Bir garip depresyon hikayesi..

Ne tatlış bir yorum bu Sanırım eskiden dediğiniz gibiydim. Yaşım genç ama o kadar ciddi şeyler yaşadımki geçmişimde. Gerek ailevi, gerek ilişkilerde... Ama ne yaşarsam yaşayayım kendimi tedavi etmesini bildim. Kendi kendimi elimden tutup kaldırmayı bildim. Ama artık eskisi kadar kolay olmuyor sanırım. Tıkanmış gibi hissediyorum kendimi.. İnşallah dediğiniz gibi karamsarlığım daha fazla bana dayanamaz da gider, kocamdan önce Depresyon sonucu terkedildim a dostlar diye konu açmadan önce yani

İş yoğunluğu ve ücreti kafama taksam sanırım ücretli öğretmenlik düşündüğüm son şey olurdu. Sanırım özel sektörü kasdetiyorsun ama şunu atlıyorsun. "Atanması kolay bir bölümdeyim" diyorsun. Atanması kolay bölüm demek çok tercih edilen bölüm demektir, öğretmen ihtiyacı fazla bölüm demektir haliyle özelllerde de iş bulma imkanıda fazladır ki nitekim özelde çalışıyorsunuz belli ki. Ben "ataması zor olan bir bölümdeyim" bu da tıkanmış ve öğretmen ihtiyacı olmayan bölüm anlamına gelir. Devlete nasıl atanamıyorsak, özelde de aynı şekilde boş kadro bulamıyoruz. Açılan 1-2 Tarih öğretmenliği kadrosuna da beni değil, en az 5 yıl tecrübelileri alıyorlar. Yani ataması kolay olan bölümde iş imkanlarının içinden kendi seçeneğini seçiyorsan bu şekilde yadırgamak olası ama benim durum çok farklı.

Özel ders alamam fakat eğitim cd'leri yada internet üzerinden eğitim videolarından yararlanabilirim. İnşallah dediğiniz gibi işe yarar ve enerjik olurum.

Benim cevabim 'ozel sektore adim atmak ogretmenlik hayallerini tamamen çöpe atmak' gibi bi sey geçiyordu; ona idi.. Yani devlet olmuyorsa ve ozelde sansin olursa boyle dusunme ve calis demek istemistim..

Hocam çok hoş bir üslubunuz var bence depresyonda değilsiniz :) Toplumumuzda ne yazık ki atanmış atanmamış algısı var. Kolejde çalışırken aa öğretmenmiş ama işte özelde çalışıyor atanamamış dediler. Şükürler olsun atandım. Bu kez de hımm atandın yani kadrolusun dimi ücretli mi yoksa dediler. Yani siz ne yaparsanız yapın insanlar sürekli konuşacak bir şey bulurlar. O yüzden öncelikle onları duymaktan vazgeçin. Bence kendinizi bu denli bunaltacağınıza oturup her şeye rağmen yeniden ders çalışın. Rabbim nasip etmişse bir gün mutlaka olacaktır. Eşim mühendis, ama neredeyse eşiniz kadar yoğun. Yani iş temposu hemen hemen her meslekte aynı. Son çare olarak kolejlere başvurun diyeceğim ama ücretli yaptığınız günleri mumla ararsınız maalesef. Ama iş temposunu kaldırabilirim derseniz tabi ki köklü kolejler var. Hakkınızda hayırlısı olsun.​

Türkiye'nin sistemi. Siz de harcananlardan biri olmuşsunuz.. Üzüldüm, sanırım şuan işsizsiniz. İnşallah sizde hakettiğiniz yerlere gelirsiniz.

Allah yardimciniz olsun, insallah istediginiz hayata kavusursunuz.
Eylülde tekrar ucretli ogretmenlige baslarsaniz, belki okuldaki matematik öğretmenleri yardim eder zorlandiginiz konularda? Sahsen benden istense boyle bir sey seve seve yapardım.
Ucretli degil ama sozlesmeli ogretmenlik yaptim zamaninda. Insanlarin size gercek ogretmen degilmis gibi davranmasinin ne demek olduğunu cok iyi anliyorum o yuzden.
Neyse ki kadroya gecmem uzun surmedi, insallah sizin icin de oyle olur. Okullardaki 60 yasindaki tarih ogretmenlerinden ziyade sizin cok daha faydali olacaginiza eminim.
Başarılar ve kolayliklar diliyorum.

