bu bebeği istediğimden emin değilim

Anladığım kadarıyla sen bu bebeği istememiş olsan da kabullenmeye mecbur hissediyorsun kendini. Tüm yorumları da okudum. Çiçekler açmış böcekler uçmuş onlarda ne güzel duygular Allah daim etsin. Ama atlanan bir durum var ki bebek sahibi olmayı istemesi gereken sadece sen değilsin. Bu iki kişinin vermesi gereken bir karar aksi durumda doğumundan sonra sen zorluklarla uğraşırken bir yandan da arazi olan bir eşle uğraşmak zorunda kalabilirsin. Diyeceğim o ki eşin de bu sorumluluğun altına girmeye niyetliyse bu sorumluluğu almalısın. Çocuğu liseye giden bir velinin okulda çocuğunun annesine ''ben zaten bu çocuğu hiç istemedim sen zorla doğurdun'' dediğini duyduğum gün bunun önemini kavradım. Gerçekten istemediğine karar verirsen kendini evliliğini herşeyden önemlisi de masum bir çocuğu tüm bunlarla başa çıkmak zorunda bırakma. Kadın olmanın tek anlamı anne olmak değildir ve bebek istememek bir kadının en doğal hakkı olmalı.

çok teşekkür ederim inan diğer sayfada görmüştüm bayanın yorumunu günah olurmu diye sormadın sordugumu belirtmiş kendımı anlatmaya bile üşendim yazmadım ama siz bana tercüman oldunuz çok saolun

çok teşekkür ederim objektif ve pozitif yorumunuz için

düşünemiyorum eşimide baba olarak düşünemıyorum sanki ikimizde hala üniversite okuyan öğrenci havasındayız geç tanıştık ikimizde geçmişte zor günler yaşadık birbirimizden başka bi,rşeyle ilgilenmek zorunda olmak istemıyoruz ama eşim benden daha pozitif kabullendi aldırma fikrini öne sürmedi bile... bende öyle. çok teeşkkürler fikirleriniz için

Keşke istediğiniz hayatı yaşamayı seçseydiniz, üzüldüm biraz sizin için. 2 seçenekten yanlış olanı seçmişsiniz daha doğrusu yanlış demeyeyim de daha az mutlu olacağınız yolu seçmişsiniz. Neyse ilerde çocuktan yüzünüz güler belki bilim insanı olur.

Herkesin kendi kararı ben olsam bu konuları sormak için konu bile açmam aslında. Sanki doğursam benim yerime onlar bacaklar ya da tüm hayatı değişecek onlar. .gelip sevecekler, ailemde bir kaç yıl bakacak ama tüm hayatı değişecek olan benim ya. Sanki 10 defa geliyorum dünyaya da bir yaşamımda çocuk yapıvereyim bari diyeceğim. Bencillikse bencillik herkesin kendi hayatı, isteyen gitsin futbol takımı kadar doğursun bana ne. Peh. Çevremde susmanı bilecek yoksa çevremde olmamayı seçecek.
Anne olmak istememe kararlılığıma zeval gelmesin a dostlar. :S

O bebeğe siz can vermediniz ki yaşam hakkını elinden alasınız. İyi düşünün. Çok ani olduğu için beklemediğiniz için kabullenmek zor olabilir. Ama zamanla seveceksiniz.

çok büyük etken canım... büyük travmalar yaşadım ben kaygılarım çok normal yıllarca babamın eşi tarafından türlü oyunlar içine çekildim evden gönderilme durumları bir sürü şey çocuklarınabakmak zorunda bırakıldım çocuk sevgisizliğim biraz da bundan ben daha 15 yaşındayken sezon tatillerinde arkadaşlarım tatil yaparken ben evde bebek baktım bunun gibi şeyler...

korunarak hamile kalıyorsun..
Düşünsene sen istemiyorsun ama Rabbim sana bahşediyor bu güzelliği..
ben dahil bir çok insan isterken,özlerken bir bebeği..
sen Rabbinin sana hediyesine karşı böyle düşünme..
Annelik farklı bir duygudur.. zamanla tek vazgeçilmezin o olacak.. etrafımda senin gibi olan arkadaşlarım vardı hepside sonunda iyiki aldırmamışm şimdi yaşama sebebim diyorlar..

