• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bol bebiş topiği

Kızlar bebişlerinizi emziğe alıştırdınızmı ya da düşüneniniz varmı. Ben biraz olsun oyalayabilmek adına alıştırmak istiyorum ama mümkün değil emmiyor. Gündüzleri hiç iş yapamıyorum hep başında bekletiyor beni yaramaz. Başkalarının bebişlerini görüyorum hepsi emiyor benimki inatçı çıktı attırıveriyor ağzından. Değişik emzikler dene diye öneriler aldım, şekerli birşeye bandır ver dediler ama hiç faydası yok.
Canım benim çevremde birçok kişi emzik vermemek için emdiriyorlar. ama herdaim ayakta oluyor anne.
Ben BEBEDOR marka aldım emzik.
İlk günlerde süt gelmesi için mecburen emdiririm ama sonra vermeyi düşünüyorum.
Aişenin dediği doğru farklı marka denemelisin.

Kızlar bebişlerinizi emziğe alıştırdınızmı ya da düşüneniniz varmı. Ben biraz olsun oyalayabilmek adına alıştırmak istiyorum ama mümkün değil emmiyor. Gündüzleri hiç iş yapamıyorum hep başında bekletiyor beni yaramaz. Başkalarının bebişlerini görüyorum hepsi emiyor benimki inatçı çıktı attırıveriyor ağzından. Değişik emzikler dene diye öneriler aldım, şekerli birşeye bandır ver dediler ama hiç faydası yok.

Sutunden sur biraz o zaman kolay aliyorlar. Benimki de cikariveriyor inatla veriyorum ben. Damakli bazen ogurmesine sebep oluyor yuvarlak uclu aldim bir de onu deniycem.

Biz de emerken kusuyoruz,burnumuzdan süt geliyor bazen.Ama yatarken olunca çok korktum.Bir de ben odasında yatırıyorum ya.Ya duymazsam korkusu sardı bugün.Belki de odasında yatırmam bugün:18:

Hiç yastık koymadım ben.Dün annem söyledi artık yatabilir düşük bi yastıkta diye.Söylediklerini yapıyorum bende hep.Ama inan bu sefer çok farklı oldu.Hem kendim zıpladım hem ağladım hem Allahım yardım et diye yalvardım.Sonradan yere çöküverdim kucağıma bastırıp.Düşeyazdım dizlerimin bağı çözüldü yemin ederim.:14::14::14::14:

İnan yanında da olsalar bitmiyor sorular:37: İnsanları bıktırmamak için sormuyorsun bazen:)) İyiki burası var.İnternet var.Araştır bol bol.Çıtçıtlı badileri iyiki çıkarmışlar diyorum ben.Bu kadar mı rahat olur bi giysi ya:29:

Allahim korusun sizi insallah bir daha yasamazsiniz.
Yatir yastikta artik bence de. Yastiksiz yatjnca bizhep kusuyoruz. Ben korkuyorum gece filan yastiksiz yatirmaya anca gunduzleri aliyorum yastigi o da basindayken...

:(((((((((((((
Kızlar az önce yaşadığımı kelimelere nasıl dökeceğim bilmiyorum ama tavsiyelerinize ihtiyacım var bu konuda.Kızım çok fazla tükürük salgılıyor.Fazlasını yutamıyor genzine kaçıyor.Yanımda yatıyordu,nefesi kesiliverdi bi anda mosmor oldu,kıpkırmızı oldu,ağlayamadı.Hemen kaldırdım dik tuttum hopladım falan 10 sn kadar sesi çıkmadı.Elimden ayağımdan kan çekildi.Yığıldım olduğum yere.Bağıra bağıra ağladım.Bi avuç tükürük çıktı ağzından.Kalın değilde çook ince yastık koyuyorum dünden beri.Hatta yastık değil battaniyeyi katlayıp yükseltiyorum belden yukarısını.Sürekli de yan yatıyor.Hiç yüzüstü yatırmıyorum artık.Ne yapabilirim bi akıl verin.Öldüm öldüm dirildim az önce.Çok ağladım ona bişey oldu diye.
ALLAHIM BÜTÜN BEBEKLERİ KORU,HEPSİNİ ANNE BABALARINA BAĞIŞLA YARABBİİİ

canım geçmiş olsun. korkma bebişlerimiz yeni yeni öğreniyorlar yutkunmayı.canım ben genzine süt kaçtığı zaman sağ elimin baş parmagıyla iki kaşının arasını alnına doğru masaj yapıyorum hemen düzeliyor nefes alması. hemen doğrultmuyoorum hefes dzelince pozisyon değistıiyoruz bir dene

