- 19 Mayıs 2011
- 3.247
- 6.288
- 358
- 37
- Konu Sahibi maviliezgi
-
ne bilim kardesim hakikati tam olarak bilemiyoruz Allah adaletlidir aartik.karar adamaa kalmis belki oda bunu istiyirdur bilemeyizSizin başkasından alıntı yapıp, okumamı istediğiniz cevap için yazdım o notu. Benim iyilik yaptığım şahıslar da bencil ve nankördü, iyi niyetimi suistimal edip, gittiler. Ben hanımın kocasının çektiği ızdırabı anlayabiliyorum, böyle yaralar seneler geçse de ara ara kanar, açıtır. Kimseyi bencil insanlarla karşılaştırmasın Allah.
Senin pişmanlığına benim inanıp, inanmam önemli değil ki. Hatta burda kimse de inanmasa önemli değil. Sana tek diyebileceğimi şey şu ki çocuğunu kullanma, adamın gözünden daha da düşme. Erkekler çok zeki varlıklar, sadece kadınlar gibi fesatlığa kullanmıyorlar akıllarını; ama senin hangi adımları ne amaçla attığını zaten anlar ki adamla senelerce evli kalmışsın, seni çok iyi tanıyor. Senden beklemediği bir şeyi yap, oyun oynar gibi yeri ve zamanına göre adım atma, dürüstçe içinden geçenleri anlat ve özür dile. Diğer türlüsü onda bu kadın hala aynı imajı bırakacak ki çocuğu kullanman seni daha da alt konuma çekecek gözünde. Inşallah kocana insanca yaklaşırsın bundan böyle.Eleştirilerinize kızmıyorum, nankör ve bencil olduğumu kabul ediyorum ama inanın çok pişmanım
Belki de istiyordur; ama o adam senelerce kendini yiyip, bitirmiştir. Allah bilir o günleri nasıl anlattığını, tabiki her şeyi Allah biliyor, görüyor, ben sadece anlatılan üzerinden yorum yapıyorum ve ben sonsuz güvenirim bu olaylarda ilahi adalete.ne bilim kardesim hakikati tam olarak bilemiyoruz Allah adaletlidir aartik.karar adamaa kalmis belki oda bunu istiyirdur bilemeyiz
canım sen boşanmamışsın ama konu sahibi boşanalı iki yıl olmuş.rabbim mutluluğunuzu daim etsinmaviliezgi@ sana kendi hayatımdan örnek vermek istiyorum. 10 yıllık evliyim eşimle çok iyi anlaşıyorduk eşim tıpkı senin eşin gibi biri. bizim tartışmalarımız kv yüzünden olurdu. eşim ben ve annesi arasında kalırdı br kızım vardı 2 yaşındaydı. birgün yine eşimle çok şiddetli tartıştık ve ben hemen babamı arayıp beni almasını istedim. toplandım terkettim onu. hemen ertesi günüde boşanma davası açtım. mahkememiz 9 ay sürdü. bu dokuz ay içinde aslında aptallık ettiğimi eşimi sevdiğimi anladım. annem babam kızımla beni el üstünde tutuyorlardı ama ben eşimi evimi özlüyordum. kızımda babasına düşkündü. ama benim eşim 9 ay boyunca mahkemede hep ayrılmak istemediğini söyledi. ve birgün eşime dönmem gerektiğini anladım. ikimizde çalışıyorduk. eşimi aradım. ve kendisi içinde uygun olursa akşam iş çıkışı biryerde yemek yiyelim konuşalım dedim. kabul etti. eşime kendisini sevdiğimi ve yeniden aile olabileceğimizi söyledim. sorunumun kendisi ile ilgili olmadığını söyledim. konuştuk ortak kararlar aldık. birbirimize sözler verdik. mesela asla geçmişi konuşmayacaktık. geçmiş tartışmaları unutacakdık. kv den uzak bir semtte ev tutacaktık. mahkemeden davayı çektim. evimizi yeniden kurduk. bu olayın üzerinden 7 sene geçti bir kızımız daha oldu. ve biz çok mutluyuz.
sende gerçekten istiyorsan eşini gurur yapma. açık ol net konuş kocanla yuvanı tekrar kurtar.
