carpitmiyorum. Doktorlara yemek yemegi bile fazla gören sizdiniz . Hakliniz pes dogrusu. Nasil yemek yerler insan disi mahlukatlar degil mi ?
Yasa disi islerden bahsetmedim. Hastanede yapilan bir cok doktor hatasindan bahsettim. Buyrun yasadiginiz ülkedeki doktor hatalarindan bir kaci....
Immer mehr Tote durch Ärztefehler in Deutschland | tagesschau.de
Ärztefehler und Beschwerden von Patienten: Statistik der Bundesärztekammer 2009 zu Behandlungsfehlern - Gesundheit - Bild.de
benim de ablamın başına böyle bişey gelmişti.
çocuğunu ateşler içinde gece yarısı hastaneye götürüyorlar. Hemşire geliyor çocuğun üstünü çıkar şuraya yatır diyor.
Ablam çıkarıp yatırıyor ama çocuk 30 dk boyunca ağlıyor. Ablam "hemşire hanım ateşi nasıl düşecek bişey yapmayacak mısınız" diyor.
"niye çocuğun üzerine bezi ıslatıp koymadın sen kendi çocuğuna havale mi geçirtmek istiyorsun kadın" diye ablama bağırıyor hemşire.
Oysa ablamın ilk çocuğu ve kimse demiyorki çocuğun üstüne bez ıslatıp konulcak diye. Ablam bişey dememiş 30 dk boyunca çocuğum öyle ağlamış yavrum. Sormasa daha da ağlayacaktı.
Bazı insanlar mesleklerini asla hak etmiyor. Böyleleri memur olup atanıyor. Asıl gerçek karakterli eğitimli insanlar iş sahibi olamıyor.
Bu da böyle bi adalet işte. önüne geçmek mümkün değil.
Bu arada özel hastanelerde de ben sert tavırlar gördüm,tamamen devlet hastanelerine ve çalışanlarına yüklenmeniz çok tuhaf...
Bu kişilik meselesidir,devlet/özel değil.
Ayrıca özeldeki sizlerle iyi geçinmek ve haddinden fazla ilgilenmek zorunda zaten;para veriyorsunuz onlara bunun için...
Benim babama seni muayene etmiyorum diye donup gidecek.Ben babami kaybedicem.Babasi kalicam.Butun bunlar gozumun onunde olacak.Cocuk yasta panik atak hastasi olucam.Sen bana Almanya diye bir ulke uydurup doktor hatasindan bahsetcen.Yok yaaa.....Cok kolay zannediyorsunuz dimi benim ve benim gibi insanlarin yasadiklarini.Basiniza gelmedi icin.Umarim kimsenin basina gelmez.
Benim de ablamın başına böyle bişey gelmişti.
Çocuğunu ateşler içinde gece yarısı hastaneye götürüyorlar. Hemşire geliyor çocuğun üstünü çıkar şuraya yatır diyor.
Ablam çıkarıp yatırıyor ama çocuk 30 dk boyunca ağlıyor. Ablam "Hemşire hanım ateşi nasıl düşecek bişey yapmayacak mısınız" diyor.
"Niye çocuğun üzerine bezi ıslatıp koymadın sen kendi çocuğuna havale mi geçirtmek istiyorsun kadın" diye ablama bağırıyor hemşire.
Oysa ablamın ilk çocuğu ve kimse demiyorki çocuğun üstüne bez ıslatıp konulcak diye. Ablam bişey dememiş 30 dk boyunca çocuğum öyle ağlamış yavrum. Sormasa daha da ağlayacaktı.
Bazı insanlar mesleklerini asla hak etmiyor. Böyleleri memur olup atanıyor. Asıl gerçek karakterli eğitimli insanlar iş sahibi olamıyor.
Bu da böyle bi adalet işte. Önüne geçmek mümkün değil.
Ülkemizin saglik sektörünün yetersizliginden bahseden arkadasimiz. Babasinin türkiyede vefat ettigi anlatti. Yurt disinda almanya da böyle bu tarz saglik skandallarinin yasanmadigini ima etti. Doktor hatalarinin bir cok hastanede gerceklesebilecegini söyledim. Özellikle uzun mesaili calisma saatleri varsa...
Hatta adini hatirlamadigim bir sehirde almanya saniyorum. Bir cok yabanci uyruklu aralarinda türklerinde bulundugu cocuklarda yeni ilaclari test ettiler. Bir cogu öldü bir kaci sakat kaldi.. Daha sonra bu skandal ortaya cikti. O hastane deki bütün görevliler islerinden oldu...Bunun yainda bir cok skandallar. Hatta bir bayanin rahimi yirtilmis. Ic kanamadan öldü vs vs. .
canım özeldeki ve devletteki hemşire maaşlarını biliyormusun sen parayı hemşireye değil hastanenin sahibine veriyorsun devlette maaşlar daha iyi ki memurundan hemşiresine ki ameliyat hemşireleri özelde anca kazanıyorsa ama devlette de onlar iyi :26:
canım özeldeki ve devletteki hemşire maaşlarını biliyormusun sen parayı hemşireye değil hastanenin sahibine veriyorsun devlette maaşlar daha iyi ki memurundan hemşiresine ki ameliyat hemşireleri özelde anca kazanıyorsa ama devlette de onlar iyi :26:
babaniza yorum yapmadim hanimefendi. Babaniz icinde üzgünüm. Doktorlarin da hata yapabilecegini söyledim. Sizde konuya daldiniz ....Bunun neden ve nasil olabileceginide anlattim... Sizin ne durumda oldugunuzuda tahmin edebiliyorum yeter mi?
