzda yok.
Bir gelecek göremedim ben.

sanrım ben kendimden korkuyorum insanlar başaramadın edemedin dicekler başıma kalkacaklar diye başaramicağımı düşünüyorm çocuğum olmadı sorun bende ama kendimi bu yüzden de eksik hissediyorum boşansam düşünmem birdaha evlilik büyük konuşmayyım ama bu çocuk olmayışı eşim kabullendi ama başka biri beni bu şekilde sevecek mi diye de eksik hissediyorum
Sen daha önce düşük yapmadın mı? Eğer yaptıysan bu “çocuğun oluyor” demektir. Aklını başına al. Bi daha evlilik yapsan esas sorun senden çıkmış oluyor, yumurtan var döllenmiş rahme yerleşmiş vs düşük olması başka bi seviye ve tedavi grubuna girer.

evet öyle bir krizini görmedim yemek uyku duygusal değişim oluyor dediğiniz gibi bazen 2-3 ay kullanmadığı oluyor bazen de haftada 2-3 kere bazen de bi günde sayısız tuvalete gitmek banyo yapmak sohbet etmek üzgünken stresliyken benimle zaman geçirmek yemek yemek için bile bunu kullanmak istiyor alkol içmiyor sigara nadir içmeye başladı bırakınca gayet güzel birine dönüşüyor fakat kullandığında sorunum çevresi de çok etkili fakat onu koparmak istesem çevresi ondan kopmuyor şuanda da para biriktirmeye çalışıyorum ben çok tartıştım onunla bu yüzden uğraştım bazen bildiğiniz piskiyatriye döndüm sessiz sakin yargılamadn dinledim bazende hakaret etmeyi denedim artık hangisi faydalı olursa diye ama hiçbiri olmuyor yada ben yanlış yapıyorum asla hiç şiddeti olmadı sinirini kendinden çıkarır ama bana birşey yapmaz gerçi yapmaz dediklerimiz de neler yapıyor
siz kavga etmeye devam ederseniz tansiyon giderek artabilir elbette ama kaç senedir de tanıyorsunuz, huyunu suyunu siz biliyorsunuz. bunu kullanıp şiddet gösteren ya onun arkasına sığınıyordur niyeti kötüdür, kendini kontrol edemiyordur ya daha önce almadığı, bilmediği bir yerden alıp içmiştir ki o da şiddete yöneltmez ama hadi neyse. ben her yöntemi denedim ama olmadı demek, bunu kabullenmek en doğrusu bence sizin için. kendisi psikolojik bariyerini aşmayıp, o maddenin kendisini kontrol ettiğini fark etmediği sürece, kendi kendisini kontrol etmek istemediği sürece bir şey yapamaz kimse. sağlayan çevre ve harcanan para kesilince kullanım da biter. kendinizi düşünün daha fazla yıpranmayın naçizane. para asla vermeyin, yok deyin. planınızı zaman içinde kurarsınız ama yavaş yavaş kopmaya çalışın artık. o kararı verin bir kere. çünkü bu konuda net sınırlarınız var. o sınırlara saygı duymazsanız gücünüzden kendinizden iyice uzaklaşırsınız. ruhsal sağlık en önemli şey hayatta. yol yürüdükçe görünür

Sen daha önce düşük yapmadın mı? Eğer yaptıysan bu “çocuğun oluyor” demektir. Aklını başına al. Bi daha evlilik yapsan esas sorun senden çıkmış oluyor, yumurtan var döllenmiş rahme yerleşmiş vs düşük olması başka bi seviye ve tedavi grubuna girer.
Tüp bebekle oldu

Tüp bebekle oldu
Tamam olmasa oda tutmazdı.(yani döllenmezdi bile) Verdiğin cevaplara baktımda belki iyi bi eş olabilirsin ama iyi bi anne olamayacaksın zaten.
Bu kafayla bugün yarın ha düzeldi diye diye hamile kalırsın, bi bebeğin başına gelecek en berbat şeyi getirirsin.
En iyisi sen bu kafayla ağlanmaya devam et iyi bi eş ol belli ki daha fazlası olma potansiyelinde yok

