Ben de Psikolojik Şiddet Gördüm, Hem de Hastahanede!!!

Avrupada yasiyorum ve bu olayi yakinlarima anlattigim zaman
kimse inanmadi ama sonucta yalan soylemedigim icin agizlari acik dinlediler
Tam 10 sene önce
bir devlet hastahanesine gittik bir yakinimizi goturduk
ve 8 aylik hamileydi
bu arada 20 yasindayim ve cocuklugumdan beri ilk defa Turkiyede hastahaneye gidiyorum

erkekler bekleme yerinde yere diz cokmus coguda oturuyordu
kimisi pencerenin onunde sigara iciyordu !
hamile kadinlar ve yakinlari bir arada ayakta duruyorlardi
ve hemsirelerin bulundugu bolumde terliklerini cikartmis bir hemsire
ayak parmaklariyla oynarken bir yandan cay iciyordu
hamile kadinlardan biri kustu yaninda sanirim kayinvalidesi yada annesi vardi
hemsirelerden biri bir hisimla kirli bir paspas ve bos bir kova atti önlerine!

bu sefer bizim yakin olan hamile kadin kusmaya basladi
hemsire "ohooooooooooo isimiz var ama" diyip kirli bir carsaf atti onumuze
soyle bir etrafima baktim ilerdeki erkekler belki kusan kadinin kocasiydi yada ailesiydi
kimse bizim tarafimiza bakmiyordu (mahremiz ya)
kadinlara bakiyorum teyzelere hasta yakinlarina kimse hemsireye bir sey demiyor
"ne oluyor lan" dedim kendi kendime
gozum karardi
hemsireye dedim "sandalye verin iyi degiller gormuyormusunuz"
kusan hamile kadinin gozlerinden yaslar akiyor mahcup ve rengi gitmis sekilde iki buklum
hemsire sinirli sinirli dolanirken duymamazliga geliyor
bu sefer bagiriyorum
"ne bok yemeye duruyorsunuz buraya bu ne rezalet kadinlar can cekisiyor burda gormuyormusunuz"
hemsire "terbiyeni takin geldigin yerlere benzemez burasi kime bagiriyorsun sen!"
butun humanist duygularim tecavuze ugramiscasina
kovayi hemsirenin kafasina geciriyorum ve doktor beyin dedigi gibi "bir kadina yakismayacak sozler" hakaretler ediyorum

bir kadin elimi yuzumu yikamam icim lavaboya goturuyor sigara izmaritleri lavobunun icinde
ohh canima minnet sigara serbestse bir tanede ben yakarim ve
sigarami yakiyorum
arkami donerken kosedeki kanli carsaflari goruyorum
ve kusma sirasi bende

bu arada koridordan salina salina orayi benimsemis bir kedide gectigini gordum )))

anlattigimin bir fazlasi yok
on sene gecti aradan cok sey degisti diyorlar
ama ara ara bu vakalar duyulmuyorda degil
simdi konu sahibesi orda cocugunu dusurse
kocasinin gozu donse cinnet gecirse
kim suclu olacak?

kimsenin kimseye vurmaya hakaret etmeye hakki yok
ve siddeti hic bir sey hakli cikartmaz ama iste amasi var

benim kardesimde gecen sene ankarada bir hastaneye yurt disindan sinif ve ogretmenleriyle gitti.
dedigine gore hastanenin icinde sigara icdiklerini gormus ve cok tuaflarina gitmis
temizligede cok dikat edilmedigini soylemisdi.

yinede ben turkiyenin doktorlarini avrupadaki doktoarlarindan daha cok guveniyorum..
zadece ne yazikki turkiyede bir cok doktorlarin davranis bozuklugu var. insan kendi hastanede degilde kasapdaymis gibi hisediyor.

benim babam bir kac ay once hastanede randevusu vardi. Nasil olduysa bir yanlislik olmus. randevusu olan doktor unutmus.( avrupada)
Doktor ne kadar tatliymiski, bir cicek eve yoladi, yada hastane. Ama tuaf davrananlarda vardir kezin.

aklima geldi bir ornek vereyim..

tanidigimiz bir doktorda soyle anlatmisdi,

biz ameliyat sirasinda iken cerrah olan.. bunlara kufredip, hakeret ediyormus
bu durumda cok rahatsiz oldugunu soyluyordu.. ama ne yapalim mecburen hastanin hayatini kurtarmak icin susup dediklerini yutuyorduk.
cerrah beyde boylece sitresini ancak ata biliyormus...

ne ilginc degilmi?

