- 12 Temmuz 2006
- 56.309
- 216.661
- 1.223
- 52
Yav benimki de şimdiden kıskanıyor Mune hanım ne yapacağız bilmiyorum hahaha. Nişanlımla yan yana otururken araya giriyor, hatta nişanlıma poposunu dönüveriyor, odanın kapısını kapatsak deli gibi kapıyı tırmalıyor, yatağa zaten yatıyor Şaka bir yana bir de onun derdi var bende gerçekten kaç parçaya bölündüm yahu. Çocuk falan olsa benimki iyice dellenecek demek ki. Konuyu takipteyim.
Benim beter böcek geldiğinde 2,5 aylık civarıydı, eşimin arkadaşının köpeği doğum yapmış, yavrular sütten kesilince sahiplendirmiş, eşim de bilir benim ne evcil delisi olduğumu, kapıp getirmiş yavruyu, eşim ve benle büyüdü ama evlenenince eşime gıcık oldu, sanırım büyüdüğü evden ayrılmış olmamız, onunla yatarken birden aramıza eşiminde katılması sinirlendirdi:))) hatta şöyle de birşey var, evlenmeden önce odamda dinlediğim şarkıları duyunca ağlamaya başladı, resmen uluyordu bir de bizim bücürlerimize has mıdır bilmiyorum ama terrierim erkekti, beni eşimden aşırı kıskanırdı, şimdilerde bizimle yaşayan köpeğimiz dişi, o da eşimi benden kıskanıyor, illa eşimle uyuyacak, yan yana oturmamıza bile izin vermiyor hemen aramıza giriyor beni ihtiyaç halinde kullanır, öyle de fenadır bacaksız :)
Hamileyken toxoplazma negatif olduğumu öğrendim. Yani hayatım boyunca kedilerle haşır neşir olmama rağmen bu parazitle hiç karşılaşmamışım. Üstelik evde kedim de var!
Doğal olarak panik yaptım. Hamilelikte ilk kez geçirilen bu tip enfeksiyonlar bebeğe ciddi zarar verebiliyor. Bu yüzden hem veterinerin, hem de kadın doğumcunun başının etini yedim :)
Sonuç? İşinde uzman insanların kesin ve net olarak söylediği bir şey var: toxoplazma parazitini daha çok dışarıda yediğimiz, yıkanmamış sebzelerden, özellikle salatalardan alıyoruz. Kediler bu konuda günah keçisi ilan edilmiş durumda. Asıl risk gıda hijyeni. Kedilerden ise dışkısına dokunma vs yoluyla alınıyor. Hangisini daha çok yapıyoruz? Afedersiniz kedi kakası mıncıklamayı mı, dışarda lahmacun yanında gelen salatayı gömmeyi mi?
Evet maalesef toxoplasma kedilerin sırtına yüklendi resmen, oysa çiğ olarak tükettiğimiz salam vb ürünlerden geçiyor ki hamilelere salam vb tüketmemeleri söylenir, sebebi toxoplasmadır, birçok bakteriyi yeterince yıkanmamış sebzelerden kapıyoruz, ayrıca şöyle de bir bilgi paylaşayım, bebek sahibi olamamızın sebebi evciller değil, zararlı organizmalardan korumak için yediğimiz sebze meyvelere sıkılan zirai ilaçların bizlere neler yaptığına bir baksınlar, kedi köpek keçi koyun o ilaçların yanında çoook masum.
Hele bakımları yapılan aşılı bir evcilin hiçbir zararı olmaz, biz her yıl düzenli aşı oluyor muyuz? Benim bücürüm her sene kaç çeşit aşı oluyor, benim ona bakteri bulaştırma riskim daha fazla.