Ahaha hiç şaşırmadım gerçekten kendi bebeklerinden bile kiskaniyor düşünün ki başkasından mi kiskanmicakkk ahahaGercekten cok kiskanclik var bu kedilerde. Esim işten gelince kediş benden once kapiya kosuyor.eşim önce bana sarilip ilgilenirse kedi ayaklarini isiriyor ve agresif hallere giriyor bir süre bu yuzden once kediyi seviyor 2 dakika sonra sira bana geliyor.
Normal zamanlarda da biz dibddibeysek hemen gelip orta kendini de sokuyor.topluca kucak kucaga duruyoruz
Kedi tüyü yutanin ileride bebeği olmuyormuş bunu bir tanıdık abla söyledi kendi başına gelmiş bebeğim olmadı 10 yıl araştırıldı ünv. Hastanesinde ve sonunda bu bilgiye ulaşıldı dedi hem çok şaşırmış hemde çok üzülmüştüm o günden sonra kizalarima daha bir dikkat eder oldum kediyle yakınlaşmalari konusunda, konu sahibi bebeğin kedi tüyü yutmasin çok dikkat et demeye geldim
ay iyi güldüm Allahta seni guldürsün
Öyle birşey olsa annem cocukluğundan beri kedilerle koyun koyuna yatan bir kadın ne tüyler yutmuştur kim bilir 4 tane doğurmuş ama
Bu arada kızlarını kedilerden uzak tutacağına yeşillikleri çok güzel yıkamanı tavsiye ederim ha bide sokakta ağzınızı kapalı tutun sokakta tüy kacma ihtimali daha yüksek
Hiç alakası yok, kendi akrabalarım dahil evinde 3-4 kedi besleyenlerin çifter çifter çocuğu oldu, üstelik ozamanlarda aşı olaylarına bile dikkat edilmiyordu. Konu sahibinin de çocuğu olmuş zaten. Bence tanıdık ablanız olayı yanlış anlamış.Kedi tüyü yutanin ileride bebeği olmuyormuş bunu bir tanıdık abla söyledi kendi başına gelmiş bebeğim olmadı 10 yıl araştırıldı ünv. Hastanesinde ve sonunda bu bilgiye ulaşıldı dedi hem çok şaşırmış hemde çok üzülmüştüm o günden sonra kizalarima daha bir dikkat eder oldum kediyle yakınlaşmalari konusunda, konu sahibi bebeğin kedi tüyü yutmasin çok dikkat et demeye geldim
Ya bide eskiden aşı falanda yoktu dogru düzgün bundan 50 yıl onceden bahsediyorum ama yok tabi anlamazlar haklısınAnlatamazsin. Benim yengem bunlarin bir tık üstü, tüyü icine kacmayi gectim kedinin nefesi icimize kacarsa hasta olur muşuz? Nefesi icimize kacarsa
Valla 10 yılım sokak kedileriyle koyun koyuna geçti. Hatta çocukluğum diyebilirim. Ne aşı ne özel mamalar. Zaten kendi karnımızı doyuruyorduk :/Kedi tüyü yutanin ileride bebeği olmuyormuş bunu bir tanıdık abla söyledi kendi başına gelmiş bebeğim olmadı 10 yıl araştırıldı ünv. Hastanesinde ve sonunda bu bilgiye ulaşıldı dedi hem çok şaşırmış hemde çok üzülmüştüm o günden sonra kizalarima daha bir dikkat eder oldum kediyle yakınlaşmalari konusunda, konu sahibi bebeğin kedi tüyü yutmasin çok dikkat et demeye geldim
Kedi tüyü yutanin ileride bebeği olmuyormuş bunu bir tanıdık abla söyledi kendi başına gelmiş bebeğim olmadı 10 yıl araştırıldı ünv. Hastanesinde ve sonunda bu bilgiye ulaşıldı dedi hem çok şaşırmış hemde çok üzülmüştüm o günden sonra kizalarima daha bir dikkat eder oldum kediyle yakınlaşmalari konusunda, konu sahibi bebeğin kedi tüyü yutmasin çok dikkat et demeye geldim
Bibim sana öpücüklerini yolluyormuşValla 10 yılım sokak kedileriyle koyun koyuna geçti. Hatta çocukluğum diyebilirim. Ne aşı ne özel mamalar. Zaten kendi karnımızı doyuruyorduk :/
Kedilerim ağızlarında birgün fareyle,birgün kuşla,birgün çekirgeyle başka gün değişik böceklerle geliyordu. Ağızlarını burunlarını öpüp kafalarını ağzıma sokuyordum. Kenelerini temizliyordum.
Velhasıl olmasaydı benim çocuğum olmazdı.
Her 2 kızımda istediğim zamanda üstelik tek atışta oldu
Şuan sakata gelmemek için çift korunma yöntemiyle korunuyorum
Oyyy gözlerim doluyor ya böyle görünce.Bibim sana öpücüklerini yolluyormuş
Son zamanlarda düzen oturtmaya çalışıyorum ben de, emzirirken omuzumda takılıyorlar falan. Bu zamana kadar bebek varken çıkarmıyorduk onları dışarı ama artık yavaş yavaş başladık. Eskisi gibi ilgi pek mümkün değil tabiSen kuşlarına aynı şekilde bakabiliyor musun?
