• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve Pişmanlık

Bana sevdiğiniz ve özlediğiniz için pişmansınız gibi gelmedi, umduğunuzu bulamadığınız için pişmansınız bence. Benim hayatımdan çıkan bir kaç kişi de çok büyük hatalar yapmışım gibi kötü ve geri dönülmez şekilde terk etmişlerdi. O kırgınlığım senelerce asla geçmedi. Burada empati kuramadığım çok az dert sahibi oluyor, sizinle de kuramadım. Eski eşinize çok üzüldüm. İlk sayfada bir arkadaş tatile gidip nabız ölçme tavsiyesi vermiş, bence de bu olabilir. Umarım her şey düzelir ve bu da size hayat dersi olmuştur.

Sizin başkasından alıntı yapıp, okumamı istediğiniz cevap için yazdım o notu. Benim iyilik yaptığım şahıslar da bencil ve nankördü, iyi niyetimi suistimal edip, gittiler. Ben hanımın kocasının çektiği ızdırabı anlayabiliyorum, böyle yaralar seneler geçse de ara ara kanar, açıtır. Kimseyi bencil insanlarla karşılaştırmasın Allah.
ne bilim kardesim hakikati tam olarak bilemiyoruz Allah adaletlidir aartik.karar adamaa kalmis belki oda bunu istiyirdur bilemeyiz

Eski esine ve eski evine tahammulun bitmis anlattigina gore tahammul ve sevgi bitince mutsuz olup bosanmissin.
Simdi ailenin evinde mutsuz oldugun icin donemk istiyorsan donme.
Yok eski esini seviyorsan yine ayni seyleri yasadiginda tahammulun sinirsiz olacaksa ve mutlu heyecanli 1 iliski yasayacagini dusunuyorsan git ve soyle

İlk mesajınızı açıp açıp okuyacağım.cocuk yokken çıkıp gitmek çok kolay.pacana yapışmasa 10 kez boşanmıştık..ama ağlayarak annemin kapısına gittim bana yardım et,biraz büyüyene kadar dedim.hic konuşmadı..sustu annem.sabaha kadar ağladım,ve çıktım annemden.eger yapabilecek sen iki bebekle!! Ama nasıl? Nerden başlayacak tim.evini açan yokken.Cocujlari kesinlikle göstermez ve yapacağı herşeyin en adisini yapardı.eve döndüm.Agladi ağladı ağladı..yalnızca 1 defa.bundan sonra bana bir kez daha benim babam benim kardeşim derse çocukları da bırakıp çekip gideceğim.bu şekilde 1 yıldır toplanmaya çalışan evliligime orneksin.

Evlilikler de iki kişiden çok başkaları için yaşanan tüketilen zaman bizleri tüketiyor..ama ben öğrendim ki eşimden başka da kimse yok.

Senin için çok çok iyi şeyler diliyorum..insanlar ne diyecek diye düşünme! Senin hayatın..zaten pismanliklarim var diyorsun..

Ark.lara katılıyorum..hayatında biri olup olmadığı öğren ve sosyal medya hesaplarından çocuğunun resmini at,2. Resimde de sen de ol.anlam veremesede at sen.

Etkinlik araştır ve şu gün oraya götürelim istiyorum eşlik edermisin? Diye sor..gelirse bu çok büyük bir adım..

Babanesi halası varsa,giyin onlara bırak çocuğu.gulumse ve nasılsınız diye biliyorum.zor ama

Gecenin bı yarısı çocuğun aklına babası ni düşür ki hep aklında diyorsun özür dileyerek ara,kapatmadan önce al konuşmasanda bekle.o kapatana kadar

Güzel haberler ini dilerim okuruz.Tum bunların yanında hatalarından ders çıkar ve konuş..İnsanlar gerçekten konuşarak anlasabiliyor.esime bunu yıllar sonra ogretebildim ne yazikki

