Ben üvey ana mı oldum?

Benim beter böcek geldiğinde 2,5 aylık civarıydı, eşimin arkadaşının köpeği doğum yapmış, yavrular sütten kesilince sahiplendirmiş, eşim de bilir benim ne evcil delisi olduğumu, kapıp getirmiş yavruyu, eşim ve benle büyüdü ama evlenenince eşime gıcık oldu, sanırım büyüdüğü evden ayrılmış olmamız, onunla yatarken birden aramıza eşiminde katılması sinirlendirdi:))) hatta şöyle de birşey var, evlenmeden önce odamda dinlediğim şarkıları duyunca ağlamaya başladı, resmen uluyordu bir de bizim bücürlerimize has mıdır bilmiyorum ama terrierim erkekti, beni eşimden aşırı kıskanırdı, şimdilerde bizimle yaşayan köpeğimiz dişi, o da eşimi benden kıskanıyor, illa eşimle uyuyacak, yan yana oturmamıza bile izin vermiyor hemen aramıza giriyor beni ihtiyaç halinde kullanır, öyle de fenadır bacaksız :)

Evet maalesef toxoplasma kedilerin sırtına yüklendi resmen, oysa çiğ olarak tükettiğimiz salam vb ürünlerden geçiyor ki hamilelere salam vb tüketmemeleri söylenir, sebebi toxoplasmadır, birçok bakteriyi yeterince yıkanmamış sebzelerden kapıyoruz, ayrıca şöyle de bir bilgi paylaşayım, bebek sahibi olamamızın sebebi evciller değil, zararlı organizmalardan korumak için yediğimiz sebze meyvelere sıkılan zirai ilaçların bizlere neler yaptığına bir baksınlar, kedi köpek keçi koyun o ilaçların yanında çoook masum.
Hele bakımları yapılan aşılı bir evcilin hiçbir zararı olmaz, biz her yıl düzenli aşı oluyor muyuz? Benim bücürüm her sene kaç çeşit aşı oluyor, benim ona bakteri bulaştırma riskim daha fazla.

Evet kediler kıskanç olur kna karşı olan ilgi azalınca,bizde bir süre önce komşumuzun kedisini misafir ettik bize 3 gün küstü yanına yaklaştırmadı.

Gözlerimden kalpler fiskiriyor su an
Bebis biraz buyusun, ikisi bir olup senin papucunu dama atacaklar merak etme, ki benim kedim yabancilara ve cocuklara inanilmaz tahammulsuzdu, ama kizim onun kuyrugunu kemirirken bile mest oluyordu.
Su an inanilmaz yaşli oldugu icin hicbirimizle oynayacak gucu yok artik, ama hala kucuk kiz kardesinin ayaginin dibinde dolasmaya bayiliyor.
İletisim kurmaya basladiklarinda kabullenecek kardesini, o zamana kadar biraz sabir, ikinize de...

Benim anlamadığım neden kediyle bebek ayrı odalarda uyuyor..?
Gerek var mı böyle birşeye .?

Bebeğin üstüne yatmadığı sürece sıkıntı olacağını sanmıyorum ama yine de dikkatli olmak gerekli..bizimki yedi kiloya yakındı ve kızımın kafasının üstünde uyurdu.. öyle bir abanırdı ki kafasına hep derdim kızım küçük olsa birlikte yatmalarına izin vermezdim diye..Ağzını falan kapatacak olsa küçük bebek tepki de veremez..iç güdüsel olarak yapar mı böyle birşey bilmiyorum ama dikkatli olmakta fayda var bence..onun dışında tüyünden kılından birşeycik olmaz..

Ben sadece iki gün almadım odaya kedimi... Gönlüm el vermedi odanın dışında tutmaya.. kızım 3yasinda gider ayak ucunda yatar hep.. .
Dediğiniz gibi dikkatli olduktan sonra birşey olmaz Allah'ın izniyle..

Belki de böyle bir şey demek istedi dr.lar, cook eskiden yapılmış bir tetkik bu ,kadın 60-65 yaşlarında şuan suçu kediye atmış olabilirler kim bilir

Ya ne kadar Tatlısınız. Arada kalmışsınız ama o minnoş da haklı. Eski ilgiyi özlemiş demek ki. Benim çocuğum da ilgi azalınca depresyona giriyor. Bunalım yaşıyor. Sürekli onunla oynamamızı istiyor. Kıskanma huyunu yerim o minnoşun. Minicik haliyle :)) umarım aşarsınız bu günleri

ay o ikili ne şekerrr ba tatlılar öyleeee kızıma gösterdim şimdi bayıldı kediye hemen talip oldu.herkesin hayvanına taliptir bu arada ama baba evde kesinlikle hayvan istemiyor çocukta pet shop larda arkadaşlarda sokakta hasret gideriyor hayvanlarla.maşallahhhhh bebeğeee

