Ben de Psikolojik Şiddet Gördüm, Hem de Hastahanede!!!

Guzel yurdumun ıyı huylu ,guler yuzlu,alcak gonullu ınsan gıbı ınsan olan yurdum ınsanınaa ı geceler dılıyroumm

saglıcakla kalınn saglınızı kaybetmeyınn yoksa ısımız zorrr..

Byy

Yapamazsiniz zaten.O zaman benim yazimin altina bir Alman ya hikayesi uydurup yazmayacaksizniz.Once anlayin sonra yorum yazin.

Yurt disinda oldugunuzu yazan siz degilmisiniz ? eee ha alamanya ha irlanda .............. ha amerika ne farki var ? ayrica benim yazdiklarimdan ne anladiniz ki bu tarz yorumlar yaptiniz. Size hakaret mi ettim ? Fikrimi yazdim bir cok ülkede doktor hatalari oluyor diye... %100 lük hata olmayan ülkeyi gösterin .......sizde kanitlarla gelin...

buyrun sizin yazdiklariniz

Pardon anlayamadim tam olarak.Yogun calisan bir doktorun hata yapmasini normalmi buluyorsunuz? Yani soylemi: "Doktor hatasi yuzunden hastayi kaybettik cunku doktorumuz cok yogundu bugun ozurdileriz" dediklerinde normalmi bulmamiz gerekiyor.

kımın cok kımın az para aldını bılmıyorum..
Ama tek bıldım herkes ısını severek yapıcak arkadasım kımse kımsenın suratını cekmek zorunda dgl....
Gecen hastane gıttım kan sırasında beklıyozz arkamda ana kız var bırden onume gecıp hemsırlerın kan aldıgı yere gecıp kan aldırcaklardı hemsıre bagırdı nıye gecıyosun ben sırayla alıyorum ıste dıye kadında ondan ıyı abgırdı helal olsun sen onundekı ısınle ılgılen yanındakı hemsıre ısını bıtırdı bende ınsanları bekletmeyım dıye gectım dedı sen gec me kızın gecsın dedı yıne bagırdı ne bagırıyosu bura dıngonun ahırımı bura malın mulkunmu deıd gecmıyom dedı bana abgıramazsın dedı oyle sevındımkıı cunku o bagırmasaa ben guzel bı dılle sesını yukseltmemesı gerektını anlatcaktımm...

Hemsırede sesını cıkaramadı o bagırınca demekkı bu dılden anlıyo bazılarıı

canım o arkadaşın sorusunaydı ama senden once biliyorum diyip yine bilmediğini belli etmiş adı olan türkiyede sayılı 2 3 özel hastane maaşına gore cevap vermiş ama türkiyede dünya kadar özel hastane var bunların maaşlarına da bi zahmet baksın

ve sana katılıyorum ben daha önceki yorumlarımda ilk 3ayımı devlette gideceğimi ve çok güzel muamele gördüğümü belirttim ama burda nedense hemşire olan ve sağlıkçı olan arkadaşlar ısraRLA kötü yorumları üstüne alıp tuhaf açıklamalar yapıyor biz okuduk gibi ben buna sinir oldum Allaha şükür hepimiz okuduk şuan burda yorum yapanların çoğu okumuş yani artık okuduk okuduk bunu belirtme zamanı geçti nüfusun çogu okumuş alt tarafı lise yada üniversite okuyan kişiler artık okuduk okuduk diye gezmesin
ve evet herkez hakkını aramak zorunda bu sırada olsa sağlık ta olsa ama bide orda bağıran hemşirenin tanıdığı geldiğinde senin önüne nasıl geçtiğine tanıdık oldunmu azcık daha takıl hastaneler neler göreceksin isyan edecek :)

canım o arkadaşın sorusunaydı ama senden once biliyorum diyip yine bilmediğini belli etmiş adı olan türkiyede sayılı 2 3 özel hastane maaşına gore cevap vermiş ama türkiyede dünya kadar özel hastane var bunların maaşlarına da bi zahmet baksın

