• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Yoo işte diyorum hukuki açıdanda her şey ortak değildir. Bencesi sencesi yok bu işin. Eşin batması zorda kalması başka bir şey adamın durduk yere anne ve babamın emeği olan eve ortak olması bambaşka bir şey.😅 Huzur demek varını yoğunu eşine verince de sağlanan bir şey değil zaten. Senin paran benim param demiyoruz çünkü kimse kimsenin malına parasına göz çıkmıyor bizde.🤣 Konu sahibinin eşi gibi hinlikler yapmıyoruz mesela. Sömürmeye çalışmıyoruz karşı tarafı. Boş polyanacılıkta oynamıyoruz. Sırf evlilik devam etsin diye hemcinsimin sömürülmesini güzelleyemem ben.
Olur mu öyle şey evlendikten sonra aldığın her mal mülk boşanınca yarı yarıya adalet tarafından 2 ye bölünür haberiniz yok galiba

Olur mu öyle şey evlendikten sonra aldığın her mal mülk boşanınca yarı yarıya adalet tarafından 2 ye bölünür haberiniz yok galiba
Mirastan gelen mallar bölünmez hele ki ispatlarsanız. Adam 6 ayda kadının altınlarını bile almış nereden beleşe eve ortak olacak? Daha kadına bir mont alamıyorken eşine. Hukuk öyle bir şey değil.

Tüm mesajları okumadım ama maddi meselelerde kadın ve erkek aynı değil. Şurada evlendikten sonra alınan ev ve arabalar kimin uzerine diye sorsak çogu erkek çıkar. Değil ki ailelerinden kalan malları eşlerinin üzerine yapacaklar.
Bir ayrilma durumunda özellikle çocuk varsa yoksa da yine aynı kadın sıkıntı çekiyor çoğunlukla. Kadın çalışıyor olsa bile çocuk varsa yine hayatı zor oluyor maddi manevi.
O yüzden kadınlarin her şeyim kocama feda olsun demesi saçmalıktan başka bir şey değil.

Hele buradadaki kocaya en ufak fedakarlığa gerek yok.

Piraye nin yazdiklariyla sizinkiler ne alaka simdi?
BABASİNDAN kalan ruhsat tapudan bahsediyor piraye. Siz diyorsunuz bekarken bi tane daire almis onu satti eşim. Ayni şey mi?

Bizde de senin benim yoktur ihtiyac oldugunda bu benim param vermem demedim hic bir zaman ama babamin calisip aldigi evi satip eşime veremem. Eşim de isteyemez öyle bir sey yok.

6 ayda kiz takilar da dahil baba parasini bu adama harciyor. Evi de babasi almis kendi parasi degil. Bu adam ne yapmiş? Ben hiç bisey göremedim aliyorum izlenemi verip aldigi seylerin parasini yine konu sahibinin babasindan almiş. Tek tarafli bir harcama var.

Siz lafın başına yetismemissiniz. Ben başında Tapu hariç dedim. O ısrarla tapudan bahsediyor. Ayrıca eşimin babasından kalan ev var her zaman bu ev senin der. He erkek dediği için problem yok bazılarına göre kadın diyince köle oluyor. Ben bunu eleştiriyorum. İstersiniz istemezsiniz sizin tercihiniz ama yok öyle adam demek de olmuyor. Ne adamlar var.

Siz lafın başına yetismemissiniz. Ben başında Tapu hariç dedim. O ısrarla tapudan bahsediyor. Ayrıca eşimin babasından kalan ev var her zaman bu ev senin der. He erkek dediği için problem yok bazılarına göre kadın diyince köle oluyor. Ben bunu eleştiriyorum. İstersiniz istemezsiniz sizin tercihiniz ama yok öyle adam demek de olmuyor. Ne adamlar var.

Erkek yapinca da çok süper koca olmuyor bana göre. Kimin malini kime veriyor yani.
Bilmiyorum cocugum yok ama benim malimla karisina kocasina hava atip bu senin diyecekse o evi satar yerim 5 kuruşta birakmam daha iyi. Gitsin kendi alsin versin. 😄
Elin adamini kadinini rahat ettirmeye mi calisiyoruz burada.

Zor durum olsa gecer babamin evine eşimle otururdum veya zor durumda kira gelirini paylasirim (paylastim da) o ayri ama satip ortak edemem veya al bu senin diyemem bi de 6 AYDA asla. Kadinlarin hic hiç yapmamasi lazim arkanda güvencedir ayni zamanda. Kimse yarin boşanirim diye evlenmiyor ama dunya hali.

