Bir garip depresyon hikayesi..

O zaman ne diyelim Allah iyilik versin

Çok teşekkür ederim :) Malesef meb bırakın kalemimi bilgilerimi bile dikkate alip beni ogretmenden saymiyor Yine de çok teşekkür ederim <3
Ne denir ki ücretli kölelik geliyor şimdi de Allah yardımcınız olsun sözün bittiği yer... Ama gecenin en karanlık olduğu noktadan sonra başlar gündüz. İnşallah bütün yaşadıklarınız anılarda kalır sadece ve çook mutlu olur hakettiğiniz hayata kavuşursunuz bir an önce

Okudum ve demek ki dedim bölüm ortak olunca dertlerden yakın duruyormuş o kadar iyi anlıyorum ki şuan içinde bulunduğun durumu bende başlarda ücretli yaptım sonra ders çalışma gazıyla ayrıldım öğrencilerimi gözü yaşlı bırakıp sonra olmadı bölümümüz malum yeni sene yeni umutlar derKen bu arada farklı sektörde işe başladım ama dersle gitmeyince aşırı yoğun yorucuydu bıraktım işi Ee yine olmadı şimdi de sözleşmeli yok bilmem mülakatı öğretmenlik geliyor yani bizim gibi atanması zor bölümdekiler için iş zor evet bende deprosyonun dibine vurdum ama baktım en çok zararı bana şimdi öğretmenlik hayalini koyuyorum bir köşeye eski çalıştığım yere dönüş sağlam yakında başlayacağım inş. orda yükselme imkanlarıda oluyor ekmeğimizan peşinden koşacağız artık

Evet ne yazık ki en çok önem verilmesi gereken mesleğe bizim ülkemiz de değer verilmiyor. Sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm umarım kısa sürede her şey yoluna girer. Peki farklı işler de çalışamaz misiniz en azından yazın evde kalıp iyice psikolojinizi bozacağınıza bir iş bakın ayrıca sağlık güvenceniz vardır bir psikoloğa ya da psikiyatriye görünseniz çok iyi olur sizin için:)

Kolay olsa çabalayın demezdik .Yapanlar nasıl yapıyor sizin neyiniz eksik.O kadar kitabi yalayip yutmuş bi kpss mi yapamayacak.Essek gibi calistim diyorsunuz ama eksik bir seyler kalmis demek ki.
Şöyle söyleyeyim bu ülkede hersey calismakla olmuyor ne yazik ki

Misal mimari restorasyon tek.yerine mimar aliniyor hastaneler ve bir cok kamu kurulusu zaten taseron personel dolu (ki bunların hepsi siyasi arkasi olanlar)

Calisma alani genis bircok bolumdem tek bir alim dahi yapilmiyor

Katiplik ceza ve infaz memurlugu mubasirlik tarzi mulakatlar zaten torpile bakar ornek saymaya kalksam liste boyle uzar da gider

Tamam calismakta gerekte calisipta emeginin karsiligini alamayanlar ne yapsin birde onlar icin yorum alsak

Ya o apayrı bir şey torpil.Bunun calışıp yapamamakla ilgisi yok ki.Gerci torpilin olmadigi yer de yok be kardesim.

Depresyondayım bahanesi cok guclu bir savunma degil calismamak icin daha uygun bahane bul kendine.İnsallah tez vakitte atanirsin .

Dört okulda ücretli çalıştım.4 okulda kadrolu. Ücretli çalıştığım yerlerde bir problem yaşamadım. Hatta ikisine bayıldım her yönüyle kadrolu okullarımdan birini sevdim sadece. Neyse demek istediğim ücretli diye ezildiğiniz yok bazı kişiler cidden sorunlu sizi gözüne kestirdiyse kadrolu olsanız da vuracak bişey arardı. İnşallah atandığınız zaman görürsünüz ya da görmeyin aslında hep iyi yerlerde çalışın. Onun dışında kardeşim de sizinki gibi bir bölüm mezunu. 3. Senesinde atandı. Matematik sıfırdı bildiğin. Ama azmetti atandığı sene on küsür net çıkardı. Yani öcü gibi bakmayı bırakınca oluyor cidden. Zaten kafadan on kadar basit soru oluyor. Diğer tüm dedikleriniz de haklısınız ama çalışıp ataminmaktan başka çare yok ne kadar zor da olsa.

Canım çok üzüldüm Allah yâr ve yardımcın olsun ne söylenir bilemedim öğretmen atamaları bu ülkenin kanayan yarası maalesef senin bütün sorunlarının sebebi bu, güvencesi olmayan bir işin sahibi olmak çok yazık madem okulu var iş ver iş vermiyorsun ne diye bu okullar her sene mezun veriyor, tarih bölümüne matematik testi yapacağına bütün öğretmenleri psikolojiden test et bak bakalım kaç tanesi gerekli nitelikte ve sadece öğretmenleri değil!!! Neyse söylenecek söz yok maalesef sistem böyle....
Ekonomik durum senin ilacın olucak eşinede üzüldüm bu kadar sömürü ne diyeyim vicdansızlar, üç kuruş para için sömüren sömürene.. Kayın valideye gelince hak etmeyen kadına duyma saygı felan duyma kardeşim kimseye hak ettiğinden fazla değerde,saygıda gösterme.. Seni çok öpüyorum ve tekrar sabır ve huzur temenni ediyorum..

Kızcağız derdini anlatmış takilan şey "asgari " kelimesi olmuş ne tuhaf .
Sanki hepimiz her şeyi mükemmel yazıp , mükemmel konuşuyoruz.
Dertlerinize çare bulamadım ama dilerim atanirsiniz ve bu durumdan kurtulursunuz.

