Madde bağımlı eşimle baş edemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar başlarına gelmeden anlamaz bu kadar bu kadar sert ve tersleyerek yazmaları başlarına gelmedikleri içindir burada ki herkes bunları söyleyecektir ama çözüm üreterek devam etmen gerekiyor yada bir kaybetme korkusu vermen gerekiyor belki de senin onu bırakmicağının rahatlığında olarak kullanmaya devam ediyor
ya gerçekten allah razı olsun yorumlar beni çileden çıkardı hiç empati yok insanlarımızda bunu yaşayan 24 yaşında bi kadın demiyorlar derdimi açıkça dile getiriyorum ama o kadar ters kabaca yorum yapıyorlar ki hayretler içerisinde okuyorum
  • çevresinde içen çok var maalesef kurtaramıyorum onlardan eşim uzaklaşsa onlar bırakmıyor peşini 10 yaşındandır bunların içinde büyümüş birisi ailesi kötü davranmış destekçi olmamış sokaklarda büyümüş bizde onunla o 16 yaşındayken tanıştık şuan yaş 26 ben o zamanlar da çocuktum nerden bileyim ama bana karşı hiç kötü birşeyi olmadı evlendikten 2 sene sonra öğrendim o zamanlar da anne ve babasını 1 sene arayla kaybetmişti o ara çok içti ama dedim ya o zamanda zararı kendine kaçak göçek işte içmeye çalışırdı ben öğrendikten sonra istersen benden ayrılabilirsin ama benim sonum sende olmazsan hayatımda sokaklarda o yerde yatanlar gibi demişti ben öyle bırakamadım bana yıllarca evet yalan söyledi fakat hala sevdiğim adamdı öyle görmek istemiyordum bırakamzdım kötü olsun istemem boşansam dahi neyse bana içmicem dedi 5 ay kadar uzak kaldı içmedi sonra çevresi bunlara tekrar bulaştırdı ama o zaman bile kontrollü yapıyordu sırf bırakabilmesi için üstüne gitmiyordum kavga ediyorduk evet ama üstüne gitmem onu daha çok iteceği için daha ılımlı ama mantıklı hareket etmeye çalışıyordum tabi bunların üzerine 4 ay önce trafik kazası geçirdi bacak kırıldı platin atıldı evde 4 ay kadar da yatmak zorunda kaldı ve işine gidemedi parası fazlasıyla kesildi çevrede destek yok kimse umursamadı iş yerinden kovulma tehlikesi yaşadı hala da yaşıyor askeriye ortamı beni sürekli ezikliyorlar küçümsüyorlar dedi tabi bunların hepsiyle beraber duygusal boşluk mu iten bilmiyorum çünkü ben bunları kullanmasına sebep demiyorum kullanmakta haklı asla demiyorum neler yaşayan insanlar var sapasağlam
  • burdaki insanlar boşan senden anne olmaz bilmem ne ölün mü çıksın vs vs vs mantıklı konuşan yok hepsi yargılama peşinde diyorum ki korkuyorum ama kendimden beceremem destekçim yok eşiimi seviyorum ve birgün boşanacaksam dahi o bunu bırakmış olsun istiyorum çünkü benim çocukluğum varlığım yokluğum eşim ben onunla öğrenciyken ailem destek olmazken öğrenci haliyle bana bakardı para getirirdi beraber çalışırdık bayram şekeri tezgahı açardık 20 tl kazanabilmek için insanlar merhametten o kadar uzak ki maalesef benciller hep ben olmuyor evet ben yıpranıyorum yoruldum bu yaşımda bununla uğraşmaktan fakat güvencem yok nasıl geçinirim korkusu olması çok normal ve en önemlisi eşimi hala seviyorum umarım kendimi anlatabilmişmdir

anneliği yada eşliği sizlerden öğrenecek değilim haddinizi bilin sadece fikir alma amaçlı yazdım buraya benim hakkımda yada hayatım hakkında daha fazlasına karar verme hakkına sahip değilsiniz benim hayatım burdaki yazdıklarımdan ibaret değil bilmediğiniz çok içeriği var benim hatam burda belki de faydası olur yad ne yapmam gerekir diye buraya yazmak oldu boş boş konuşuyorsunuz sadece ben çocuk yapacak olsam şimdiye yapardım eş sevgi nedir haberiniz var mı biliyor musunuz daha önce tadabildiniz mi
Kusura bakma bağımlı kocanla evli kalmaya devam edersen olacak senaryo bu. Ne olacak zannediyosun?
Boş boş sevgi edebiyatı yapma. Biz neler gördükte yazıyoruz bunları, aklını başına al.
Tek yaptığın ağlanmak