Ben de hamile kaldığında size benzer duygular içindeydi Daha kendi ssorumluluğunu anlamıyorum bir bebeğin sorumluluğunu nasıl alırım diyordum. Ama hiçde oöyle olmadı bende daha da güçlendi. Kizima sımsıkı sarildim. Ona her baktığımda iyiki varsın dedim. Yeri geldi geceleri 4 e kadar uyumadim. Ama hiçbir zaman keşke demedim.Rabbim o kelimeyi kullandirmasin.

harfi harfine katılıyorum. konu sahibinin üstüne neden böyle yüklenildiğini anlamışta değilim.

İnsan bazen korkuyor. ne yapacağım nasl üstesinden geleceğim geri dönüşü yok hiçbirşey eskisi gibi olmayacak gibi düşünceler aklını meşgul ediyor zaman zaman insanın ama gün geçtikçe bebekle aranda bir bağ oluşuyor. Cinsiyetini öğrendiğinde, karnın belirmeye başladığında, tekmelerini hissettiğinde, o ben burdayım demeye başladığında...
İnan 4 gündür tekmeleri belirginlesti bebeğimin o zamandan beri elim hep karnımda. Kipirdamadiginda endişeleniyorum. Halbuki küçük daha yoruluyordur uyuyordur yavrucak.
Hakikaten çok farklı bir duygu. Madem aldırmak fikrinden uzaksin
Zamanla inşallah bebegini benimseyeceksin...

Canım ben de eşimin ihmalkarlığı sonucu hamile kaldım. Çok ağladım doktorun odasında öğrendiğimde ağlamaya başladım.Doktor aldıracak mısın dedi hHayır dedim çıktım. Eşim aldır istiyosan dedi. Gerçekten mi dedi yoksa benim yapmayacağımı bildiği için mi bilmiyorum ama. Neyse şimdi dört yaşında çok şükür var. Evin neşesi. Annem de bize bir buçuk saatlik mesafede oturuyor..geliyor bakıyor biz konserlere içmeye sinemaya her yere gidiyoruz. Anneme anne haftasonu kalk gel şuraya gitcez eşimle desem kalkar gelir üşenmez. Tabii sürekli yapmadıkça:) ama yine de o annelik duygusu herkeste olduğu kadar içinizde olmadıkça çok zor. Ama bazen diyorum aldırsaydım şimdi kocaman olan kızım hiç dünyaya bile gelmeyecekti. Bu sorumluluğu kaldıracak vicdan çok az kişide vardır. İyi düşünün taşının. Bu duygularınız umarım geçicidir. Benimki çok azaldı. Ama yine de erken anne oldum 35 imde olmalıydım derim. Eşim de kız 4 yaşına geldi hala anne olduğunu kabullenemedin der:) farklı bir duygu ama isyan değil. Allah yokluğunu göstermesin. Kimseye göstermesin. İsteyen herkese de nasip etsin.

yine kalemini konuşturmuşsun. bu yorumada sonuna kadar katılıyorum.

