Bir buçuk sene önce borsa insanların dişlerini kamaştiriyordu ya, bence bu işte bir yanlislik var. Hatta pandemide öyle para getirdi ki herkes bir yerinden az çok girdi borsaya (ben dahil) sonra keriz silkeler gibi düşüşe geçti. Size bist100 grafiği paylaşacağım;
Eki Görüntüle 2884632 3 yıllık bir grafik ,cizgi attığım yer pandemi başlangıcı. Yani simdilerde batsa gerçekten anlarim ama insan pandeminin başından beri devamlı artan bir sistemde nasıl bu denli büyük batabilir???
7 ay önce coine geçti demissin ama aynı şekilde 7 ay önce de coin insanların dişini kamaştırirdi. Sağda solda,kafelerde sokaklarda ne kadar kazandirdihi konuşulurdu,yine benim de içinde bulunduğum kripto parayla alakasız çokça insan başladı tam bu aylarda...bakın size bitcoinin 6 aylık grafiğini atayım. Şu son 2 ayda batarsa batar insan,öncesinde epey para kazanmış olmalı
Eki Görüntüle 2884633 Yani neresinden tutsan elinde kalıyor . Peşpeşe çok yanlış yerlere para yatırdı desek bunca yüksek parayı insan tek bir yere yatirmaz, güvendiği şeylere böler..
Bana böyle büyük batiş iddaa gibi,kumar gibi geldi açıkçası. Onlarda çünkü ya batarsin ya çıkarsın...
Aklını karıştırmak istemem ama bence sen bu işi biraz araştır. Esin 'seni daha iyi yaşatmak icin' diye manipüle ediyor olabilir.
Peki bunu nasıl öğrenirsin??
Hangi bankadan almışsa gir internet bankacılığına,hesap hareketlerine gir, YATİRİM diye seçenek vardur mutlaka, yatırım ve son 3 yıl olarak sırala. Bak bakalım ne almış,ne batmış..
Bitcoin için de hangi siteyi kullanmış, eğer paribuysa arayüzü çok kolay . Cuzdanim'a gir kaç para yatırmış gör. Çok geçmiş cikmayabiliyor,o zaman da tek tek gir coinlere , coin coin bak 'gecmisin' yazan yerden. Kaçtan almış,kaçtan satmış
Eğer cidden borsada, coinde kaybetmisse büyük bir ders olarak kabul edip gerekeni yapın. Evi satmak mi,başka şey mi siz bilirsiniz...
Ama büyük tutarsızlıklar varsa, paranin büyüğünü aslında kumarda kaybedip de sizi manipüle ediyorsa, salak yerine koyup bir de kendini acindiriyorsa gdiin eve şerh koydurun, asla da satmayın. Çünkü işin icinde kumar varsa siz tüm borçlarını odeseniz gider yenilerini yapar. Yol yakınken malınızı ona bırakmayın, kendi başının caresine baksın...