ve sana katılıyorum ben daha önceki yorumlarımda ilk 3ayımı devlette gideceğimi ve çok güzel muamele gördüğümü belirttim ama burda nedense hemşire olan ve sağlıkçı olan arkadaşlar ısraRLA kötü yorumları üstüne alıp tuhaf açıklamalar yapıyor biz okuduk gibi ben buna sinir oldum Allaha şükür hepimiz okuduk şuan burda yorum yapanların çoğu okumuş yani artık okuduk okuduk bunu belirtme zamanı geçti nüfusun çogu okumuş alt tarafı lise yada üniversite okuyan kişiler artık okuduk okuduk diye gezmesin
ve evet herkez hakkını aramak zorunda bu sırada olsa sağlık ta olsa ama bide orda bağıran hemşirenin tanıdığı geldiğinde senin önüne nasıl geçtiğine tanıdık oldunmu azcık daha takıl hastaneler neler göreceksin isyan edecek :)

Bu şekilde yorum yazacağınıza adam gibi söyleseniz olmaz mı...Üslubu bozmadan?! Doğru, olmaz...

Merak etme biliyorum;özel hastanelerde eskisi kadar fazla para alınmadığınıda biliyorum.Olur,bir zahmet bakarım bilmediklerime...

Hayret birşey ya, sağlık sektörüne özellikle hekimliğe uzak değilim.Birebir işin içindeyim. Bu şekilde asıl bilmeden yorum yapan sizsiniz.

Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz,bugün ben mi yanlış kelime seçiyorum anlamadım gitti...Herkeste durduk yere bir muhalefet,saldırganlık falan...:KK20:

Herkese iyi geceler...

Bu şekilde yorum yazacağınıza adam gibi söyleseniz olmaz mı...Üslubu bozmadan?! Doğru, olmaz...

Merak etme biliyorum;özel hastanelerde eskisi kadar fazla para alınmadığınıda biliyorum.Olur,bir zahmet bakarım bilmediklerime...

Hayret birşey ya, sağlık sektörüne özellikle hekimliğe uzak değilim.Birebir işin içindeyim. Bu şekilde asıl bilmeden yorum yapan sizsiniz.

Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz,bugün ben mi yanlış kelime seçiyorum anlamadım gitti...Herkeste durduk yere bir muhalefet,saldırganlık falan...:KK20:

Herkese iyi geceler...

canım sanada iyi geceler ama ben adam değilim ki adam gibi yorum yapayım sen neden bukadar alıngansın ben senin yazdığın digger şeylere yorum bile yapmadım yazıp yazıp 2kelimeye alınıp saldırırsak karşımızdakiler yanlış anlar ben de sağlıkla ilgili bi ailede özelde arkadaşları olan birisiyimdir belkide ve özel yada devlet herkez işini sevse aldığı maaşın hakkını bilse sorun olmaz yoksa sağlıkçıların ne zorluklarla uğraştıklarını biliyoruz büyük şehirlerde ve doğuda ama hamilelerde de ayrıca bi korku ve gerginlik var nasl sağlıkçılar kendini haklı görüyorsa hastalarda haklı ayrıca sinirlensemde uslubumu bozmam Allaha şükür sanada bozduğum bi uslup yoktu tekrar oku istersen mesajımı :26:

Yurt disinda oldugunuzu yazan siz degilmisiniz ? eee ha alamanya ha irlanda .............. ha amerika ne farki var ? ayrica benim yazdiklarimdan ne anladiniz ki bu tarz yorumlar yaptiniz. Size hakaret mi ettim ? Fikrimi yazdim bir cok ülkede doktor hatalari oluyor diye... %100 lük hata olmayan ülkeyi gösterin .......sizde kanitlarla gelin...

buyrun sizin yazdiklariniz

Size cevap vermeyecegim.Yazdiklarimi anlayan insanlara cevap vermeyi tercih ediyorum.

Sapla saman karismis. Maas olayina ve yurt disi olayina donmus. Yurt disinda yapilan hata birse Turkiye de yapilan hata 10 dur. Belki daha fazla. Istatistigini cikartmak bana dusmez. Burada ben yuzu asik bir hasta bakici ya da hemsire gormedim hepsi cok guler yuzlu. Birsey yasaksa adam gibi dile getirirler insani asagilamazlar. Bir de konusurken insanin yuzune bakarlar, duvara degil. Maas olayina gelince maasi az diye milleti asagilama hakki kimseye verilmemistir. Sonucta kimse silah zoruyla gel bu isi yap demiyor. Neyse ya bazilari cidden anlamiyor konunun neden acildigini. Yarasi olmayan gocunmasin canim ne gerek var.

