Ben de Psikolojik Şiddet Gördüm, Hem de Hastahanede!!!

carpitmiyorum. Doktorlara yemek yemegi bile fazla gören sizdiniz . Hakliniz pes dogrusu. Nasil yemek yerler insan disi mahlukatlar degil mi ?

arkadasım bı doktor zaten ıstedıgı zaman yemegını yıyor sen hıc kafanı yorma..boyle kucuk seylerı kafanada takma....hanı sen 72 saat calısan doktorlar var dedın ya benım yazdıkalrımı okursan gorursun.
Bu ulkede dolu dolu 72 saat calısan doktorları basımıza tac ederız ama bırak normal mesaı saatınde dogru duzgun calısanı 72 saat nerde valsıcak dedımm.calısyosada parasını gıcı gıcır alıyooo..pardon çalışmadıgı saatı ..o calsıtıg surecte cayını ıcıyoo ıcsın ama hastasınada abksın.oturupta yarın ne yesek yarın cocukalrı nerete gotursek dıye laf ebelıgı yapmıycak dedım sen ordan cımbızla lafı cektın doktor yemek yemıycekmı dedım ben sımdı doktor yemek yemesınmı dıyorumm

onlar zatenn yıyecenı yıyo

ama obor tarfta atesın alasını yıycekler haberlerı yokkk

Benim de ablamın başına böyle bişey gelmişti.
Çocuğunu ateşler içinde gece yarısı hastaneye götürüyorlar. Hemşire geliyor çocuğun üstünü çıkar şuraya yatır diyor.
Ablam çıkarıp yatırıyor ama çocuk 30 dk boyunca ağlıyor. Ablam "Hemşire hanım ateşi nasıl düşecek bişey yapmayacak mısınız" diyor.
"Niye çocuğun üzerine bezi ıslatıp koymadın sen kendi çocuğuna havale mi geçirtmek istiyorsun kadın" diye ablama bağırıyor hemşire.

Oysa ablamın ilk çocuğu ve kimse demiyorki çocuğun üstüne bez ıslatıp konulcak diye. Ablam bişey dememiş 30 dk boyunca çocuğum öyle ağlamış yavrum. Sormasa daha da ağlayacaktı.

Bazı insanlar mesleklerini asla hak etmiyor. Böyleleri memur olup atanıyor. Asıl gerçek karakterli eğitimli insanlar iş sahibi olamıyor.
Bu da böyle bi adalet işte. Önüne geçmek mümkün değil.

Benim babama seni muayene etmiyorum diye donup gidecek.Ben babami kaybedicem.Babasi kalicam.Butun bunlar gozumun onunde olacak.Cocuk yasta panik atak hastasi olucam.Sen bana Almanya diye bir ulke uydurup doktor hatasindan bahsetcen.Yok yaaa.....Cok kolay zannediyorsunuz dimi benim ve benim gibi insanlarin yasadiklarini.Basiniza gelmedi icin.Umarim kimsenin basina gelmez.

Arkadasim tekrar söylüyorum.
Bahsedilen sey, saglik sektöründe ki hatalar degil.
Her ülkede oldugu gibi Almanya dada hatalar yapiliyordur, gerek olusan komplikasyonlardan, gerek hatalardan, gerekse hastanin ilaca gösterdigi tepkiden dolayi dünyanin heryerinde hatalar oluyor.
Hicbirsey %100 degildir.
Burada bahsedilen , hastalara yapilan muamele anliyormusunuz?
Hastalar insan yerine konmuyor. Azarlaniyor, itiliyor kakiliyor anliyormusunuz?
Yani sizin bahsettiginiz yapilan hatalar bizim bahsettigimiz yapilan muamele, davranis!!!!

burda herkesın benzer bı hıkayesıı var hıkayeler anlatmakla bıtmez ama bunalrı nasıl degıstırebılırız bızler bısıler yapamazmıyızz asıl bunalrı konussakk cozum uretsek yanımızdakıne haksızlık yapıldında sesımızı cıkarsak onu korusakk lutfen susmayalımm nıye susuyoruz kımın ıcın susuyoruzz ...

