- 29 Ocak 2019
- 521
- 1.361
- 33
İki kediyle daha rahat edersiniz çünkü onlar birlikte büyüdü hiç yanlız kalmıyorlarbenimki tek, mesela wc ye bile benle geliyor kuruğum gibi 2 tane olsa bu kadar olmuyorlar annesi kurban olsun
Kıyamambenimde terrierim vardı evlenmeden önce, aslında nişanlıyken eşim getirmişti, eşime alışıktı ama evlenince kıskanmaya başladı, yatağa yatmasına izin vermiyordu, yanıma sokmuyordu eşimi, tam ona adapte olmuşken hamile kaldım, ilgileniyorduk aynı davranıyorduk ama hamileliğim boyunca bebeğin eşyalarını aşırıp parçalamaya çalıştı, eşyaları sakladığı yerden alınca kızıyordu, bebek doğunca kıskançlığı arttı ne yazık ki her yere kusmaya başladı, çok stresli ve saldırgan davranıyordu, toparlanması zaman alıyor maalesef
Bebeğin evcilli bir evde büyümesi çok güzel birşey ama dengeyi iyi kurmak, birine bakarken diğerini ihmal etmemek gerekiyor, siz de haklısınız bebeğiniz yorar, uykusuz kalırsınız ama bir şekilde kedinizin de gönlünü almanız lazım.
DemekkiHerkese merhaba,
Benim bir kedim var arkadaşlar. 4 yaşında. Çok iyi huylu, minnoş bir kedi.
Biz eşimle çok düşkünüz bu ufaklığa. Tatile gittik eve kamera sistemi kurdum iyi mi diye görmek için. Onu evde uzun süre yalnız bıraktığımız için üzülüp tatilimizi 2 defa yarım bırakıp geri gelmişliğimiz var.
Gelelim soruna:
Hamilelik sürecimde alıştırmak için yatak odasına almamaya başladım önce. Alıştı da bi kaç gece kapıda miyavladı sonra vazgeçti.
Bebek doğunca da bebeği ondan sakınmadık ama o bebeği yok sayıyor. Kıskanıyor sanırım, kızım diye bebeği severken koşa koşa geliyor kendini sevdirmeye.
Bebek doğduğundan beri evde yatılı misafir eksik olmadı, kedim yabancılardan çok korkar. Düzeni bozuldu misafirlerle aynı odada kalınca. Gelenler de korkuyor diye
Bi yatak odasına aldık bi almadık. Bu defa kafası karıştı.
Şimdi almayınca kapıda ağlamalar, yerleri tırmalamalar başladı.
Ama asıl sorun şu ki ben de eşim de kedimizle daha az ilgilenebilir olduk. Her akşam tüylerini tarar, lazer ışıkla oynatır, kucağımıza alıp yarım saat okşardık.
Şu an ise bebek uyuyunca biraz oturup dinlenmek ya da diğer işleri yapmak istiyoruz. Kedim miyavlayarak gelince tüm sinirim tepeme çıkıyor. Gece tuvalete çıkınca yine geliyor oynayalım diye, samimiyetle itiraf edeceğim çok kısa bir süre de olsa sinir oluyorum. Sonra vicdanım sızlıyor.
Ama biri susuyor biri başlıyor napayım? Tam bebeği uyutuyorum miyav miyav susmuyor uyandırıyor çocuğu.
Kendimi daha sabırlı, daha merhametli sanırdım. Resmen 2. Çocuğumuz gelince 1. Nin pabucunu dama attım.
İki kardeş olurlar diyordum ama zaten bebek daha çok küçük, buna rağmen kediyi görünce bağırıyor gülüyor ona :) ama kedi kızım tamamen yok sayıyor bebeği. Ondan korkmuyor ama asla ilgi de göstermiyor. Ben şimdi kedimle ilgilenmezsem ileride bebeğe düşman olur mu?
Üvey analık böyle mi oluyomuşçok suçlu hissediyorum.
Bi de bana kardeş yap diyolar, bi çocuğum daha olsa bu ikisiyle hiç ilgilenecek kapasite yokmuş bende ya.
Demekki bebek geldikten sonra kediyi az ilgileniyorsun! Benimde kedim var henüz bebegim yok demekki kiskaniyor keske odaya almamakla bebegi beraber yatmasina izin verseydiniz bu durum buraya kadar gelmezdi!! Onu hic birseye kisitlamayin eskiden oldugunuz gibi ilgi verin zor da olsa caresi yok bebegiyle beraber yanyana olmasina izin verin kedinizin tirnaklafi az ucundan kestirin zamanla alisacaktir fakat lütfen diyorum lütfen bebegi uyudugu odayi almamazlik yapma daha da kiskaniyor!! Bebek olmadan önce keske arastirsaymissin bu sekil önlem alinabilirdiHerkese merhaba,
Benim bir kedim var arkadaşlar. 4 yaşında. Çok iyi huylu, minnoş bir kedi.