Son düzenleme:
Yıllar önce devlet hastanesinde doğum yapan bir arkadaşım, doğum anında çektiği sancıyı değil, hemşirelerin azarlamalarını hatırlıyor..
Hala o anı hatırladığında, hemşirenin "bağırmayın bee kocanızla .....ken iyiydi dimi" demesi geliyor aklına...!!!!!!

Eniştem trafik kazası geçirince, ambulansla devlet hastanesine götürülüyor, biz de hemen oraya gidiyoruz.. Kaza anında gözüne batan bir cam parçası eğer acil ameliyat edilseydi şu anda gözü görüyor olacaktı... Doktorların ve hemşirelerin tavırları hala aklımda... Kimi uyku sersemi, kimi ağzında sakız cak cak cak, bacaklarını uzatmış karnını kaşıyan mı ararsınız... ama acil ameliyat bekleyen hasta varmış, gözünü kaybedecekmiş kimin umurunda.... Şimdi bir gözü görmüyor...

Özel hastanede annemi olmayan fıtığından acil ameliyat etmek isteyen doktorlar var bu ülkede... Bakın şu işe ki, annemin fıtığı değil "OMURİLİĞİNDE TÜMÖRÜ" varmış...Hay allah!!
Hatta 15 gün ameliyat gecikse, tekerlekli sandalyeyle hayatına devam edebilirmiş...

Annemin ameliyatı için bir doktorla görüştüğümüzde, Bu ameliyatın çoook riskli olduğunu, 15 gün hastanede kalması gerekebileceğini, yoğun bakımdan uzun süre çıkamayabileceğini söyleyip, ve bu ameliyatın yapılabileceği tek bir hastane varmış o da görev yaptığı hastaneymiş... koskoca ülkede, hatta İSTANBUL gibi bir şehirde tek hastane... yersen!!! Ameliyat masrafı da en az şu kadar diye bilgilendiriyor kasap!!! (kimse kusura bakmasın ben böylelerine doktor diyemem o kutsal mesleği ayaklar altına alamam)

Neyse ki, mesleğini layıkıyla yapan bir insan evladıyla karşılaştık özel muayenehanesi olan, istediğiniz hastanede yaparız bu ameliyatı teyzecim ama acil olması lazım... sigorta da karşılar hiç merak etmeyin dedi... Ameliyat oldu 2 gün sonra hastaneden çıktı, ameliyattan sonra serum bile verilmedi...Şükürler olsun kurtuldu annem...

Bütün KK toplansa, anlatmak istenen şeyi anlamayacak arkadaş, çünkü olaya objektif yaklaşmıyor (nikini unuttum ama hemşire olan)

keske esiniz ve abinize izin verseydinizde cıksaydı yukarıya ben cok hırs yaptım suan ya benim yanımda olsaydı tanımadıgım birine dahi o ikisinide mahfederdim bide anneniz aglamıs ya cok uzucu bu insanlar bide hastanede insanların saglıgını emanet ettigi kisiler

Aynen aynen katılıyorum.Yemin ediyorum bende dayanamazdım.Bu nasıl bir terbiyesizliktir yaa!!

Ocwmays arkadaşım çok çok geçmiş olsun,hukuksal sürecinizi sonuna kadar devam ettirin.Umarım adalet sizden yana olur...

Son düzenleme:
Yıllar önce devlet hastanesinde doğum yapan bir arkadaşım, doğum anında çektiği sancıyı değil, hemşirelerin azarlamalarını hatırlıyor..
Hala o anı hatırladığında, hemşirenin "bağırmayın bee kocanızla .....ken iyiydi dimi" demesi geliyor aklına...!!!!!!