maviliezgi@ sana kendi hayatımdan örnek vermek istiyorum. 10 yıllık evliyim eşimle çok iyi anlaşıyorduk eşim tıpkı senin eşin gibi biri. bizim tartışmalarımız kv yüzünden olurdu. eşim ben ve annesi arasında kalırdı br kızım vardı 2 yaşındaydı. birgün yine eşimle çok şiddetli tartıştık ve ben hemen babamı arayıp beni almasını istedim. toplandım terkettim onu. hemen ertesi günüde boşanma davası açtım. mahkememiz 9 ay sürdü. bu dokuz ay içinde aslında aptallık ettiğimi eşimi sevdiğimi anladım. annem babam kızımla beni el üstünde tutuyorlardı ama ben eşimi evimi özlüyordum. kızımda babasına düşkündü. ama benim eşim 9 ay boyunca mahkemede hep ayrılmak istemediğini söyledi. ve birgün eşime dönmem gerektiğini anladım. ikimizde çalışıyorduk. eşimi aradım. ve kendisi içinde uygun olursa akşam iş çıkışı biryerde yemek yiyelim konuşalım dedim. kabul etti. eşime kendisini sevdiğimi ve yeniden aile olabileceğimizi söyledim. sorunumun kendisi ile ilgili olmadığını söyledim. konuştuk ortak kararlar aldık. birbirimize sözler verdik. mesela asla geçmişi konuşmayacaktık. geçmiş tartışmaları unutacakdık. kv den uzak bir semtte ev tutacaktık. mahkemeden davayı çektim. evimizi yeniden kurduk. bu olayın üzerinden 7 sene geçti bir kızımız daha oldu. ve biz çok mutluyuz.
sende gerçekten istiyorsan eşini gurur yapma. açık ol net konuş kocanla yuvanı tekrar kurtar.
çok teşekkür ederim. ben boşanmak için çok uğraştım ama eşim mahkemede hep boşanmak istemediğiniz söyledi. hakime birlikteyken çekildiğimiz fotğraflarımızı ve birbirimize göderdiğimiz sevgi mesajlarını bile sundu. onun çabasıyla mahkeme çok uzadı. mahkeme sonuçlanamadan biz tekrar bir araya geldik.canım sen boşanmamışsın ama konu sahibi boşanalı iki yıl olmuş.rabbim mutluluğunuzu daim etsin
canım dualarım seninle olacak inşallah rabbim çocuğunuz hatrına yuvanızı yeniden yeşertir.Sizin adınıza çok sevindim.
Eğer bizde konuşursak eminim benzer bir konuşma olur. Ciddi kararlar almamız gerekiyor ve birbirimize sözler vermeliyiz.
Ama herşeyden önce eşimin fikirlerini de öğrenmem gerek bunu da yavaş yavaş yapmak istiyorum, hızlıca biranda olursa olumsuz olur diye düşünüyorum.
Yarın arayıp akşam oyun parkına bende geleyim oğlumuz bizi bir arada görsün demeyi düşünüyorum. Bakalım cevabı ne olacak.
sen bosver burayı madem pismansın sansını dene olur olmaz kendiri kurupta olmazsa diye durucagına git dene ne kaybedersen zaten eski kocan yani sen bilirsin nasıl yaklasıcagınıinanın kocamı istiyorum. bunu dün eşimi gördüğümde daha da iyi anladım. onunla kuru ekmek soğana razıyım.
tebrik ediyorum harika yorum :)Ahh için şişti yorumlarınızdan gerçekten.. tamam haklisiniz kadın büyük bi hata yapmış fevri davranmış vs.vs kabul ediyorum! Ama bu kadar yüklenmeyin yahuu. Belliki aşırı pişman.. en çok "ailenin yanında rahat edemedin ondan dönmek istiyorsun" demenize kızıyorum. Yapmayın Allah aşkına! Ordan yazmak. Kızmak yakip yıkmak kolay. Bide bunları okuyanin halini düşünün. Oda insan ya. O bi kadınn! Yazık degilmi. Sizde her yoruma haklisiniz ben berbat bi insanim demeyin lütfen.. M maviliezgi rica ediyorum. Rabbim hakkınızda ne hayırliysa onu nasib etsin. Içinizdeki yangının tez zamanda sönmesini diliyorum.
bu ne yaa kibar olun biraz Allah askina uslup bozuklugu sanki kadin fahiselik yapmis miden alacak mi diyorSaçmalama. Iki yil geçmedi mi aradan? Pişman olmak icin bile cok gec. Böyle pismanlik mi olur aklin nerdeydi 2 yildir. Eger adam kabul ederse tap bence ona. Öldüm tekrar dirildim ben aslında yoktum gibi bi ispatli bahaneyle gelmesi lazim birinin bana iki yil sonra. Ne hakkin var onca zamandir üzmeye. Her halti yemekten daha kotu bisey bu yaptigin. Asla guvenmezdim soyliyim. Sizin evinizde kimlerle birlikte olmustur 2 yildir. Miden kabullencek mi oraya geri döndüğünde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?