Boşandım lütfen destek olur musunuz 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yemin ederim bütün sayfaları okudum. Her yorumunuzda tepkim şu oldu "🤦‍♀️"
1) her kadının isteği yuva filan değildir . Yuva olursa güzel ama olmasa da hayat çok güzel .
Deneyimlenecek o kadar muhtesem sey sevilecek o kadar cok canli insan varken 1 erkege boyle takilmaya , 1 imzaya bu derece değer atfetmeye gerek var mı?
27 yaşındayım evlilik umrumda değil . Çocuk asla ve asla istemiyorum .
Olabildiğince sevgi istiyorum , sevmek istiyorum. Iliskinizde aşk ve şefkat göremedim . Iletişim zaten yok .
Ne var konu sahibi ? Bu hayatta bunları yaşamayacaksınız ne zaman yaşayacaksınız?
Kanepe de oturup 4 5 saat sohbet edemediğim adamı ne yapayım?
Birbirimizi gülmekten öldürmediğimiz adamı ne yapayım?
Öfkemi kaldıracak adamı ne yapayım ? Siz eşim diyorsunuz benim arkadaşlarım var bazen çok bağırıp sinirleniyorum onlar kaldırıyorlar . Bakım arkadaşım . Çünkü beni seviyorlar . Sevgi bu zaten.
Ama ne yazsak boş gibi geliyor. Kendi dramınız içinde boğulmayı seçmişsiniz bir kere. Yakın zamanda bunu asasacaginizi sanmıyorum. Çünkü aşmak istemiyorsunuz .
Çocuk gibi ayağınızı yere vurup ağlayinca isteginiz olsun istiyorsunuz.
Maalesef hayat böyle değil .
Ve hayat isteklerimiz olmadığında da çok çok güzel .

"Boşanalım" lafı geçti diye boşanılsa 127946719 defa ben boşanırdım. Bir insanla evleniyorsun, iyi günde kötü günde diyorsun. Ona verilmiş bir imtihan, ortak imtihanınız oluyor. Bunu peşinen kabul ediyoruz. Sizin imtihanınız çocuk olmaması, bu uğurda beraber çırpınmak, olmuyorsa da kenetlenip kadere razı gelmekmiş bence. Tabi Allah bilir.

Şu anda karşı tarafın seni suçlu hissettirmesine izin verme. Kendini suçlama, millet neler yaşıyor da evliliği bitmiyor. Sizin eşiniz imtihanından kaçmış, gerisi hava civa. Kendinizi aşağı çekmeyin. Ben ne "çocuğun olmaz" denilip, doğuranlar gördüm. Hayat bu, hiç belli olmaz.

