Bir garip depresyon hikayesi..

Atanamayan doktora mühendise kimse bu muamele yapılmıyor. Çünkü bu devletteki kendi grubunu aşağılayan, aşağılatan tek bakanlık Milli eğitim bakanlığı. Ve milli eğitim kendi öğretmenine düşman olduğu sürece bu durum değişmeyecek..

Öğrenciler ücretlileri daha fazla seviyor bizim okulumuzda da durum bu şekildeydi. Çünkü çalıştığım okuldaki kadrolu öğretmenler (bir köy okuluydu) derslere bile girmeye tenezzül etmedikleri için bizim çabamız ve emeğimiz tüm veliler ve öğrenciler tarafından takdir edildi. Başka yerlerde de durum bu şekildeyse sempatinin sebebi bu olabilir. Sözleşmeli öğretmenlik de Kpss puanı ile atayacakmış ve ben bu sene Kpss'ye girmedim.. Belki önümüzdeki senelerde...

Ne güzel.. Çok sevindim sizin için.. Rabbim yürü ya kulum demiş :) Darısı tüm atanamayanların başına diyelim..

Kayinvalidem melek gibidir. Anne gibi. Yani kayinvalide konusunu atlayarak bir yorum yapmak gerekirse bunlar bana yine de halimize sukur dedirtirdi herhalde suan yasadiklarima bakarsam.
Ama herkesin derdi farkli iste. Allah tez zamanda aciga, huzura kavustursun insallah.

burda ne denir bilmiyorum iste çok doğru söylediniz

Evet herkesin derdi farklı ve kimsenin derdi küçümsenecek derecede değil.. Herkes bir hengamenin içinde.. Kaynananız melek gibiyse cidden çok şanslısınız.. Keşke benimkide öyle olsaydı.. +1 öndesiniz demektir.

Kolay olsa çabalayın demezdik .Yapanlar nasıl yapıyor sizin neyiniz eksik.O kadar kitabi yalayip yutmuş bi kpss mi yapamayacak.Essek gibi calistim diyorsunuz ama eksik bir seyler kalmis demek ki.
Konuyla alakalı bilgi sahibi olmadığınız ve bilgisiz fikre karşı olduğum için size cevap vermemek daha hayırlı olanı.

Bilemeyiz ki zaman ne gosterir.. Belki de oda size karsi melek gibi olur zamanla

Bilemeyiz ki zaman ne gosterir.. Belki de oda size karsi melek gibi olur zamanla
İmpossibbleee O karakterden gelen bir durum canım benim. Benim kaynanamın kendi karakteristik yapısında ciddi problemleri var. Önce kendisiyle alakalı problemleri çözmeli ardından kendi oğluyla en sonda benimle olan problemlerine sıra gelir. Zor yani. Sanmam.

İnşallah en kısa zamanda atanır hayallerinize kavuşursunuz da ben asıl müthiş bir yazma yeteğiniz var keşke bununla ilgili birşeyler yapabilseniz demek için yazdım:) Böylesi kuvvetli bir kalemi değerlendirse keşke meb

Hangi kamu kuruluslarını istiyor eşin
Kolejler konusunda doğru söylüyorsun. Belki özel dersler olur etüt merkezlerine de bakabilirsin.

Tarih mi okudun tarih öğretmenliği mi,
akademisyenlik düsünebilirsin sen de.

Hayat en sonunda güzel bir fırsat sunuyor önüne oradan gidiyor hayat.. fırsatları görebil yeter

Bu nedenlerden biri olabilir. Ama bizdeki neden bu degil. Ve ben bu sempatinin nedenini hala cozemedim. :)

Queen Bee beni bul dertleşelim

Yazını müthiş zevkle okudum.
Bir çok yerde kendimi gördüm.
Ayni meslek sahibi olarak seni çok iyi anlıyorum.
Anlayamadigim kısım maddi konular olabilir.
Zira eşimin işi sebebiyle çalışmama gerek kalmadığından senden bu bakımda ayrılıyorum.

Tabi çalışmak ve emeginin karşılığında minicik maaş alıp yazın işsiz kalmak nasıl dertse, ücretli öğretmenlik şansını bile yakalayamayip evde pineklemek potansiyel işsiz olmak bir o kadar dert.

İnşallah atanirsin lafını boş yere sarfetmek istemiyorum. Mezun sayisi, atama bekleyen kişilerin puanları ve kpssden alınacak gerekli puanı bilip bunu bir ütopya olarak görüyorum.
Alan sınavına değinmişsin. Ben selam yolluyorum o soruları hazırlayan beyinciklere.

Diyeceğim şu ki daha az yorulacağın bir iş baksan. Öğretmenlik güzel, ancak ortam psikolojisinin daha iyi olduğu bir yer daha guzelgüzel olur.

Çağımızın hastalığı düşüncesizlik.
Yöneticisinden çalışanına, ev hanımlarından çalışanlara, yaşlılardan gençlere, annelerden oğullarına kadar aynı.

Depresyonda olmayan insan miktarı sanırım çok az :) ulkecek kafayı siyirmadigimiz için şanslıyız bile.

Şöyle 4 5 gün tatil yapabilme olanağınız olsa kafa dinlerdin. Sürekli bir çözüm önerisi maalesef yok.

Tatlım bende o dediğin paraya 15 saat çalışıyorum ve eşimde aynı.
evlendik borç var ama destek yoktu kimseden. 1 buçuk sene bu şartlarda çalışarak borç ödeyerek yaşadım ve evliliğimden zerre bir şey anlamadım. Kısacası çok doğru söylemişsin biz başkalarını zengin etmek için kölelik yapan insan olmaya çalışan insancıklarız. Hayat böyle maalesef şükür demek hep in Elhamdülillah..

Aile sorunların için elinden bir şey gelmeyebilir. Yetişkin insanlar kendi bildiklerini okurlar bence..
Sen kendini üzme daha fazla evliliğine odaklan..
Eşin işini değiştirmeyi düşünürse hayatınızda büyük bir değişiklik olur.

Doğru ben hariç kk bulunan herkes konu hakkinda bilgili , komiksiniz.
Öğretmenlikle, Kpss ile, atanmak nedir bilmekle yakından uzaktan alakası olmayan birisiniz. Sizin disinizda bunlari bilmemesine ragmen ahkam kesen baska bir kk uyesi olmadi acikcasi. Komiksem gülün ne güzel iste. Gülmek beyni calistirir, gülün lütfen..

Çok teşekkür ederim :) Malesef meb bırakın kalemimi bilgilerimi bile dikkate alip beni ogretmenden saymiyor Yine de çok teşekkür ederim <3

Kaynanizla ilgili yazdığınız kısma bayıldım çok tatlısınız ya. Bende kaynanamdan boşanmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…