Bitcoin batığı

zaten yapılan en büyük hata o, diyorum hep manavdan domates alırken inceliyoruz bakıyoruz çürüğü var mı diye ama tüm yatırımı ile hisse, coin alıyor bu nedir, ne iş yapar, projesi ne vs bakmıyorlar. Sağdan soldan gruplardan duyduklarını alıyorlar bilmiyor ki sarkma ne sarkıyor korkup satıyor diğerini alıyor o sarkıyor korkup satıyor. Malın sağlam olsa al bekle bu işe ticaret gibi bakarsan kazanırsın aldım 1 Günde zengin olayım insanların anlattığı hayaller. Sabırsızların sabırlılara para aktardığı yer, tam tanımı. Bir de kripto parada Marjin var ki direkt kumar o zaten çok riskli volatil piyasada Marjin açıp 10-20x kazanacağız diye liq oluyorlar.

evet şimdi okudum kaldıraç işlem Marjin en tehlikelisi ve paran sıfır oluyor ama spot işlemde paran sıfırlanmaz düşüşte en fazla beklersin biraz yine çıkar Marjin direkt kumar gibi geliyor bana Marjine girenler kaybetse de devam ediyor benim gördüğüm hırs mı yapıyorlar anlamıyorum

miras konusunu konuştuk eşim mirastan bişey almam haklarımı sana bırakırım dedi abisine 9 kardeşler miras çok bölünüyor bişey kalmıyor borç da hem dolar hem euro karşılıksız kalıyor yani.

kredisini bende kendisi ödesin diyorum ama abisinin borcu olmayan huzurumuzu iyice kaçırır satmıyorum diyemiyorum bile adama hem haklı hem de kul hakkı diye rahat edemiyorum Allah eşime uzun ömür versin inşallah beni de kimseyi de muhtaç bırakmasın

ayrıca eşim abisinin borcunu ödeyemezse kul hakkı ne derler 7 ceddinden çıkar mıydı
benim ve kızımın hakkı nasıl ve nereden çıkar artık onu bilmiyorum

İnşallah dediği gibidir. Ama ben yerinde olsam alır kağıdı kalemi banka geçmişine bakardım,rakamlar tutuyor mu diye. Belki borsada da bir iki zarar etti ama esas büyük miktari başka bir şeyde kaybetti.
Hiç guvenemedim şahsen,çünkü anlattıkları kafamda oturmadı.

Her şey insanlar için , düşmez kalkmaz bir Allah, eşine de güven vs vs vs...ama evini satmadan once muttttlaka tüm hesap dökümlerini incele. Hatta anlamadığın yer olursa yaz konuya,bilen kadınlar yol göstersin. Önce adamın seni kandirmadigina emin ol , sonrasında yap fedakarlığıni.
Ama şunu da unutma; eşin ondan hiç beklenmeyen bir şey yapıp senden gizli bir ton borç yapmış . Geçen ay biri söylese 'benim kocam yapmaz' derdin... Aynı şekilde düşün; sana söylediği şeyler sadece seni kandırmak -manipule etmek için de olabilir. Yemin etti demişsin ama KKda aldatan tüm kocalar da Kur'an'a el basiyorlar , çok da güven verici bir hareket değil. Sonuçta 'Allah çarpsın' dedi diye o an çarpılacak değil,tövbe kapısı acik. Ama itiraf etse o an belki yuvası dağılacak,belki kök ailesi de kabul etmeyecek. Yani kolay kolay kim doğru söyler ki bir ev parasını kumarda yediyse??
O yüzden tüm supheciliginle ona yakistiramadigin şeyleri de araştır,borcun gerçek kaynağını öğren. Eğer ortada iddaa-ganyan-kumar falan varsa tüm bu düşüncesiz davranışlara ek bir de yalancı olduğunu farkeder , evi satmadan 'ne halin varsa gör' diye kovarsin en azından adamı . Evi sattıktan-bes kuruş parasiz Kaldıktan sonra yeni borçla dizinde ağladığında aslinda kumar oynadığını farketmekten iyidir...
Konuna gerçekten çok üzüldüm. Ama sakın iyi niyetinle yanlış bir hareket yapma:)
Umarım olayın altını deşersin deşersin ve kocanın sana doğru söylediğini,gerçekten acemilik ve panikten saçma hareketler yaptığına emin olur ve bir şekilde el birliğiyle borcunuzu kapatırsiniz . Allah yardımcınız olsun

Gerçekten abinin borcunu da ödeme şimdilik, zamanı belli olmayan bir duruma ertele diyen birinin sözüne aldırmayın. Mantıklı bir şey değil çünkü.

