• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ne zaman evleneceğim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanki önümdeki 4 sene çoook uzun bir yolmuş gibi görünüyor gözüme. Oysa zaman su gibi değil mi? Hata yapmaktan korkuyorum.
Benim eski sevgilim 21 yasında ben bunla evlenirim dediğim adamla evliliğin berbat olacagı gerçeğini 25 yasında anladım.sonra çalışmaya basladım arkadaşlarımla deli gibi çgezdim eğlendim bol bol saçma harcamalar yaptım.sonra evlendim evliliğimde de mutluyum ama o bekar para kazanan arkadaşlaryla saatlerce gezen borç derdine düşmediğim sorumluluk almadıgım yılları arada özlerim çünkü bir daha o günlere dönme sansım yok ama aksilik cıkmazsa ömür boyu evliyim zaten

Of nasıl da ajite etmişsiniz. Ne alaka, ben öyle mi dedim? Hayatınızda biri olsa ve onunla evlenmek isteseniz amenna ama sizinki resmen koca merakı. Şart mı illa birinin olması, yana yakıla istiyorsunuz bu yaşta? Ayrıca birini seks yapmadan da sevebilirsiniz. Oluyor yani inanın. Ben ilk seksimi eşimle 27 yaşında yaptım, incilerim dökülmedi. O zamana kadar da yüksek lisans yapıp atanmıştım. Para kazanıp gezmiştim. Şaka gibisiniz.
Durumu ajite eden sizdiniz acınası vs. derken. Seveceğim ve sevdiğimde evlenebileceğim birini beklemek ona ulaşmak istemek koca merakı diye lanse ediliyor ya hayret vallahi. Seksle bir ilgisi yok evliliğe bu da dahil olduğu için örnek verdim sadece.

Benim eski sevgilim 21 yasında ben bunla evlenirim dediğim adamla evliliğin berbat olacagı gerçeğini 25 yasında anladım.sonra çalışmaya basladım arkadaşlarımla deli gibi çgezdim eğlendim bol bol saçma harcamalar yaptım.sonra evlendim evliliğimde de mutluyum ama o bekar para kazanan arkadaşlaryla saatlerce gezen borç derdine düşmediğim sorumluluk almadıgım yılları arada özlerim çünkü bir daha o günlere dönme sansım yok ama aksilik cıkmazsa ömür boyu evliyim zaten
İnşaAllah hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Doğru kişiyi nasip etsin herkese Rabbim.

Sevgili olmak, sevgilimizle aynı evde yaşamak, aktif bir cinsel hayat yaşamak ve bunları yaparken okumak, çalışmak vizyonsuzluk olmuyor ancak tüm bunlar " evlilik " adı altına girince vizyonsuzluk oluyor. Kimse inkar etmesin durum bu. Ve asıl acınası olan şey de bu. Yanlış anlaşılmasın nikah olmadan beraber yaşamak acınası demiyorum. Bu " vizyonsuz " etiketini erken yaşta evlenmek isteyen insanlara yapıştırmak acınası. Teşekkürler.
Sevgilin olursa sorumluluğun olmaz. Ev bakmazsın, geçim derdi yaşamazsın, kaynana elti görümce koca gibi dertlerin olmaz. Evlilik demek sorunlar yağmurunun üzerine yağması demek. Bu yağmurla baş edebilmek için de gerekli donanıma sahip olman gerek. Sen ne kadar olgunum ben olgunum olgunum diye dolaşsan, bir arkadaşın dediği gibi dedemvari konuşsan da buradan bile belli oluyor toyluğun. İnkar ediyorsun ama pembik gelin evi hayallerin evlilikle birlikte isli puslu bir havaya bürünecek.

Turkiye'nin en iyi universitelerinden birinde okuyorum demis. Herkese hocam dedigi icin oyumu ODTUden yana kullanmak istiyorum ama ODTUlu genclere olan bakis acim cok pozitif oldugu icin inanmak istemiyorum:)

Konu sahibi odtülüyse ben de cumhurbaşkanıyım 😂 odtüden böyle genç çıkmaz.