Eleştirilerinize kızmıyorum, nankör ve bencil olduğumu kabul ediyorum ama inanın çok pişmanım
Senin pişmanlığına benim inanıp, inanmam önemli değil ki. Hatta burda kimse de inanmasa önemli değil. Sana tek diyebileceğimi şey şu ki çocuğunu kullanma, adamın gözünden daha da düşme. Erkekler çok zeki varlıklar, sadece kadınlar gibi fesatlığa kullanmıyorlar akıllarını; ama senin hangi adımları ne amaçla attığını zaten anlar ki adamla senelerce evli kalmışsın, seni çok iyi tanıyor. Senden beklemediği bir şeyi yap, oyun oynar gibi yeri ve zamanına göre adım atma, dürüstçe içinden geçenleri anlat ve özür dile. Diğer türlüsü onda bu kadın hala aynı imajı bırakacak ki çocuğu kullanman seni daha da alt konuma çekecek gözünde. Inşallah kocana insanca yaklaşırsın bundan böyle.
ne bilim kardesim hakikati tam olarak bilemiyoruz Allah adaletlidir aartik.karar adamaa kalmis belki oda bunu istiyirdur bilemeyiz
Belki de istiyordur; ama o adam senelerce kendini yiyip, bitirmiştir. Allah bilir o günleri nasıl anlattığını, tabiki her şeyi Allah biliyor, görüyor, ben sadece anlatılan üzerinden yorum yapıyorum ve ben sonsuz güvenirim bu olaylarda ilahi adalete.

Bence net davranın ne istediğini söyleyin
eşinizin kıymetini anlamışsınız
seni anlayamadığım için özür dilerim
şu ayrı zaman diliminde senin kıymetini daha iyi anladım
ve neden boşanma kararı aldığını söyleyip
çocuğunuz için tekrar deneyelim mi diye sorun
bence ikinizin can alıcı nokta vuruş oğlunuz

Ya adam çocuğun yıl sonu gösterisine falan gelmiş, geçen yıl benim boşanan arkadaşım adamı aradı kırk saat dil döktü babalar günü bilmemnesine gel kart verecekmiş çocuk diye, adam on dk uğramış. Yarın çocuk evlenirken bile sorun olur, boşanmış anne baba çocuğu olmak kolay değil. Arkadaşımız bunları düşünememiş, bir anlık sinirle ayrılmış ama şimdi pişman, ben iyi kötü dayak, hakaret ve aldatma yoksa ana babanın ilk önce çocuğu düşünmesi taraftarıyım. Çocuk üniversiteye gidecek mezuniyette on çeşit ana baba herkes evlenmiş, ikişer başka kardeş, bu kolay değil. Söz nişan takılacak kim buna kız isteyecek yine yeni analar babalar, karmakarışık işler. O çocuğun şunu ne?!

maviliezgi@ sana kendi hayatımdan örnek vermek istiyorum. 10 yıllık evliyim eşimle çok iyi anlaşıyorduk eşim tıpkı senin eşin gibi biri. bizim tartışmalarımız kv yüzünden olurdu. eşim ben ve annesi arasında kalırdı br kızım vardı 2 yaşındaydı. birgün yine eşimle çok şiddetli tartıştık ve ben hemen babamı arayıp beni almasını istedim. toplandım terkettim onu. hemen ertesi günüde boşanma davası açtım. mahkememiz 9 ay sürdü. bu dokuz ay içinde aslında aptallık ettiğimi eşimi sevdiğimi anladım. annem babam kızımla beni el üstünde tutuyorlardı ama ben eşimi evimi özlüyordum. kızımda babasına düşkündü. ama benim eşim 9 ay boyunca mahkemede hep ayrılmak istemediğini söyledi. ve birgün eşime dönmem gerektiğini anladım. ikimizde çalışıyorduk. eşimi aradım. ve kendisi içinde uygun olursa akşam iş çıkışı biryerde yemek yiyelim konuşalım dedim. kabul etti. eşime kendisini sevdiğimi ve yeniden aile olabileceğimizi söyledim. sorunumun kendisi ile ilgili olmadığını söyledim. konuştuk ortak kararlar aldık. birbirimize sözler verdik. mesela asla geçmişi konuşmayacaktık. geçmiş tartışmaları unutacakdık. kv den uzak bir semtte ev tutacaktık. mahkemeden davayı çektim. evimizi yeniden kurduk. bu olayın üzerinden 7 sene geçti bir kızımız daha oldu. ve biz çok mutluyuz.
sende gerçekten istiyorsan eşini gurur yapma. açık ol net konuş kocanla yuvanı tekrar kurtar.

