Boşanmayı kabul etmekle doğru mu yaptım?

Butun yorumlari da sizin verdiginiz cevaplari da okudum cok cok uzuldum :KK43:
Herkes baba olamaz fiilen ama onemli olan babalik yapabilmektir,esinizin babalik vasfiyla yakindan uzaktan alakasi yok mmaalesef.
Esimle yillardir bi cocuk icin cirpiniyoruz ama olmuyor :KK43: ancak boyle adamlarin varligini gorunce iyi ki esim iyi bi adam varsin olmasin cocugum diyorum.
Rabbim size hayirli kapilar acsin,evladinizla guzel omurler nasip etsin.

bunu sana mesajla söylemiş olsun nolur
Ya eşim gerçekten uyanık. Bir kaç hafta önce bana mesajla neler neler yazmıştı. Ben o an sinirle silmiştim. Keşke silmesiydim çok pişman oldum. Artık bana hiç mesaj atmıyor. Ne yazarsam yazayım cevap vermiyor. Eve geldiğinde söylüyor. Bu yazdıklarım biraz uzun olacak ama benim durumumdaki arkadaşlar için yazıyorum.

Dün akşam ilk kez bu kadar ciddi tartıştık. Bu sefer ben ilk defa eşimin karşısında bu kadar kararlı ve dik durdum. Anlaşmalı boşanmak istemediğimi, hem ev kredisini ödeyip hem de nafaka vermesini istedim. Bu evi satacaksa evden kalan para dışında(o paranın zaten benim param olduğunu söyledim) bana ayrıca 50.000 lira tazminat + memuriyetten kalan maaşının yarısını isterim dedim. Ben nasıl geçinicem dedi. ek iş yapıyorsun ordan kalan para sana yeter dedim. Dava bitene kadar ek iş yapmam dedi.

Eğer anlaşmalı boşanmazsam beni yine eski şeylerle tehdit etti. Oğlumu elimden alırmış, bu evi de benden habersiz satarmış, tayin isteyip başka bir şehre oğlumu kaçırırmış. Ben de ortada öyle kalırmışım. Araya tanıdıklarımı sokar seni öylece beş parasız bırakırım diyor.

Ben de "bu tehditlere boyun eğmem, hiç bir hakim hal hatır için 20 aylık bebeğin hayatı hakkında karar vermez. Bu vicdani bir karardır. Evi satma konusuna gelince satabiliyorsan sat" dedim. Şerh koyduracağımı söylemedim. Ne olur ne olmaz, benim bu gibi işleri bilmediğimi sanıyor. Allah razı olsun buradaki arkadaşlar şerh koydur dedi de gözümü açtılar.

Hatta akşam bana dedi ki " Kim senin gözünü açtı, biz ne güzel anlaşmalı boşanacaktık. Hani boşanacağımızı kimse bilmiyordu, kiminle paylaştın" dedi.

Biz evlenirken eşimden maddi olarak çok bir beklenti içine girmemiştim, geçen de bana demişti ki "Sen nasıl kadınsın, bir kadın erkeğini kendine köpek eder, sen benden hiçbir şey istemedin" dedi. Ben de "Geçen söylediklerin gözümü açtı, şimdiye kadar senden istemediğim şeyleri şimdi istiyorum. Zamanında istemediğim için başıma kalktın, Boşandıktan sonra da aynı lafı diyeceksin. senin çocuğun var bu evi neden istemedin neden diretmedin bana karşı neden dik durmadın diye. Ben de şimdi çocuğum ve kendim için istiyorum. Senin içinde bulunacağın durum beni hiç ilgilendirmiyor. Ben seni zamanında başımın üstünde taşıdım seni insan yerine koydum ama sen köpek olmayı tercih ettin" dedim.
Şimdi oğlumu da alıp önce muhtarlığa sonra da evlilik cüzdanıyla tapuya gidicem. İyi ki varsınız, destekleriniz için teşekkürler...