Merhaba kk üyeleri. Çevremdeki herkes hakkında " evleniyor, nişanlanıyor, istemeye geliyorlarmış..." vs. şeyler duyuyorum. Ben eskiden beri evlilik kurumunu merak eden ve gerçekten evlenmek isteyen bir genç kızım. Keza ilişkilerimi de hep bu doğrultuda kurmaya çalıştım. Fakat kiminle görüşsem olmuyor. Bir süre sonra ayrılıyoruz. Yaşım çok büyük değil 21 hatta küçük diyenleriniz bile olur ancak bugün bile evlilik için yola çıksam anca iki sene sonra evleneceğimden 23 yaşında olacağım. İnsan davranışları çevresi içinde birey olarak incelendiğinden benim bu hevesimin çevremden kaynaklandığını belirtmek istiyorum. Benim arkadaşlarım teker teker nişanlanmaya başladı. Ben de artık ciddi adımlar atmak istiyorum biriyle ama o olgunlukta biriyle bir türlü karşılaşmak nasip olmadı. Sadece 8 ay önce bir kez 24 yaşında biriyle evlilik için görüştüm her şey tamamdı fakat fiziksel olarak çekim hissetmediğimden reddetmiş oldum. İkinci kez görüşelim sonra istemezsen yine olmaz demesine rağmen bunu bile kabul etmedim ve şimdilerde onun gibi biriyle bir daha karşılaşamazsam ya diye üzülüyorum çünkü her şeyiyle aradığım insan profiliydi ancak çekim olmadığından yapamadım. Artık bende nişanlanmak istiyorum. Biri beni sevsin ve bu çocukça olmasın ciddiyetli aklı başında biri olsun istiyorum. Kuzenlerimi isteyenler oluyor duyuyorum hatta bazen aralarını bile yapıyorum onların mutluluklarına şahit oluyorum. Asla kıskanmıyorum ama bende keşke böyle eşimi bulsam diyorum. Beni isteyenler olsa da annem ailelerinden dolayı hiç kimseyi beğenmiyor. Ciddiye bile almıyor onları. Bana sorsa belki tanışabiliriz diyeceğim ama bana sormuyor bile. Senin daha okulun var diyor. Bunun bende farkındayım ve asla okulumu bırakmayı düşünmüyorum ama okulun son senesinde nişanlananlarınız yok mu? 1,5 sene falan nişan çok mu uzun yani? Zaten hemen her şey pat diye olmaz zaman alır ve artık böyle güzel biriyle tanışsam tam zamanında evlenirim diye düşünüyorum. Şimdilerle kuzenim sevgilisine evlenme teklifiydi şuydu buydu hazırlıyor ve bende onunla beraber çok aktif rol alıp yardımcı oluyorum. Anlayacağınız çok fazla bu olayların içerisindeyim ve kendimi çok kötü, yalnız hissediyorum. Biriyle konuşmak için de konuşmuş olmak istemediğimden kimselerle iletişime geçmiyorum. Bana önerilerinizi ve yorumlarını merakla bekliyorum.
Şu evlilikte bi b.k var da ben mi göremiyorum 😪

Sevgilin olursa sorumluluğun olmaz. Ev bakmazsın, geçim derdi yaşamazsın, kaynana elti görümce koca gibi dertlerin olmaz. Evlilik demek sorunlar yağmurunun üzerine yağması demek. Bu yağmurla baş edebilmek için de gerekli donanıma sahip olman gerek. Sen ne kadar olgunum ben olgunum olgunum diye dolaşsan, bir arkadaşın dediği gibi dedemvari konuşsan da buradan bile belli oluyor toyluğun. İnkar ediyorsun ama pembik gelin evi hayallerin evlilikle birlikte isli puslu bir havaya bürünecek.

Ne olgunu,kuzenimde var ben de istiyorum diyor.Olayın özeti bu.O heyecana kendisi de kapılmış,zannediyor ki bütün sevgililer delicesine aşık,günlerce sevişiyor,heyecandan heyecana koşuyorlar falan filan.

