Boşanma ve Pişmanlık

Samantha, merak ediyorum gerçek hayatında nasıl birisin?..

Yani kadınlar kulübünde rastladığım yorumlarin genelde olumsuz ve hatta pesimistik. Üslubun, direkt ve hatta çok sert.

Not: Bu konudaki düşüncem, seninkiyle aynı paralelde.

Ortada çocuk var ve belli ki babasını seviyor,daha çok vakit geçirmek istiyor ben çok üzüldüm ona. Sizin fevri davranışınız onun babasıyla daha çok geçireceği vakitleri almış...
Gönülden pişmansanız adım atın derim.
Ama gerçekten gönülden mi pişmansınız? Yoksa diğer üyelerin dediği gibi yine bir kaçış peşinde misiniz?
Adamın gururunu inanılmaz kırmışsınız, çok çabalamanız gerek ışık görseniz bile..

Sevgili M maviliezgi eski eşinizin hayatında biri var mı yok mu bunu mutlaka öğrenin olur mu? Yoksa hayal kırıklığınız daha büyük olabilir. Kendimden örnek vermem gerekirse; erkek arkadaşımın eski eşi de boşanmalarının üzerinden yaklaşık 3buçuk yıl geçmişken şimdilerde biz evlenmeye karar verince dönmek istedi. Üstelik benden haberdar olduğu halde bunu yaptı. Israrla devam etti. Reddedildikçe hayal kırıklığı daha da arttı ve iyice dağıttı. Üstelik bir kızları da var. Çocuk da annesinin bu durumundan olumsuz etkileniyor doğal olarak. O yüzden hem kendiniz hem de çocuğunuz için adımlarınızı sağlam atın. Körü körüne girmeyin bu işe. Eğer hayatında biri yoksa şansınız bol olsun..

Psikolojik bi destek alsan diyorum.bazı yönlerini törpülemen gerekiyor sorunlarla başetme yollarını öğrenmek için ve fevri hareketlerde bulunmaman için.yoksa hep bu gel gitleri yaşayacaksın

Kaçan kovalanırmış demek ki

Çocuk için görüşmeyi teklif et ama bu sayede yakınlaşmaya çalış güler yüzlü davran açık kapı bırak ona umarım işe yarar

Eğer kocaniz 3 kere boş ol boş ol bos ol diye dini nikahinizi bitirdiyse. Eski kocanizin ve sizin isteyerek başka insanlarla evlenip hatta birlikte olup sonra tekrar bisanmaniz lazim tekrar nikah kiyabilmeniz için. . Isterseniz Diyanet İşleri başkanlığını arayın sorun onlarda aynı şeyi söylüyor daha yeni araştırdım arkadaşım için. Ne yazikki böyle. O yüzden nikah la şaka olmaz derler.

Moralinizi bozmak istemem ama erkegin kirilmisi cok zor geri doner ve hayatinda biri olabilir.. size bu kadar kayitsiz kalmasinin sebebi bu olabilir bana gore..
Biraraya gelsenizde eski esinizi bulacaginizi sanmayin, icinde tuttugu ofkeyi kusar..
Bilmiyorum bana bu is olmaz gibi geldi..
Bu kadar kira doke gitmeseydiniz belki olurdu ama butun kopruleri ata ata gitmissiniz.

canim resmi nikahi bitirmisseler 1 talak gider yani. Baskasiyla evlilik olmadan geri evlenebilirler

siz iyi günde kötü günde lafını cok yanlıs anlamıssınız bence. kötü günde bırakıp gitmişsiniz. cocugunuz icin uzuldum. anneanne buyukbaba yanında sıgıntı olarak hayat gecmez. ya kendi duzeninizi kurun evinizi ayırın ya da gücüm yok diyorsanız bence de evlenin. zaman birçok şeyi yumuşatır bence. eşiniz su an size ofkeli degilse yaklasmayı deneyebilirsiniz ama kendi bencilliğiniz icin degil aileniz yanında mutsuz oldugunuz icin degil oglunuz icin öncelikle bunu dusunun.