Kusura bakma bağımlı kocanla evli kalmaya devam edersen olacak senaryo bu. Ne olacak zannediyosun?
Boş boş sevgi edebiyatı yapma. Biz neler gördükte yazıyoruz bunları, aklını başına al.
Tek yaptığın ağlanmak
Aynen hadi işine bak

ya gerçekten allah razı olsun yorumlar beni çileden çıkardı hiç empati yok insanlarımızda bunu yaşayan 24 yaşında bi kadın demiyorlar derdimi açıkça dile getiriyorum ama o kadar ters kabaca yorum yapıyorlar ki hayretler içerisinde okuyorum
  • çevresinde içen çok var maalesef kurtaramıyorum onlardan eşim uzaklaşsa onlar bırakmıyor peşini 10 yaşındandır bunların içinde büyümüş birisi ailesi kötü davranmış destekçi olmamış sokaklarda büyümüş bizde onunla o 16 yaşındayken tanıştık şuan yaş 26 ben o zamanlar da çocuktum nerden bileyim ama bana karşı hiç kötü birşeyi olmadı evlendikten 2 sene sonra öğrendim o zamanlar da anne ve babasını 1 sene arayla kaybetmişti o ara çok içti ama dedim ya o zamanda zararı kendine kaçak göçek işte içmeye çalışırdı ben öğrendikten sonra istersen benden ayrılabilirsin ama benim sonum sende olmazsan hayatımda sokaklarda o yerde yatanlar gibi demişti ben öyle bırakamadım bana yıllarca evet yalan söyledi fakat hala sevdiğim adamdı öyle görmek istemiyordum bırakamzdım kötü olsun istemem boşansam dahi neyse bana içmicem dedi 5 ay kadar uzak kaldı içmedi sonra çevresi bunlara tekrar bulaştırdı ama o zaman bile kontrollü yapıyordu sırf bırakabilmesi için üstüne gitmiyordum kavga ediyorduk evet ama üstüne gitmem onu daha çok iteceği için daha ılımlı ama mantıklı hareket etmeye çalışıyordum tabi bunların üzerine 4 ay önce trafik kazası geçirdi bacak kırıldı platin atıldı evde 4 ay kadar da yatmak zorunda kaldı ve işine gidemedi parası fazlasıyla kesildi çevrede destek yok kimse umursamadı iş yerinden kovulma tehlikesi yaşadı hala da yaşıyor askeriye ortamı beni sürekli ezikliyorlar küçümsüyorlar dedi tabi bunların hepsiyle beraber duygusal boşluk mu iten bilmiyorum çünkü ben bunları kullanmasına sebep demiyorum kullanmakta haklı asla demiyorum neler yaşayan insanlar var sapasağlam
  • burdaki insanlar boşan senden anne olmaz bilmem ne ölün mü çıksın vs vs vs mantıklı konuşan yok hepsi yargılama peşinde diyorum ki korkuyorum ama kendimden beceremem destekçim yok eşiimi seviyorum ve birgün boşanacaksam dahi o bunu bırakmış olsun istiyorum çünkü benim çocukluğum varlığım yokluğum eşim ben onunla öğrenciyken ailem destek olmazken öğrenci haliyle bana bakardı para getirirdi beraber çalışırdık bayram şekeri tezgahı açardık 20 tl kazanabilmek için insanlar merhametten o kadar uzak ki maalesef benciller hep ben olmuyor evet ben yıpranıyorum yoruldum bu yaşımda bununla uğraşmaktan fakat güvencem yok nasıl geçinirim korkusu olması çok normal ve en önemlisi eşimi hala seviyorum umarım kendimi anlatabilmişmdir
Çok zor bir durum Allah yardımcın olsun ama unutma herkes iyi yada kötü akıl verir iyiyi yada kötüyü hangisini seçersen seç hikayeyi yaşicak ve sonuçlarına katlanıcak olan sensin

Ne yapmaya çalıştınız o zaman bu konuyu açıp? Herkes yerden göğe kadar haklı. İlerde acınacak hallere düştüğünde görürsün merhameti, aşkı. Ahh ne büyük bir çocukluk aşkıymış sizinki de sakın mücadeleyi bırakmayın sonunda zafer sizin olacak, tüp bebek denemelerine de devam dememizi mi bekliyordunuz?