Cidden ben üzülemiyorum bazı insanlara.Gezmeyi sevmiyorum ne gerek var zorlamanın yazmış bir de.Kalk yürüyüşe çık dedik sanki,azıcık hayata katıl demek istemiş yorumu atan.Bence evlenmesi daha iyi olur,son mesajım olsun bu da konuya,yapılan yorumları hep ters anlamış çünkü.Burada bu kadar kadın toplandık senin kötülüğün için yorum atıyoruz evet konu sahibi,tebrikler anladın amacımızı.

Konu sahibi odtülüyse ben de cumhurbaşkanıyım 😂 odtüden böyle genç çıkmaz.

Ben de oyle dusunuyorum ama su an yurtdisinda dunya siralamasi ilk 20'de olan bir universitede doktora yapiyor/calisiyorum. Asistanligini yaptigim bir dersin her hafta rapor hazirlama odevi vardi. Bir gun bir ogrencimizden artik evlendigi icin 'baska sorumluluklari' oldugu, her hafta rapor hazirlayamayacagi, baska bir degerlendirme metodu talebine dair bir mail almistim. Sifir saka. Bu okula girebilmek icin harcadigi caba bir anda silinmis evlenince demek ki demistik :)

Aynı evde yaşayan insanlar birbirinden sorumlu değildir yani doğru mu? Evet evlilik başka bir sorumluluk ancak sevgiliyken kızların kendilerini kayınvalide adaylarına iyi göstermek için nasıl kasıldığını herkes biliyor. Yani çok da farkı yok. Aynı evde yaşayan insanlar birbirlerinden sorumludurlar. Odtulüysem sizde cumhurbaşkanıymışsınız, odtuden böyle genç çıkmazmış. Ne varmış bu kadar bu erken evlilikte bu kadar öcü olmuş :) Odtulüler bunu düşünemez olmuş falan. Eğer 30 dan önce evlenirsem size yazarım son durumu. :) teşekkürler.

Aynı evde yaşayan insanlar birbirinden sorumlu değildir yani doğru mu? Evet evlilik başka bir sorumluluk ancak sevgiliyken kızların kendilerini kayınvalide adaylarına iyi göstermek için nasıl kasıldığını herkes biliyor. Yani çok da farkı yok. Aynı evde yaşayan insanlar birbirlerinden sorumludurlar. Odtulüysem sizde cumhurbaşkanıymışsınız, odtuden böyle genç çıkmazmış. Ne varmış bu kadar bu erken evlilikte bu kadar öcü olmuş :) Odtulüler bunu düşünemez olmuş falan. Eğer 30 dan önce evlenirsem size yazarım son durumu. :) teşekkürler.
ah şekercik senin gibi küçükler yapıyor onu işte
sevgilimle aynı evde yaşıyorum ama ailesiyle muhatap değilim,daha dogrusu değildim yakında nişanlanıyoruz mecbur muhatap olucaz. annesi benimle konuşmak isteyince elimle hayır işareti yapıp konuşmuyordum. sevgilime kızınca evden cıkma lüksüm vardı. cevresiyle muhatap olma zorunlulugum sıfır. tek muhataplığım annesinin selam göndermesiydi :) yani herkes koca için kaynanasına yapışmıyor senin çevren de senin gibi küçük düşünüyor :)

Niye sevgiliyle aynı evde yaşama zorunluluğu varmış gibi yazıyorsun? Aynı evde yaşasan da sorumluluk almazsın çünkü adı üstünde sevgilik.

Valla Odtüden son 25 yılda mezun olan onlarca kişi tanıyorum kadını da erkeği de evlilik meraklısı değildi. Çünkü iyi üniversite insana bakış açısı kazandırır. Sende o aydınlanma yok maalesef. Üzgünüm.

Evet, aynı evde yaşayanlar da birbirinden sorumludur. Ama sadece birbirinden. Aynı evde yaşayanların kaynana, görümce, elti, kayınço derdi yok. Çocuk derdi yok. Taraflardan biri bir bavul toplayıp gider anlaşmazlık durumunda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back