Diyorum bizler diger arkadaslarimizin belirttigi insanliktan cikmis varliklariz , insaniyet , empati diye bir sey bilmeyiz.... Vay bizim elimize düsecek hastalar.... ne durumda olduguklarini bile tahmin edemezsiniz ............
yorum yapmayacagim artik.......
benim yazdığım mesaj üzerine burada alınanlar olmuş.
Ve bahsettikleri şey de şu ben sabahın köründe işe gidiyorum ,bayramda izin yapamıyorum,gece nöbete kalıyorum herkes çoluğuyla çocuğuyla evinde otururken
Işte olay burada kopuyor zaten kim çoluğuyla çocuğuyla evinde oturuyormuş.sanki tek çalışan sizsiniz.ayrıca o hemşire kim oluyormuş da kimi nerden kovuyormuş.
Evet ben özel sektörde çalışıyorum ,bilgisayar mühendisiyim ve gecem gündüzüm belli olmaz ayrıca çalışırken çoğu zaman çay içmeye bile vaktim olmaz,çoğu zaman abartmıyorum benimle aynı işi yapanlar bilirler tuvalete bile gidemem.belki bilirsiniz bu işi yapanların belli bir yıldan sonra bazı ülkelerde şahitliklerinin kabul edilmeyeceği söylenir.yani o kadar yıpratıcı bir iş.ama işimde asla yanlış yapmam,zaten yaparsam ve buna da bahaneler üretirsem bana o zaman sen bu işi yapma derler.
Memur olamamış lafına gelince ,neden memur olayım ki maaşımın yarıya inip yılda yüzde 4 almak için mi,evet aslında zaman zaman düşünmüyor değilim çünkü hem çay molam olur hem çalışma saatim azalır hem de senede 3 hafta tatil yaparım.
Neyse sorun bu değil zaten.sorun şu ki arkadaşım siz kamu hizmetinde çalışıyorsunuz.yani göreviniz kamuya hizmet etmek.eğer ama ben çok yoruluyorum sabah erken kalkmak istemiyorum,gece nöbete kalmak istemiyorum diyorsan o işi yapmayacaksın.bunlar senin maaş aldığın işi yapmaman için bahane olamaz.
Ayrıca hiçbir vatandaşı hastaneden kovamazsın eğer sen de yapıyorsan,o senin haddin değil.ayrıca evet sizin maaşlarınız bizim vergilerimizle ödeniyor.siz de vergi veriyorsunuz tabi ama artık bir zahmet.
Valla pek devlet hastanesine gitmem, zaten özellerde de böyle muamele olmaz.ama bana denk gelirse bunu yapanın fitil fitil burnundan getirmeyi de bilirim.o yüzden işinizi yaparken dikkatli olun bahaneler üretmeyin eğer bahaneleriniz varsa da o işi yapmayın.
Bu söylediklerim işini dikkat ve özenle yapan sağlık çalışanları için geçerli değildir.zaten onlar yapmaları gerekeni yapıyorlar.
ben de sağlıkçıyım. bütün sağlık çalışanları, bütün hastalara, her zaman her şartta güleryüzlü ve samimi davranacak diye bir kaide yok sonuçta ben belki karakter olarak soğuk ve mesafeli bi insan olabilirim, amma velakin, herkes birbirine saygılı davranmak zorunda. hasta da, hekim de, hemşire de sadece insan olduğu için saygıyı hakeder. gördüğünüz muamele (anlattığınız kadarıyla) değil bir sağlık personeline, insanlığa yakışmayacak bir davranış.. ama bu olayın hukuki boyutundan bir şey çıkacağını sanmam. hastanenin hasta hakları birimine veya bimer'e şikayette bulunabilirsiniz. geçmiş olsun.
biliyorum canım...hemde çok yakından.
Fakat bu dedikleriniz genelleme değil kesinlikle.devlettekiler az alıyor,performans sistemine geçildi. Fazlası değil,haklarını alsalar o bile kafi...
Devlet ve özel kıyaslanamaz bile.
üniversite hastanelerinde adamlar bilim adamı oldukları halde prof ve doçentler hatta uzman araştırma görevlileri çok komik paralar alıyorlar.ne yazık ki kötü bir sistemin sonucu