Eski eşinizin size güvenmesi lazım bunu başarırsanız bence olur...yazık etmişsin çocuğunada adama da

bence dönmeyin. dönerseniz sizin gözünüzde kötünün iyisi olup bir süre sora yine pişmanlık yaşayacaksınız gibi duruyor. çünkü çok zaman geçmiş . gerçekten sevseydiniz zaten kapıları bu kadar sıkı kapatmazdınız. acilen psikolojik destek alın. eşinize de kendinize de daha fazla zarar vermenin alemi yok,bitmiş gitmiş bi evlilik. eşinize çok çok üzüldüm,kaliteli biriymiş, inşallah çok mutlu olsun

Ne kadar sert yorumlar yapılmış.l yazık.. Arkadaş zaten üzgün bu kadar yüklenmeye ne gerek.var. Herkes hata yapar. Sizler mükemmel misiniz.. Evet hata yapmış geç de.olsa bunun farkına varmış.
Eski eşinin hayatında biri.var mi ogren ve yakınlık kurmaya çalış güvenini kazan arkadaşım. Ama kendinden emin olman lazim. Yani adama bir.kez daha aci çektirme.inşalalh hakkında hayırlısı olsun.

Annenizden bunladiginiz için eşinizi ozlediniz,belki onuda ozlemediniz özlediğiniz şey eviniz,gercekten anne dırdırı zor seydir.Allah yardimciniz olsun

Cocugu bahane edip ortak 1 aktivite planlayin mesela karne hediyesi olarak. Eskiden beraber yaptığınız bişey olabilir. Hem kendi duygularınızi sorgulama hemde kendinizi eski esinize hatirlatma fırsatınız olur.

Kusura bakmayinda alkolu kumari siddeti olmayan bir insan diyorsunuz ailenizin yapma etme kizim diyerekten akil vermesi gerekiyordu. Ailenizde etken olmus bence bosanmaya. Birde para olayi tuz biber olmus size. Bir evde duzenli gelir olmadikca zamanla sudan sebeplerden huzur kacar. Oglunuzu bahane ederek yaklasmaya calisin size olan hislerini anladiginizda acilirsiniz.

Evet belki düzenin bozulduğu için onu geri istiyorsun dövmek sövmek bu olayı değerlendirmek için bir ölçüt değil aynı evin içinde çeşitli nedenlerle mutlu olmadığın bir adamla bir daha denemek başa sarıp 2 3 ay sonra yine onun yaptıklarından haz etmeyecek olmak .. Bu durumdan kurtulmussun oğlunu alıp başka bir düzende yaşamayı deneyebilirsin ama tekrar aynı kişiyle evlenmek oldukça riskli

38 sayfayı da tek tek okudum.
Söylemeden geçemeyeceğim çok bencilmişsiniz. Ama çok kırıcı yorumlar da okudum.
Her şeyden önce evet hatalısınız ama bunu kabul etmişsiniz.
Biraz geç olmuş ne yazık ki.

Ben mi sağduyulu yaklaşıyorum bilmiyorum ama samimiyetinize inanmak istedim. Eğer gerçekten aşıksanız,
o karşınızda gördüğünüzde heyecanlandığınuz adamı tekrar üzmeyeceğinize inanıyorsanız size naçizane bir kaç fikir vermek istiyorum.

Bence fazla uzatmadan eşinizle fırsatını bulduğunuz ilk anda açık açık konuşun. Zamanında ona yaptıklarınızın pişmanlığını yaşıyorsunuz zaten. Açıkca " Hatalıydım, fevri davrandım. Seni kırdım, üzdüm. Bunun için özür dilerim..." vs. vs. düşüncelerinizi söyleyin.
Bu konuşmadan sonra belki sizi tersleyebilir, kırıcı olabilir size karşı. (E tabi yaşanmışlıklar dolayısıyla ve haklı olarak). Hemen ümidinizi yitirmeyin. Sonrasında ona düşünmesi için fırsat verin. Anladığım kadarıyla zaten gururlu birisiniz ama sıkboğaz etmeyin.
Baktınız size kapı aralıyor yardırın derim. Çünkü melek gibi adamı kaçırmışsınız.
Fakat baktınız bir geri dönüş yok ya da onun için bu evliliğin olabilitesi yok en azından pişman olduğunuzu bilmesi, özür dilemiş olmak vicdanızı rahatlatır.
Kaybedecek bir şeyiniz yok bence. Yeniden deneyebilirsiniz. Ama sevmiyorsanız ve rahatınız için onu geri istiyorsanız bu evlilik yine aynı sonu yaşar. Ve çocuğunuz için yeniden bir yıkım oluşur.

Umarım yeniden bir aile olabilirsiniz. Siz de mutlu olun tabi ama eşinizin mutlu olmasını daha çok isterim.

Eğer yeniden birlikte olursanız da lütfen bu kadar fevri olmayın ve boşa heba ettiğiniz koskoca 2 seneyi aklınızdan çıkarmayın.
Gelişmeleri bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…