Biz eşimle çok düşkünüz bu ufaklığa. Tatile gittik eve kamera sistemi kurdum iyi mi diye görmek için. Onu evde uzun süre yalnız bıraktığımız için üzülüp tatilimizi 2 defa yarım bırakıp geri gelmişliğimiz var.
Gelelim soruna:
Hamilelik sürecimde alıştırmak için yatak odasına almamaya başladım önce. Alıştı da bi kaç gece kapıda miyavladı sonra vazgeçti.
Bebek doğunca da bebeği ondan sakınmadık ama o bebeği yok sayıyor. Kıskanıyor sanırım, kızım diye bebeği severken koşa koşa geliyor kendini sevdirmeye.
Bebek doğduğundan beri evde yatılı misafir eksik olmadı, kedim yabancılardan çok korkar. Düzeni bozuldu misafirlerle aynı odada kalınca. Gelenler de korkuyor diye
Bi yatak odasına aldık bi almadık. Bu defa kafası karıştı.
Şimdi almayınca kapıda ağlamalar, yerleri tırmalamalar başladı.
Ama asıl sorun şu ki ben de eşim de kedimizle daha az ilgilenebilir olduk. Her akşam tüylerini tarar, lazer ışıkla oynatır, kucağımıza alıp yarım saat okşardık.
Şu an ise bebek uyuyunca biraz oturup dinlenmek ya da diğer işleri yapmak istiyoruz. Kedim miyavlayarak gelince tüm sinirim tepeme çıkıyor. Gece tuvalete çıkınca yine geliyor oynayalım diye, samimiyetle itiraf edeceğim çok kısa bir süre de olsa sinir oluyorum. Sonra vicdanım sızlıyor.
Ama biri susuyor biri başlıyor napayım? Tam bebeği uyutuyorum miyav miyav susmuyor uyandırıyor çocuğu.
Kendimi daha sabırlı, daha merhametli sanırdım. Resmen 2. Çocuğumuz gelince 1. Nin pabucunu dama attım.
İki kardeş olurlar diyordum ama zaten bebek daha çok küçük, buna rağmen kediyi görünce bağırıyor gülüyor ona :) ama kedi kızım tamamen yok sayıyor bebeği. Ondan korkmuyor ama asla ilgi de göstermiyor. Ben şimdi kedimle ilgilenmezsem ileride bebeğe düşman olur mu?
Üvey analık böyle mi oluyomuşçok suçlu hissediyorum.
Bi de bana kardeş yap diyolar, bi çocuğum daha olsa bu ikisiyle hiç ilgilenecek kapasite yokmuş bende ya.
Sacmalama alman doktorlar bile gülerler bu konuda, alakasi yok bizde büyüdük ailecek sülalecek büyüdük hepsinin de cocuklari oluyor yanlis yere bilgi vermeyin insanlari ya dogustan kisirdir yada özel bölgesinde darbe aldiysa veya baska hastalillardan dolayi da cocuklari olmaz tüy ne alaka?Kedi tüyü yutanin ileride bebeği olmuyormuş bunu bir tanıdık abla söyledi kendi başına gelmiş bebeğim olmadı 10 yıl araştırıldı ünv. Hastanesinde ve sonunda bu bilgiye ulaşıldı dedi hem çok şaşırmış hemde çok üzülmüştüm o günden sonra kizalarima daha bir dikkat eder oldum kediyle yakınlaşmalari konusunda, konu sahibi bebeğin kedi tüyü yutmasin çok dikkat et demeye geldim
Kız sen şanslısın bak 2 kedi 1 kediden iyidir. Birbirlerine sararlar sen rahat edersinyorumunu gülümseyerek okudum ve henüz çocugum yok ama 2 kedim var. Bebek olduktan sonra ne yaparım kestiremiyorum. Kedilerim 1 yaşını çoktan geçti ama ilgi ve oyun delisi hala ikisi de...
nasıl olacak nasıl yetişirim onlara hiç bir fikrim yok . Tek bildiğimm çocuklar hayvanlarla birlikte büyümeli
Bikaç seneye aynı tarz konuları ben açarım artık 3 çocuklu bir anne olarak, çünkü hepsi ilgi bekleyecek
Çocuklarınızı Allah bağışlasın birlikte sağlıkla yaşasınlar inşallah.