Evliliğimizin başlarında çok hırçındım çok hatalar yaptım doğru düzgün ilişkim olmamıştı, aile yapılarımız çok farklıydı bende ciddi kaygı problemleri yaratmıştı. Evliliğimizin ilk zamanlarımda çok kırdım kendisini çok içe kapanıktı ifade etmezdi duygularını ben de aptallık ettim anlayamadım. Ailesinden başladı herşey. Hep bana müdahale edecekleri korkusuyla yaşadım. Kendisi evlenmeden önce ailesini çok kötülüyordu abisinin eşlerini ailesindeki kadınları. Ablası da hep ailedeki diğer kadınları bana kötüleyip uzak tuttu beni onlardan. Ben de aptal değildim olgun davranabilirdim ama bunlar beni hırçınlaştıydı. Sonra kısa bir süre sonra belki hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim ve ağır bir depresyon geçirdim bu süreçte eski eşimden hiç destek görmedim hatta beni suçladığı oldu senin yüzünden baba olamayacak mıyım ben diye. Ben de sustum arada tedavi olalım dediğimde senden soğudum ilk zamanlarda bana yaşattıklarında dedi ve hep ilk yaptıklarımı üç yolluk evliliğim boyunca unutamıyorum dedi. Gece yarılarına kadar hep arkadaşlarıyla dışardaydı. Ben bilmediğim tanımadığım bi şehirde hep yalnızdım. Tabi biraz toparlandıktan sonra aile ile ilişkilerimi düzelttim onlardan da eski eşimden de özür diledim ama fayda etmedi. En büyük hatam evliliğin ilk 5-6 ayında hep boşanma kelimesini kullandım
Özellikle baslarda yapilan çirkinlikler, sebepsiz tavirlar, gücünü yetirebildigi icin yapilan hadsizlikler vs unutulmuyor.. Kendimden biliyorum.. Eski esimin o yaptiklarini beni sonradan pamuklara da sarsa unutamadim.. Cunku orda gerçek kişiliğini sergilemişti, sonradan tepki gorunce geri adim atmasi bi seyi değiştirmiyor.. O nedenle ben eski esin icin "cabalamamis, kacmis, katlansaymis biraz" diyemiyorum.. Bilemeyiz ne yasadi kendi icinde..
Artik olan olmus.. Bence kendini daha da karanliklara cekmenin mantigi yok.. Boyle umutsuz ve perisan olmak bi seyleri daha iyi hâle getirmeyecek.. Alacagin dersi alip yoluna bakmalisin..

Özellikle baslarda yapilan çirkinlikler, sebepsiz tavirlar, gücünü yetirebildigi icin yapilan hadsizlikler vs unutulmuyor.. Kendimden biliyorum.. Eski esimin o yaptiklarini beni sonradan pamuklara da sarsa unutamadim.. Cunku orda gerçek kişiliğini sergilemişti, sonradan tepki gorunce geri adim atmasi bi seyi değiştirmiyor.. O nedenle ben eski esin icin "cabalamamis, kacmis, katlansaymis biraz" diyemiyorum.. Bilemeyiz ne yasadi kendi icinde..
Artik olan olmus.. Bence kendini daha da karanliklara cekmenin mantigi yok.. Boyle umutsuz ve perisan olmak bi seyleri daha iyi hâle getirmeyecek.. Alacagin dersi alip yoluna bakmalisin..
O zaman birçok kişinin boşanması gerekiyor sizin söylediğinize göre. Ben burada tamamen haklıyım vs demiyorum ama insanlar pişman olduysa ikinci şans verilmesi taraftarıyım. Evet kendi içinde yaşamak yerine benimle paylaşsaydı sevmediği özelliklerimi içine atmak yerine zamanı geldiğinde yüzüme vurmak için kafasında tutmak yerine yapılan hatalarda karşısına alıp konuşmayı iletişim kurmayı deneseydi benim de yaptığım gibi belki birçok evlilik kurtulabilir böyle. Uyardığı halde yanlışlarımı söylediği halde yapmaya devam etsem tamam hak verirdim ama kusura bakmayın bu konuda sizin gibi düşünemiyorum. Benim gücümün yettiği hiçbirşey yoktu başka bir şehirde ailemin kimsemin olmadığı bir yerde ne gücüm kuvvetim olabilir. Ailesini kötülemek yerine oturup ailesinin benden beklentilerini baştan söyleseydi ve ben de bu durumu ya kabullenirdim ya da öyle bir yola hiç girmezdim. Evlenirken başka söyleyip evlendikten sonra başka çıkınca benim o depresyon sürecim vs hepsi normal.