Artık eşim bile demek istemiyorum o adama. Bunu burda yazmak istemedim ama bana dün gece gelip "Boşanana kadar beraber uyusak ne de olsa hala karı kocayız. Boşandıktan sonra da canın sıkılırsa beni ara gelirim" dedi. Yuh artık dedim iyice tiksindim. Ben hakikaten hala bu benim kocam mı diyorum. Aşık olduğum, uğruna ailemi, hayatımdaki her şeyi geride bırakıp bilmediğim bir memlekette onunla yuva kurduğum adam bu olamaz diyorum. Ailem hala onu ilk günkü haliyle o kadar çok seviyorlar ki. Bir bilseler bu durumu. Nasıl altından kalkarlar. Her gün yeni bir yüzünü görüyorum. Ya gerçekten normal değil.

senden habersiz evi nasıl satıyorki orasını anlamadım bizde kredi ödüyoruz ev eşimin üstüne ama neticede evli iken aldık ortak değil mi

bu adamda var bir işler
büyük bir ihtimalle başka biri var başka bir telefonu olabilir
olmazsa iş yerine falan gidip bir gözle
gördüğün en kötü konu ya
adam bir işler peşinde ama neyse çıkar kokusu
sakın haklarından vazgeçme
yavrun için
hele yavruna yaptıkları

tek korkum arkadaş eve serh koyduramadan evi filan satması ya da başka bir kataküllü yapıp elinden alması arkadaşım bir dakka durma heme bugün hallet ne olur o pislik adama yedirme hakkını

Kadının iyisi para yokken ,erkeğin iyisi para çokken anlaşılır diye boşuna dememişler .
Azcık biti kanlanınca şımarmış adam .
Benim Başıma da gelen buydu iste...
Şerefsiz müdür olup eli para görünce sap gibi ortada Bıraktı beni...
Paramız yokken hep ben yanındaydım. Haram olsun emeklerim

Artık eşim bile demek istemiyorum o adama. Bunu burda yazmak istemedim ama bana dün gece gelip "Boşanana kadar beraber uyusak ne de olsa hala karı kocayız. Boşandıktan sonra da canın sıkılırsa beni ara gelirim" dedi. Yuh artık dedim iyice tiksindim. Ben hakikaten hala bu benim kocam mı diyorum. Aşık olduğum, uğruna ailemi, hayatımdaki her şeyi geride bırakıp bilmediğim bir memlekette onunla yuva kurduğum adam bu olamaz diyorum. Ailem hala onu ilk günkü haliyle o kadar çok seviyorlar ki. Bir bilseler bu durumu. Nasıl altından kalkarlar. Her gün yeni bir yüzünü görüyorum. Ya gerçekten normal değil.

Canım kocan demek istemiyorum bu adama ama bildiğin egoist bu adam bukadar kensine odaklı bir insan olabilirmi yaa.. Kafayı yemiş cnm bu adam. arkadaşlar sana burdan çok güzel ve yararlı bilgiler vermiş. tekrarlamaya gerek yok. Lütfen akıllı ol..

kuyruğunu kıstıra kıstıra yine gelir yanınıza
Affetmeyin
Yok gelmez... İki Cihan bir olur da o gelmez... Öyle bir inat var ki onda... Hem zaten benden ailece kurtulmak istiyorlardı. Bir daha gelir mi kapıma...
Affetmem ben zaten, ama insan bir nebze kalbine ferahlık istiyor gördün mü diye içinden geçirmek için...
Ayrıca onlar hayatlarına öyle güzel devam ediyorlar ki... Olan bana oldu...
Bütün Hayatımı değiştirmek zorunda kaldım, Kaçak gibi yaşıyorum resmen kimse Duymasın diye...
Özellikle yeni iş yerimde hiç huzurum yok:KK43: Allah'ın sınavı bitmiyor...
Onunsa pırlanta gibi hayatı var. Hem evine hem yatağına istediğini alır artık... Parası da var...