Tamam olmasa oda tutmazdı.(yani döllenmezdi bile) Verdiğin cevaplara baktımda belki iyi bi eş olabilirsin ama iyi bi anne olamayacaksın zaten.
Bu kafayla bugün yarın ha düzeldi diye diye hamile kalırsın, bi bebeğin başına gelecek en berbat şeyi getirirsin.
En iyisi sen bu kafayla ağlanmaya devam et iyi bi eş ol belli ki daha fazlası olma potansiyelinde yok
anneliği yada eşliği sizlerden öğrenecek değilim haddinizi bilin sadece fikir alma amaçlı yazdım buraya benim hakkımda yada hayatım hakkında daha fazlasına karar verme hakkına sahip değilsiniz benim hayatım burdaki yazdıklarımdan ibaret değil bilmediğiniz çok içeriği var benim hatam burda belki de faydası olur yad ne yapmam gerekir diye buraya yazmak oldu boş boş konuşuyorsunuz sadece ben çocuk yapacak olsam şimdiye yapardım eş sevgi nedir haberiniz var mı biliyor musunuz daha önce tadabildiniz mi

E ailen anlamış canım senin bu körü körüne anlamadım deme çaban neden kimi kandırdığının farkında mısın bu davranışlyahu anlamadım bilmiyordum beklemiyordum neyi anlamayıp üstüme geliyorsunuz

Arkadaşlar merhaba eşimle 9 yıldır birlikteyiz 5 sene sevgili 4 sene evlilik
2 sene önce madde kullandığını öğrendim eşimin ben çok çevremde görmediğimden hiç anlamadım hal hareketinden neyse ben çok seviyorum ve maddi güç de olmayınca kendimi mecbur hissediyorum onsuz yapamaz hissediyorum ama artık benimde canıma tak etti o sinirle kendime birşey yapıcam artık o raddeye geldim sürekli öfke problemleri aşağılayıcı tavırları yalanları bıktım sıkıldım her gün bir yalanı başka bir olayını duyuyorum ama ne yapıcağını şaşırdım artık arkamda destek olacak ailem yok Onunda keza öyle ailesi biliyor ama kimse birşey demiyor yapmıyor kalakaldım artık yoruldum ama dedim ya ne yapsam bilmiyorum diye çok konuştum ağlaya ağlaya yalvardım yapma nolur diye bizi bu hale getirme çabalayalım bırakalım bunu diye ama yok hep bir psikolojik sorunum var diyerek bırakıcam azaltıcam diyerek kurtuluyor
Çok mantıklı hareket etmeniz gerekiyor birden eşinizi bırakır siz de ona aşağılayıcı sözler söylerseniz Allah korusun kafasında kuruntu yapar hayatın gerçekleri olarak mantıklı hareket etmeniz gerekiyor birde eşiniz ne zamandır kullanıyor oda önemli tabi kendi içinde varsa bırakmak ancak bırakabilir tedavide olsa içinde varsa tekrar başlar bir de çevresi çok önemli bir etken arkadaş ortamı

artık bi durun saçmalamayın ya ne kadar hadsiz insanlarsınız bi durunuz yok mu sizin
İnsanlar başlarına gelmeden anlamaz bu kadar bu kadar sert ve tersleyerek yazmaları başlarına gelmedikleri içindir burada ki herkes bunları söyleyecektir ama çözüm üreterek devam etmen gerekiyor yada bir kaybetme korkusu vermen gerekiyor belki de senin onu bırakmicağının rahatlığında olarak kullanmaya devam ediyor