Aynen hadi işine bak
Gerçekten bazı insanlara asla yaranılmaz. Bunun çok büyük örneğisin.
Senin iyiliğin için bi ton şey yazdım, bir çok kişide yazdı,bi geleceğin olsun ileride mutlu hayatın olsun, çocuk yapacaksanda mutlu sağlıklı evde olsun diye. İşte hayat bu bazı insanların kapasitesi anlamak istediği kadarını alıyor.

Sürekli "keşke öyle basit olsa", "keşke maddi imkanım olsa" diyip durmuşsunuz. Mağdur psikolojisinden çıkın bence ilk. Kendi ayakları üzerinde duran bir çok kadın var, çocuğu olan da var. Boşanmış bir anneyim, başka bir şehirde tek başıma çalışıp büyütüyorum.

Özetle, gir bir işe. İmkansız değil.
Kendine güvenin gelsin bi, tekmeyi basmak kolay.

Ah... ve cevap olarak yazdıklarınızın bir başka boyutunu da şimdi farkettim.

Çocukluğum, varım yoğum demişsiniz.
Napalım biz şimdi, ne diyelim? Onaylanma ihtiyacı duyuyorsunuz çünkü içten içe yanlış olduğunu siz de biliyorsunuz bence.

G gueen siz bu konuyu niye açtınız? Çok vefalısın çok mücadelecisin, kocan düşmüş ama sen dimdik yanındasın... Bunları mı okumak istiyorsunuz? Yanlış forumdasınız, biz böyle adamlardan nefret ediyoruz. Ben bu kadına söz verdim yemin ettim imza attım, onu her durumda her fırsatta koruyup kollayacağım demek yerine içkinin kumarın uyuşturucunun dibine vuran adamların nesini niye savunalım? Kendi keyifleri mutlulukları için yaşayan evdeki eşine çöp gibi davranan adamlar hangi toplumda kabul görür? Size jestler yapıp çiçekler hediyeler alıp yemeğe tatile götürmek yerine sizden çalıyor ve uyuşturucuya harcıyor. Birikmiş paranızı alıyor altınınızı çalıp satıyor, hatta bunun ilerisi git para getir eve olacak. Maaşınızın tamamına el koyacak, kredi üstüne kredi çektirecek evden eşya satacak.

Olsun ben razıyım diyorsanız niye konu açıyorsunuz? Üstelik verilen cevapları beğenmiyorsunuz atar gider yapıyorsunuz tersliyorsunuz. Bir kişi kaybetme korkusu yaşat seni anlamıyorlar yazdılar ve o mesaja atladınız hemen. 10 yaşından beri hiç bir kuvvet bıraktıramamış sizde süper görünmez güç falan mı vardı neye göre bıraktırırım kafasındasınız? Adamın beyin hücre bile kalmamıştır. O yolunu hayatını seçmiş ve istikrarlı şekilde gidiyor, sizin geleceğinizi gram düşünmüyor. İster kalın ömrünüzü çürütün ve en sonunda bir köşeye atılın ister ayrılıp yeni bir hayata başlayın. Ben kimseye bağımlıysa alkolikse yine de kocandır asla demem.

Çocuğun yok diye şükret valla,elin ayağın tutuyorsa girecen bi işe çalışacan başka çaren yok. Toparlandığın zaman da boşanacan yoksa kocanın düzeleceği yok gitsin anası baksın

