bunu sana mesajla söylemiş olsun nolur
Ya eşim gerçekten uyanık. Bir kaç hafta önce bana mesajla neler neler yazmıştı. Ben o an sinirle silmiştim. Keşke silmesiydim çok pişman oldum. Artık bana hiç mesaj atmıyor. Ne yazarsam yazayım cevap vermiyor. Eve geldiğinde söylüyor. Bu yazdıklarım biraz uzun olacak ama benim durumumdaki arkadaşlar için yazıyorum.
Dün akşam ilk kez bu kadar ciddi tartıştık. Bu sefer ben ilk defa eşimin karşısında bu kadar kararlı ve dik durdum. Anlaşmalı boşanmak istemediğimi, hem ev kredisini ödeyip hem de nafaka vermesini istedim. Bu evi satacaksa evden kalan para dışında(o paranın zaten benim param olduğunu söyledim) bana ayrıca 50.000 lira tazminat + memuriyetten kalan maaşının yarısını isterim dedim. Ben nasıl geçinicem dedi. ek iş yapıyorsun ordan kalan para sana yeter dedim. Dava bitene kadar ek iş yapmam dedi.
Eğer anlaşmalı boşanmazsam beni yine eski şeylerle tehdit etti. Oğlumu elimden alırmış, bu evi de benden habersiz satarmış, tayin isteyip başka bir şehre oğlumu kaçırırmış. Ben de ortada öyle kalırmışım. Araya tanıdıklarımı sokar seni öylece beş parasız bırakırım diyor.
Ben de "bu tehditlere boyun eğmem, hiç bir hakim hal hatır için 20 aylık bebeğin hayatı hakkında karar vermez. Bu vicdani bir karardır. Evi satma konusuna gelince satabiliyorsan sat" dedim. Şerh koyduracağımı söylemedim. Ne olur ne olmaz, benim bu gibi işleri bilmediğimi sanıyor. Allah razı olsun buradaki arkadaşlar şerh koydur dedi de gözümü açtılar.
Hatta akşam bana dedi ki " Kim senin gözünü açtı, biz ne güzel anlaşmalı boşanacaktık. Hani boşanacağımızı kimse bilmiyordu, kiminle paylaştın" dedi.
Biz evlenirken eşimden maddi olarak çok bir beklenti içine girmemiştim, geçen de bana demişti ki "Sen nasıl kadınsın, bir kadın erkeğini kendine köpek eder, sen benden hiçbir şey istemedin" dedi. Ben de "Geçen söylediklerin gözümü açtı, şimdiye kadar senden istemediğim şeyleri şimdi istiyorum. Zamanında istemediğim için başıma kalktın, Boşandıktan sonra da aynı lafı diyeceksin. senin çocuğun var bu evi neden istemedin neden diretmedin bana karşı neden dik durmadın diye. Ben de şimdi çocuğum ve kendim için istiyorum. Senin içinde bulunacağın durum beni hiç ilgilendirmiyor. Ben seni zamanında başımın üstünde taşıdım seni insan yerine koydum ama sen köpek olmayı tercih ettin" dedim.
Şimdi oğlumu da alıp önce muhtarlığa sonra da evlilik cüzdanıyla tapuya gidicem. İyi ki varsınız, destekleriniz için teşekkürler...