- 7 Ekim 2009
- 7.049
- 11.811
- 448
Herkes kendi parasının yöneticisi olmayı öğrenmeli, taşıma suyla değirmen dönmez.
Bugün al paramı beni zengin et der yarın terse düştünüz mü parasını almak için dolandırıldım deyip şikayetçi olur zira hepsi olmasa da bir kısmı etraftan duyduğu pembe hayallerle milyoner olacağını sanarak para yatırıyor, sabır da yok akşamdan sabaha sağlam kar alır sanıyorlar, ki örnek verdiğiniz kişiler hayal sattı.
Çok zengin olmak isteğiyle oturduğunuz yerden paralar kazanacağım fikri çok cazip geliyor, ama aslında oturduğunuz yerden kazanmıyorsunuz, temel ve teknik analiz bilmeniz, önünüze bir grafik geldiğinde destek direnç noktalarına hakim olmanız, en azından grafik okuyabilmeniz lazım, adam kazanıyorsa ekran başında da gözleri kanayana kadar grafik analizi yapıyor, yeri geliyor yatırım aracı için program alıp kuruyor, piyasa takibi yapıyor.
ben kardeşimin bile parasını almam öğretirim kendisi araştırsın, öğrensin alsın ancak yol gösteririm o kadar. Dediğiniz gibi iyi olur güzel kötü olur dolandırıcı olursun. Bir de şöyle bi durum var başkasının parası olunca ben hata yaparım aman kaybetmemeyeyim diye ama kendim riski alıp giriyorum kaybederim yerine de koyarım ama başkasının parası ile asla. Ama insanlar internet ortamında bile bunu diyebiliyor hatta biri yazdı 10 bin $ gönderdim birine paramı çoğaltacaktı sonra kayboldu diye. Hayretler içerisinde dinliyorum sadece.
ben kendimden örnek vereyim 3-4 sene çalıştım özel sektörde senelerdir çalışıyorum da en son işimde öyle. Sürekli eğitim eğitim kendimi geliştirdim işi bıraktım 1 çocuğum vardı, hamile kaldım 9 ay boyunca 2 saat uykularla PC başındaydım şimdi bebeğim doğdu 2 aylık yardımcım yok programlı bir şekilde analiz, bebek, çocuk, ev herşeyle ilgileniyorum tabi 23:00-02:00 arası uyuyorum sadece. Öyle kolay olmuyor yani evet kazanılıyor ama dediğiniz gibi emekle ve ciddi uğraş ayrıca SABIR ile. Aç gözlü olmadığın zaman ufak gelen kârlar ile bile ay sonu 3X çok rahat oluyor. Ama 5 dk PC açayım iki al sat yapayım koyayım parayı kısmı yok yalan boş vaat.