Yemin ederim bütün sayfaları okudum. Her yorumunuzda tepkim şu oldu "🤦‍♀️"
1) her kadının isteği yuva filan değildir . Yuva olursa güzel ama olmasa da hayat çok güzel .
Deneyimlenecek o kadar muhtesem sey sevilecek o kadar cok canli insan varken 1 erkege boyle takilmaya , 1 imzaya bu derece değer atfetmeye gerek var mı?
27 yaşındayım evlilik umrumda değil . Çocuk asla ve asla istemiyorum .
Olabildiğince sevgi istiyorum , sevmek istiyorum. Iliskinizde aşk ve şefkat göremedim . Iletişim zaten yok .
Ne var konu sahibi ? Bu hayatta bunları yaşamayacaksınız ne zaman yaşayacaksınız?
Kanepe de oturup 4 5 saat sohbet edemediğim adamı ne yapayım?
Birbirimizi gülmekten öldürmediğimiz adamı ne yapayım?
Öfkemi kaldıracak adamı ne yapayım ? Siz eşim diyorsunuz benim arkadaşlarım var bazen çok bağırıp sinirleniyorum onlar kaldırıyorlar . Bakım arkadaşım . Çünkü beni seviyorlar . Sevgi bu zaten.
Ama ne yazsak boş gibi geliyor. Kendi dramınız içinde boğulmayı seçmişsiniz bir kere. Yakın zamanda bunu asasacaginizi sanmıyorum. Çünkü aşmak istemiyorsunuz .
Çocuk gibi ayağınızı yere vurup ağlayinca isteginiz olsun istiyorsunuz.
Maalesef hayat böyle değil .
Ve hayat isteklerimiz olmadığında da çok çok güzel .
Özellikle son cümlelerinizde haklı olabilirsiniz ama insanın iç dünyası acı çekiyorsa her ne kadar ben de kendime sizin bana söylediğiniz gibi bunları söylesem de acımı bastıramıyorum. Fazla duygusal yaklaşıyorum bunun da farkındayım. Umarım zamanla sizin söylediğiniz seviyeye gelebileceğim

O zaman birçok kişinin boşanması gerekiyor sizin söylediğinize göre. Ben burada tamamen haklıyım vs demiyorum ama insanlar pişman olduysa ikinci şans verilmesi taraftarıyım. Evet kendi içinde yaşamak yerine benimle paylaşsaydı sevmediği özelliklerimi içine atmak yerine zamanı geldiğinde yüzüme vurmak için kafasında tutmak yerine yapılan hatalarda karşısına alıp konuşmayı iletişim kurmayı deneseydi benim de yaptığım gibi belki birçok evlilik kurtulabilir böyle. Uyardığı halde yanlışlarımı söylediği halde yapmaya devam etsem tamam hak verirdim ama kusura bakmayın bu konuda sizin gibi düşünemiyorum. Benim gücümün yettiği hiçbirşey yoktu başka bir şehirde ailemin kimsemin olmadığı bir yerde ne gücüm kuvvetim olabilir. Ailesini kötülemek yerine oturup ailesinin benden beklentilerini baştan söyleseydi ve ben de bu durumu ya kabullenirdim ya da öyle bir yola hiç girmezdim. Evlenirken başka söyleyip evlendikten sonra başka çıkınca benim o depresyon sürecim vs hepsi normal.
Herkesin bosanmasi ile benim yorumumum ne alakasi var? Siz ne anladiniz? Oraya buraya çekmek yerine dedigim seyi anlamaya calisin.. Bosanmak dunyanin en zor seylerinden biri, ben de yasadim.. Bazen suc tamamen tek tarafta da olabiliyor ayrica, her zaman iki taraflıdır diye bi sey yok.. Ben eski eşinizi savunmadım, sizin söylediklerinize gore yorum yaptim, sonradan "aslinda şöyleydi" demek yerine baştan düzgünce detay verebilirsiniz..

Herkes hata yapıyor. 3 yıl boyunca elinden geleni yapmışsın. O ilk 5-6 ayı unutamıyorum demesi bahane, o kafasına koymuş ayrılmayı seni yıldırmış ve seni suçlu tutuyor kendi vicdanını rahatlatmak için. İntihar normal bir düşünce değil. Tedavi görmelisin. Hayatta ki tek insan değil eski eşin. Belki ileride şüküredeceksin kurtulduğun için. İnsanlar neler atlatıyor. Bunun geçici bir acı olduğunu unutma bir gün geçecek.

