Madde bağımlı eşimle baş edemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz eşinizin ebeveyni değilsiniz, madde bağımlısı birine kendinizi neden kurban ediyorsunuz
onu kurtarmakla yükümlü falan değilsiniz, ki adam kurtulmak istemiyor çünkü bencil çünkü size yeterince değer vermiyor,
sizin söyledikleriniz aşktır sevgidir falan filan bunlar hastalık sakatlık durumları için geçerli lütfen geçin bunları, bir an önce ayrılıp hayatınıza bakın.

benim hayatımda olmayacaksa dahi onunda hayatını zehirleyen birşey olmasın isterim ayakta dursun isterim
Eşiniz istemiyor umursamıyor niye anlamıyorsunuz? Başkası adına karar alma uygulama zorla tedavi etme hakkına sahip değilsiniz. Adam ilkokul çağında başlamış 16 senedir uyuşturucu kullanıyor. Ömür boyu kullanıcam sen karışma diyor. Onun hayatını zehirleyen bir şey olduğunu siz biz söylüyoruz. Kendisi böyle düşünmüyor, bağımlı değilim ben diyor. Kurtulmaya uğraşı çabası yok, sizi geçtim hamileliğiniz bile döndürmemiş adamı. Uyuşturucuyu seçiyor, bağımlı değilim bırakmam karışma bana diyor.

Kabul edin artık, düzeltemezsiniz vazgeçiremezsiniz bağımlılığından kurtaramazsınız. Çünkü is te mi yor. Arkadaş çevresi de kendi gibiymiş, bırakamaz. Bir ömür çocuksuz eşsiz bir hayat mı istiyorsunuz? Bu adamın karısı eşi hayat arkadaşı değil evdeki yardımcısısınız.

Keşke eşiniz küçük yaştayken o babası ölseymiş. 10 yaşında çocuğu kendisi yüzünden uyuşturucu kullanmaya başlamış. Annesi bırakıp gitmiş mi, o da mı umursamamış?

Konuyu açan kadın da bağımlı arkadaşlar, kendinizi yoruyorsunuz laf anlatacagım diye.
Konu sahibinin tedavi görmesi lazım. Kocası zaten bataklığın içinden çıkmak istemiyor, biryerde ölüsü bulunacak veya suça yönelip hapiste çürüyecek ama konuyu açan kişi belki tedavi görürse bir şansı olabilir ancak bağımlı ve hasta olduğunu ne kadar anlatsak kabul etmez.
Bağımlılar zaten kabul etmez bağımlı olduklarını. Kendi iradeleriyle tercih ettiklerini sanırlar ama bal gibi de bağımlıdırlar.
Zira bu kadın, kocasına bağımlı. Kocası iğrenç bencil bir çöplük olsa da bağımlı işte..

Çocuğun yok diye şükret valla,elin ayağın tutuyorsa girecen bi işe çalışacan başka çaren yok. Toparlandığın zaman da boşanacan yoksa kocanın düzeleceği yok gitsin anası baksın
şuan birikim yapmaya çalışıyorum kendim için

Esiniz olacak olan adami kurtarmayi kendinize gorev edinmissiniz. Burda arkadaslar size, bunun esiniz icin cok yararsiz ve sizin icin de cok cok zararli oldugunu soyledikce atarlanmissiniz. Bu kadar uzerinize vazife diye aldiginiz sey tuketir öldürür sizi.

Gercekten kör olmussunuz, neler yasadiginizi goremiyorsunuz. Lutfen en kisa surede psikolojik danismanlik randevusu alin, bir uzmandan destek almaniz lazim. Esiniz icin degil ama sizin icin cok gerekli. Bir bagimlilik yasiyorsunuz , sonuclari herkes icin cok cok agir olur.

Baslik da "madde bagimlisi esimle basedemiyorum". Etmeyin zaten, butun mesele bu.

bakın ben zaten akıl almak yön gösterilmesi için yazdım fakat burdaki üsluplarınız yakıştırmalarınız çok ağır ve yaralayıcı ben bana denileni ha deyince yapmıyorum akıl alıyorum yolumu çizmek için fakat akıl alırken hayatıma bu kadar müdahale edileceğini düşünemedim iyiliğim için yazdıklarınıza birşey diyemem saolun fakat üslübünüz çok sert bu yüzden bana nasıl yaklaştıysanız o şekilde ilerledim bu kullandığı madde sizin sandığınız tarzda birşey değil bunun için sertifika aldım vs ama ben yazıdan ötürü biliyorum ama ben yaşayana şahit olmak istedim kullanıp bırakan yada çevresinde olan kendimi kibarca anatabiliyormuyum
Bak canım benim ben bir çok madde bağımlısı gördüm, sokaklardan nicelerini topladım bir sürü hikayeye tanık oldum mecburen, işim gereği. Bir kısmı bizzat kullananlardı bir kısımı ise madur olan eşler ve çocuklardı. Ben 8aylık uyuşturucu almış bebek gördüm biliyor musun? Emeklerken babasının uyuşturucusunu ağzına götüren, yoksunluk kriziyle eşini defalarca bıçaklayan adamlar gördüm, gidicek yeri olmadığı için kocası tarafından satılan kadınlar gördüm. Yani gördümde gördüm, senin aldığın sertifika benim tecrübelerimin yanında koca bir hiç kalır.
Beyin kimyası değişecek, bu iyiye gitmeyecek her zaman ilerleyecek artacak bir gün insan gibi bile davranmayacak. Kendisi 10 yaşından beri bağımlıyken değil sen bi oda dolusu doktor gerek kurtarılması için, seneler gerek bir ömür gerek.
Sen istersen onunla birlikte debelen dur, bir tanecik ömrünü düzelmeyecek bi adam için harca, yaşıtların mutlu mesut gezerken çocuklarını büyütürken arkalarından izle, şimdi böyle diyosun ama 30larında vah giden zamanıma diyeceksin.