Erkek yapinca da çok süper koca olmuyor bana göre. Kimin malini kime veriyor yani.
Bilmiyorum cocugum yok ama benim malimla karisina kocasina hava atip bu senin diyecekse o evi satar yerim 5 kuruşta birakmam daha iyi. Gitsin kendi alsin versin. 😄
Elin adamini kadinini rahat ettirmeye mi calisiyoruz burada.

Zor durum olsa gecer babamin evine eşimle otururdum veya zor durumda kira gelirini paylasirim (paylastim da) o ayri ama satip ortak edemem veya al bu senin diyemem. Kadinlarin hic hiç yapmamasi lazim arkanda güvencedir ayni zamanda. Kimse yarin boşanirim diye evlenmiyor ama dunya hali.

Versin vermesin o onun tercihi konu sahibine ben de evini verme dedim çünkü eşi bana güven vermiyor. Ama ısrarla öyle işten gelip anasına yardım eden mi var , çalışmayan eşine bakan mi var diyince evet var dedim. Erkeklerin hepsi tü kaka mi yani. Baştan çizelim o zaman erkeklerin üstünü düşman gibi ne zaman zarar görürüz diye bekleyelim böyle düşünce mi olur? Ben bu kk da daha yenilerde gördüm eşim daireyi ve arabayı bize bırakıp gitti bir tek ceketini aldı bosanirken yazmıştı biri. Yani erkek düşmanlığını anlamıyorum. Ne adamlar var.

Önceden hepimiz kadın düşmanıydık, şimdi erkek düşmanı da olduk 😂
Kimse kimseye düşmanlık gütmüyor, kimse kimsenin mutlu evliliğinin ortasına dalıp boşan da demiyor. Üye konu açmış, insanlar fikirlerini beyan etmiş. Polemik gerektiren bir durum yok
Örneğin günler günler sonra hanımefendi beni etiketleyip siz eşinizin ailesine ne sıklıkla gidersiniz, her erkek kabul etmez, yapıcı olun gibi şeyler yazmış. Gerekli mi? Boş iş.
Konuyla ilgili herkes aynı fikirde olmaz, olamaz da zaten. Herkes fikrini yazıp geçsin. Konu sahibi eşini bu kadar savunmadı

Versin vermesin o onun tercihi konu sahibine ben de evini verme dedim çünkü eşi bana güven vermiyor. Ama ısrarla öyle işten gelip anasına yardım eden mi var , çalışmayan eşine bakan mi var diyince evet var dedim. Erkeklerin hepsi tü kaka mi yani. Baştan çizelim o zaman erkeklerin üstünü düşman gibi ne zaman zarar görürüz diye bekleyelim böyle düşünce mi olur? Ben bu kk da daha yenilerde gördüm eşim daireyi ve arabayı bize bırakıp gitti bir tek ceketini aldı bosanirken yazmıştı biri. Yani erkek düşmanlığını anlamıyorum. Ne adamlar var.

Daireyi ve arabayi babasi mi almista birakip gitmis? Evlilik icinde alindiysa zaten ortak birakmasa bölünürdü. Ee cocuk vs varsa da cocuklari da dusunerek bölünecegine onlara birakmiş olabilir dogal olarak bunda anormal bir sey yok.

Ayrica erkekle kadini ben eşit gormuyorum pozitif ayrimcilik olmali. Turkiyede hayatin icinde kadin ve erkek toplum icinde de, iş ortamda da eşit olmuyor cogu zaman. Kadin bosanirken cocuklari birakip ceketini alip gidemiyor yani ayni şey degil.
Bu kadar erkek korumanin manasi yok. Tabi ki yapacaklar bazi seyleri

Daireyi ve arabayi babasi mi almista birakip gitmis? Evlilik icinde alindiysa zaten ortak birakmasa bölünürdü. Ee cocuk vs varsa da cocuklari da dusunerek bölünecegine onlara birakmiş olabilir dogal olarak bunda anormal bir sey yok.

Ayrica erkekle kadini ben eşit gormuyorum pozitif ayrimcilik olmali. Turkiyede hayatin icinde kadin ve erkek toplum icinde de, iş ortamda da eşit olmuyor cogu zaman.