okadar güzel ve dolu dolu yazmışsın ki bir çırpıda okudum...kendimi gördüm...annelik bizlere çevre baskısından dolayı dayatılmaya çalışılıyor böyle bir durumda var mesela benim büyükannem bana vicdan yaptırıyor senin çocuğunuda göreyim yaşlandım artık bugun var yarın yokum gibi beni üzüyor evlendim 3.aydan itibaren başladı baskılar yaşın geçiyor deniyor nereye geçiyor 27 yaşım yıllarca hayata geç kaldım türlü sorunlarla ergenlğimi çocukluğumu bile yaşayamadım yaşayamadıklarımı eşimle yaşıyorum şimdi her anın tadını çıkarıyorum kaldı ki eşimi zaten bebekler gibi seviyorum bir pamuklara sarmadığım kaldı oda annesi yıllarca çalıştıgı için bakıcıyla büyümüş eksik yoksun birbirmizde bulduk sevgiyi kayınvalidemde aynı şekilde sen yap ben bakarım diyor ben sırf onlar torun duygusu bebek duygusu tatsınlar diye yapıp onlara verecek bir karakter değilim oldu nasılsa baksınlar böyle birşey yok.
şuan ki duygularımla olunca seveceğimi sanmıyorum dolayısıyla burada olsun bak seversin cümlelerine üzülerek katılamıyorum umarım haklı çıkarlar... çok teşekkür ederim hayatınızdan verdiğiniz örnek ve içime su serptiniz iyiki varsınız...

Diyelimki aldirdin bebegini.tekrar bebek istediginde aklina gelmeyecek mi acaba aldirdigin bebek. Zamanin ne onemi var ki bebek sahibi olmak icin. 5 sene sonra bebegin olsa hastalik uykusuzluk gibi seylere daha mi cok tahammulun olacak. 4.5 aylik bebegim var uykusuzluk yorgunluk hastalık herseyini cekiyorum ama tek bir gülüsü herseye deger. Yaramaz bebeklere karsi dusuncelerine gelince benim oglum su anda bile yaramaz büyüyünce de oyle olacak ama onu yinede coooook seviyorum.bebegini seversen herseyini seversin kakasini bile

Çocuğu olmayanların (ben de dahil)kızmalarının sebebi gebeliğin kişisel korunma yöntemleri kullanarak engellenebilir birşey olduğunu ,infertilitenin ise bu şekilde giderilemeyeceğini bilmesidir.Kimse bana gerçekten korunurken kesinlikle istemiyorsa gerekirse çift korunma yaparken gebe kaldım demesin.Atlanılan bir nokta dikkat edilmeyen bir unsur mutlaka vardır.Dikkat etmemesi üzerine gebe kalınca ağlanmak bana samimi gelmiyor. İkisi de imtihandır belki doğru ama birisi kendi eliyle yaparken diğerinin kaderidir.Bu nedenle aynı ağırlıkta olmadığını düşünüyorum.

- anneliğin güzelliğinden, faziletlerinden bahsedenler,
-kalp atışını duyunca istersin diyenler,
- çocuğu olmadığı için konu sahibine ateş püskürenler,
-çocuğu olduğu ve anneliğin mükemmelliğini bildiği için konu sahibine ateş püskürenler,
- neden korunmadın, korunsaydın oh olsun diyenler,
-ya bir daha çocuğun olmazsa diyenler
- konu sahibinin endişelerini yersiz bulup şımarıklık diyenler geldi ve söyleyeceklerini söylediyse dağılabiliriz...

ladyLynn kendimi senin yerine koydum ve seni çok iyi anlıyorum. Karar vermeden, hazır olmadan çocuk sahibi olmak hiç kolay değil. Sanırım senin yerinde ben olsam aldırırdım bebeği, ama bunu sana tabsiye etmiyorum yanlış anlaşılmasın. Bu kadar büyük bir sorumluluğu hazır olmadığım bir dönemde alamam ben. Malesef o kadar güçlü değilim. Umarım her şey istediğin gibi olur.

Ne kadar çok yorgun olsamda gece bile diyorum oğlum uyansada sevsem özlüyorum uyudunda cok sıkılıyorum.yazık size üzülüyorum böyle düşünmenize bi kadın böyle olamaz olmamalı Allahım olmayanlara verir insallah.

Bebek aldırmak bir hak bir alternatif değil kimsenin buna hakkı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…