Ya bide eskiden aşı falanda yoktu dogru düzgün bundan 50 yıl onceden bahsediyorum ama yok tabi anlamazlar haklısınen çok neye üzülüyorum cocuklarıda böyle saçma şeylere inanıp büyüyor sonra insanlar neden hayvan sevmiyor
Sitemizin bahçesinde babamla besledigimiz 15 kadar kedimiz var 10 yıldır, hayvan severiz yani düşman falan asla değiliz konu yanlış yerlere gitmesin, yaşayan birinin paylaşımını aktardım sadece herkes istediği gibi yapsın
Fikir değil zaten alıntıO kadar sıkıldık ki bu muhabbetlerden artık. Bizi sevdiklerimizle rahat bıraksınlar istiyoruz sadece. Herkesin her konuda da bir fikri olmayıversin.
KıyamamZayıfladı stresten çok tüy de döktü bu aralar
Toxoplasmayla ilgili haber yapılmış 1 hafta önce galiba, 2 kadının gözlerinde görme kaybı olduğu söylenmiş, annemle telefonda konuşuyorduk, kardeşimin kedisi var, hemen başladı haberlerde seyrettim arayıp söyleyeceğim o kediye çok yaklaşmasınlar kedilerden hastalık bulaşıyormuş diyeceğim dedi, anne dedim kediler yüzünden kadınların görme kaybı yaşadığına emin misin? Kardeşimin kedisi sokağa bile çıkmıyor, aşılı kontrolleri yapılan bir kedi, aynı tabaktan yemek yeseniz birşey bulaşmaz, ki neredeyse doğduğumdan beri kedi köpek ne kadar evcil varsa baktım koynumda uyuttum, hayvanlardan bulaşan tek hastalığım yok.Kedi tuyunun insan sacindan bir farki yoktur. Yutuldugunda hicbisey olmaz. Kedi tuyu yutuldu diye de kist olmaz, buna kedi tuyu degil parazit sebep olur. Lakin evde beslenen duzenli parazit aşıları yapilan, cig beslenmeyen kediden boyle birsey bulasmasi soz konusu degildir.
Toxo hastaligi da sadece kedilerden bulaşmaz. Iyi yikanmamis sebze ve pismemis et turevlerinden de cok rahatlikla kapabiliriz. Hayatinda bir kediyle temasi olmayan insanlarda da goruluyor bu hastalik.
Uzmani degilim ama en azindan ufak bir göz attim zamaninda. Kediniz olmayabilir, konuyla ilgilenmeye bilirsiniz lakin konu saglik, bilmiyorsaniz hayal ürünü seyler yazip durmayin.
Seni o kadar iyi anlıyorum kikedisini “üvey evladım” diye tanıtan bir kedi anasıyım. Çocuk ilk doğduğunda kedi yanında yatmasın diye öyle abudik gubidik uyuma alışkanlıkları geliştirdik ki anlatamam. Kılından tüyünden değil, ben en çok üzerine yatmasından endişe ediyordum. Bebe daha kafasını çeviremiyor, nefes alamaz, üzerinde ağırlık yapar, vs vs.. en büyük endişelerim bunlardı.
Hepimiz odaya kapandığımızda tövbe durmuyordu bizimki bütün gece miyav miyavmecbur ben bebeyle odada, bazen tam tersi ama mutlaka üvey evladım da ebeveynlerinden biriyle uyudu. Eş kişisi ile aynı yatakta pek yatamadık Başka türlü bütün ev bize zindan olacaktı.
Ne zaman rahat ettim? Aşağı yukarı 3 aylıkken kendi odasında yatırmaya başladığımda. Çocuğun odası kapalı, monitör var. Kapıyı kapattık mı ev gene kediye kaldı. İlgi de arttı doğal olarak. Yeni annelik deliliği geçince kedimin benim için ne kadar kıymetli olduğunu tekrar anladım. Şimdi kızımı bir öpüyorsam, kedimi de bir kere mıncıklamadan geçmiyorum.
Kediden yana şanslı çıktık. Doğal olarak yaramaz ve biraz gerzek ama kızıma bugünden bugüne bi pati sallamışlığı bile yok. Kız artık 14 kilo. Başlarda çocuğu sakınırken, şimdi kedinin güvenliğini düşünür olduk. Sonuç olarak kıza soruyoruz “en yakın arkadaşın kim” diye, KEDİM diyor. Artık herkes istediği yerde uyuyor, kapılar filan komple açık.
İki kediyle daha rahat edersiniz çünkü onlar birlikte büyüdü hiç yanlız kalmıyorlaryorumunu gülümseyerek okudum ve henüz çocugum yok ama 2 kedim var. Bebek olduktan sonra ne yaparım kestiremiyorum. Kedilerim 1 yaşını çoktan geçti ama ilgi ve oyun delisi hala ikisi de...
nasıl olacak nasıl yetişirim onlara hiç bir fikrim yok . Tek bildiğimm çocuklar hayvanlarla birlikte büyümeli
Bikaç seneye aynı tarz konuları ben açarım artık 3 çocuklu bir anne olarak, çünkü hepsi ilgi bekleyecek
Çocuklarınızı Allah bağışlasın birlikte sağlıkla yaşasınlar inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?