Her insan farklidir, iyi huylusuda vardir kotu huylusuda..
sans kotuye denk gelmemek...

Ben Almanya da yasiyorsam ve bizzat saglik sektörlerinin isleyisine sahitsem, arkadasin bahsettigi Almanya hangi Almanya?

Ülkemizin saglik sektörünün yetersizliginden bahseden arkadasimiz. Babasinin türkiyede vefat ettigi anlatti. Yurt disinda almanya da böyle bu tarz saglik skandallarinin yasanmadigini ima etti. Doktor hatalarinin bir cok hastanede gerceklesebilecegini söyledim. Özellikle uzun mesaili calisma saatleri varsa...
Hatta adini hatirlamadigim bir sehirde almanya saniyorum. Bir cok yabanci uyruklu aralarinda türklerinde bulundugu cocuklarda yeni ilaclari test ettiler. Bir cogu öldü bir kaci sakat kaldi.. Daha sonra bu skandal ortaya cikti. O hastane deki bütün görevliler islerinden oldu...Bunun yainda bir cok skandallar. Hatta bir bayanin rahimi yirtilmis. Ic kanamadan öldü vs vs. .

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım. Her meslekte olduğu gibi sağlık sektöründe de kendini bilmez insanlar olabiliyor elbette.
Ve maalesef hastalar arasında da densizlere sıkça raslanıyor.
Refakat ettiğim bir arkadaşımın, hemşire ve personele karşı takındığı küstah tavır karşısında şok olmuştum.
Ücreti vergilerimizle ödeniyor, dilediğim gibi kullanırım söylemlerine sıkça raslanıyor maalesef.
İnsana yaraşır davranıştan uzak duranları şiddetle kınıyorum.

aynenn arkadasım işini yapan doktorları bız turk mılletı alırız basımıza tac ederızz...
ama bız yogun calısyoz bız boyle yapıyoz dıye kendılerını farklı bı kulvarda gorup ustelık hıc para almıyomusta harına yapan doktor culuk oyanayn ınsanlara tepkımız

Sağlık sektöründekilerin ekstra hürmet görmesinin sebebi çalıştıkları malzemenin insan olması zaten, yoksa bir maden işçisi, inşaat ameleleri, kot taşlamacılar vs. hem sağlıkçılardan daha ağır şartlarda çalışırlar hem bedensel olarak sağlıkçılardan daha çok yıpranırlar, üstelik işlerini düzgün yapmadıklarında bedelini öderler, o yüzden hem sağlık sektöründe olup hem insana değer vermeyenler tepki görüyor haklı olarak, yoksa işini düzgün yapan, karşısındakinin bir insan olduğunun, bir canlının sorumluluğunu taşıdığının bilincinde olan sağlıkçılara kimsenin bir lafı olduğunu sanmıyorum ben.

genelde her yerde oyle esım fızık tedavıye gıttı 10 gun gelıyo bı makıne takıyo gıdıyo alıyo beyfendı kahvesını ohh yan gel osman ınsan ıkı hareket gosterırr .ne bıde ne dıyo eger makıne ısınırsa soyle gelıp alayım dıyo bende dedım onu sızın basında durup almanız gerekmıyomu veya basında durmuyosun barı ne zaman alman gerektını bılmıyomusun sonra gecıp dıyorlarkı bız 72 saat calısıyozzz alkışşş doktorlarımızaaa alkışş tum 72 saatlılerrr gelsın bu alkışşş

benim de hocam anlattı hocam 65 yaşında geçen gün sağlık olcağına gitmiş sıra kendisine gelmiş içeri girmiş ceketini koluna alıp doktorun önündeki sandalyeye oturmuş. doktor hocama "sen benden oturmak için izin istedin mi" diye bağırmış. insan babası yaşındaki adama nasıl bağırır ya.

bir de söylemeye gerek duydum trabzonda gencecik bir kıza kanser teşhisi koyup bir yıl boyunca kemoterapi yaptıran doktorun kıza yaptırdığı testleri tekrarlatmadığı, testi yapan cihazda arıza olduğu ortaya çıktı. kızın değerlerini cihaz yanlış ölçtüğü için kıza kanser teşhisi konmuş ve boş yere 1 yıl boyunca kemoterapi yaptırılmış. doktorun da tepkisi "olur bazen böyle şeyler" olmuştu.

işini çok güzel yapan doktorlarımız ve sağlık personellerimiz de var böylesi de var.