canlarım biliyorsunuz ev tipi ana kucağı aen ucuz Casual Activity Rocker Ana Kuca fiyat akakce.com'dalmaya karar verdik. abimler kendi araba tipi anakucağını yollamışlar ama ben yinede ev tipi istiyorum çünkü çok rahat görünüyor ?
Şimdi iki model var sizce hangisi daha kullanışlı ?
Fisher Price Sevimli Gezegen Anakucağı ve Sallanan Sandalye - ebebek.com
Canim fisher price guzel gorunuyor ama pahali.
araba koltugu olanlar cok rahatsiz canim pzt gun biz kizi onda goturduk. Cok buklum bukljm oldu icinde. Altina battaniye ile destek yaptim.

Bieşy daha :1::1::1:
Lohusa şerbetine benzer bir şerbet yaptım bugün harika oldu.
Emdiren anneler sütü arttıyormuş deneyin derim :34:
2 elma 1 ayva 1 büyük tatlı nar.
Bunları hoşaf gibi suda kaynattım. kaynayınca 1 buçuk çay b.şeker ekledim çubuk tarçın ekledim. soğuyunca suyunu süzdüm. sadece nar tanelerini bıraktim içinde. tadi çok lezzetli oldu.
Artıl bu tür şeyler içeceğim sütümün gelmesi zaman almazın diye.inş doğurduğum gün sütümde gelir hemencikkk.

Benimki aldı canım.Hemde ilk günden verdim.Acıkınca atıyor ağzından.Kiraz uçlu,damaklı hepsini dene.Hatta marka bile farkediyormuş.Benimki nuk kullanıyor.Ben bişeylere bandırıyorum hala.Hoşuna gidiyor.İnşallah alır seninkide..

Ohh ne güzel rahat ediyorsundur birazcık hiç olmazsa. 2 aylık olduk neredeyse. Ben daha yeni veriyorum acaba bu saatten sonra alışmazmı. ilk olarak wee aldım onu beğenmedi demekki. Babacığın parasını emziklere yatırıcaz gibi gözüküyor anlaşılan..

Canim fisher price guzel gorunuyor ama pahali.
araba koltugu olanlar cok rahatsiz canim pzt gun biz kizi onda goturduk. Cok buklum bukljm oldu icinde. Altina battaniye ile destek yaptim.

Peki ya diğeri nasıl?
Bwn fısher price çok beğenmedim gibi :31:
Kullanımları nasıl acaba çevrinizde kullanan yokmu ?
Bende oyüzden ev tipi istiyorum. araba tipini almadım zaten. hastaneye gidip gelirken portbebeyi alammaıza gerek aklmıdı yaniii :34:

Bieşy daha :1::1::1:
Lohusa şerbetine benzer bir şerbet yaptım bugün harika oldu.
Emdiren anneler sütü arttıyormuş deneyin derim :34:
2 elma 1 ayva 1 büyük tatlı nar.
Bunları hoşaf gibi suda kaynattım. kaynayınca 1 buçuk çay b.şeker ekledim çubuk tarçın ekledim. soğuyunca suyunu süzdüm. sadece nar tanelerini bıraktim içinde. tadi çok lezzetli oldu.
Artıl bu tür şeyler içeceğim sütümün gelmesi zaman almazın diye.inş doğurduğum gün sütümde gelir hemencikkk.
Ic canim bol bol sivi tuket. Zeytin bebek ac kalmasin. Insallah hemencik gelir sutun. Ben sezeryan olmama ragmen ertesi gun geldi sutum. Ilk gun bebek de yorgun oldugundan zaten ememedi. Bir de benim deuyusuklugum gecmemisti. Ertesi emmeyi basarmistik
Peki ya diğeri nasıl?
Bwn fısher price çok beğenmedim gibi :31:
Kullanımları nasıl acaba çevrinizde kullanan yokmu ?
Bende oyüzden ev tipi istiyorum. araba tipini almadım zaten. hastaneye gidip gelirken portbebeyi alammaıza gerek aklmıdı yaniii :34:
Digeri de guzel.
Cevremde hic gormedim canim. Bizim ana kucagi daha basit birsey daha ucuz.oyle tentesi oyuncakli kismi filanyok.
Portbebede dur,uyor bizim cadi. Uyurken iyi de uyaninca basiyor yaygarayi. Ben aten istwmiyordum kayinvalidm almis. Cok dar mezar gibi tovbe yarabbim..

