- 21 Kasım 2012
- 9.036
- 9.554
-
- Konu Sahibi Gokyuzummm
Çok teşekkür ederim. Doğru sevseydi bir şans daha verirdi demek ki o da istemiyordu. Hatalarımdan dolayı sürekli tevbe ediyorum inşallah herşey geçecek herşey güzel olacak
Her serde bir hayir vardir bu gercekten dogru.Bir arkadasim vardi birini cok seviyordu oyle ki adam nisanli olmasina ragmen gorusuyordu adamda kiza bos degildi ama nisanlanmisti bazi sebeplerden dolayi geri adim atamiyordu adamin nisanlisi olayi ogrendi kiyametler koptu arkadasim gurur yapti utandi ve hayatlarindan cikti adamla hic gorusmedi.Adam nisanlisiyla evlendi.Arkadasim bazen bende kalirdi zaman her seye ilac derler ya bu kizin sanki acisi gunden gune artiyordu inan bana eridi uyku haplari alip surekli uyuyor uyanikken de agliyordu ya da bos bos bakiyordu 1 yil bu boyle devam etti.Biriyle tanisti sonra sadece tesaduf oylesine bir seydi bu...Ama adam hayat doluydu kizin ellerinden sımsįkı tuttu kaldirdi kizin yuzu guldu sansi döndu asik oldu tekrar evlendiler suan cok mutlu yakinlarda aradi israrla istedigi ölumler istedigi ugruna hayatini kendine cehennem yaptigi adamla olmadigi icin sukurler ediyordu.Adam bosanmis esine surekli siddet uygulayan kucumseyen soz hakki vermeyen en sonda bunlara belkide cocuklari icin katlanan kadini bosayan bir tipmis.Belki arkadasimi Allah korudu belki de seni de koruyor ve seninde bir yerlerde nasibin vardir kim bilir kendini uzme hayatta her sey bi duzen icinde bakalim seni nereye yonlendiriyor olanlar saglam dur biraz Allah yardimcin olsunAldatma şiddet yoktu iyi kötü güzel geçiniyorduk. Benim evhamlarım sabırsızlığım evliliğime mal oldu o kadar üzgünüm ki. Çok ağladım çok geri dönmek istedim kendimi düzelteceğime söz verdim ama seni kesinlikle istemiyorum cevabıyla karşılaştım
Teşekkür ederimEvliliklerin ilk yılı hatta iki yılı çok kritiktir.Siz bu kritik zamanda boşanmaktan bahsetmişsiniz eşiniz muhtemelen çocuk sahibi olamayacağı korkusuyla ayrılmak istedi.Ayrılma istediğinin altında yatan nedeni bile izah etmekten aciz bir adamla iyi ki hayatınızın geri kalanını geçirmek zorunda kalmamışsınız.Ben çok ciddi geçimsizlik,aldatma...vs haricinde boşanmaya karşı olduğum halde durumunuz bana bu yorumu yaptırdı.Üzülmeyin lütfen
Ben de Mevla ne eylerse güzel eyler diyorum ama işte insanız duygularımız var insan çok yıpranıyor. Herkes bana bakıp vah vah ne güzelsin işin gücün var hanımefendisin yazık sana başına gelene bak dedikçe daha kötü oluyorum. Ben de bundan sonrası için hayırlı huzurlu sağlıklı bir hayat diliyorumHer serde bir hayir vardir bu gercekten dogru.Bir arkadasim vardi birini cok seviyordu oyle ki adam nisanli olmasina ragmen gorusuyordu adamda kiza bos degildi ama nisanlanmisti bazi sebeplerden dolayi geri adim atamiyordu adamin nisanlisi olayi ogrendi kiyametler koptu arkadasim gurur yapti utandi ve hayatlarindan cikti adamla hic gorusmedi.Adam nisanlisiyla evlendi.Arkadasim bazen bende kalirdi zaman her seye ilac derler ya bu kizin sanki acisi gunden gune artiyordu inan bana eridi uyku haplari alip surekli uyuyor uyanikken de agliyordu ya da bos bos bakiyordu 1 yil bu boyle devam etti.Biriyle tanisti sonra sadece tesaduf oylesine bir seydi bu...Ama adam hayat doluydu kizin ellerinden sımsįkı tuttu kaldirdi kizin yuzu guldu sansi döndu asik oldu tekrar evlendiler suan cok mutlu yakinlarda aradi israrla istedigi ölumler istedigi ugruna hayatini kendine cehennem yaptigi adamla olmadigi icin sukurler ediyordu.Adam bosanmis esine surekli siddet uygulayan kucumseyen soz hakki vermeyen en sonda bunlara belkide cocuklari icin katlanan kadini bosayan bir tipmis.Belki arkadasimi Allah korudu belki de seni de koruyor ve seninde bir yerlerde nasibin vardir kim bilir kendini uzme hayatta her sey bi duzen icinde bakalim seni nereye yonlendiriyor olanlar saglam dur biraz Allah yardimcin olsun