İnsanlar başlarına gelmeden anlamaz bu kadar bu kadar sert ve tersleyerek yazmaları başlarına gelmedikleri içindir burada ki herkes bunları söyleyecektir ama çözüm üreterek devam etmen gerekiyor yada bir kaybetme korkusu vermen gerekiyor belki de senin onu bırakmicağının rahatlığında olarak kullanmaya devam ediyor
Başımıza gelmesi mi gerekiyor şiddeti uyuşturucuyu bağımlılığı anlamak için? Annelerinin başını kesen baltayla doğrayan sokakta rastgele kadınları kılıçla biçen madde bağımlılarını anlayamaz mıyız? Surlarda kızı öldürüp kafasını annesine atan manyağın yaptığını anlamak için bizzat yaşamamız mı lazım? Ne çözümünden bahsediyorsunuz? 10 yaşında başlamış uyuşturucuya. Kadının birikimine çökmüş, takılarını yemiş hatta sakladığı kolyesini çalıp onu da satmış. Uyuşturucu bağımlısına da arka çıkmayın artık. Çocuğu yok gencecik kadın, bırakın da yeni bir sayfa açsın, sevdiği sevildiği birini bulsun aile kursun. Kaybetme korkusuymuş adam git diyor zaten.

G gueen sigara içmeye yeni başladı diyorsunuz o zaman esrar olamaz. Cahil gibi atıp tutmak istemem, esrarın başka kullanım şekli var mı? Ailenizden çekiniyorsunuz ama kimseye verilecek bir hesabınız yok. Çalışıyorsunuz para kazanabiliyorsunuz, yavaş yavaş yeni bir sayfa açmaya hazırlanın. Birisi daha niye kurtulmasın? Bir insan tek başına her yere sığar. Bu adam sizle değil uyuşturucuyla evli, sizi bırakır onu bırakmaz. Sevgililik flört evlilik hatta hamileliğiniz bile bıraktıramamış. Seneye keşke geçen sene ayrılsaydım diyeceksiniz. 3-5 sene sonra da gençlik gider çökersiniz ama adamda gram pişmanlık görmezsiniz. Kalmasaydın yapmasaydın etmeseydin der.

Başımıza gelmesi mi gerekiyor şiddeti uyuşturucuyu bağımlılığı anlamak için? Annelerinin başını kesen baltayla doğrayan sokakta rastgele kadınları kılıçla biçen madde bağımlılarını anlayamaz mıyız? Surlarda kızı öldürüp kafasını annesine atan manyağın yaptığını anlamak için bizzat yaşamamız mı lazım? Ne çözümünden bahsediyorsunuz? 10 yaşında başlamış uyuşturucuya. Kadının birikimine çökmüş, takılarını yemiş hatta sakladığı kolyesini çalıp onu da satmış. Uyuşturucu bağımlısına da arka çıkmayın artık. Çocuğu yok gencecik kadın, bırakın da yeni bir sayfa açsın, sevdiği sevildiği birini bulsun aile kursun. Kaybetme korkusuymuş adam git diyor zaten.

G gueen sigara içmeye yeni başladı diyorsunuz o zaman esrar olamaz. Cahil gibi atıp tutmak istemem, esrarın başka kullanım şekli var mı? Ailenizden çekiniyorsunuz ama kimseye verilecek bir hesabınız yok. Çalışıyorsunuz para kazanabiliyorsunuz, yavaş yavaş yeni bir sayfa açmaya hazırlanın. Birisi daha niye kurtulmasın? Bir insan tek başına her yere sığar. Bu adam sizle değil uyuşturucuyla evli, sizi bırakır onu bırakmaz. Sevgililik flört evlilik hatta hamileliğiniz bile bıraktıramamış. Seneye keşke geçen sene ayrılsaydım diyeceksiniz. 3-5 sene sonra da gençlik gider çökersiniz ama adamda gram pişmanlık görmezsiniz. Kalmasaydın yapmasaydın etmeseydin der.
Başınıza gelmesi gerektiğini söylemiyorum kimseyi de savunduğum yok çoğu psikopat istenmediğini kendine yediremediği için o etkiyle kontrolü edilemeyen davranışlara sürükleniyor olaylar bu sefer kadına sarıcak ne bağımlılar var karısı onu bırakıcak diye takip eden rahat bırakmayan ben bunları kastettim gidipte kocanla devam et demiyorum devam etmiceksen doğru hareket ederek ayrıl diyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X