Cumartesi gecesi öyle bir muameleye tabi tutuldum ki benim başıma geldiyse herkesin başına gelir. Hala inanamıyorum hala ellerim titriyo hala aklıma geldikçe ağlıyorum

yaşadığım tatsızlık bir hastahanede gerçekleşti. Ben 10 haftalık hamileyim, tam 1 aydır şiddetli mide bulantısı ve vertigo (baş dönmesi) atakları geçiriyorum. Özel bir hastahanede 10 gün yattım, neredeyse her gün serum alıyorum ama malesef bulantılarım geçmiyo. Benim hamileliğimden önce vertigo rahatsızlığım oldugundan bebeğim zaman zaman onu da tetikliyor ve ben bayılmaya başlıyorum ya da çok ağır krizler geçiriyorum. Allah kimseye vermesin.
1 aydır özel hastahaneye gidiyorduk, cumartesi gecesi bbulantılarım tekrar artınca hastahaneye gitmeye karar verdik. Ben de eşime özele gitmeye gerek olmadığını, devlet hastahanelerinde de aynı serumu taktıklarını boş yere para ödememizin bir anlamı olmadığını söyledim. O istemedi kabul etmedi ancak ben ısrar edince İstanbul'daki en büyük eğitim ve araştırma hastahanelerinden birisine gittik. Koskoca devlet hastahanesi sonuçta(!) güvendik!!!
kısa keseyim, acilden kadın doğum-doğumhane bölümüne aldılar beni. Doğumhane bölümü hastahane içerisinde hastahane gibi tasarlanmış, kendine özel girişi, kendine özel bekleme salonu vs var. İlk girişteki kapı içeriden düğmeyle açılıyor, herhangi biri çıkmak istese ya da girmek istese mümkün değil hemşirenin elinde sadece. Bu ayrıntılar önemli oldugu için anlatıyorum.