Bölünebilirdi ama boldurmemis işte vermiş. Bu da iyiliktir bana göre.Kadın yeni bir düzen kurmakla ugrasmamis sonuç olarak.

Neyse aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz.

Bakın kesinlikle şurada size katılıyorum şiddet her türlüsüne ne yazık ki çözüm bulunamaz düşünmesine dahi gerek yok kendini kurtarsın evet
Fakat ben şiddet görüyorum diye bi mesaj okumadım konu sahibi hanımefendi şayet ilişkiniz şiddet boyutuna geçmişse öyle bi canavara ne ev verilir ne ömür ! Şiddet yoksa mücadele etmesini tavsiye ettim çünkü çok daha yeni evli şans verse pek bi kaybı olmaz o açıdan dile getirdim
Şiddet ne alaka hiç öyle bir şey demedim.

Anne babayı ziyaret etmek kanun gereği midir yoksa vicdan sahibi her evladın görevi midir önce bunun ayrımını yapın isterseniz siz bayramdan bayrama görüşüyorsanız şayet o da sizin ailenizle o kadar görüşüyordur ne kadar ekmek o kadar köfte iyi ki ailemi bayramdan bayrama gören bi adamla evli değilim çok şükür merak eden soran görmek isteyen alakadar olan bi adamla evliyim
Köfte ekmek mi? 😂😂😂 Ay tabii ki de eşim zırt pırt benimle aileme gelmedi gelmez, niye gelsin? Anam babam da ölmüyor yani kocamın özleminden 😂 Sadece özel gunlerde beraber gideriz, onun disinda ben canım isteyince veya onların bir işi olduğunda kendim gidip görüyorum annemı babamı, kimsenin köftesi eksilmiyor yani😂😂😂

Son düzenleme:
Hanımefendi evlendikten sonra her şey ortaktır sizin eşinizle hukukunuz öyle ilerliyor diye doğrusu o olamaz huzur istiyorsanız çocuk gibi benim param benim senin paran da benim yapmanın alemi yok bu da ilkokulda kaldı her şey ortaktır eşiniz iflasa sürüklense demek ki siz aaa ben veremem annemle babamın emeği diyecek kadar yabancılaşacaksınız elbette benim evliliğim böyle bi evlilik değil olamaz da biriz biz ayrı gayrı yok
Tatlım sen çok yaşa e mi 😂😂😂konu sahibinin veya bissunicole nin şahsi hukuku değil o 😂😂😂 Bizzat medeni yasa ayırıyor miras hakkını, evlilklerde ortak mala dahil edilmiyor. Olur da boşanirsan bu evin yarısını niye vermediler bana, hani yarısı ortakti, bana evlilik paylaşmaktır ,senin paran benim param ayrım olmaz demişlerdi diye aglama diye anlatıyoruz...

Son düzenleme:
Anne babayı ziyaret etmek kanun gereği midir yoksa vicdan sahibi her evladın görevi midir önce bunun ayrımını yapın isterseniz siz bayramdan bayrama görüşüyorsanız şayet o da sizin ailenizle o kadar görüşüyordur ne kadar ekmek o kadar köfte iyi ki ailemi bayramdan bayrama gören bi adamla evli değilim çok şükür merak eden soran görmek isteyen alakadar olan bi adamla evliyim
Ne kaa ekmek o kaa köfteyse beyefendi yatmaya ara versin de işe başlasın. Onun yemeğine temizliğine değil parasına ihtiyaç var. Yemeği temizliği günlük abla gelir o da yapar. Paran varsa herşeyin var. Konu sahibi bi hata etse işi bıraksa bu adam dünyayı dar eder ona.

Millet hayal dünyasında yaşıyor. Aile mahkemeleri ben kocamdan asla beklemem, çocuklarına iyi bir baba diyen ama aldatılan, hor görülen, ezilen, çocuklarını görmeye tenezzül bile etmeyen eşlerinden boşanmaya çalışan kadınlarla dolu.
Bu konuda adam eşine söylememiş düğüne yapılan masrafı kendisinin yaptığını ve evlenince kadının altınları, çektiği kredi ile ödeneceğini ve hala bitmeyeceğini. Lüks mekanlara götürüp maddi durumun iyi olduğu süsü verilirken, mont almayı bırak bir kahve içmenin bile çok görüleceğini. Kadın babadan gelen malını satmadığı için laf yiyeceğini, evlendikten sonra 1 ayda işten çıkacağını. İnsan bi düşünür biraz dayanayım, eşim beni yanlış anlamasın, o kadar borç var nasıl kadın tek ödeyecek der. Hem dünya kadar borç yığ kadına hem her şeyi esirge hem de anamda anam de. Böyle bir evliliği uygun görmek akıl işi değil. Görünen köy kılavuz istemez, planlı yapılan bir evlilik var. Adamın gözü kızın ailesinin malında mülkünde. Parasız kalsa ailesi, batsa ilk tekmeyi eşi vurur.