Gerçekten bazı insanlara asla yaranılmaz. Bunun çok büyük örneğisin.
Senin iyiliğin için bi ton şey yazdım, bir çok kişide yazdı,bi geleceğin olsun ileride mutlu hayatın olsun, çocuk yapacaksanda mutlu sağlıklı evde olsun diye. İşte hayat bu bazı insanların kapasitesi anlamak istediği kadarını alıyor.
bakın ben zaten akıl almak yön gösterilmesi için yazdım fakat burdaki üsluplarınız yakıştırmalarınız çok ağır ve yaralayıcı ben bana denileni ha deyince yapmıyorum akıl alıyorum yolumu çizmek için fakat akıl alırken hayatıma bu kadar müdahale edileceğini düşünemedim iyiliğim için yazdıklarınıza birşey diyemem saolun fakat üslübünüz çok sert bu yüzden bana nasıl yaklaştıysanız o şekilde ilerledim bu kullandığı madde sizin sandığınız tarzda birşey değil bunun için sertifika aldım vs ama ben yazıdan ötürü biliyorum ama ben yaşayana şahit olmak istedim kullanıp bırakan yada çevresinde olan kendimi kibarca anatabiliyormuyum

Ne yapmaya çalıştınız o zaman bu konuyu açıp? Herkes yerden göğe kadar haklı. İlerde acınacak hallere düştüğünde görürsün merhameti, aşkı. Ahh ne büyük bir çocukluk aşkıymış sizinki de sakın mücadeleyi bırakmayın sonunda zafer sizin olacak, tüp bebek denemelerine de devam dememizi mi bekliyordunuz?
şuan o kadar çok saçmalıyorsunuz ki ben bunu mu dedim okul kaç terk pardon ? okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz ben zaten çocuk düşünmediğimi kaç kere yazdım burda benim amacım bunu kullanan birini daha kurtarmak yahu insanız vicdanım var benim sizde bu yokmu eşimin bana tek zararı yok 10 yıl olmuş ya adam bana el kaldırmamış evet en büyük zararı kendine onun bana değil o kullandığı şey ise krize sokan birşey değil araştırın lütfen biirinin üstüne gitmeden önce

G gueen siz bu konuyu niye açtınız? Çok vefalısın çok mücadelecisin, kocan düşmüş ama sen dimdik yanındasın... Bunları mı okumak istiyorsunuz? Yanlış forumdasınız, biz böyle adamlardan nefret ediyoruz. Ben bu kadına söz verdim yemin ettim imza attım, onu her durumda her fırsatta koruyup kollayacağım demek yerine içkinin kumarın uyuşturucunun dibine vuran adamların nesini niye savunalım? Kendi keyifleri mutlulukları için yaşayan evdeki eşine çöp gibi davranan adamlar hangi toplumda kabul görür? Size jestler yapıp çiçekler hediyeler alıp yemeğe tatile götürmek yerine sizden çalıyor ve uyuşturucuya harcıyor. Birikmiş paranızı alıyor altınınızı çalıp satıyor, hatta bunun ilerisi git para getir eve olacak. Maaşınızın tamamına el koyacak, kredi üstüne kredi çektirecek evden eşya satacak.

Olsun ben razıyım diyorsanız niye konu açıyorsunuz? Üstelik verilen cevapları beğenmiyorsunuz atar gider yapıyorsunuz tersliyorsunuz. Bir kişi kaybetme korkusu yaşat seni anlamıyorlar yazdılar ve o mesaja atladınız hemen. 10 yaşından beri hiç bir kuvvet bıraktıramamış sizde süper görünmez güç falan mı vardı neye göre bıraktırırım kafasındasınız? Adamın beyin hücre bile kalmamıştır. O yolunu hayatını seçmiş ve istikrarlı şekilde gidiyor, sizin geleceğinizi gram düşünmüyor. İster kalın ömrünüzü çürütün ve en sonunda bir köşeye atılın ister ayrılıp yeni bir hayata başlayın. Ben kimseye bağımlıysa alkolikse yine de kocandır asla demem.
bakın bu şekilde yorum tabiki yapabiirsiniz yaptığınız yorumlar benim hayatımı şekillendirmek için hep bir fikir fakat kötülüğü olduğu kadar hayatımda iyiyliği de çok var ben bunları es geçemem benim hayatımda olmayacaksa dahi onunda hayatını zehirleyen birşey olmasın isterim ayakta dursun isterim sizin sandığınız gibi krize sokan birşey yok ve bu kolye satma meselesi ne anlamadım çaldığı birşeyde yok benden istedi ve verdim ihtiyacı var diye hepsi bu evet geri vermedi neye harcadı bilmiyorum fakat ben bunlara razıyım asla demedim demem

Bir tanıdık vardı kızı çok iyi tanıyorum. Çocuk sürekli bıraktım diye yalan söyledi. Yakalandı her seferinde, artık inanmayınca ben bağımlı değilim bu diğerleri kadar ağır değil demeye başladı. Asla vazgeçmedi. Ben asla ayrılmazlar diyordum. Kız kavga ediyor, ailelere şikayet ediyor sonra yine barışıyordu. Evlendiler. Evliliğin 2 ya da 3 yılında boşanmışlar.