İnşallah.. benim de umutlarım o yönde. Belki de olacaktı çocuğumuz tedavi olunca böyle yapması çok kötü. Aslında maddi durumu da çok iyi ona da çok güveniyor. Zaten duydum daha bir ay olmadan sosyal medyasını açmış herkese aranmaya başlamış kendisini sergileyeme başlamışHiç üzülme canım benim.baba olamayacağını düşünmüş bahane aramis ya anlamadinmi hala bırak öyle adam için uzulmeyi ,topla kendini bı an önce etrafına bakın gez toz illaki biri olacak hayatında ozaman ben kurtulmusum be o adamdan diyeceksin inan bana
bence şu an boşlukta kalmışsın onun için gerçekleri göremiyorsun."senin yüüzünden baba olamayacak mıyım ben" aten başlı başına bir boşanma sebebi.Senden soğudum demiş,geceleri dışarda takılmış daha ne yapsın zaten.Şu an boşluktasın onun için kendini suçluyorsun.Evliliğin bitmesi gerekiyoruş ve allah seni kurtarmış.Bir psikoloğa git,gerekirse ilaç desteği al ve hayata tutun yeniden.Evliliğimizin başlarında çok hırçındım çok hatalar yaptım doğru düzgün ilişkim olmamıştı, aile yapılarımız çok farklıydı bende ciddi kaygı problemleri yaratmıştı. Evliliğimizin ilk zamanlarımda çok kırdım kendisini çok içe kapanıktı ifade etmezdi duygularını ben de aptallık ettim anlayamadım. Ailesinden başladı herşey. Hep bana müdahale edecekleri korkusuyla yaşadım. Kendisi evlenmeden önce ailesini çok kötülüyordu abisinin eşlerini ailesindeki kadınları. Ablası da hep ailedeki diğer kadınları bana kötüleyip uzak tuttu beni onlardan. Ben de aptal değildim olgun davranabilirdim ama bunlar beni hırçınlaştıydı. Sonra kısa bir süre sonra belki hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim ve ağır bir depresyon geçirdim bu süreçte eski eşimden hiç destek görmedim hatta beni suçladığı oldu senin yüzünden baba olamayacak mıyım ben diye. Ben de sustum arada tedavi olalım dediğimde senden soğudum ilk zamanlarda bana yaşattıklarında dedi ve hep ilk yaptıklarımı üç yolluk evliliğim boyunca unutamıyorum dedi. Gece yarılarına kadar hep arkadaşlarıyla dışardaydı. Ben bilmediğim tanımadığım bi şehirde hep yalnızdım. Tabi biraz toparlandıktan sonra aile ile ilişkilerimi düzelttim onlardan da eski eşimden de özür diledim ama fayda etmedi. En büyük hatam evliliğin ilk 5-6 ayında hep boşanma kelimesini kullandım
Her serde bir hayir vardir bu gercekten dogru.Bir arkadasim vardi birini cok seviyordu oyle ki adam nisanli olmasina ragmen gorusuyordu adamda kiza bos degildi ama nisanlanmisti bazi sebeplerden dolayi geri adim atamiyordu adamin nisanlisi olayi ogrendi kiyametler koptu arkadasim gurur yapti utandi ve hayatlarindan cikti adamla hic gorusmedi.Adam nisanlisiyla evlendi.Arkadasim bazen bende kalirdi zaman her seye ilac derler ya bu kizin sanki acisi gunden gune artiyordu inan bana eridi uyku haplari alip surekli uyuyor uyanikken de agliyordu ya da bos bos bakiyordu 1 yil bu boyle devam etti.Biriyle tanisti sonra sadece tesaduf oylesine bir seydi bu...Ama adam hayat doluydu kizin ellerinden sımsįkı tuttu kaldirdi kizin yuzu guldu sansi döndu asik oldu tekrar evlendiler suan cok mutlu yakinlarda aradi israrla istedigi ölumler istedigi ugruna hayatini kendine cehennem yaptigi adamla olmadigi icin sukurler ediyordu.Adam bosanmis esine surekli siddet uygulayan kucumseyen soz hakki vermeyen en sonda bunlara belkide cocuklari icin katlanan kadini bosayan bir tipmis.Belki arkadasimi Allah korudu belki de seni de koruyor ve seninde bir yerlerde nasibin vardir kim bilir kendini uzme hayatta her sey bi duzen icinde bakalim seni nereye yonlendiriyor olanlar saglam dur biraz Allah yardimcin olsun