Sımdı soruyorum ssuz hanım bu hemsıre aldıgı parayı hak edıyormuuu ...harammmmmmmmmmm

canım özeldeki ve devletteki hemşire maaşlarını biliyormusun sen parayı hemşireye değil hastanenin sahibine veriyorsun devlette maaşlar daha iyi ki memurundan hemşiresine ki ameliyat hemşireleri özelde anca kazanıyorsa ama devlette de onlar iyi :26:

benim yazdığım mesaj üzerine burada alınanlar olmuş.
Ve bahsettikleri şey de şu ben sabahın köründe işe gidiyorum ,bayramda izin yapamıyorum,gece nöbete kalıyorum herkes çoluğuyla çocuğuyla evinde otururken
İşte olay burada kopuyor zaten kim çoluğuyla çocuğuyla evinde oturuyormuş.Sanki tek çalışan sizsiniz.Ayrıca o hemşire kim oluyormuş da kimi nerden kovuyormuş.
Evet ben özel sektörde çalışıyorum ,bilgisayar mühendisiyim ve gecem gündüzüm belli olmaz ayrıca çalışırken çoğu zaman çay içmeye bile vaktim olmaz,çoğu zaman abartmıyorum benimle aynı işi yapanlar bilirler tuvalete bile gidemem.Belki bilirsiniz bu işi yapanların belli bir yıldan sonra bazı ülkelerde şahitliklerinin kabul edilmeyeceği söylenir.Yani o kadar yıpratıcı bir iş.Ama işimde asla yanlış yapmam,zaten yaparsam ve buna da bahaneler üretirsem bana o zaman sen bu işi yapma derler.
Memur olamamış lafına gelince ,neden memur olayım ki maaşımın yarıya inip yılda yüzde 4 almak için mi,evet aslında zaman zaman düşünmüyor değilim çünkü hem çay molam olur hem çalışma saatim azalır hem de senede 3 hafta tatil yaparım.
Neyse sorun bu değil zaten.Sorun şu ki arkadaşım siz kamu hizmetinde çalışıyorsunuz.Yani göreviniz kamuya hizmet etmek.Eğer ama ben çok yoruluyorum sabah erken kalkmak istemiyorum,gece nöbete kalmak istemiyorum diyorsan o işi yapmayacaksın.Bunlar senin maaş aldığın işi yapmaman için bahane olamaz.
Ayrıca hiçbir vatandaşı hastaneden kovamazsın eğer sen de yapıyorsan,o senin haddin değil.Ayrıca evet sizin maaşlarınız bizim vergilerimizle ödeniyor.Siz de vergi veriyorsunuz tabi ama artık bir zahmet.
Valla pek devlet hastanesine gitmem, zaten özellerde de böyle muamele olmaz.Ama bana denk gelirse bunu yapanın fitil fitil burnundan getirmeyi de bilirim.O yüzden işinizi yaparken dikkatli olun bahaneler üretmeyin eğer bahaneleriniz varsa da o işi yapmayın.
Bu söylediklerim işini dikkat ve özenle yapan sağlık çalışanları için geçerli değildir.Zaten onlar yapmaları gerekeni yapıyorlar.

babaniza yorum yapmadim hanimefendi. Babaniz icinde üzgünüm. Doktorlarin da hata yapabilecegini söyledim. Sizde konuya daldiniz ....Bunun neden ve nasil olabileceginide anlattim... Sizin ne durumda oldugunuzuda tahmin edebiliyorum yeter mi?

Diyorum bizler diger arkadaslarimizin belirttigi insanliktan cikmis varliklariz , insaniyet , empati diye bir sey bilmeyiz.... Vay bizim elimize düsecek hastalar.... ne durumda olduguklarini bile tahmin edemezsiniz ............

yorum yapmayacagim artik.......