Maşallah ikisine de

Alışacak annesi kardeşini kıskanıyor

Büyük çocuğun rutunini bozmamak lazım az daha sabır

ay sesli güldüm. Dedim bilmeden konu açmış iç sesim
Benimde oğlum var ,dediginiz olayların tıpkısının aynılarını yaşadık ve yaşıyoruz.
Sorunları anlatmıyorum çünkü birebir aynı, ben çözüme geleyim..
Kızımın odasında yatıyoruz, oda dolabının alt rafında oh mis gece tuvaleti gelince dolabın kapısını açıyorum . Gündüz uyku molasinda kızımla yatıyorum oğlumda bacak aramda yada ayak ucumda battaniyenin altında yatar. Eşim isten gelince baba geldii diye girer eve önce oğlum koşar bazen kızıma çelme takarak öncelik kedimizin (oglumun) yemekte çay tabağı onun içinde koyarız masaya ,kıskançlığından kuru fasulye yediği oluyor . Kıskandı kardeşini beşiğinde yatar, çamaşırlarının üzerine çıkar kıskanıyor üzülüyor, çoğu zaman küser bebek gibi , çok seviyoruz bir kız bir oğlan anasıyım diyorum alay ediyorlar ,üvey Annemi oluyorum demeniz bile onu ne kadar sevdiğinizi gösteriyor

Çok tatlısınız :) gözümde canlandı anlattıklarınız. Bizim ufaklıklar da iletişime geçince çok iyi bi ikili olacaklar inşallah :)

Bebeğim henüz yarım kundak içinde uyuyor. Gece gidip üzerine yatar diye endişelendiğim için gece kedimiz odaya gelmiyor. Çünkü başucumuzda uyumayı çok sever ama kızım şu an üstüne gelecek bir şeyden kaçabilecek durumda değil. Biraz büyüdüklerinde hayalim ikisinin sarılıp yatması :)

Herkese çok teşekkür ederim. Bunun geçici bir süreç olduğunu fark ettim. Biraz daha özverili olup kedimle empati yapmayı deneyeceğim. Bugünü güzel geçirdik, günlük rutinimizi kurmaya çalışıyorum. Kedi saati de ekleyeceğim

Aynı durum benimde başımda :) 9 yıllık kedim var ve ikiz bebeklerim :) küçükken çok sokulmuyordu aynen sizin kedi gibi ama şimdi göbeğini açıyor onlara. Kızlar çekiştiyor, kuyruğundan tutuyor gıkı çıkmıyor. Kuzular biraz büyüsün süper olacak eminim.
Ve diğer durum bizdede aynı devamlı miyavlıyor, önüme atılıyor seveyim diye çocuklara mama hazırlıyorum ayağımın altında, elimde bebek ayağımın altında kedi benimde tepem atıyor bazen. Zaten evde bir curcuna hali hep koştırmsca ve resmen ayağımın altında geziyor. Allahtan ezmiyorum. Bebekleri uyuturum pat odaya dalar o miyavlayınca benimkiler cin gibi gözlerini açar :)) evde tam bir komediyiz yani. Kedimi çok seviyorum ve şu an bu durumda olmasına çok üzülüyorum malesef tuvalete zor gittiğim için sevmeye zaman bulamıyorum. Oyanatma dersen sıfır of of inşallah büyüyünce hep birlikte oynarlarda telafi ederiz.

İkizlere hamileyim bir yaşında da bir oğlum var(patili) bakalım bizi ne maceralar bekliyor :) oğlumu çok seviyorum eşimde öyle eve gelen çocuklara pati sallıyor sürekli bizimkiler anlaşabilecek mi bakalım bende merak ediyorum. Birde hamileliğimin ilk gününden bu yana kediyi gönder artık diyenlerden bıktım. Önce gülüp geçiyordum ama artık cevabını veriyorum. Sanki benden çok düşünüyorlar karnımdaki bebekleri.

Valla daha yeni dogdugunda bile bebemi kedinin uzerine koynuna yanina yatirdim. Suan insan evladim 1 kedi evladim 3 yasinda. Altli ustlu tepiniyorlar. Tavsiyem bebeyi bol bol kediye yanastirin. Zorlayin gerekirse. Kedinizin tirnaklarinida kisacik tutun mutlaka. Bizimkilerin Guncel halleri su sekilde :)

Eklentiler

• Screenshot_20190131-014223_Gallery.jpg
    77,2 KB · Görüntüleme: 66
4 kedim (5. Oldu maalesef), 1 kopegim, 2 de kucuk cocugum var. Bence eskisi kdar olmasa da kedinizle de ilgilenebilirsiniz, haksizlik etmeyin garibana

Yaa kıyamam çok tatlı
Kedime sürekli bebeği koklatmaya çalışıyorum
Onun tüm eşyalarını kokladı inceledi ama bebeğin kendisini yok sayıyor
Bebek ondan hiç korkmuyor dikkatli dikkatli onu bakıyor aslında.

iwy7 benim de bebek kucağımdayken ayaklarımın altında dolanıyor kaç defa görmediğim için ayağına bastım. Neyse bu gecemiz iyi geçiyor. eşim bu gece salona gitti bi türlü uyuyamdığı için. baktım kediyle yatıyorlar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…