Merhaba ben de öğretmenim, şu anlattiklarinizdan sonra allah yardimciniz olsun,tez zamanda sikintilarinizdan kurtulun demek geliyor elimden.İnş atanirsiniz, cok umudunuz yok gibi geldi bana. Ben atanmak için kpss dershanesine gitmiştim, bolumumu soran öğretmen adayı arkadaslar, bölümümu duyunca atanman çok zor tarzı yorumlar yapıyorlardı, bir de onlar moralini bozuyordu. Onlari takmamaya calissam da ben kendime inanmiyordum ki Nitekim atandim o sene, netlerim yukseldikce umudum da artmisti. İnş siz de atanirsiniz. Birazcık umut :)

Hangi kitapları okudunuz bize de söyleyiverin de, biz de okuyalım. Belki faydasını görür size duacı oluruz

Şu edit olarak eklediğinizi okuduktan sonra gerçekten konuya da yardımcı olma amacıyla dil dökme gereği dahi duymuyorum. Hata olmuş olabilir, insanlar da uyarabilir, bu yazılan nedir? Zaten depresyonda olduğunuzu düşünüyorsunuz, bence de öylesiniz, geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Gerçekten bu forumdakilerin TDK üyeliğine bu kadar olan ilgilerini anlamiyorum biz derdimizi paylaşıyoruz onlar imla hatalarına takmış burası türkçeyi en güzel kullanma kulübü mü..

Öfff hakkaten iki sayfa asgari yazdın askeri yazdın salak salak işler ya.

Neyse konu sahibi ben seni depresyonda değil aşırı stres altında gördüm. Hakkın da var anlattıklarından zor bir dönem geçirdiğin belli.

15 sayfa boyunca yazılmıştır belki, senin kpss çalışmandan eşinin de başka iş aramasından başka çıkar yol göremedim ben. Allah gönlünüze göre versin feraha eriştirsin inşallah.

Bende ayni durumda sayilirim atanamiyorum. Atanmak icin ders calisamiyorum ailede yiginla problem. Dersaneye gidemiyorum para yok. Evlenemiyorum adaybadayi bile yok. Zaten atanamadigim icin istedigim gibi bi aday beni almaz. Diger turlude ben evlenmek istemiyorum istemedigim biriyle mutsuz olmak istemiyorum. Es dost akraba hepsinin cani cehenneme nebyapsan yaranamazsin.
Evde kalmis olmakda berbat birsey.
Ucretli bile almadilar yasadigim sebirde norm fazlasi cok ve torpil diye bir bela var,
Dersaneler 3 kurus para veriyor siglrta bile yapmiyo verdikleri yola gidiyo.
Onca okudukdan sonra sifirdan baska sektorde baslamak zor. Insanlarin Okudunda ne oldun bakisindan biktim.
atanan arkadaslarimi gorunce sinirim zipliyo torpilliler. Sinifin en gerizekalilari atandi ne hikmetse.
Ne bileyim kardesim sansi bahti acik olanin horozu bile altin yumurtlarmis diyorlar.
Bense dogdum dogali sikinti cekiyorum tek okuyayim kurtulayim bu talihsizlikden dedim o da olmadi.
Cok caresisim isin kotusu artuk bu caresizlige alistimda. Ufak tefek market islerine gidiyodum onuda birakdim uste kalmadi basta kalmadi babam evi terkedeli 3 yil oldu.
Herkesin beni ve ailemi hor gormesindende nefret ediyorum. Bilmiyorum beni seven kimsede yok esasinda bi annem bide yegen var.kardeslerim bile sirtini dondu el oldu.
Zirt pirt bide fitneciler cikiyor ogullarina varmayonca biz almadik diye dedikodu cikariyolar.
Devlete kredi borcum var.
Sevdigim cocuk okuldan biri vardi atandi bide sevgili yaptu netten bakip bakip catliyorum.
Olmusumde aglayanim yok anliyacagin.

Son düzenleme:
Bence inancli biriysennibadete ver kendini bennoylenyaptim namaza basla kuran oku bol bol dua et en güzel terapi.
Simdi devlete gitcen psikologa yada psikiyatrise yazacak bir uyusturucu hap gonderecek btum gun uyu
Kuzenim yillardir tedavi goruyo giram ilerlemesi yine mutsuz. Bu sorunlarin cozulmeden mutlu olamazsin zaten. Bu net birsey.
Ben gittim dinlemedi bile dogru durust ne varmis bu kadar depresyona girecek dedi verdi bi hap yolladi. Kendinin tuzu kuru tabi.

Hangi kitapları okudunuz bize de söyleyiverin de, biz de okuyalım. Belki faydasını görür size duacı oluruz
ozelden san yazdim canim. belli kitap adim yok. makaleler okudum arstirdim ama ilk okudugum kitap allah de otesini birakti. hadisi serifler okudum bol bol. kuranin aciklamasini. en cok insirah suresinin kini mesela canim sikildikca onu okudum. cemalnur hocanin kitaplari su anda ilgi alanima giriyor. buradan bir rkadasimin tavsiyesiyle bir dilek dile gercek olsun safia hussein in kitabivda ikincisidir. ben aydinlandim demiyorum tovbehasa sadece icime dondum. daha huzur buldum. kendimi duzeltmek icin cabaladim cabaliyorum. iyi insan olmaya calisiyorum. kuranin tefsirini yillar once youtubedan dinlemistim o sekilde basladi aslinda hersey. bazi seyler imtihan iste. dilerim hepimiz imtihanimizi basariyla veririz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…