Evi satıp abisinin parasını ödeyip kalanına asla dokundurtma. Mümkünse küçük bir ev al, ya da eşin banka borcunu bitirene kadar kenarda dursun. Yeni ev almak için zamanı gelince üstüne yeniden kredi çeker evinizi alırsınız. Ama bütün parayı ortaya koyarsan çok pişman olursun.
kiraya çıktığınızda kiraya eşinin ailesi yardım etsin. Kirayı bile o paradan asla ödemeyeceğini söyle. Bunu isteme hakkın var. Senin için yaptım demesinin sebebi hakkın olan şeylerden feragat etmeni sağlamak için. Abisinin borcunu bile ödemek zorunda değilsin aslında ama hadi neyse. Gerisine hiç karışma.
Miktar çok büyük pek aklıma da yatmadı aslında umarım işin içinde başka iş yoktur.

İşte bazıları piyasayı öyle bir süslü anlatıyor ki bilmeyenler bir gecede zengin olacağım hayali kuruyor, süslü anlatan kişi şu hisseyi al deyince de hiç düşünmeden alıyorlar, riskleri sermaye yönetimi vb hiç anlatılmıyor.
Zaten borsa, viob, coin vs yatırım araçlarına girmek için kredi çekmek başlı başına hata, kredi çekip parasını katlayan insan sayısı tümüyle farazi yazıyorum ama 100 kişide 2-3 kişiyse, kredi çekip borsada batan sayısı 100 kişide 50 kişi.
Coinde de keza, doğru zamanda doğru adım atan kazandı, ki zengin olacağım deyip her şeyini coine yatırıp batan da çok, hele şu sıralar coinzedeler duyuyorum sürekli.

Yazık gerçekten, insanlar birikim yapmak istiyor parası değer kaybetmesin katlansın istiyor ama bilmediğiniz bir piyasaya giriyorsanız biraz araştırmanız lazım.

Allah razı olsun canım inşallah
tekrar araştırıcam sorucam inan ki başka şeyler çıkarsa artık dayanamam 1 ayda 10 yıl yaşlandım keşke bir kabus olsa sabahları kalktığımda kendime bu gerçek mi diye soruyorum belki rüyaydı bu diyeceğim kendime sanki

Olan olmuş.. Gerçekten sizin için çok üzüldüm.. Ama o borcun altından evi satmadan kalkmak mümkün değil gibi..

Eşiniz burada çok kusurlu.. Borsa veya bitcoin oynayacaksan elinde ihtiyacın olmayan ve gözden çıkarabileceğin bir para olması gerekiyor ama hırs tuzağına düşmüş belli ki.. Bunlar borç alıp yapılacak işler değil..

Ben sizin yerinizde olsam evi satardım eğer iyi bir eviniz varsa borcu zaten sıfırlar diye düşünüyorum.. Ama eşime asla güvenemezdim orası ayrı.. Eşimi bir uzmana götürüp bu bağımlılığından kurtulması ve psikolojik olarak toparlanması için şart koşup ona bu süreçte destek olacağımı söylerdim..

çünkü inanın şimdi bu borcu kapatsanız bile bir kere bunun içine düşmüş.. Bilinçli ve kendi paranla bu yapmak başka, borç alıp bilinçsizce kendini bu duruma sokmak çok başka şeyler.. Belli ki bir bağımlılık ve pskilojik soruna dönüşmüş.

Duyduklarını da yaz buraya ki tutarsız yerler varsa bulalim :) anlamayacagin-gereksiz laf kalabaliklariyla seni manipüle etmesine izin verme,hesap detaylarına da bak mutlaka..
Bol şans diliyorum

kimse yardım etmez kiraya ben çalışırsam minnet etmem isteyen halimi biliyor yardım eder ben söylemeden
bu olay oldu kimse bu kız nasıl demedi beni düşünmedi herkes satın kurtulun dedi sanki bisiklet satıyoruz o kadar basit borç ödensinde yaşanır yine kafasındalar

ben bir çok kişiyle irtibat halindeyim kripto üzerine grubum var bilgiler paylaştığım vs orada da hep gerçekçi konuşuyorum ama insanlar hep 1 koyayım 10 alayım istiyor, diyorum böyle piyasa yok arkadaşlar yalan ve bu piyasa da öyle kolay ekmekte yok adamın psikolojisini bozmadan. Biz o eski ayı dönemini yaşadık kaç sene sürdü 1 tane mal satmadık, bekledik fırladı ama antidepresan kullandırırlar insana. Bakıyorum ben biraz yatırımcı psikolojisi için gruplara neler neler ne boş hayaller.