Bende kürtaj olan bir kadına ''Ağlama s****ken iyiydi şimdi mi aklına geldi'' diyen sonra diğer hemşire arkadaşı şikayet edilebileceğini dikkat etmesi gerektiğini söyleyince ''Belli kimsesi yok s***p atmışlar'' diyen bir hemşireyle ilgili benzer bir hikaye duymuştum vakti zamanında, demek ki mesele kadının bakış açısında değilmiş, normal doğumda da aynı tepkiyi verebiliyorlarmış, artık eşleriyle olan problemden mi kaynaklanıyor bu tepkileri yoksa çalışma saatlerinden mi biz bilemeyiz :KK1:

Bende kürtaj olan bir kadına ''Ağlama s****ken iyiydi şimdi mi aklına geldi'' diyen sonra diğer hemşire arkadaşı şikayet edilebileceğini dikkat etmesi gerektiğini söyleyince ''Belli kimsesi yok s***p atmışlar'' diyen bir hemşireyle ilgili benzer bir hikaye duymuştum vakti zamanında, demek ki mesele kadının bakış açısında değilmiş, normal doğumda da aynı tepkiyi verebiliyorlarmış, artık eşleriyle olan problemden mi kaynaklanıyor bu tepkileri yoksa çalışma saatlerinden mi biz bilemeyiz :KK1:

siddete karsıyımda hani bazılarıda cok hakediyor be gelicek boyle diycek ha sacından tuttugum gibi duvara yapıstırırım kendine gelir bugun asabi gunumdeyim heralde:KK31:

olay okudugum kadari ile uluslararasi bir seviye ye gelmis

benim doktorum iyi senin doktorun kotu mevzusu degil bana gore konu...yurdumun insaninin agrasifligi, hemen patlamaya hazir olmasi , nezaket " in bir hanim ismi oldugunu dusunmesi...

kibar davranip , insan gibi cevaplar veren , ilgili , guler yuzlu , tatli dilli saglik sektoru calisanimiz yok mu? var elbette ...

diger tarafta burnu havada , insana cevap vermek icin bin bir naz yapani , hastane icinde bir yer sordugunda uzerimde danisma diye bir pankart mi var diyeni, insani azarllamak icin her firsati degerlendireni de var..

ben türk üm..kötü ise benim kötüm der ve disardaki insana yani bir yabanciya , ayri bir devlet vatandasina ülkemi kötülemem, kötületmem...

ama üzülerek soyluyorum ki burada isitme engelli bir arkadasimizin yazisini da okudum..ben Almanya da yasiyorum ilk geldigim zamanlarda hic almanca bilmeden sözlukle doktora gittigim gunleri bilirim , kizimi acil servise goturup sozlukte soylemek istedigim kelimeyi arayip soyledigim gunleri...hic biri bana hadi git ya seninle mi ugrasacagim demedi.. yaninda tercuman getir demedi..aksine sabir gosterip bekledi..

bu insanlarin sabir duygusu bizden daha cok gelismis hele insanlar ile iletisimde olan mesleklerde ozel olarak bunun egitimini aliyorlar..polisi, doktoru, ogretmeni..hepsi psikolojik testlerden geciyor... gecip karsilarina hakaret etseniz sizi yatistirmak icin alttan alir yine de kin tutmazlar, ama bizde bu boyle mi hele bize ters cevap veren birileri olsun ben bunu nasil benzetirim diye dusunur, ohhh iyi oldu karnimin sisini indirdim deriz ... aldiklari egitim bir kerede bitmiyor surekli insanlara daha verimli nasil olabilirler diye belirli zamanlarda seminerlere katiliyorlar mecburi olarak...

yani bizler sabirsiziz , yapimiz bu...kiz kardesim gecen ay mr cektirdi bi devlet hastanesinde.. nerede ise hemsire beni dovecekti dedi.. sen de az degilsin dedim yok cok basim agriyordu haraketlerim cok yavasmis neden bu kadar agirsin acale et biraz diye bagirdi dedi...bende basimin agrisindan yuruyemiyorum adim attikca zonkluyor dedim..basin agrimadigi bir gun gelseyydin cevap hazir ...zaten amac bas agrisi icin mr cektirmek yani ben anlayamiyorum ayrica nedense biz emir kiplerine de pek merakliyizdir...

kalk, otur, uzan, cikar, acele et... ya bu nedir ben anlamiyorum evdeki cocugumuza getirir misin derken , alir misin derken neden disaridaki insana bunu soyleyebiliyoruz...

ben alman saglik sektorunu savunmuyorum sadece onlarin sabir kavramlari ile bizlerin sabir kavramlarini karsilastiriyorum

Yorumunu beğeneyim dedim. Ama cümleler o kadar iğrenç ki beğenemedim :S
Nasıl bir insanlık bu bilmiyorum ...
Bir kadın ! S...p atmışlar nasıl der !? Nasıl ya ? Nasıl kadınlığa bunu yakıştırır .
Bu kadınları küçümseyen bir söylemdir oysa !