Herkesin bosanmasi ile benim yorumumum ne alakasi var? Siz ne anladiniz? Oraya buraya çekmek yerine dedigim seyi anlamaya calisin.. Bosanmak dunyanin en zor seylerinden biri, ben de yasadim.. Bazen suc tamamen tek tarafta da olabiliyor ayrica, her zaman iki taraflıdır diye bi sey yok.. Ben eski eşinizi savunmadım, sizin söylediklerinize gore yorum yaptim, sonradan "aslinda şöyleydi" demek yerine baştan düzgünce detay verebilirsiniz..
Evet anlatma şeklimde haklı olabilirsiniz o kadar çok detay oluyor ki hepsini anlatmak mümkün değil. Sizi de anlıyorum siz de muhtemelen olumsuz tatsız şeyler yaşadığınız için ayrıldınız. Belki çok az hata yapan taraftınız. Sizin yorumunuzu başka bir yere çekmiyorum zaman ayırıp yazmışsınız teşekkür ederim. Sadece ben boşandıktan sonra anladım ki eğer çok büyük problemler yoksa arada sevgi de varsa iyileştirilebilir ilişkiler. Belki de siz çok fazla incindiğiniz için karşı tarafı benden daha fazla anlıyorsunuzdur.

Herkes hata yapıyor. 3 yıl boyunca elinden geleni yapmışsın. O ilk 5-6 ayı unutamıyorum demesi bahane, o kafasına koymuş ayrılmayı seni yıldırmış ve seni suçlu tutuyor kendi vicdanını rahatlatmak için. İntihar normal bir düşünce değil. Tedavi görmelisin. Hayatta ki tek insan değil eski eşin. Belki ileride şüküredeceksin kurtulduğun için. İnsanlar neler atlatıyor. Bunun geçici bir acı olduğunu unutma bir gün geçecek.
Ben kendimce kendi açımdan elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. İlk 5-6 aydan sonra önyargıları gitgide artmaya başladı. Ben kendi hatalarımı eksikliklerimi kendime itiraf edebilen bir insanım. Ama karşıda affedecek bir insan olmayınca kendini değiştirmek te çok anlam ifade etmiyor maalesef.

Benim hatam boşanma kelimesini çok fazla ağzıma almam oldu maalesef. Artık adamın aklında boşanma yoksa bile belki de aklına yerleşti. Sen bu konuda olması gerektiği davranmışsın tebrik ederim. Ben şuna da inanıyorum birşeyi çok dillendirirsen oluyor özellikle olumsuz anlamda.
Biten bitmis artik toparlanip hayatina bakmaya calis dimdik dur kendini suclamayi birak sevseydi bir sans verirdi sana hic sans tanimamis.insallah karsina mutlu olabilecegin birisi cikar ne guzel isin de varmis keyfine bak

Ben kendimce kendi açımdan elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. İlk 5-6 aydan sonra önyargıları gitgide artmaya başladı. Ben kendi hatalarımı eksikliklerimi kendime itiraf edebilen bir insanım. Ama karşıda affedecek bir insan olmayınca kendini değiştirmek te çok anlam ifade etmiyor maalesef.
Canım işte sen hayattan alacağın dersi almışsın. Önüne bakıp gelecekte bu tecrübene göre hareket edersin. Geçmiş geçmişte kaldı ve artık senin hatan yok. Ve dışarıdan bakan biri olarak o adamdan gerçekten kurtulmuşsun. Ömür boyu içini tüketirdi daha kaç kez özürdileyeceksin yeter. Umarım çok daha fazla mutlu olursun.