Otomatik kapıdan içeriye alındık, bekleme salonunda bir Allahın kulu yoktu, tek bir hasta kadın vardı o kadar. Ben o esnada çok şiddetli baş dönmesi ve bulantı geçiriyordum, atak yaşamam ya da bayılmam an meselesiydi. Bir tane hemşire geldi "sadece hasta beklesin siz çıkın" dedi.. Muayene odasına refakatçı girmez bunu biliyoruz ancak orası sadece bir bekleme salonuydu ve bir Allahın kulu yoktu. Kkorktum, "ben çok kötüyüm her an bayılabilirm annem yanımda kalabilir mi lütfen" dedim. Ben kelime kelime konuşabiliyordum yalnızca. Bu cümleyi söylememle birlikte muayene odasında bir hastayı muayene eden ebe parmağını uzatıp o iğrenç sesiyle "O ZAMAN SEN DE ÇEK GİT BURDAN, HADİİİİ" dedi. Annem şok oldu, ben sinir krizi geçirdim. Hemşireye bağırdım. "Sen bana böyle bir terbiyesizlik yapamazsın sen kim oluyosun, edepsiz!" dedim. Ellerim ayaklarım dişlerim hatta dudaklarım her yerim titremeye başladı, bayıldım bayılıcam, vücudum öyle bir hale geldi ki bebeğim bile düşebilirdi orada. O ahlaksız ebe, odadan bana söyleniyordu "Sizinle mi uğraşıcam bu kadar iş güç arasında" vs diye. O söylendikçe ben açtım ağzımı yumdum gözümü. "seni gidi terbiyesiz seninn işin hastalara hizmet etmek değil mi, sen bana nasıl böyle davranabiliyosun, inşaAllah burda düşer bayılırım senin de başın belaya girer" dedim. O da bunun üzerine "BAYILIRSAN BAYIL, SENİN ZARARINA BANA NE" dedi. Ben bu sefer iyice çıldırdım. Bütün vücudumdan alevler yükseliyodu sanki, nefesim kesildi, mideme kramplar girdi, ölüyodum sanırım. Annem şaşkınlıkla bana yapılan muamele karşısında ağlıyodu, "benim kızım size ne dedi nasıl böyle davranıyosunuz" gibilerinden laflar söyledi, bebeğe bişey olacak sandı, bana bişey olacak sandı ve o da orada küçük çaplı bi kriz geçirdi. Büütn bunlar olurken eşim olaylardan habersiz klitli kapının ardında bizi bekliyodu, ben ısrarla "açın şu kapıyı eşime haber vericem polis çağırıcaz" dedim. Açmadılar, bağırdım çağırdım "hapis mi uyguluyosunuz açın şu kapıyı" dedim. Bunun üzeine ikinci bir çirkef hemşire çığlık atarcasına "KES SESİNİİİİİİİİ" diye bağırdı, bunun üzerine benim atağım şiddetlendi ve yere yığıldım "Bbu iş burda bitmez, şikayet edicem sürüneceksiniz ikiniz de" dedim. O hemşirenin çığlığını eşim ve diğer dışarıdakiler duymuş, güvenlik geldi, kapı açıdı. Eşim annemle benim halimi görünce "bunları kim bu hale getirdi" diye bağırdı, "hesaplaşıcaz hepinizle" dedi beni kucakladı annemi tekerlekli sandalyeye aldılar aşağı kata indirdiler. Olan biteni güvenliğe hece hece nefesim kesile kesile anlattım, bana bişey olacağından korktular sakinleşince konuşmak istediler. kabul etmedim o halde anlattım, tutanak tuttular. Israrla o iki cadalozun ismini istedik vermediler. Hastahanenn idari amiri yanıma geldi, "ne oldu evladım sana naptılar" dedi. Ona da anlattım nefesim kesile kesile. Eşim araya girdi, "bakın biz cıngar çıkartıp ortalığı karıştaran tipte insanlar değiliz, sizinle ya da hastahaneyle ilgili de bir durum yok, bize o bayanların isimlerini verin hastahaneden çıkıp hukuksal süreci başlatalım" dedi. İdari amir de isim vermedi. Hastahaneye hangi saatte girip hangi zaman diliminde muayene odasına çıktığım kayıtlarda var, tespit edilir nasılsa dedik. Kolidorda çıkmak üzeryken abim geldi, az kalsın kafayı yiyodu bizi o halde görünce, olayı öğrenince iyice çıldırdı, hemşirelerelerin yanına çıkmak istedi, eşim müsade etmedi suçlu durumuna düşmeyelim diye. Ben o esnada hem vertigo atagı hem sinir krizi geçiriyodum ve düşük de yapabilrdim Allah korusun. Buna ragmen hastahanede tansiyonuma bakan bile olmadı sedye yardımıyla güvenlikle beraber çıktık. Vazyetim kötü oldugu için eşim başka hastahane diye tutturdu, kabul etmedim "sürünerek de olsa onları şikayet etmeye gidicem" dedim. Eşim bağırdı "sen beni öldürecek misin çok kötü görünüyosun hastahaneye gitcez" dedi. Ben daha çok bağırdım abim de beni destekleyince karakola gittik. Emniyet amiri dinledi, çok üzüldüğünü söyledi ancak darb ya da herhangi bir fiziksel şiddet olmadığından kendilerinin bişey yapamayacağını belirtti. Ordan çıktık, hala aklıma geldikçe ağlıyorum hala sindiremedim. Eklemek istediğim çok şey var yalnız başım dönüyor hala ellerim titriyo. Daha sonra yazıcam inşallah.