Millet hayal dünyasında yaşıyor. Aile mahkemeleri ben kocamdan asla beklemem, çocuklarına iyi bir baba diyen ama aldatılan, hor görülen, ezilen, çocuklarını görmeye tenezzül bile etmeyen eşlerinden boşanmaya çalışan kadınlarla dolu.
Bu konuda adam eşine söylememiş düğüne yapılan masrafı kendisinin yaptığını ve evlenince kadının altınları, çektiği kredi ile ödeneceğini ve hala bitmeyeceğini. Lüks mekanlara götürüp maddi durumun iyi olduğu süsü verilirken, mont almayı bırak bir kahve içmenin bile çok görüleceğini. Kadın babadan gelen malını satmadığı için laf yiyeceğini, evlendikten sonra 1 ayda işten çıkacağını. İnsan bi düşünür biraz dayanayım, eşim beni yanlış anlamasın, o kadar borç var nasıl kadın tek ödeyecek der. Hem dünya kadar borç yığ kadına hem her şeyi esirge hem de anamda anam de. Böyle bir evliliği uygun görmek akıl işi değil. Görünen köy kılavuz istemez, planlı yapılan bir evlilik var. Adamın gözü kızın ailesinin malında mülkünde. Parasız kalsa ailesi, batsa ilk tekmeyi eşi vurur.
Mutlak sen avukattın galiba bizi aydınlatır misin? Mirastan kalan mal boşanma da nasıl oluyor.

Ne kaa ekmek o kaa köfteyse beyefendi yatmaya ara versin de işe başlasın. Onun yemeğine temizliğine değil parasına ihtiyaç var. Yemeği temizliği günlük abla gelir o da yapar. Paran varsa herşeyin var. Konu sahibi bi hata etse işi bıraksa bu adam dünyayı dar eder ona.
İnsanlar sanki çok uı mutlu işinde, herkes gülücükler saçarak mı çalışıyor. Yeni evlisin, dünya kadar borç var, çalışırken iş ara, bul öyle çık çıkacaksan. İyi yere kapağı atmış konu sahibinin eşi.

Ben öğretmenim kendime ait maaşım var haftada 41 saat derse giriyorum ek ücretlerim de alıyorum evlenmeden önce arabamı aldım geldim eşim kendi arabasını sattı ben arabamı kendisine verdim gurur da duyuyorum yine olsa yine veririm merhamet sahibi karakterli onurlu bi adama ömrümü adadığım gibi malımı da adarım o da bunun farkında çok şükür karşılıklı süregelir her şey anlatabiliyor muyum

Hayatlarında hiç onurlu bir adama denk gelmeyenler, ne zaman yanımızdaki adamdan kazık yeriz diye yaşayanlar bunları anlayamaz.

Demek eşin babasından kalan ev için sana her zaman "bu ev senin " dedi ha😂🧿 Tamam o zaman canııım, o öyle dediyse tapu da neymiş ki? Mahkeme, hukuk, yasa falan da böyle işliyor zaten, hakimler davalarda hep böyle karar veriyor "yaz kızım, karar verildi, bunun kudretli kocası ne didiyse o " 😂😂😂

Son düzenleme:
Demek eşin babasından kalan ev için sana "her zaman senin " dedi ha😂🧿 Tamam o zaman canım, o öyle dediyse tapu da neymiş ki? Mahkeme, hukuk, yasa falan da böyle işliyor zaten, hakimler davalarda hep böyle karar veriyor "yaz kızım, karar verildi, bunun kocası ne didiyse o olacak" 😂😂😂
Niye mahkemeye attın kız bizi. Ne ettik sana? 🤧 Gidip sarılayım kocama. Yok bana kaynanam da der kocacı bu diye. Bana kocamı kötülemeyin. Bozuşuyoruz sonra. 😛 Yaw sen ısrarla benim herifimden niye kötülük bekliyorsun. Kefilim diyorum sana nazar edecem kocamı durduk yere ya.

Back