Allah askina bazi seyler o kadar mi kolay calisin kazanin falan demek ben essek gibi calistim cabaladim elimde ne var hic boz mi hayati cok zor zannediyorum yoksa bubdusuncede olanlar mu ben anlamıyorum
Kolay olsa çabalayın demezdik .Yapanlar nasıl yapıyor sizin neyiniz eksik.O kadar kitabi yalayip yutmuş bi kpss mi yapamayacak.Essek gibi calistim diyorsunuz ama eksik bir seyler kalmis demek ki.

Benim cevabim 'ozel sektore adim atmak ogretmenlik hayallerini tamamen çöpe atmak' gibi bi sey geçiyordu; ona idi.. Yani devlet olmuyorsa ve ozelde sansin olursa boyle dusunme ve calis demek istemistim..
Ben onu öğretmenlik dışında özel sektörde iş ara, öğretmenlikte diretme diyenlere söyledim.Yoksa özel okullara yada dershanelere başvurular yapıyorum. Ben öğretmenlik dışında meslek düşünmek istemiyorum, özel sektörden kastım bunaydı.

Düşünceleriniz için teşekkür ederim :) Ücretli öğretmenlik dediğim gibi zor. Ama yine dediğim gibi öğrencileriniz için, o size sevgiyle bakan gözleri için kendinizi katlanıyor hatta seviyor buluyorsunuz. Etrafınızda mutlaka zorlaştırmak isteyenler olacaktır ama öğrenci sevgisi evlat sevgisi gibi birşey.. Bir şekilde, garip ötesi garip bir şekilde değiyor hissediyorsun. İşsizseniz bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz benim durumum sizi vazgeçirmesin..

Ben sadece yardimci olmak.icinizi rahatlatmak için söylemiştim. Kalkıp göbek atmanız için değil tabiki!herkesin hayati siradan , herkesin hayati dertli demek istedim.hayat böyle demek istedim.deprsyondayim diyen sizsiniz.

Yoksa kalkıp derdim ki o zaman atanmadan evlenmeseydiniz, cok calissaydiniz madem öyle derdim dimi.amacim yapıcı yorum yapmaktı ama o kadar önerim içinde anladığınız sey"kalkıp başkasının hayatı kötü diye göbek mi atayım" diyorsunuz.

Ayrıca ben halime sukretmiyorum memnun degilim falan demedim.cok şükür calisip ilk sene kazandim.evet maasim ortalama bir maaş.ama size de bunun yollarini anlatmak tek ekmek kapisi devlet degil demek istedim.ben size milli eğitiminde kötü yönlerini anlatmak istedim.belki bir nebze iciniz rahatlar özel sektöre yogunlasirsiniz diye farklı yollar göstermek istedim.

Ayrıca kadroluyum diye direkt cephe alarak yazmışsınız hanımefendi.kadrolusunuz falan diyerek....ben size sonraki yorumlarımda da destek vererek yazdım. Ama bazı ücretli öğretmenler biz onları öyle görmesek de her zaman desteklesek de atanamamalarini kompleks yapıp bize cephe alıyorlar. O zaman çok itici oluyorlar .Şimdi sizin olduğunuz gibi......kazanamamanizin sebebi ben değilim.okulunuzdaki kadrolu!Öğretmenler değil.

Size bunaliminizla mutluluklar o zaman.hayatiniz için bir şey yapmayın. Her sene kpss ye girin.esiniz isten eve geç geliyor diye dert edinin.bu genç yaşında kendinizi tüketin ne diyeyim. Size onerilebilecek tek şey depresyon ilaçları o zaman .zira ordan çıkmaya da niyetiniz yok galiba.

İstediğiniz cevabı verebilirsiniz.size yorum yapmayacağım. İyi günler.....

Tahmininizde başarılısınız evet ikimizde yeni mezun sayılırız. O da bir süre daha çalışıp tecrübesini arttırıp başka iş bakma düşüncesinde. Kpss'de zorlayacak, bakalım. Kolejlere başvuru yaptım ama en az 5 yıl tecrübe istiyorlar. Bakalım, nerede nasibimiz varsa oraya doğru yönlenecek hayat. Şuan beklemedeyim..

Birincisi bende atanamamış bir öğretmenim tam olarak öğretmen değilmiş gibi kelimleri kullanlar zaten birir üretim hatası çünkü bizler atanamasakta öğretmeniz neden bir doktor yada mühendis devlete atanmasada yine doktor yine mühendis diye halkın diline yerleşmişken aaa öğretmen degilsin yani ücretlisin gibi saçma sapan yorumları çok duydum:) fakat atanamamak senin suçun degil sistem ...