Eşim şuan hukuksal süreçle ilgileniyo, hastahane sağlık bakanlığına değil de Yök’e bağlıymış, rektöre kadar çıkıcaz elimden geleni ardıma koymicam, herşeyi herşeyi yapıcam yeterki onlar azıcık da olsa ceza alsın

Ordan çıkarken bağırdım. “siz kim bilir garibanlara burda ne eziyetler ne hakaretler ediyosunuz yazık yazık size mi emanet ediliyor bu hastalar. Haberlerde görüyoduk da millete kızıyoduk. Siz hayvan muamelesi yaparsanız millet de sizi döver tabi bıçaklar da öldürür de” dedm o halimle bile laf yetiştirdim ama asla bununla kalmam. Önerilerinize açığım bayanlar. Şimdilik bu kadar

canım okurken elım ayagım tıtredı ınan aynı sehırde olsakkk senınle bır gıderdım mahkemeye sakın bırakma pesını ne demek bu yaaa hemen haberden bı yer arasaydınız hemen gelırlerdı ayrıca hukuksal surectede yardımcı oluyorlar yol gosterırlerdı onları dunya gorurdu ve o kutsal meslegı surduremeden işlerine son verılırdı bu nedır yaa onlar resmen dagdan ınme ayıı ayı bıle dgl nasıl sınırlendımm cok gecmıs olsunnn bugun bunu yapan yarın obur tarafta ne yapcak ALLAHTAN korkmaz kuldan utanmaz ınsanalr RABBIM BUNLARA DUSURMESINNN

CANIM BIZLERINN YARDIMCI OLABILCEGI DESTEK OLABILCEMIZ BISI VARMII ARTIK BOYLE OLAYLAR YASANMASIN HASTANE ONALRIN EVI DGL YURDU DGL BIZIM PARALARIMIZLA ODENIYO ONALRIN MAASIII HALA ELIM TITRIYO IYI DAYANMISIN SENN BEN OLSAM DAHA BETER OLURDUMM SONRADA NIYE DOKTORA HEMSIREYE TEPKI OLUYO DIYOLAR ISTE BU YUZDENN

bir de söylemeye gerek duydum trabzonda gencecik bir kıza kanser teşhisi koyup bir yıl boyunca kemoterapi yaptıran doktorun kıza yaptırdığı testleri tekrarlatmadığı, testi yapan cihazda arıza olduğu ortaya çıktı. Kızın değerlerini cihaz yanlış ölçtüğü için kıza kanser teşhisi konmuş ve boş yere 1 yıl boyunca kemoterapi yaptırılmış. Doktorun da tepkisi "olur bazen böyle şeyler" olmuştu.

Işini çok güzel yapan doktorlarımız ve sağlık personellerimiz de var böylesi de var.

ınan hıc sasırmıyorumm..o kadar sey duyuyorumkı artık sasırmadımada uzuluyorumm..saglık sıstemı coktu ama kımse bunun farkında dglll

Ülkemizin saglik sektörünün yetersizliginden bahseden arkadasimiz. Babasinin türkiyede vefat ettigi anlatti. Yurt disinda almanya da böyle bu tarz saglik skandallarinin yasanmadigini ima etti. Doktor hatalarinin bir cok hastanede gerceklesebilecegini söyledim. Özellikle uzun mesaili calisma saatleri varsa...
Hatta adini hatirlamadigim bir sehirde almanya saniyorum. Bir cok yabanci uyruklu aralarinda türklerinde bulundugu cocuklarda yeni ilaclari test ettiler. Bir cogu öldü bir kaci sakat kaldi.. Daha sonra bu skandal ortaya cikti. O hastane deki bütün görevliler islerinden oldu...Bunun yainda bir cok skandallar. Hatta bir bayanin rahimi yirtilmis. Ic kanamadan öldü vs vs. .

Skandala imza atilmis ve isinden olmus, organ mafyasi, yeni ilac denemeleri falan filan.
Arkadasim!!! Bunlarin normal saglik sektörü ile ilgisi yok ki.
Siz baska yerlerde yapilan yasa disi isleri bile arastiriyorsunuz ama bir devlet hastanesinde ki yapilan hakaret dolu davranislarini bilmiyoyrsunuz öyle mi?
Yada biliyorsunuz da, baska yerlerde ki yasa disi yapilan islerle sizin yaptiklariniz esdeger tutuyorsunuz.
Yani pesss daha ne diyelim ki.

benim de hocam anlattı hocam 65 yaşında geçen gün sağlık olcağına gitmiş sıra kendisine gelmiş içeri girmiş ceketini koluna alıp doktorun önündeki sandalyeye oturmuş. Doktor hocama "sen benden oturmak için izin istedin mi" diye bağırmış. Insan babası yaşındaki adama nasıl bağırır ya.

sesını cıkarcaksın arkadasımm bız hakkımızı aramadımızdan dıyoroum pıslıge bulamayalım ısımız olsun bıtsın dıye ama ugrasmayınca amıp oglena gıbı bu doktorcuklar turuyoo....