Bak canım benim ben bir çok madde bağımlısı gördüm, sokaklardan nicelerini topladım bir sürü hikayeye tanık oldum mecburen, işim gereği. Bir kısmı bizzat kullananlardı bir kısımı ise madur olan eşler ve çocuklardı. Ben 8aylık uyuşturucu almış bebek gördüm biliyor musun? Emeklerken babasının uyuşturucusunu ağzına götüren, yoksunluk kriziyle eşini defalarca bıçaklayan adamlar gördüm, gidicek yeri olmadığı için kocası tarafından satılan kadınlar gördüm. Yani gördümde gördüm, senin aldığın sertifika benim tecrübelerimin yanında koca bir hiç kalır.
Beyin kimyası değişecek, bu iyiye gitmeyecek her zaman ilerleyecek artacak bir gün insan gibi bile davranmayacak. Kendisi 10 yaşından beri bağımlıyken değil sen bi oda dolusu doktor gerek kurtarılması için, seneler gerek bir ömür gerek.
Sen istersen onunla birlikte debelen dur, bir tanecik ömrünü düzelmeyecek bi adam için harca, yaşıtların mutlu mesut gezerken çocuklarını büyütürken arkalarından izle, şimdi böyle diyosun ama 30larında vah giden zamanıma diyeceksin.

Bebeğe ne oldu 😢

Biz aldığımızda bilinçliydi, annesi yuttuğuna emindi kanda çıkmıştır. tedavisi hastanede devam etti adli tuttuk, büyük ihtimalle aileden alınıp sosyal hizmetlere verilmiştir, yada takibe girmiştir.
Hikayede hep aynı değişir sandım, aslında hiç yanında içmedi sakladık vs vs bi ton şey saymışlardı ama ne fayda. Ciddi ihmal var. Herkes kendisinin farklı olduğunu sanıyor halbuki aynı yolu yürüyolar çıktıkları yerde aynı bu yüzden.
Maddeden kurtulan yok mu, elbette var ama çok ciddi azim istiyor, yatış ile tedavi görecekler senelerce tekrar teste girecekler vs bıraktı denmesi için 5-6 sene sıfır çıkmaları gerek. 1 sene içmedi hop başa döndü durumlarıda çok fazla.

şuan o kadar çok saçmalıyorsunuz ki ben bunu mu dedim okul kaç terk pardon ? okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz ben zaten çocuk düşünmediğimi kaç kere yazdım burda benim amacım bunu kullanan birini daha kurtarmak yahu insanız vicdanım var benim sizde bu yokmu eşimin bana tek zararı yok 10 yıl olmuş ya adam bana el kaldırmamış evet en büyük zararı kendine onun bana değil o kullandığı şey ise krize sokan birşey değil araştırın lütfen biirinin üstüne gitmeden önce
“10 yıl olmuş ya adam bana el kaldırmamış” demeniz anlatıyor her şeyi. Eğitim seviyemi anlatsam ne olur ki sana? Neyi anlayabiliyorsun ki? Okul kaç terk derken ilkokul kaç terk demek istedin galiba. İlkokul terk kadınları neden küçümsüyorsun? O kadınlar ekmeğini taştan çıkarıp ona yanlış yapan kocanın kahrını çekmiyorlar. Sizin konfor alanınızı bırakıp çalışmaya gönlünüz yok bence bahaneler uydurmayın. O biriktireceğin parayı ilk olarak kendi tedavin için kullanmanı şiddetle tavsiye ediyorum.

Bir arkadasim var esi bu madde olaylarindan iceri girdi 3 tane de cocuklari var.3.dogumunda esi yaninda yoktu hala daha yok cocuk 3 yasına girecek baba kavramıni bilmiyor kızcagız elişi oya yapıp satarak harclık cıkarıyor cocuklarına bakiyor ama o adami hala boşamıyor ne buluyor anlamiyorum kendin geciniyorsun zaten herif hapiste onun soyadinı ne yapacaksın diyoruz kurtaracagım onu diyor kurtulmak isteyen zaten kendi kurtulur hic ugrasmayin siz de kahraman olmaya calismayin

“10 yıl olmuş ya adam bana el kaldırmamış” demeniz anlatıyor her şeyi. Eğitim seviyemi anlatsam ne olur ki sana? Neyi anlayabiliyorsun ki? Okul kaç terk derken ilkokul kaç terk demek istedin galiba. İlkokul terk kadınları neden küçümsüyorsun? O kadınlar ekmeğini taştan çıkarıp ona yanlış yapan kocanın kahrını çekmiyorlar. Sizin konfor alanınızı bırakıp çalışmaya gönlünüz yok bence bahaneler uydurmayın. O biriktireceğin parayı ilk olarak kendi tedavin için kullanmanı şiddetle tavsiye ediyorum.
Ayyy duyar kasmışsın bildiğin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X