Kıçı kırık bir iş yerine girerken bile drug testi vs tonla tahlil yapıyorlar. Benim anlamadığım bu adam nasıl asker oldu? 10 yaşından beri bağımlı diyorsun.
Adam sana istersen ayrılabilirsin demiş sen hala ona aşığım diyorsun o sana aşık mı sence sana kolayca ayrılabiliriz diyor. Çok hakkı varmış üzerinde cart curt. Üzerindeki hakkı ne tam olarak seni b*k gibi bir evliliğin içinde sürüklemesi mi?
Burada sana yardımcı olmaya çalışanlara kükreyip duruyorsun bence bir an önce ne kadar saçmaladığını farketmen gerek. Wattpad falan çok okudun sanırım oradaki boktan hikayelerin etkisinde gibisin. Gerçekçi ol ve kendini kurtar. Onu kurtarmaya çalışırken kendinden oluyorsun haberin yok

Yargılamak gibi anlıyorsun ama seni düşünüyor çoğu yorum maddenin tam ne olduğunu bilmiyorsun ki ayrıca ben hiç bırakanı görmedim tedavi olup tekrar başlayanlar bile var ki eşin zaten bırakmak istemiyor seni düşündüğü yok düşünse bırakırdı

Yargılamak gibi anlıyorsun ama seni düşünüyor çoğu yorum maddenin tam ne olduğunu bilmiyorsun ki ayrıca ben hiç bırakanı görmedim tedavi olup tekrar başlayanlar bile var ki eşin zaten bırakmak istemiyor seni düşündüğü yok düşünse bırakırdı
Bak sen ne güzel hakaret etmeden sert konuşmadan söylemişsin değil mi böyle olsalar tepki asla vermezdim ama seni satsın tamam dersin vs derse bende sert cevap veririm tabi

şuan o kadar çok saçmalıyorsunuz ki ben bunu mu dedim okul kaç terk pardon ? okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz ben zaten çocuk düşünmediğimi kaç kere yazdım burda benim amacım bunu kullanan birini daha kurtarmak yahu insanız vicdanım var benim sizde bu yokmu eşimin bana tek zararı yok 10 yıl olmuş ya adam bana el kaldırmamış evet en büyük zararı kendine onun bana değil o kullandığı şey ise krize sokan birşey değil araştırın lütfen biirinin üstüne gitmeden önce
Niye anlamak istemiyorsunuz kurtulmak istemeyen birini siz ağlayarak yalvararak kurtaramazsınız. Eşiniz bağımlı olduğunu kabul etmiyor, onun için bu yaptığı çok normal bir şey.
Siz hala yok çocukluğum yok vicdanım deyip duruyorsunuz ama farkındaysanız eşiniz sizi gram düşünmüyor. Birazcık bile düşünse sizin gözyaşlarınızı yalvarışlarınızı görür bırakmak için mücadele ederdi.
Bazı yorumlar size sert gelmiş olabilir ama maalesef gerçekler bunlar. Burada kimse size bağımlı kocanı düzeltmeye çalış, yuvanı dağıtma demeyecek

Kuzenim de 13 yaşındaymış kullanmaya başladığında
Giderek artmış
Para bulamayınca garip garip işlerde çalışmaya başlamıştı
Kasapta çalışıyordu hatta erkek kardeşim dedi ki bu çocuğun para için insana bişey yapmasından korkuyorum
Sonra krediler çekti yüklü miktarda
Sonra hırsızlık yapmaya başladı
En son ölüsünü buldular 22 yaşında

O anlattığım boşanan kadının kocası da e.rar gibi bişeyle başlamış sonra ilerletmiş

Başına gelen diyorsunuz yaa geldiği için konuşuyoruz
Sevgi nasıl duyabiliyorsunuz ki ben anlamıyorum
Kendine hakim olamayan basiretsiz insan

O sizi sevmiyor ki kabullenin
Sevse çabası olurdu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X