Allah askına oraya otursa ne oturmasa ne ıste bu kadar beynı kucuk bı doktormuşşş

Burada yazilanlari basindan sonuna okursaniz, sahsim adina ekstra bir hürmet göremedim ve bunu belirttimde. Insanla ugrasmak inanin diger islerle ugrasmaktan daha zor.

Konu sahibi arkadasimizada o hemsireye de hak vermedim. Ikiside bir yönden suclu...

Insanlarimizin bazilari (genelleme yapmak istemiyorum) ,hastanede yapilan uyarilari sahsina gelmis bir hakaret olarak algiliyorlar. Bazilari ise hastaneyi bir hapishane olarak görüyorlar. Hastanin basinda olmanin hastaya iyi geldigini düsünen arkadaslarimiz da var. Hastahane bir rehabilitedir. Her hastanin dinlenmesi gerekmektedir. Bazi durumlarda saglik personeli ne kadar da istese sinirlari zorlayan hastalar ve hasta yakinlari ile karsilasmakta.

Sahsen bir saglikci olarak hastaneye gideyim bütün özel sorunlarimi onlarin üstünden cikarayim gibi düsünmem. Düsünende olmaz...
Bir coguda o meslegin hakkini sonuna kadar verir. Ödenen maasinida hak edip kazanir ... (Hirsizlik, dolandiricilik yapmadi ya.....)

Hic bir saglik görevlisi aman o ölsün bu kalsin gibi kasaplik yapmaz........

skandala imza atilmis ve isinden olmus, organ mafyasi, yeni ilac denemeleri falan filan.
Siz baska yerlerde yapilan yasa disi isleri bile arastiriyorsunuz ama bir devlet hastanesinde ki yapilan hakaret dolu davranislarini bilmiyoyrsunuz öyle mi?
Yada biliyorsunuz da, baska yerlerde ki yasa disi yapilan islerle sizin yaptiklariniz esdeger tutuyorsunuz.

arkadasım katılıyorum sana ayrıca sumuz arkadasımız olayalrı carpıtmada ve konu degıstırmede ustune yokkk benden bı pesss geldıı pesssss dogrusuuu:KK33:

Skandala imza atilmis ve isinden olmus, organ mafyasi, yeni ilac denemeleri falan filan.

Yasa disi islerden bahsetmedim. Hastanede yapilan bir cok doktor hatasindan bahsettim. Buyrun yasadiginiz ülkedeki doktor hatalarindan bir kaci....

Immer mehr Tote durch Ärztefehler in Deutschland | tagesschau.de

Ärztefehler und Beschwerden von Patienten: Statistik der Bundesärztekammer 2009 zu Behandlungsfehlern - Gesundheit - Bild.de

arkadasım katılıyorum sana ayrıca sumuz arkadasımız olayalrı carpıtmada ve konu degıstırmede ustune yokkk benden bı pesss geldıı pesssss dogrusuuu:KK33:

carpitmiyorum. Doktorlara yemek yemegi bile fazla gören sizdiniz . HAkliniz pes dogrusu. Nasil yemek yerler insan disi mahlukatlar degil mi ?

burada yazilanlari basindan sonuna okursaniz, sahsim adina ekstra bir hürmet göremedim ve bunu belirttimde. ınsanla ugrasmak inanin diger islerle ugrasmaktan daha zor.

Konu sahibi arkadasimizada o hemsireye de hak vermedim. ıkiside bir yönden suclu...

ınsanlarimizin bazilari (genelleme yapmak istemiyorum) ,hastanede yapilan uyarilari sahsina gelmis bir hakaret olarak algiliyorlar. Bazilari ise hastaneyi bir hapishane olarak görüyorlar. Hastanin basinda olmanin hastaya iyi geldigini düsünen arkadaslarimiz da var. Hastahane bir rehabilitedir. Her hastanin dinlenmesi gerekmektedir. Bazi durumlarda saglik personeli ne kadar da istese sinirlari zorlayan hastalar ve hasta yakinlari ile karsilasmakta.