Kızlar bir de bez sıkıntımız var. Doğduğu günden beri hep prima kullandım ama hemen değiştirmeme rağmen çok hafif pişik yapıyor. Başka marka ne deneyim bilmiyorum. İlk olarak aklımda canbebe var. Ayşecim sen bir de bim in bezini kullandım demiştin öyle hatırlıyorum. Nasıl memnun kaldın mı ya da şikayetin ne oldu. Fiyat olarak diğer bezlere göre baya bir uygun gibi ama ucuz et tencere dibi yakar hesabı olmasın bizimkisi :) özlem sen huggies kullanıyordun aklımda kaldığı kadarıyla. hamiş arkadaşlarda bizim gibi sırayla denerler artık bebişlerini kucaklarına alınca.

Kızlar bir de bez sıkıntımız var. Doğduğu günden beri hep prima kullandım ama hemen değiştirmeme rağmen çok hafif pişik yapıyor. Başka marka ne deneyim bilmiyorum. İlk olarak aklımda canbebe var. Ayşecim sen bir de bim in bezini kullandım demiştin öyle hatırlıyorum. Nasıl memnun kaldın mı ya da şikayetin ne oldu. Fiyat olarak diğer bezlere göre baya bir uygun gibi ama ucuz et tencere dibi yakar hesabı olmasın bizimkisi :) özlem sen huggies kullanıyordun aklımda kaldığı kadarıyla. hamiş arkadaşlarda bizim gibi sırayla denerler artık bebişlerini kucaklarına alınca.

Prima bizde de pisik yapti. Huggies kullaniyoruz biz memnunuz. Gevsek bgliyorum bir de bezi lastikleri sıkıyor hepsinin. Bacaklarimiz cok tombis sayilmaz ama. Can bebeyi ben de denemedim. Ayse de en son huggies aldi. Bimin bezini birakti diye biliyorum.

Kızlar moralim çok bozuk.

Renkli usgye gireyim dedim başka dr da.

ve neler dedi neler:43::43::43:

SAT ile uyumlu değil. Bacakları 32 haftalık fakat bpd yani kafası 27 haftalık. SAT a göre 35 haftalık olmam gerekiyordu. eminmisin 32 haftalık hamile oldugundan dedi:5:

Mikrosefali olabilir dedi.

Dogum tarihide kasım sonu aralığın ilk haftası olmalı dedi. Aralığın son haftası çok geç dedi. Yoksa bebek anne karnında ölür dedi.

:5::5::5:

Ben napıcam şimdi.

Yarın kendi doktoruma tekrar gidicem.

Nolur Allahh rızası için dua edin:5::5:

SAT ile uyumlu değil. Bacakları 32 haftalık fakat bpd yani kafası 27 haftalık. SAT a göre 35 haftalık olmam gerekiyordu. eminmisin 32 haftalık hamile oldugundan dedi:5:

Dogum tarihide kasım sonu aralığın ilk haftası olmalı dedi. Aralığın son haftası çok geç dedi. Yoksa bebek anne karnında ölür dedi.

Ben napıcam şimdi.

Canım inşallah bir problem yoktur sen şimdi birden telaşlanmışsın.
Bak şimdi ben hiç renkli usg ye girmedim gerek bile duymadım. İyiki de girmemişim öyle bir telaşlandırıyorlar ki insanı hiç yoktan. 2li test, 3 lü test onları bile yaptırmadım. Kafam rahat bir hamilelik geçirmek istedim çünkü birşeyler söyleyip moralini bozabiliyorlar insanın.
Şu olabilir, bu olabilir dediklerine kafayı takmasana. Bak ayşeye neler demişlerdi hatırlıyorum ne stres yaşadığını buraya yazmıştı ayşe. Bak şimdi dünya tatlısı kızı var. İnan hiç değmeyecek kafayı taktığına. Dualarım seninle..

Canım benim.30dan sonra zor oluyor uyumadan durabilmek.Bazen eşimle konuşurken uyuyakalırdım koltukta.Ah o günler:31: Allah yardımcın olsun canım.
Allah rahmet eylesin minik Yağmur'a.Melek çok çekti doğduğundan beri.Ömür boyu sürmedi çok şükür acıları.Sende çok üzülüp de kendini de bebişini de üzme canım.Sütünü,bebeğini etkiler artık bu tür yaslar.Yandığı yerde sönsün bu tür acılar.Allah düşmanlarımıza bile yaşatmasın evlat acısını.
Arada uğra haber ver bize kendinden minnoşundan.Özletme.