Ayrıca konu sahibi arkadaşım, ben sizin yerinizde olsam, çocuğumu doğurur sonra bir güzel o hastaneyi basıp evire çevire döverdim o ikisini. Ya da yooook !
Hastanede suç olur .
Ben onları takip eder, tenhada kıstırıp, kafa göz dalardım. Yapardım bunu. Üzgünüm, çirkefimdir yeri gelince.

Yorumunu beğeneyim dedim. Ama cümleler o kadar iğrenç ki beğenemedim :S
Nasıl bir insanlık bu bilmiyorum ...
Bir kadın ! S...p atmışlar nasıl der !? Nasıl ya ? Nasıl kadınlığa bunu yakıştırır .
Bu kadınları küçümseyen bir söylemdir oysa !

Ayrıca konu sahibi arkadaşım, ben sizin yerinizde olsam, çocuğumu doğurur sonra bir güzel o hastaneyi basıp evire çevire döverdim o ikisini. Ya da yooook !
Hastanede suç olur .
Ben onları takip eder, tenhada kıstırıp, kafa göz dalardım. Yapardım bunu. Üzgünüm, çirkefimdir yeri gelince.

Hep diyorlar kadın kadının düşmanıdır diye, ama artık çok anlamlı olduğuna inanmaya başladım bu cümlenin, bazı kadınlar çok seviyor başkalarının hata yapmasını, acı çekmesini, kendi kadınlıklarını yücelttiğine inanıyorlar hatta.

cok gecmis olsun,inan haline üzüldüm normal durumda olsan neyse (ki normal yada anormal ne durumda olursan ol yaplmaz hakki yok buna)hamilesin ya,Allah bu tür insanlarin belasini versin bende cildryorum bu tür seyler okuyunca yada trye gidince bu tür davranislardan.yurt disinin bu yönlerini cok seviyorum.bebekler gibi bakiliyorsunuz.hemseriler yanaginizi oksar ve sözleriyle insanin icini rahatlatirlar.birakin hemsireyi üstümü degistiren dr oldu.odayi begenmedim diye baska oda transfer etti drlar ve özel hastahane degil yani.

Son düzenleme:
Hep diyorlar kadın kadının düşmanıdır diye, ama artık çok anlamlı olduğuna inanmaya başladım bu cümlenin, bazı kadınlar çok seviyor başkalarının hata yapmasını, acı çekmesini, kendi kadınlıklarını yücelttiğine inanıyorlar hatta.

Kendi hemcinslerimi hiç sevemiyorum artık.
İşin tuhaf tarafı, erkekleri de sevmiyorum.
Saçmalayıp kaldım iyice ............ :KK14:

Bir arkadaş demiş herkes kötü örnek vermiş iyi örnek veren yok diye ben vereyim hatta ilk mesajımda yazmıştım sonra sildim uzun oldu diye sadece konuya yönelik yorum yaptım. 2 yıl evvel Sakarya daydık oğlumun kaşı yarıldı, hemen ilçe devlet hastanesine gittik h.sonu idi ve akşam saatleri idi, acildeki doktor göz doktorunun dikiş atması lazım ben de dikiş atarım ama kaşı havada kalabilir gerilebilir dedi, risk almak istemedi, siz merkezdeki devlet hastanesine gidin dedi. Bir kaç yere daha gittik göz doktoru yok acilde görevli doktor var sadece. Sonra merkezdeki devlet hastanesine gittik acile aldılar tabi ki. Acildeki doktor da ilçe hastanesindeki doktorla aynı şeyi söyledi. Siz Göz kliniğine gidip bekleyin ben göz doktoruna haber vereceğim dedi. Bir kaç dakika sonra göz doktoru evinden geldi, uykusundan kalkıp gelmiş, yanında akademisyen doktor ve bir tanesi anestezi hemşiresi olmak üzere iki hemşire ile, hem oğlumu hem beni sakinleştirerek masallara hikayelerle oğlumu elini kolunu okşayarak öyle güzel ilgilenip titizlikle operasyonu yaptılar ki, hatta anestezi hemşiresi kendini tanıtıp dayanamıyorsanız dışarıda bekleyin ben ilgilenirim bile dedi. Biz gördüğümüz ilgi karşısında şok olduk hala minnet duyarız ailecek anarız onları ve Allah bin kere razı olsun hepsinden. Hastane tıklım tıklım acil full kalabalık ama biz en ufak saygısız hareket görmedik. Demek ki böyle de olabiliyormuş...