İki kediyle daha rahat edersiniz çünkü onlar birlikte büyüdü hiç yanlız kalmıyorlarbenimki tek, mesela wc ye bile benle geliyor kuruğum gibi 2 tane olsa bu kadar olmuyorlar annesi kurban olsun
Kız sen şanslısın bak 2 kedi 1 kediden iyidir. Birbirlerine sararlar sen rahat edersin
Güzel temennilerin için çok teşekkür ediyorum, içim ısındı :) hepsine topluca bir amiiiiiin. ben de sana kedilerle birlikte bol tırlatmalı bol kudurmalı ve hazır olduğunda hayırlısıyla bir küçük insanın katılımıyla da iyice coşkulu mutlu günler dilerim
Kedi tüyü yutanin ileride bebeği olmuyormuş bunu bir tanıdık abla söyledi kendi başına gelmiş bebeğim olmadı 10 yıl araştırıldı ünv. Hastanesinde ve sonunda bu bilgiye ulaşıldı dedi hem çok şaşırmış hemde çok üzülmüştüm o günden sonra kizalarima daha bir dikkat eder oldum kediyle yakınlaşmalari konusunda, konu sahibi bebeğin kedi tüyü yutmasin çok dikkat et demeye geldim
Hamileyken toxoplazma negatif olduğumu öğrendim. Yani hayatım boyunca kedilerle haşır neşir olmama rağmen bu parazitle hiç karşılaşmamışım. Üstelik evde kedim de var!Toxoplasmayla ilgili haber yapılmış 1 hafta önce galiba, 2 kadının gözlerinde görme kaybı olduğu söylenmiş, annemle telefonda konuşuyorduk, kardeşimin kedisi var, hemen başladı haberlerde seyrettim arayıp söyleyeceğim o kediye çok yaklaşmasınlar kedilerden hastalık bulaşıyormuş diyeceğim dedi, anne dedim kediler yüzünden kadınların görme kaybı yaşadığına emin misin? Kardeşimin kedisi sokağa bile çıkmıyor, aşılı kontrolleri yapılan bir kedi, aynı tabaktan yemek yeseniz birşey bulaşmaz, ki neredeyse doğduğumdan beri kedi köpek ne kadar evcil varsa baktım koynumda uyuttum, hayvanlardan bulaşan tek hastalığım yok.
Haberi nette taratıp buldum, görme kaybı yaşayanlardan biri kedilere yaklaşmıyormuş bile, yediği içtiği birşeylerden kapmış toxoplasmayı, diğeri de sokak kedilerini sahiplendiriyormuş, o arada da bir süre evinde barındırıyormuş, kuvvetle muhtemel aşısız kedilerden olabilir belki ondan bile değil o da aldığı gıdalardan kapmış olabilir, yani bazen haber yapanlara da kızıyorum, hemen konuyu hayvanlara bağlıyorlar.
Demekki
Demekki bebek geldikten sonra kediyi az ilgileniyorsun! Benimde kedim var henüz bebegim yok demekki kiskaniyor keske odaya almamakla bebegi beraber yatmasina izin verseydiniz bu durum buraya kadar gelmezdi!! Onu hic birseye kisitlamayin eskiden oldugunuz gibi ilgi verin zor da olsa caresi yok bebegiyle beraber yanyana olmasina izin verin kedinizin tirnaklafi az ucundan kestirin zamanla alisacaktir fakat lütfen diyorum lütfen bebegi uyudugu odayi almamazlik yapma daha da kiskaniyor!! Bebek olmadan önce keske arastirsaymissin bu sekil önlem alinabilirdio kediye cok acidim..... benim cocugum olsa bile ikisi ayri yere koymazdim bebegimin yanina yatmak isterse buyursun yatsin zaten ne var ki bunda zarar verecek degil bebek olduklari anlayabilecek kapasite var
HahahahahahahEki Görüntüle 2230306
Gün içinde böyleyiz :)
Eşimle de konuştum daha çok ilgi gösterelim diye. Şimdi onun kucağında, eşim bi yandan içeceğini içip bi yandan onu seviyor. Birazdan ben de biraz oyun oynatacağım.
Hahahahahahahbeben çok şirin ama arkadaki o haydut bakış da ne öyle? İkisini de öp benim için. Yavrucuğu allah bağışlasın :)
Eki Görüntüle 2230306
Eşimle de konuştum daha çok ilgi gösterelim diye. Şimdi onun kucağında, eşim bi yandan içeceğini içip bi yandan onu seviyor. Birazdan ben de biraz oyun oynatacağım.
<3 Çok güzel pislik :) bakışlarından belli efsane kıskanmış. İkisine de maşallah x 41Eki Görüntüle 2230306
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?