maviliezgi@ sana kendi hayatımdan örnek vermek istiyorum. 10 yıllık evliyim eşimle çok iyi anlaşıyorduk eşim tıpkı senin eşin gibi biri. bizim tartışmalarımız kv yüzünden olurdu. eşim ben ve annesi arasında kalırdı br kızım vardı 2 yaşındaydı. birgün yine eşimle çok şiddetli tartıştık ve ben hemen babamı arayıp beni almasını istedim. toplandım terkettim onu. hemen ertesi günüde boşanma davası açtım. mahkememiz 9 ay sürdü. bu dokuz ay içinde aslında aptallık ettiğimi eşimi sevdiğimi anladım. annem babam kızımla beni el üstünde tutuyorlardı ama ben eşimi evimi özlüyordum. kızımda babasına düşkündü. ama benim eşim 9 ay boyunca mahkemede hep ayrılmak istemediğini söyledi. ve birgün eşime dönmem gerektiğini anladım. ikimizde çalışıyorduk. eşimi aradım. ve kendisi içinde uygun olursa akşam iş çıkışı biryerde yemek yiyelim konuşalım dedim. kabul etti. eşime kendisini sevdiğimi ve yeniden aile olabileceğimizi söyledim. sorunumun kendisi ile ilgili olmadığını söyledim. konuştuk ortak kararlar aldık. birbirimize sözler verdik. mesela asla geçmişi konuşmayacaktık. geçmiş tartışmaları unutacakdık. kv den uzak bir semtte ev tutacaktık. mahkemeden davayı çektim. evimizi yeniden kurduk. bu olayın üzerinden 7 sene geçti bir kızımız daha oldu. ve biz çok mutluyuz.
sende gerçekten istiyorsan eşini gurur yapma. açık ol net konuş kocanla yuvanı tekrar kurtar.
canım sen boşanmamışsın ama konu sahibi boşanalı iki yıl olmuş.rabbim mutluluğunuzu daim etsin

Sizin adınıza çok sevindim.

Eğer bizde konuşursak eminim benzer bir konuşma olur. Ciddi kararlar almamız gerekiyor ve birbirimize sözler vermeliyiz.

Ama herşeyden önce eşimin fikirlerini de öğrenmem gerek bunu da yavaş yavaş yapmak istiyorum, hızlıca biranda olursa olumsuz olur diye düşünüyorum.

Yarın arayıp akşam oyun parkına bende geleyim oğlumuz bizi bir arada görsün demeyi düşünüyorum. Bakalım cevabı ne olacak.

canım sen boşanmamışsın ama konu sahibi boşanalı iki yıl olmuş.rabbim mutluluğunuzu daim etsin
çok teşekkür ederim. ben boşanmak için çok uğraştım ama eşim mahkemede hep boşanmak istemediğiniz söyledi. hakime birlikteyken çekildiğimiz fotğraflarımızı ve birbirimize göderdiğimiz sevgi mesajlarını bile sundu. onun çabasıyla mahkeme çok uzadı. mahkeme sonuçlanamadan biz tekrar bir araya geldik.

Sizin adınıza çok sevindim.

Eğer bizde konuşursak eminim benzer bir konuşma olur. Ciddi kararlar almamız gerekiyor ve birbirimize sözler vermeliyiz.

Ama herşeyden önce eşimin fikirlerini de öğrenmem gerek bunu da yavaş yavaş yapmak istiyorum, hızlıca biranda olursa olumsuz olur diye düşünüyorum.

Yarın arayıp akşam oyun parkına bende geleyim oğlumuz bizi bir arada görsün demeyi düşünüyorum. Bakalım cevabı ne olacak.
canım dualarım seninle olacak inşallah rabbim çocuğunuz hatrına yuvanızı yeniden yeşertir.

inanın kocamı istiyorum. bunu dün eşimi gördüğümde daha da iyi anladım. onunla kuru ekmek soğana razıyım.
sen bosver burayı madem pismansın sansını dene olur olmaz kendiri kurupta olmazsa diye durucagına git dene ne kaybedersen zaten eski kocan yani sen bilirsin nasıl yaklasıcagını

Ahh için şişti yorumlarınızdan gerçekten.. tamam haklisiniz kadın büyük bi hata yapmış fevri davranmış vs.vs kabul ediyorum! Ama bu kadar yüklenmeyin yahuu. Belliki aşırı pişman.. en çok "ailenin yanında rahat edemedin ondan dönmek istiyorsun" demenize kızıyorum. Yapmayın Allah aşkına! Ordan yazmak. Kızmak yakip yıkmak kolay. Bide bunları okuyanin halini düşünün. Oda insan ya. O bi kadınn! Yazık degilmi. Sizde her yoruma haklisiniz ben berbat bi insanim demeyin lütfen.. M maviliezgi rica ediyorum. Rabbim hakkınızda ne hayırliysa onu nasib etsin. Içinizdeki yangının tez zamanda sönmesini diliyorum.