Tavsiyen için teşekkür ederim. Benimde bu şehirde ailem dağıldı zaten babam evimin olduğu ile biraz uzakta bir ilçede yaşıyorum şimdi. Konu komşum yok, arkadaşım yok. Benzer şeyler yaşamışız. Zor ya bilmiyorum..

Ucretli ogretmenler evet hakettiklerini alamiyorlar. O yuzden cok uzuluyorum. Ama soyle bir izlenim ediniyorum. Ogrenciler ucretli ogretmenlere karsi daha cok sempati duyuyorlar. Ben kpss ye dersaneye gitmeden internetteki videolardan 6 ayda hazirlandim ve o2 puanla atandim. Yapilmayacak birsey degil. Bunu anlatmaya calisiyorum. Internet video kayniyor matematikle ilgili. Ucretli ogretmenlige biraz ara vermeniz gerkeiyor tabiki. Cunku sonu yok. Bir de belki duymussunuzdur devlet simdi doguya mulakatla sozlesmeli ogretmen atayacakmis bence sansinizi deneyin derim.

Güzel sözleriniz için öncelikle teşekkür ederim sevgili hocam :) İnşallah dediğiniz gibi depresyonda değilimdir. Amin, inşallah. Konuyla alakalı bilgisi olan insanların yorumlarını zevkle okudum bugün biride sizsiniz. Dediğiniz gibi kolejde ücretliyi mumla arayacağımı biliyorum ama ben ona da başvurdum. Malesef ki en az 5 yıl tecrübe istiyorlar. O da olmuyor.. Sanırım en mantıklısı ücretliye devam ederken bir şekilde atanmayı başarmak sanırım.. Sizi de atanmayı başardığınız için kutluyorum..

Ben zamanında sözleşmeliden kadroya geçen sizlere inanın gıpta ediyorum. Çok ama çok şanslısınız. Şimdi sistem öylesi saçmaladı ki.. İmkansıza yaklaştı herşey, paçayı kurtardığınız için çok şanslısınız. Okullardaki 60 yaşındaki tarih öğretmenleri emekliliğe ayrılmak yerine parayı bırakamadıkları için halimiz bu şekilde zaten.. Ve tarihini bilmeyen, tarihi istanbulun fethinden ve Fatih'ten ibaret sanan nesillerimiz yetişiyor, verimsiz öğretmenler yüzünden.. Ders saatlerinin azlığı yüzünden.. Teşekkür ediyorum ben yorumunuz için..

Geçen yıl bu zamanlar ben de aynı durumdaydım. Hem de yeni evlenmişken balayında atanmak için tercih yapıyordum sınıf öğretmeniyim. Kontenjanda olmama rağmen 41 i işaretlemediğim için atanamadım. Aynı gün birkaç koleje başvurdum fakat hiç umudum yok. Çünkü eylül ayının ortası ve tüm okullar en az 5 yıl tecrübe istiyor. Ertesi sabah bir kolejden görüşmeye başladılar. İlk başta gayet mutluydum iyi ki atanmamışım dedim. Evimde eşimin yanındayım dedim. Herkes bana şubatta tercih yap derken yok ya ben burda mutluyum gidemem başka şehre dedim. Fakat sonra öyle bir mobbinge maruz kaldım ki ver elini istifa Şükür ki şubatta atandım. Demem o ki bazı sıkıntılar size daha hayırlı kapılar açabiliyor. Asla atanamam ya da hiçbir kolej beni işe almaz tecrübeden dolayı diye düşünmeyin diye bunları size uzunca yazdım. Allahtan her zaman hayırlısını isteyin. Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

İnsanların sorunlarını basite almak, küçümsemek hiçbir şekilde yardım değildir. Size kadrolu olduğunuz için cephe aldığımı söylemişsiniz. Konuma yazan tek kadrolu siz misiniz ? En aşağı 6-7 tane kadrolu öğretmenle yazıştım dönünde bir bakın sayfalara. Hepsine minettar kaldım, hepsine hayran kaldım.. Bir size aldıysam cephe sorunu kadronuzda değil cümlelerinizde arayınız lütfen.. İtici kelimenizide bir mukabele size iade ediyorum, size daha fazla yakışıyor. Teşekkürler.

O donem sansli miydim sanssiz miydim bilmiyorum, ben de cok bocaladim.
Ben 81le sozlesmeli atanmisken okuldaki diger ogretmenler 50, 60 gibi notlardan bahsediyorlardi. Ustune bir de beni begenmiyorlardi. Cok sukur gecti gitti hepsi.
Insallah sizin için de bugunler mazi olur zamanla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…