Sahsen bir saglikci olarak hastaneye gideyim bütün özel sorunlarimi onlarin üstünden cikarayim gibi düsünmem. Düsünende olmaz...
Bir coguda o meslegin hakkini sonuna kadar verir. ödenen maasinida hak edip kazanir ... (hirsizlik, dolandiricilik yapmadi ya.....)

hic bir saglik görevlisi aman o ölsün bu kalsin gibi kasaplik yapmaz........

konu sahıbı arkadas nıye suclu sesını cıkardıgı ıcınmı tabı sızın karsınızda sessızde gıkını cıkarmıycak orumcek kafalı ınsanlar gelsın koyun gıbı gudelım saf saf bız hakaret edelım onlar dınlesın dıye mı hak vermedınız ....

Kusura bakma ama eger doktorsan cok uzuldum senın elıne dusen hastalara .

konu sahıbı arkadas nıye suclu sesını cıkardıgı ıcınmı tabı sızın karsınızda sessızde gıkını cıkarmıycak orumcek kafalı ınsanlar gelsın koyun gıbı gudelım saf saf bız hakaret edelım onlar dınlesın dıye mı hak vermedınız ....

Kusura bakma ama eger doktorsan cok uzuldum senın elıne dusen hastalara .

Ne diyeyim allah belamizi versin en büyük belalari biz bulalim ... cok haklisiniz.....

O bildiginiz sevdiginiz almanya da hastanelerde hic mi hata yapilmiyor saniyorsunuz ? O kadar iyi mi ? Gercekten orayi da bilmesem inanacagim..... Bir cok hastanin yanlislikla yanlis bacagi kesildi... Bir cok cocuk yanlis anesthesiden dolayi sakat kaldi ve ya öldü. her doktor basina günde kac hasta düsüyor söyliyeyim. Günde 15 hasta. Eger 15 hastada bile hata yapan doktor var sa 100-150 hastaya bakanda hata yapabilir.

Altinda art niyet aramayin..............

Ne Almanya si pardon??? Neden bahsediyorsunuz siz? Ben Almanya da yasamiyorum bu bir.Ikincisi ulkemi cok seviyorum emin olun sizden daha cok milliyetciyim.ALTINDA ART NIYET ARIYORUM ?VARMI BASKA SORUNUZ?

ne diyeyim allah belamizi versin en büyük belalari biz bulalim ... Cok haklisiniz.....

eger ınsanların hakkından saglıgından gurundan serefınden onurundan sınırınden yasam kalıtesınden calıyorsanız versın ama ben asla bela yada kotuluk dıleyen bı ınsan dglım cunku ne dılersen o gelır senı bulurmus buna ınandım..ben eden bulur dıyorum bela dılemekle olmaz allah bela vercek olduktan sonra kulun dılemesınede bırakmazmışşşş...

Siz once benim yazdiklarimi okuyun ANLAYIN IDRAK EDIN sonra cevap yazin.Ben Almanya da yasamiyorum.Sen hangi doktor hatasindan bahsediyorsun .Benim yasadigim olayi oku.Sonra doktor hatasindan bahset.Oyle anlamadanda cok hassas oldugum konuya yorum yazma.Ben babami kayvettim bir aptal,vicdansiz doktor yuzunden.Ne Almanyasindan bahsediyorsunuz.

eger ınsanların hakkından saglıgından gurundan serefınden onurundan sınırınden yasam kalıtesınden calıyorsanız versın ama ben asla bela yada kotuluk dıleyen bı ınsan dglım cunku ne dılersen o gelır senı bulurmus buna ınandım..ben eden bulur dıyorum bela dılemekle olmaz allah bela vercek olduktan sonra kulun dılemesınede bırakmazmışşşş...

Bunu yazanlar olmadimi . Öbür dünyayi bahseden de haksiz kazanc elde ettigimizide yazan sizdiniz.... Eee daha ne kaldi ... Diyorum iste saglikcilar o kadar kötü insanlar ki hepsinin belasini versin....

X