Son düzenleme:
Benim kanser hastasi ablami uzen, onu ayakta bekleten, beni de bi guzel azarlayan doktoru öldürmek istedim. Tabi ki doktora hicbir sey yapmadim ama "Allah senin de basina verir insallah gorursun anlarsin halimi" dedim. Bazi kisiler insanliktan nasibini almamis arkadas. Zaten annem hastanede her ona ters davranana "potansiyel katil adayiyim benden uzak dur" derdi. Ablam rahmetli oldu.. Ama GATA nın onkoloji bolumu doktorlarindan Allah razi olsun onlarla karsilasana kadar bize hakaret etmeyen doktor, hemsire musvettesi kalmamisti. Gata doktorlari adam gibi adamdi.. Hemsireleri de oyleydi..

Sapla saman karismis. Maas olayina ve yurt disi olayina donmus. Yurt disinda yapilan hata birse Turkiye de yapilan hata 10 dur. Belki daha fazla. Istatistigini cikartmak bana dusmez. Burada ben yuzu asik bir hasta bakici ya da hemsire gormedim hepsi cok guler yuzlu. Birsey yasaksa adam gibi dile getirirler insani asagilamazlar. Bir de konusurken insanin yuzune bakarlar, duvara degil. Maas olayina gelince maasi az diye milleti asagilama hakki kimseye verilmemistir. Sonucta kimse silah zoruyla gel bu isi yap demiyor. Neyse ya bazilari cidden anlamiyor konunun neden acildigini. Yarasi olmayan gocunmasin canim ne gerek var.

Dedim ya boyle giderlerse konu kapanacak diye.
Benim cevremde ve ailemde cok dotorlar var ve burda (yurt disinda) dogrusunu soylemek gerekirse evet, burdada cok hatalar oluyor.
Dunyanin her tarafinda var. Bu kezinlikle tartisilacak konu degil.

hemen ornek vereyim...

hamile bir kadina burda yasadigim yerde doktor kezinlikle bu dogumu yapamazsin, demis.
Cok rislik ve hayatini gercekden riske atarsin demis.
Ama hamile olan bayanin kardesi (doktor) kezinlikle aldirma demis ve kardesini once komsumuz olan bir ulkeye goturup orda bakdirmis. ( tanidigi bir hastanede)
Meyersem, kezinlikle riskli bir dogum degilmis.. ve cok saglikli bir dogum yapmis.

yani.. yani...:KK53:

olay okudugum kadari ile uluslararasi bir seviye ye gelmis

benim doktorum iyi senin doktorun kotu mevzusu degil bana gore konu...yurdumun insaninin agrasifligi, hemen patlamaya hazir olmasi , nezaket " in bir hanim ismi oldugunu dusunmesi...

kibar davranip , insan gibi cevaplar veren , ilgili , guler yuzlu , tatli dilli saglik sektoru calisanimiz yok mu? var elbette ...

diger tarafta burnu havada , insana cevap vermek icin bin bir naz yapani , hastane icinde bir yer sordugunda uzerimde danisma diye bir pankart mi var diyeni, insani azarllamak icin her firsati degerlendireni de var..

ben türk üm..kötü ise benim kötüm der ve disardaki insana yani bir yabanciya , ayri bir devlet vatandasina ülkemi kötülemem, kötületmem...

ama üzülerek soyluyorum ki burada isitme engelli bir arkadasimizin yazisini da okudum..ben Almanya da yasiyorum ilk geldigim zamanlarda hic almanca bilmeden sözlukle doktora gittigim gunleri bilirim , kizimi acil servise goturup sozlukte soylemek istedigim kelimeyi arayip soyledigim gunleri...hic biri bana hadi git ya seninle mi ugrasacagim demedi.. yaninda tercuman getir demedi..aksine sabir gosterip bekledi..

