- 12 Temmuz 2006
- 3.036
- 3.085
- 698
- Konu Sahibi semplice_signora
- #22.121
Dava 15.11.2013 tarihinde açılmış cuma günü.geldi bana da dilekçe. Daha cevap vermedik avukatlada görüşmedik
şu an dilekçenin şokunu yaşıyorsun. ama yazılanlara hiç şaşırmadım, çok daha fazlası da olabilirdi. senin yapman gereken sakin olmak, sakin ve mantıklı düşünmeye çalışmak. zor bir durum içerisindesin. boşanmak başlı başına bir travma iken bir de hamilesin. bu aşamada bana gelen ve kafası karışık olanlara ben " eve git otur, düşün, boşanmak istiyor musun, evliliği kurtarmak için yapılabilecek birşeyler var mı? yoksa tanışmandan evlenmene, bugüne kadar geçen zamanı gözünün önüne getir, ne yaşadıysan hepsini yaz, günlük yazar gibi, yazdığını okurken fikirlerin netleşecek, ayrıca bizimle konuşurken asıl önemli olan şeyleri unutup çok farklı şeyleri anlatıyorsunuz, sizin yazdıklarınız içerisinden biz kullanacağımız malzemeyi birlikte daha iyi seçebiliyoruz " diyorum. sen de aynısını yap. düşün taşın ve yaz. nafaka, tazminat, eşya, altın ne isteyeceksen belirle. vakit geçirmeden bir avukatla irtibata geç. boşanma davasında iletişim önemli oluyor. kendini rahat ve güvende hissedeceğin, senin dilinden anlayacak , gerektiğinde tüm mahremini paylaşabileceğin biri olması iyi olur. karşı taraf dersine iyi çalışmış ise senin de onun karşısına aynı şekilde çıkman lazım. yorucu ve yıpratıcı bir süreç, tepkisiz kalmayı öğrenmen lazım. herkes herşeyi söyleyebilir. insanlar 20 yıllık eşlerini tanıyamıyorlar boşanma aşamasında.