Canım işte sen hayattan alacağın dersi almışsın. Önüne bakıp gelecekte bu tecrübene göre hareket edersin. Geçmiş geçmişte kaldı ve artık senin hatan yok. Ve dışarıdan bakan biri olarak o adamdan gerçekten kurtulmuşsun. Ömür boyu içini tüketirdi daha kaç kez özürdileyeceksin yeter. Umarım çok daha fazla mutlu olursun.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar yazan destek olan herkese gerçekten özellikle bazı yorumlar silkeledi beni. Yalnız olmadığımı gördüm benim gibi hisseden ve duygularını paylaşan kardeşlerim olduğunu görmek yalnız olmadığımı hissettirdi. Bu konuyu açtığım günlerde gerçekten çok kötüydüm. Biraz konuşmak dertleşmek iyi geldi. Evet hala çok iyi sayılmam ama ufak ufak ta olsa bir yerden başlamam gerek.

"Boşanalım" lafı geçti diye boşanılsa 127946719 defa ben boşanırdım. Bir insanla evleniyorsun, iyi günde kötü günde diyorsun. Ona verilmiş bir imtihan, ortak imtihanınız oluyor. Bunu peşinen kabul ediyoruz. Sizin imtihanınız çocuk olmaması, bu uğurda beraber çırpınmak, olmuyorsa da kenetlenip kadere razı gelmekmiş bence. Tabi Allah bilir.

Şu anda karşı tarafın seni suçlu hissettirmesine izin verme. Kendini suçlama, millet neler yaşıyor da evliliği bitmiyor. Sizin eşiniz imtihanından kaçmış, gerisi hava civa. Kendinizi aşağı çekmeyin. Ben ne "çocuğun olmaz" denilip, doğuranlar gördüm. Hayat bu, hiç belli olmaz.
Bir erkekte merhamet yoksa inanın gerisi bomboş. Vicdan merhamet bütün ilişkilerin temelini oluşturuyor. İnşallah ben de yaşadıklarımdan ders çıkarıp hayatımın geri kalanı için daha doğru kararlar alabilirim..

Tamam hatan varsa var.
Sen düzeltelim şöyle yapalım demissin
Y9k demiş.
Böyle yapalım demissin yok demiş.
E şimdi senin suçun ne?
Eskiyi geçmişi madem bu kadar kaldiramiyordu
O zaman boşansaydı.
Kılıfına uydurmuş anlayacağın..

Benimki de beni aldattı parasını çarçur etti.
Cinsel acıdan uzaktı.
Hakaret evden kovmak falan.
Ne yapayım niye böylesin diyorum.
Bana dediği laf sen temizlik yapmıyorsun
Yatağın altını ne zaman silsin diye soruyor kaçacak delik bulamayınca.
Okuyorum çocuğun var. Staja gidiyorum.
Biliyor.
Ama bahane bu.
Ne yapalım diyorum sen duzelmezsin diyor.
Aldatma konusunda da inkar ediyor
En sonki şey de artık tüm aileme anlattım.
Bitirecektim. Ama son bu bir daha o şansı ona vermeyeceğim çaba harcıyorum yok.
Duygusal tatmin yok
Cinsel tatmin yok.
Bir mesaj atsam cevap vermez.
Hakaret eder.
Bakalım bu ara iyi.

İnsallah seni anlayan ,seni seven biriyle tekrar karsilasinca unutursun butun bunlari.bizide burdan haberdar edersin artik.😉bahtin acik olsun🙌