bu insanlarin sabir duygusu bizden daha cok gelismis hele insanlar ile iletisimde olan mesleklerde ozel olarak bunun egitimini aliyorlar..polisi, doktoru, ogretmeni..hepsi psikolojik testlerden geciyor... gecip karsilarina hakaret etseniz sizi yatistirmak icin alttan alir yine de kin tutmazlar, ama bizde bu boyle mi hele bize ters cevap veren birileri olsun ben bunu nasil benzetirim diye dusunur, ohhh iyi oldu karnimin sisini indirdim deriz ... aldiklari egitim bir kerede bitmiyor surekli insanlara daha verimli nasil olabilirler diye belirli zamanlarda seminerlere katiliyorlar mecburi olarak...

yani bizler sabirsiziz , yapimiz bu...kiz kardesim gecen ay mr cektirdi bi devlet hastanesinde.. nerede ise hemsire beni dovecekti dedi.. sen de az degilsin dedim yok cok basim agriyordu haraketlerim cok yavasmis neden bu kadar agirsin acale et biraz diye bagirdi dedi...bende basimin agrisindan yuruyemiyorum adim attikca zonkluyor dedim..basin agrimadigi bir gun gelseyydin cevap hazir ...zaten amac bas agrisi icin mr cektirmek yani ben anlayamiyorum ayrica nedense biz emir kiplerine de pek merakliyizdir...

kalk, otur, uzan, cikar, acele et... ya bu nedir ben anlamiyorum evdeki cocugumuza getirir misin derken , alir misin derken neden disaridaki insana bunu soyleyebiliyoruz...

ben alman saglik sektorunu savunmuyorum sadece onlarin sabir kavramlari ile bizlerin sabir kavramlarini karsilastiriyorum

Canim annemde saglik sektorunde.Kendisi hem hemsire hem anestezi teknisyeni.Hemde biyopsi asistani birden fazla diplomasi var saglik dalinda.Allah saglik sektorunde calisanlara diplomadan once merhamet ihsan eylesin. INSANin KISILIGI boyle islerde cok isine yansiyor.Annem devlet hastahanesinden emekli oldu ozelde calisiyor simdi hala. 30 yili askin tecrubesi var.En son icimizi cok acitan bir olay yasandi. OZEL calistigi klinikte bashemsire gorevi yapiyordu , oraya fakir bir teyzemiz geliyormus cok fazla parasiad yok fakat pansumanlari cok tutuyormus malum, ayaginda yanik varmis. Bizim yarim akilli hemsire kizlar yanik pansumanini geregi gibi yapmamislar ve yarayi yolmuslar resmen alttaki canli deride hem yolunmus hem iltihap kapmis. ANNEM hastayo takip etmis bakmis kadin kotuye gidiyor kimse ugrasmamis gerektigi gibi...Kadinin bacagi enfeksiyonu ilerliyor... vakit kaybedildikce kotu hatta biraz daha ileri gitse bacagi kesilecek. Bu yasli kadin yakinimizda oturuyordu, annem hergune vine gitti 5 kurus almadi , pansumanini yapti, tek istedigi hayir duasi oldu... Bu teyzecik hala bize memleketten getirdigi ufak tefek seyleri getirir.... Annem klinikten igne ve pansuman yaptirmaya gelen hastalara durumlari yoksa ve cok masrafli oluyorsa bu hastalarin evine gidiyor igne yapmaya. Bir kanserli artik iyilesmeyecek hasta vardi annem bir kac ay boyunca hergun gitti... Ignelerin tanesi 10-20 ytl ye yapiliyor gittiginiz yere gore. Annem butun ay gider sadece tek gonullerinden ne koparsa onu alirdi.... Oysaki klinikte olsa klinik ne paralar kazanacak fakat elinden gelen birsey kimseye duyurmadan yapardi. Maksat insanlar yararlansin. Yoksa calistigi klingin sahibinin bir suru baska isyeri var payvonlari fln var adamin... kimsede karsimadi , kovmadi annemi zaten yapamazlar onun kendi icinden gelen bir yardim... Keske herkes annecigim gibi olabilse...

FAKAT benimde cok terbiyesiz kadin dogumda calisan hemsire ve doktorlara denk gelmisligim vardir.... klasik namus bekciligi olayi.... heleki bosandim ben millete niye bosandigimi mi aciklicam... Bir evli olanlar namuslu zaten digerleri naparsa yapsin...

Son düzenleme:
X