Öyle güzel özetlemişsin ki
Sadece sağlık değil eğitimde de böyle
Kısaca kamudaki memurlar içinde haketmeyenler mevcut
Nasıl olsa kamudayım,garanti iş mantığı bu hale getiren sanırım
Açığa alınmaları için illa birilerinin kolundan,bacağından,gözünden olması lazım

keske esiniz ve abinize izin verseydinizde cıksaydı yukarıya ben cok hırs yaptım suan ya benim yanımda olsaydı tanımadıgım birine dahi o ikisinide mahfederdim bide anneniz aglamıs ya cok uzucu bu insanlar bide hastanede insanların saglıgını emanet ettigi kisiler

Siz fazla yorum okumayan yazilanlari karistiriyorsunuz.Benim icin Alman ya hikayesi uydurmussunuz.Babamin vefatini normal olum gibi gostermissiniz kiii ben bu konuda cok hassasim.Umarim fazla mesai yapincada hastalari karistirmiyorsunuzdur.

Biliyorum canım...Hemde çok yakından.

Fakat bu dedikleriniz genelleme değil kesinlikle.Devlettekiler az alıyor,performans sistemine geçildi. Fazlası değil,haklarını alsalar o bile kafi...

Devlet ve özel kıyaslanamaz bile.

Üniversite hastanelerinde adamlar bilim adamı oldukları halde prof ve doçentler hatta uzman araştırma görevlileri çok komik paralar alıyorlar.Ne yazık ki kötü bir sistemin sonucu

kımın cok kımın az para aldını bılmıyorum..
Ama tek bıldım herkes ısını severek yapıcak arkadasım kımse kımsenın suratını cekmek zorunda dgl....
Gecen hastane gıttım kan sırasında beklıyozz arkamda ana kız var bırden onume gecıp hemsırlerın kan aldıgı yere gecıp kan aldırcaklardı hemsıre bagırdı nıye gecıyosun ben sırayla alıyorum ıste dıye kadında ondan ıyı abgırdı helal olsun sen onundekı ısınle ılgılen yanındakı hemsıre ısını bıtırdı bende ınsanları bekletmeyım dıye gectım dedı sen gec me kızın gecsın dedı yıne bagırdı ne bagırıyosu bura dıngonun ahırımı bura malın mulkunmu deıd gecmıyom dedı bana abgıramazsın dedı oyle sevındımkıı cunku o bagırmasaa ben guzel bı dılle sesını yukseltmemesı gerektını anlatcaktımm...

Hemsırede sesını cıkaramadı o bagırınca demekkı bu dılden anlıyo bazılarıı

Yapamazsiniz zaten.O zaman benim yazimin altina bir Alman ya hikayesi uydurup yazmayacaksizniz.Once anlayin sonra yorum yazin.

aynen arkaadsımmm burdakı cogu arkaads senınle benınle aynı goruste dogrusu bu zatenn ..

Ama bazı arkadaslar ınatla dırenıyoo tabı bu dıretmenın kabul edememnın altına ne yatıyo bılınmezz sormakta bana dusmezz

canım bak ne güzel demişsin bizde tek taraflı hata diyip kimseyi suçlamıyoruz ama Sabah bi sağlıkçı arkadaş akşam bi arkadaş üstüne alınmış ve yazmışta yazmış
her işin ve çalışanın zorlukları var insanla uğraşılan işler zor ama burden maaş alınıyorsa bunun bereketi düşünülmeli ve ona gore davranılmalı yoksa ben ailemden ayrı kalıyorum eşimle gezemiyorum gibi açıklamalar komik hele ben yıllarca okudum acaba yıllarca ne okunuyor hemşirelikte ben de ençok bu lafa sinir olmuştum artık türkiyenin okumuş nüfusu çok fazla cahil cahil çıkıpta yıllarca okudum diyen adama ne okudun diye sorulur

o yuzdenmı devlettekı doktorlar hıc yuzumuze bakmııyooo.
Hatta nefret eder bı sekılde aldırmazlık rolu yapıyorlarr

Guzel yurdumun ıyı huylu ,guler yuzlu,alcak gonullu ınsan gıbı ınsan olan yurdum ınsanınaa ı geceler dılıyroumm

saglıcakla kalınn saglınızı kaybetmeyınn yoksa ısımız zorrr..

Byy

Guzel yurdumun ıyı huylu ,guler yuzlu,alcak gonullu ınsan gıbı ınsan olan yurdum ınsanınaa ı geceler dılıyroumm

saglıcakla kalınn saglınızı kaybetmeyınn yoksa ısımız zorrr..

Byy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…