Bak ailemin yaşayacağı hayal kırıklığı deme sakın. Ben ilk 6 ay resmen işkence çektim psikolojik o pislikten ve ailesinden. Aileme tek kelime etmedim başta evlenmemi istemediler ben istedim ben bu hayatı Seçtim diye.
Sonra ne oldu biliyor musun? 2 sene sonra o pislik benden hevesini Alıp gidince babama anlattım bana yaptıklarını bir bir... Babamın bana söylediği şu oldu: kızım niye çektin fazladan 1,5 sene; sen bilmiyor musun sen benim evladımsın, ne olursa olsun canımsın keraneye düşmüş olsan gelip kurtarırdım, kaldı ki Allah'ın emiri ile gelin oldun, o Hayırsız Şerefsiz çıktıysa senin suçun ne? Sen sevdin güvendin, annen benimle evlenirken biliyor muydu tanıyor muydu beni? Kaderdi, yaşandı bitti. Önümüze bakalım kızım ....
O zaman içimden keşke 6 aylık evliyken ben rest çekseydim demek geçti...
Yani canım üzme kendini ailen anlayacaktır. Ve zaman kaybetmeden Konuş onlarla . Yoksa elindekileri de kaybedeceksin.

Sizede geçmiş olsun , Ailenizin özellikle babanızın arkanızda olması çok güzel. Çocuğum olsaydı bende onunla beraber savaşırdım demişsiniz ya , yok bence bu savaşta çocuksuz olmak en güzeli. Çünkü babasız kalması sizin için daha yıkıcı olacaktı ve ona baktıkça daha farklı olacaktınız belkide boşanamayacaktınız bile. İnşallah başkasıyla kuracağınız hayatta hayırlı evlatlar sahibi olursunuz.

Sizede geçmiş olsun , Ailenizin özellikle babanızın arkanızda olması çok güzel. Çocuğum olsaydı bende onunla beraber savaşırdım demişsiniz ya , yok bence bu savaşta çocuksuz olmak en güzeli. Çünkü babasız kalması sizin için daha yıkıcı olacaktı ve ona baktıkça daha farklı olacaktınız belkide boşanamayacaktınız bile. İnşallah başkasıyla kuracağınız hayatta hayırlı evlatlar sahibi olursunuz.
Koskocaman âmin diyorum . Hayırlısı be canım.
Çok sevmiştim ama çok büyük hayal kırıklığı yaşadım.
Allah bildiği gibi yapsın

Koskocaman âmin diyorum . Hayırlısı be canım.
Çok sevmiştim ama çok büyük hayal kırıklığı yaşadım.
Allah bildiği gibi yapsın

Emin ol bütün kadınlar hayal kırıklığı yaşıyoruz bazen davranış bazen ağızdan çıkan sözle vs vs ,
Yaşın kaç bilmiyorum ama artık erkekler hakkında seçim yaparken en azından neye dikkat edilmesini gerektiğini artık biliyorsun.. Onun için bundan sonra inşallah rabbim sana seni çok mutlu edecek bu yaşadıklarını unutturacak birini gönderir sana. Bir kapı kapanır öbürü açılır merak etme cnm..

Bitmedi bu tarz erkekler, malesef var bu karaktersizlerden. duygusallığı bir kenara koyun bir faydası olmayacak zaten.
O sizin bildiğiniz, tanıdığınızı sandığınız adam değil.
Hayatınız sadece güzelliklerden ibaret olsun bundan sonra.

canım senin adına çok sevindim yalnız eşin seni adı gibi emin hal ve hareketlerinden canım onun için adımlarını dikkatli at karda yürü ama izlerini belli etme deler ya öyle işte ve ayrıca fena şekilde afallamıştır alacak insan mutlaka eve bakmak için gelecektir inş. olmazda olurda eger evde olursan zaten alamaz diye düşünmüş olabilir o evi satarsa sana nafaka dahi vermez canım bu adama güvenme ne var ne yoksa iste