Merhaba,
Boşanıp mutsuz olduğunuzu görünce kayıtsız kalamadım konunuza. Ben de yaklaşık iki ay önce boşandım. Küfür,dayak, aldatma yoktu ama hepsine meyili vardı. henüz cicim aylarında hissetmiştim bunu ve daha kötülerini yaşamış olmamıza rağmen son ufak hatasında boşandım. henüz iki aylık evliliğimi tek celsede bitirdim. O da buna itiraz etmedi. Belki blöf yapıyorum sandı bilemiyorum. Sonrasında pişman olduğum zamanlar oldu, hala ara ara iyi hissetmiyorum kendimi, mutlu günlerimizi özlüyorum, keşke böyle olmasaydı diyorum. Ama dönüp baktığımda bir gün iyi ki ayrılmışım diyeceğime eminim.
Ben psikolojik destek alıyorum yaşadığım hızlı şeylerden sonra. Psikoloğumun söylediği: ''Bazı kötü olaylar travma yaratır, boşanma da bir travmadır. Travmatik olaylar silinirken kötü şeyler hatırlanmaz, hep iyisini hatırlarsın.'' Yani yaşadığımız iyi sürdürülebilir bir ilişki olsaydı boşanmayı dile getirmek değil düşünmezdik bile. Oluru yoktu olmadı.Üzme kendini, ileriye bak. Şu da var ki kaybetmek istemeyen erkek, göze alamayan erkek böyle davranmazdı. Mutlu, sağlıklı kal.

Hala inanamıyorum bakınca nasıl BÖ’yle olduk diye. O aşık olduğum adamla nasıl bu duruma geldik. İnşallah hayırlısı budur ki Allah ın en sevmediği helaldir boşanmak yer gök inlermiş. Siz neden ayrıldınız eğer çok özel değilse?
😊 Ne siz sorun ne de ben anlatayım. .karakter problemi diyelim. Daha önce arkadaslara destek olmak amaçlı paylasmistim biraz. Okuyabilirsiniz. Geçti gitti çok şükür. Cooook onemli; "Kendinizi suçlamayi bıraktığınız an iyileşme süreci başlayacak." Bunu sakin unutmayın. . Aksi halde süreç çok uzar.. Bu kötülüğü kendinize yapmayın. İyisi kötüsü her ne olduysa herseyi kabullenin.. Bu adamla tekrar evlenmeyeceginize göre olan olmuş biten bitmiş. Üzülmenize değecek bir adam değil karşınızdaki. Hayatınıza bakın.

Merhaba,
Boşanıp mutsuz olduğunuzu görünce kayıtsız kalamadım konunuza. Ben de yaklaşık iki ay önce boşandım. Küfür,dayak, aldatma yoktu ama hepsine meyili vardı. henüz cicim aylarında hissetmiştim bunu ve daha kötülerini yaşamış olmamıza rağmen son ufak hatasında boşandım. henüz iki aylık evliliğimi tek celsede bitirdim. O da buna itiraz etmedi. Belki blöf yapıyorum sandı bilemiyorum. Sonrasında pişman olduğum zamanlar oldu, hala ara ara iyi hissetmiyorum kendimi, mutlu günlerimizi özlüyorum, keşke böyle olmasaydı diyorum. Ama dönüp baktığımda bir gün iyi ki ayrılmışım diyeceğime eminim.
Ben psikolojik destek alıyorum yaşadığım hızlı şeylerden sonra. Psikoloğumun söylediği: ''Bazı kötü olaylar travma yaratır, boşanma da bir travmadır. Travmatik olaylar silinirken kötü şeyler hatırlanmaz, hep iyisini hatırlarsın.'' Yani yaşadığımız iyi sürdürülebilir bir ilişki olsaydı boşanmayı dile getirmek değil düşünmezdik bile. Oluru yoktu olmadı.Üzme kendini, ileriye bak. Şu da var ki kaybetmek istemeyen erkek, göze alamayan erkek böyle davranmazdı. Mutlu, sağlıklı kal.
Bana zaman vermediler daha evlenir evlenmez aman oğlumuz elimizden gitti modundaydılar. Eğer bir şans verseydi neler yapmazdım. Ama geçti gitti artık..

Merhaba,
Çok teşekkür ederim. Doğru sevseydi bir şans daha verirdi demek ki o da istemiyordu. Hatalarımdan dolayı sürekli tevbe ediyorum inşallah herşey geçecek herşey güzel olacak 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X