Aynen öyle.İnsana insan gibi muamele edilmesini beklemek hayal artık.Paran kadar insansın..:47::47::47::47:

Yada biaç parça sipariş eder bakarsın kalitesine.Hoşuna gidenlerden sipariş verirsin.Hemen hemen hepimiz netten kıyafet aldık bebişlere.İyisi de çıktık,basiti de.Taş çatlasa 2 ay giyiyorlar zaten.Pamuklu olduktan sonra çok da sıkıntı olmuyor.Ne zaman soru işartelerin olursa cevap veririm elimden geldiğince.:29:

Hoşgeldin canım.İlaçlara ara verme derim ben.Bende hızlı kilo almıştım araştırdık bulduk neden olduğunu.Meğerse ben manyaklar gibi meyve yiyormuşum.Dr güldü yediğim tabak tabak meyveyi duyunca.Yarıma yakın karpuz yiyordum bi oturuşta.Günde 1 karpuza tamamlamama ramak kalıyordu.:56::56::56: Sende druna yada ebeye söyle ne yediğini onlar biliyorlar neden kilo alındığını.Eleviti ben hiç aksatmadan kullandım.Şişlik falan olmadı kuzucumda.Gayet normal doğdu.Doğum şişliği gitti,şimdi normal görünümde.

aynen öyle ayşe, çok fenayım ha geçti ha geçecek diyorum ama bunlar geçici yorgunluklar değil onu anladım,ben sizi düşünüyorumda son haftaya hatta son güne kadar geldiniz ya buralara maşallah gerçekten, bende eşimle daha konuşamadan uyuyakalıyorum çok gülüyo bana,hatta en rahat ettiğim pozisyon oturarak uyumak ve eşim tekli koltuklardan birini yatak odasına taşıdı, gece her uyandığımda bi yerde buluyorum kendimi :))) dediğin gibii çok çekti yağmur bebek, Raabbim kalanlara sağlık versin bidaha yaşatmasın aynı acıları...gelirim canım tabiki bende özlüyorum sizleri...

Ne ben ne bebegim umrunda degil. 2, 5 haftalik hamileymisim bu arada kizlar. Tek yasama sebebim bebegim Rabbim saglikla kucagima almayi nasip etsin ins. Bebegime birsey olmaz ins en korktugum bu. Elimden gelenin fazlasini yapip onu yetistiricem ins Rabbimin izniyle. Küçük mucizem annesinin dert ortagi icin dua edin. Hepinizin Rabbim yar ve yardimcisi olsun

Ic canim bol bol sivi tuket. Zeytin bebek ac kalmasin. Insallah hemencik gelir sutun. Ben sezeryan olmama ragmen ertesi gun geldi sutum. Ilk gun bebek de yorgun oldugundan zaten ememedi. Bir de benim deuyusuklugum gecmemisti. Ertesi emmeyi basarmistik

Digeri de guzel.
Cevremde hic gormedim canim. Bizim ana kucagi daha basit birsey daha ucuz.oyle tentesi oyuncakli kismi filanyok.
Portbebede dur,uyor bizim cadi. Uyurken iyi de uyaninca basiyor yaygarayi. Ben aten istwmiyordum kayinvalidm almis. Cok dar mezar gibi tovbe yarabbim..
Canım benim çok sağol. bende karar veremedim daha bakalım kısmette ne var ?
Bu arada beşiğimizde geldi Allahımmm maşaallah harika bişeyyyy hemde çok harika.
sana özelden fotosunu gönderririm. doğuma yakın süsleyip püsleyince :34:

Ben napıcam şimdi.

Kuzu sen niye başka doktora gidyorsun anlamadım ?
Bnece bundan mncede bir başka doktor seni üzmüştü yanılmıyorsam ?
Eminim hiçbişey çıkmayacak.
Kendi hakimine git moralini bozma.
Ne ben ne bebegim umrunda degil. 2, 5 haftalik hamileymisim bu arada kizlar. Tek yasama sebebim bebegim Rabbim saglikla kucagima almayi nasip etsin ins. Bebegime birsey olmaz ins en korktugum bu. Elimden gelenin fazlasini yapip onu yetistiricem ins Rabbimin izniyle. Küçük mucizem annesinin dert ortagi icin dua edin. Hepinizin Rabbim yar ve yardimcisi olsun
Neler oldu ki kuzuuuu :18:
Allah kocana akıl fikir versin. hangi ara bu raddeye geldniz anlamadım :26:
Sorunun bu kadar büyümesi çok şaşırttı beni. tamam arada yazıyordun ama böyle olacağını düşünmemiştim.
Hemde en hassas dönemindeeee.
Allah bebeğini korusun hayırlısıyla.
aman dikkat et.üzülmen zararlı.

bende priamnın beyaz paketini kullanıyorum poposunun arası kızarık her defasında kremlememe rağmen ama huggies dendeim daha kötü yaptı bacak aralrı pişti çocuğumun bende çok rahatsızım bu durumdan

Back