Kızlar canım çok yanıyor. Bu akşam eşimle boşanma kararı aldık. Eşimi çok seviyorum ama beni sevmediğini söyleyen bir adam var karşımda. Evliliğimizin ilk yıllarında maddi olarak çok sıkıntı çektik ama ben hiçbir zaman problem etmedim. Hatta bana “şu dünyayı kapı kapı dolaşsam senin gibisini bulamazdım. Allah’a çok şükür seni karşıma çıkardı.” Derdi. Şimdi çok şükür kadrolu bir işe girdi ama her şey değişti. 1,5 yıldır ilgisizdi ama boşanacak kadar problemlerimiz olduğunu düşünmüyordum. 6 ay öncesine kadar boşanma aklımdan bile geçmiyordu. Birgün karşıma geçip boşanmak istediğini söylediğinde şoka girdim hiç beklemiyordum. Öyle kavga eden bir çift de değiliz. Hatta herkes bizim evliliğimize imrenirdi. Şu an kimse bilmiyor öğrenseler herkes için şok olacak. Ben bile henüz kabullenmiş değilim. Bir ay ailemin yanına gittim arayıp sormadı bile. Sonrasında kendisi bir daha deneyelim dedi ama kendi yine ilgisiz yine aynı şeyleri söyleyip durdu.

Bu akşam eve geldiğinde Sevmiyorum dedi ve yüzüğü çıkarıp masaya bıraktı. Ben de ısrarcı olmadım. Kabul ettim boşanmayı ama dilim söylese de kalbim bir türlü kabullenemiyor bu duruma. Çok acı çekiyorum. Boşa geçen 5 yılım ve 20 aylık bir oğlum. Baba evine gidemiyorum. Evde üvey bir abi. Ailem henüz eşimle olan sorunlarımdan habersiz. Geçen ay ziyaret amaçlı gittim abim geldiğim gün beni odaya sokmadı. Misafir olarak bile eve almadı. Babamla sürekli kavga edip durdular. Şimdi kucağımda bir çocukla o eve beni asla sığdırmaz. Bir ay zor dayandım. Ben memlekete ailemin yanına gitmek istemiyorum. Burada oğlumla kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum ama önceki işim başka bir şehirdeydi. Bu şehre yeni taşındık. Kimsem de yok burada. Nasıl ayakta durucam nasıl yeniden hayat kurucam bilmiyorum. Şu an hala boşanma gerçeğini kabullenmiş bile değilken. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Eşim kimse bilmesin boşandıktan sonra söylersin diyor. Bu kadar kolay mı sevmiyorum deyip beni bir çocukla tek başıma bırakıp gitmek. Bir gün de mi anladı sevmediğini. Ya da ben çok sevdiğim için mi hissetmedim sevmediğini. Bilmiyorum ne yapacağımı şu an kendimde bile değilim. Boşanan anneler siz nasıl ayağa kalktınız. Ben şu an kendimi o kadar güçsüz hissediyorum ki. Şu an tek düşündüğüm oğlum. Babası oğlumu bile sevemiyorum diyor. Psikolojik destek al diyorum. Kabul etmiyor. Ailesiyle de görüşmüyor. Bu hayatta en çok seni sevdim ama artık seni de sevmiyorum diyor. Peki ya oğlum. Hiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi. Kuzenim de boşandı ama eski eşi tekrar dönmek istiyor. Ama ben hiç boşanmak istemiyorum. Evliliği de devam ettirsem birbirimize olan saygımızı yitiriyoruz. Devam ettirmeye kalksam ya beni aldatacak ya da şiddete başvurucak, Ne olur bana bir akıl verin. Nasıl bir yol çizeyim. Boşanmayı istemekle doğru mu yaptım. şu an normal düşünemiyorum. aklımı yitirmiş gibiyim.