ben bu işe ilk borsa ile girdim ama 100 tl ile girdim dedim ki öğreneceğim ve inşaat sektöründeyim firmaları iyi bildiğim olanları aldım o hisselerim halen durur hepsi inanılmaz değer kazandı. Sonra kendime yatırım yaptım kazandım eğitimlere harcadım, kitaplara harcadım 3 sene emek verdim ayrıca menkul kıymetler okuyorum bu sene ekonomi üzerine de devam edeceğim. 3-4 sene sadece eğitimlere ve kendime yatırım yaptım sonra piyasa da paramla yatırım yaptım. Bedava peynir fare kapanında olur sırf böyle insanlara üzüldüğüm için anlatıyorum öğretmeye çalışıyorum saatlerce konuşuyorum yine gidiyor adam shit coin alıyor. Geçen borsa da bi firma kottan çıkarıldı bilanço açıklamış adam kasa da 19 TL’si var bu hisse alınır mı? Adam cuma günü almış pazartesi kottan çıkartıldı ağlıyor sonra borsa kötü değil aslında parayla para kazanmamız lazım ama doğru yol ile.

Ya aslında evi satmıyorum desen ne olur sonuçta banka borcunu ödüyormuş.
Abisi borç verdiğine göre ne için verdiğini biliyordu değil mi?
Belki beraber yapıyorlardı bu işleri.
Şimdi parasını istemesi de biraz acımasızca olmuş. Yani evinizi satın paramı ödeyin mi diyor?

Aynen ev satılmadan kapanmıyor, tümünü kapatıyor borcun ama beni 10 yıl geri götürdü maddi manevi.
evin borcu bitmişti biter bitmez kendine kredi çekmiş bende erkenden bitirdik borcu diye nasıl seviniyordum.
dr falan gitmez ama ben giderim belki yakında gidersem yeni konu açıcam buraya

aile bu demek değil bence sonuçta abisi tek eviniz ne yapalım kardeşim yaptın bi hata olsun sağlık olsun sıraya koy ödersin demesi lazım. Kardeşime borç para versem yüklü miktar da olsa geri alma düşüncem olmaz cidden. Yardımcı olmaları lazım sonuçta bu hatayı yapan kendi çocukları, kardeşleri hata yapınca destek yok kazandaydı 3M yapsaydı ondan iyisi de olmazdı al bizim parayı da işlet derlerdi

Doktora falan gitmezse evi satmayın.. Sizde çok rahat kabul edip doktora falan gitmez diyorsunuz.. Yapmayın bunu bence.. Ne demek gitmez??

O sizi evi satmak zorunda bırakıyorsa, sizde onu doktora gitmek zorunda bırakacaksınız bu kadar net.. Hatta ilk seansa gitmeden de evi falan satmayın bence..

Diğer türlü aynı şeyi yaşama ihtimaliniz çok yüksek.. Üstelik bu kez satacak bir eviniz de kalmaz.. Üzgünüm ama gerçekler bu..

kesinlikle aile bu demek değil zaten. benim kendi ailemde eşimin ailesi de işte bu bir aile diyebileceğiniz cinsten değiller nasibimiz bu bizimde. bende kayınımdan hibe etmesini değil ama biraz beklemesini zaman vermesini bekledim istedim çünkü ihtiyacı da yoktu ama kabul etmedi ne yazık ki

haklısınız olabilir uğraşıcam gitmesi için mutlaka inşallah ikna ederim

Yani başka kadın olsa İnan satmaz kendi üstündeki evi. Hele ki çocuğu varsa.
Acele karar verme. Satamam de , gerekirse boşanırım de bakalım neler olacak.

Yani başka kadın olsa İnan satmaz kendi üstündeki evi. Hele ki çocuğu varsa.
Acele karar verme. Satamam de , gerekirse boşanırım de bakalım neler olacak.
ilk öğrendiğimde kendisi dedi boşanmak istersen anlarım haklısın dedi
bende evi satmadığın sürece boşanmam dedim
abisi ama bana hiç hak tanımadı parası eşimde olunca
kötü gününde arkasında değilsen eşinin boşanın zaten dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…