Evet reddedilmenin acısı da var tabi ki. O kadar büyük sorunlar yokken neden bir yuva bu hale geldi yıkıldı demekten kendini alıkoyamıyor insan. Bunun da cevabı istenmemiş olmak ve bunu hazmetmek ve kabullenmek inanın ki kolay değil. Birilerine anlatma konusunda haklısınız o konuda katılıyorum her ne olursa olsun konu birine birşeyi üzgün ve öfkelenerek anlatmak yaşanan şeyin dozunu artırıyor ve kişi kendi kendini dolduruyor. En başlarda destek aldım hiç faydası olmadı. Şu an kabullenme aşamasını geçemedim henüz. Kabullendiğim zaman tamamen biliyorum ki her şey daha güzel olacakMerhaba , neden kendinizi suçluyorsunuz ? Evliliğin ilk yıllarında tutum hatası yapmayan kadın-erkek mi var ? Sizinkiler ufak tefek tutum hataları . Siz reddedilmenin acısını yaşıyorsunuz , olamayacak ne vardı diye düşünüyor kafanızda olduruyorsunuz. Bazen suçlu aramak yerine anlaşabiliyor muyduk iyi bi evlilik miydi demek lazım bence . Bu süreçte maalesef toplumsal algımızla biz kadınlar yıkılıyoruz, evlenip boşanmış dul vs lakaplar takılıyor . Kadın etiketleniyor . Ben toplumsal düşünce kalıbımıza çok üzülüyorum . Evlilik paylaşma işidir , eşiniz duygularını belli edemiyormuş mesela siz kendinize kızıyorsunuz anlayışlı olamadım diye , hayır eşiniz anlatmayı seçmemiş olabilir .evlilik her şeyi paylaşma işidir dersi tasayı her türlüduyguyu . Süreci atlatmanız kolay olmayacak polyanacı olmamak lazım . Sadece ilerlerken destek alın uzman birinden size tavsiyem , maddi gücünüz varsa . Düşünce ve algımızı düzeltmek eşle dostla maalesef kolay değil . İnsan anlattıkça birilerine bazen daha çok öfkeleniyor dolduruyor kendini . İhtiyacınız olan şey biricikliğinizi keşfetmek .umarım yolunuz aydınlık olur .
Ne kadar sürdü evliliğinAma çok özür diledim cahillik ettim saygısızlık ettim ne yapabilirim düzeltmek için dedim tek duyduğum ben unutamıyorum o günleri oldu.
Öyle deme yine yuvan olur. Barışma ihtimaliniz yok muÇok teşekkür ederim yaşım 32 bu yaştan sonra bir yuva kurma ümidim kalmadı hele de evlenip boşanmış bir kadın olarak
İlk zamanlarda evet o olumsuz ruh haliyle her gün düşünüyordum ama tabi ki zamanla daha iyiyim ve Allah kimseye yaşatmasın hiç kolay bir durum değil.Adam size senin yuzunden baba olamiyorum demis ama sizin hatalarinizi unutamiyor bu yuzden bosandiniz ama intahar etmek istiyorsunuz... hmmm. Ok..
Evet haklı olduğunuz noktalar var söylediklerinizde ama en kötüsü hala ona olan sevgim. Kendime şu an daha çok değer veriyorum ve herşeyin daha güzel olmasını imiş ediyorumKendini bu kadar suçlarsan tabiki yaşayamazsın. Lütfen kendine gel. Benim okudugum kadarıyla eşinin de çok hataları olmuş. Eve geç gelmesi, seni yalnız bırakması, ailesini kötülemesi ve seni etiketlemesi en kötüsü de cocuk konusunda olmuş.
Yuvam olsun da nasıl olursa olsun düşüncesine sahipsin biraz. Seni üzen adamın elinden gitmesi degil, evliliğinin bozulması.
Yaşın çok genç, kendine deger verdigin sürece tekrar bir yuvan olur Allahın izniyle. Hem de saglıklı bir yuva.
Ama ilk yapman gereken acilen kendine deger vermek olmalı.
İlk zamanlarda evet o olumsuz ruh haliyle her gün düşünüyordum ama tabi ki zamanlaAdam size senin yuzunden baba olamiyorum demis ama sizin hatalarinizi unutamiyor bu yuzden bosandiniz ama intahar etmek istiyorsunuz... hmmm. Ok..
3 yıl evli kaldım hayır barışma ihtimalimiz yok üzerinden zaman geçti bayağı. Daha boşanmamızın ilk zamanlarında bile sonradan gördüm sosyal medyada kendini sergilemeye aranmaya başlamıştı. Yani adam çiçek gibi açıldı hayatının en büyük yükü üzerinden kalkmış gibi yaşıyorÖyle deme yine yuvan olur. Barışma ihtimaliniz yok mu