sırf ilk sayfayı okudum, gelişme varsa haberdar değilim. ona göre yorum yapıyorum.

siz eşinizi sevmiyorsunuz. anne babanızın desteği olmadan yaşamak zor geldiği için tek çare olarak bunu görüyorsunuz.
sevmemeniz de doğal, katiyen sizi suçladığımı düşünmeyin. herkes evlendiği adama 20-30 sene aşık kalmıyor.
ayaklarını bile yıkamıyordu diye örnek vermişsiniz. bu sizin için önemliyken onun için önemli değildi mesela.

çocuklu bir kadının bir anlık sinirle boşanmaya kalkacağına da hiç kimse beni inandıramaz.
ayıptır demesi, kadınlar kulübünde 10. yılını doldurmak üzere olan bir üyeyim, burada büyüdüm desem yeri :)
boşanmayı düşünürken sizi yıpratan şeyler sadece şu an daha az önemli geliyor. ama yok olmuş değiller.
evlenince hepsini tek tek hatırlayıp pişman olacaksınız. bundan da adım kadar eminim.
onun dışında eşiniz sizi geri kabul etse bile istemsizce o günlerin acısını çıkarmaya kalkabilir çok büyük ihtimalle.
hatalarını anlasa bile erkek bu, işsizken terkedilmenin gücüne gittiğine eminim.

sonuç olarak, tavsiyem geri evlenmeniz değil. iş bulup çalışın, dişinizi sıkın. ayrı eve çıkın.
bu evliliği yapacak olursanız eşinize daha büyük haksızlık etmiş olursunuz. bunu içten içe siz de biliyorsunuz eminim.
hakkınızda hayırlısını diliyorum. bir daha emin olmadan büyük kararlar almamanızı öneririm.

Saçmalama. Iki yil geçmedi mi aradan? Pişman olmak icin bile cok gec. Böyle pismanlik mi olur aklin nerdeydi 2 yildir. Eger adam kabul ederse tap bence ona. Öldüm tekrar dirildim ben aslında yoktum gibi bi ispatli bahaneyle gelmesi lazim birinin bana iki yil sonra. Ne hakkin var onca zamandir üzmeye. Her halti yemekten daha kotu bisey bu yaptigin. Asla guvenmezdim soyliyim. Sizin evinizde kimlerle birlikte olmustur 2 yildir. Miden kabullencek mi oraya geri döndüğünde.

Ahh için şişti yorumlarınızdan gerçekten.. tamam haklisiniz kadın büyük bi hata yapmış fevri davranmış vs.vs kabul ediyorum! Ama bu kadar yüklenmeyin yahuu. Belliki aşırı pişman.. en çok "ailenin yanında rahat edemedin ondan dönmek istiyorsun" demenize kızıyorum. Yapmayın Allah aşkına! Ordan yazmak. Kızmak yakip yıkmak kolay. Bide bunları okuyanin halini düşünün. Oda insan ya. O bi kadınn! Yazık degilmi. Sizde her yoruma haklisiniz ben berbat bi insanim demeyin lütfen.. M maviliezgi rica ediyorum. Rabbim hakkınızda ne hayırliysa onu nasib etsin. Içinizdeki yangının tez zamanda sönmesini diliyorum.
tebrik ediyorum harika yorum :)

Saçmalama. Iki yil geçmedi mi aradan? Pişman olmak icin bile cok gec. Böyle pismanlik mi olur aklin nerdeydi 2 yildir. Eger adam kabul ederse tap bence ona. Öldüm tekrar dirildim ben aslında yoktum gibi bi ispatli bahaneyle gelmesi lazim birinin bana iki yil sonra. Ne hakkin var onca zamandir üzmeye. Her halti yemekten daha kotu bisey bu yaptigin. Asla guvenmezdim soyliyim. Sizin evinizde kimlerle birlikte olmustur 2 yildir. Miden kabullencek mi oraya geri döndüğünde.
bu ne yaa kibar olun biraz Allah askina uslup bozuklugu sanki kadin fahiselik yapmis miden alacak mi diyor

Back