Öncelikle, boşanmayı kabul ederek çok doğru bir şey yapmışsınız. Peşinden koşsanız daha da havaya girecekti adam. Dimdik durun, içiniz kan ağlasa da çaktırmayın karşı tarafa. Çok büyük hata yapıyor, sonradan dank edecek.....

Ayrıca size yaptığı şey tam anlamıyla zalimlik. Sizinle ilgili duyguları değişmiş olabilir ama gelip bunu sizinle konuşması gerekirdi. Siz farketmemiş olabilirsiniz. Öyle sinsi sinsi durup, konuşmadan etmeden, kendi kendine karar verip şak diye ben sevmiyorum, boşanmak istiyorum denmez. Evlililik bu, sevgili olsanız neyse.
Boşanma durumundan dolayı, özel nedenler başlığı altında tayin isteyebiliyor musunuz?

Arkadaşlar, çok şükür işimi hallettim. Artık imza yetkisine sahibim. Eşim kesinlikle benim imzam olmadan evi satamaz.

Benim durumumda olan arkadaşları bilgilendirmek için bugün yaptıklarımı anlatayım.
Sabah 9.30 da oğlum la evden çıktık. İlk iş muhtarlıktan ikametgah belgesi almak oldu. Sonrasında otobüse binip tapu sicil müdürlüğüne gittik. İlk olarak ön işlemleri yaptırdım. Ön işlemleri yaptırırken gerekli evraklar:

1) Nüfus cüzdanı
2) Nüfus cüzdanı fotokopisi
3) 1 Adet fotoğraf
4) İkametgah belgesi
Evlilik cüzdanına gerek yokmuş. Zaten kayıtlarda her şey çıkıyor. Ben yanıma boşa almışım.

Sonrasında telefonuma bilgilendirme mesajı gelmesini bekledim. Mesaj geldikten sonra tapu müdürlüğü işlem yerine gidip şerh dilekçesini alıp tapu kadastro harita mühendisliği bürosuna gidip dilekçeye cevap yazısını aldım. Yalnız bu işlemi yaparken 150 lira para istediler. Benim yanımda 70 lira vardı. Adam "neyse o zaman siz 50 lira verin" dedi. Harcı yatırdıktan sonra tekrar tapu müdürlüğüne gittim. Evrakları verip imzamı attım. Ordaki memur "artık eşin senden habersiz evi satamaz, gelip senin onayını alması gerekiyor. Fakat biz yine de eşine bilgilendirmek amaçlı tebligat göndericez. " dedi. İşlemler çok uzun sürüyor. Eve geldiğimde 16.00 olmuştu. Çocuk kucağımda uyuyakaldı. Çocukla beraber ordan oraya ikimizde çok yorulduk. Keşke çocuğumu bıracağım birileri olsaydı.

Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Dün akşam evi satarım parasını yerim sen de ortada kalırsın dediği aklıma geldikçe şimdi gülüyorum.

Arkadaşlar kendi gücünüzün gerçekten farkına varın. Daha iki gün öncesine kadar bu adam için ağlıyordum. Ama şimdi çok şükür dimdik ayaktayım. Eskisi kadar üzülmüyorum. Artık her tehdidine verilecek bir cevabım var. Gurur karın doyurmuyor. Çocuk olmasaydı ne halin varsa gör der çekip giderdim, sonra da onun mutlu halini gördükçe ağlardım. Ama ben buna müsaade etmicem. Ben bu boşanmanın ömür boyu izlerini üzerimde taşıyacaksam o da en azından bir kaç yıl kendi üzerinde yaşasın.

senden habersiz evi nasıl satıyorki orasını anlamadım bizde kredi ödüyoruz ev eşimin üstüne ama neticede evli iken aldık ortak değil mi
Bildiğim kadarıyla boşanma davası açmadan önce ev eşinin üzerineyse evi satabilir. Ama boşanma davası açıldıktan sonra evi satarsa o satış geçersizdir. Emin değilim ama böyle duymuştum.

Son düzenleme:
X