Insan müsveddesi dediginiz insanlardan biride benim saniyorum. Herseyi tekrarlamaktan biktim ama tekrar söylüyorum ben ne hemsireyi ne de arkadasimizi hakli buluyorum. Arkadasimiz hastaneye gitmis . Hemsire uygun olamayan bir tavirla refakat edenin disari cikmasini söylemis. Buna sinirlenen arkadasimiz (konu sahibi) acmis agzini yummus gözünü. Hakaret etmis. Hakli durumda iken haksiz düsmüs. igneyi kendine cuvaldızı baskasına batır demisler. Böyle bir durumda büyürse kendisine zarar verecegini yazdim. Hatta hemsirenin kendisine hakaret davasi bile acabilecegini söyledim .Bu benim görüsüm ......
Bu tarz yorum yaptigim icin ve diger arkadaslarimiza (insallah cezalarini görürler ) yorumu cokta agir kacmiyor mu ?
selamlar, hiçbir mesajı okumadan direk bir haber vermek istiyorum
dün gece yeni bir atak geçirdim, çok şiddetliydi, o sırada annem çoook uzun süredir görüşmediğm bi arkadaşımla telefonda görüşüyordu benim atagım başlaayınca apar topar kapattı
bunun üzerine arkadaşım ağlama seslerimi duyunca dayanamamış tekrar arayıp bulundugumuz hastahaneye geldi sağolsun
arkadaşım o bahsettiğim hastahanede aynı bölümde tariflerimize göre aynı kişiyle makemelik olmuş, üstelik biz o bir kaç dakikada farkedemeyip onu hemşire sanmıştık ancak hemşire değil doktormuş kendisi
arkadaşım 6 haftalık hamileyken gece bir kanamayla uyanıyolar ve apar topar o hastahaneye gidyolar acil bölümüne
acil böllümünden de kadın doğuma sevkediliyolar haliyle
bunlar o bahsedilen otomatik kapıdan içeriye alınır alınmaz o doktor yanlarına geliyor; "siz nerden çıktınız ben acilden gelen hastalara bakmak zorunda değilim, niye bana gönderdiler" diye çıkışmış
bunlar şaşkına dönmüşler tabi, kuzeni "siz doktor değil misinz, kanaması olan bir hastaya acildeki dahiliye doktoru ne yapsın siz bakmalısınız tabiki" deyince o da bunu bi güzel azarlamış "bana işimi öğretemezsin vs" diye
kuzeni de garibim durum acil diye attan almış bişey diyememiş, bunları o sancı ve kanamayla 5-10 dk bekletmişler salonda, kuzeni bir de bakmış doktor muayene odasında çay içiyor, hastası falan yok yani o sırada!!!
ikinci bir şokla bağırmış çağırmış "derhal müdahale edin bebek düşüyor olabilir" demiş, doktor da hemşireye işaret etmiş
hemşire de bunları bi güzel yaka paça dışarı çıkarmış, gerisini anlatmaya gerek yok, bağrışlar çağrışlar hiçbir fayda etmemiş elbetteki ve bebek dşmüş
asıl üzücü olan devamı
arkadaşım hala antidepresan kullanıyor, mahkeme sonucunda hemşire görevden alınmış, doktora ise sadece uyarı yapılmış((, hala görevine devam ediyor aynı şekilde
bu haber beni biraz ümitsizliğe ittiyse de yıldırmadı, hakkımı sorucam onlardan
benm anlamadığım olan neden hemşirelere oluyor, doktorların kılına bile zarar gelmiyor, kim bilir o doktor her gün kaç kişiye bu muameleyi yapıyor
belli ki arkası sağlam
bir de şu varrrrrrrrrrrrrrrr
demekki bu doktor acilden gelen hastalara kıl kapıyor, o gün ben de acilden oraya sevk edilmiştim!!!
o yüzden bana baştan gıcıklardı
ZATEN TEK BİR RİCAMIN SONUCUNDA DİREKT O PARMAKLARINI SALLAMALARI VE ÇEK GİT DİYE BAĞIRMALARI BAŞKA ŞEKİLDE AÇIKLANAMIYOR ŞU DURUMDA
selamlar, hiçbir mesajı okumadan direk bir haber vermek istiyorum
dün gece yeni bir atak geçirdim, çok şiddetliydi, o sırada annem çoook uzun süredir görüşmediğm bi arkadaşımla telefonda görüşüyordu benim atagım başlaayınca apar topar kapattı
bunun üzerine arkadaşım ağlama seslerimi duyunca dayanamamış tekrar arayıp bulundugumuz hastahaneye geldi sağolsun
arkadaşım o bahsettiğim hastahanede aynı bölümde tariflerimize göre aynı kişiyle makemelik olmuş, üstelik biz o bir kaç dakikada farkedemeyip onu hemşire sanmıştık ancak hemşire değil doktormuş kendisi
arkadaşım 6 haftalık hamileyken gece bir kanamayla uyanıyolar ve apar topar o hastahaneye gidyolar acil bölümüne
acil böllümünden de kadın doğuma sevkediliyolar haliyle
bunlar o bahsedilen otomatik kapıdan içeriye alınır alınmaz o doktor yanlarına geliyor; "siz nerden çıktınız ben acilden gelen hastalara bakmak zorunda değilim, niye bana gönderdiler" diye çıkışmış
bunlar şaşkına dönmüşler tabi, kuzeni "siz doktor değil misinz, kanaması olan bir hastaya acildeki dahiliye doktoru ne yapsın siz bakmalısınız tabiki" deyince o da bunu bi güzel azarlamış "bana işimi öğretemezsin vs" diye
kuzeni de garibim durum acil diye attan almış bişey diyememiş, bunları o sancı ve kanamayla 5-10 dk bekletmişler salonda, kuzeni bir de bakmış doktor muayene odasında çay içiyor, hastası falan yok yani o sırada!!!
ikinci bir şokla bağırmış çağırmış "derhal müdahale edin bebek düşüyor olabilir" demiş, doktor da hemşireye işaret etmiş
hemşire de bunları bi güzel yaka paça dışarı çıkarmış, gerisini anlatmaya gerek yok, bağrışlar çağrışlar hiçbir fayda etmemiş elbetteki ve bebek dşmüş
asıl üzücü olan devamı
arkadaşım hala antidepresan kullanıyor, mahkeme sonucunda hemşire görevden alınmış, doktora ise sadece uyarı yapılmış((, hala görevine devam ediyor aynı şekilde
bu haber beni biraz ümitsizliğe ittiyse de yıldırmadı, hakkımı sorucam onlardan
benm anlamadığım olan neden hemşirelere oluyor, doktorların kılına bile zarar gelmiyor, kim bilir o doktor her gün kaç kişiye bu muameleyi yapıyor
belli ki arkası sağlam
bir de şu varrrrrrrrrrrrrrrr
demekki bu doktor acilden gelen hastalara kıl kapıyor, o gün ben de acilden oraya sevk edilmiştim!!!
o yüzden bana baştan gıcıklardı
ZATEN TEK BİR RİCAMIN SONUCUNDA DİREKT O PARMAKLARINI SALLAMALARI VE ÇEK GİT DİYE BAĞIRMALARI BAŞKA ŞEKİLDE AÇIKLANAMIYOR ŞU DURUMDA
Bu şekilde yorum yazacağınıza adam gibi söyleseniz olmaz mı...Üslubu bozmadan?! Doğru, olmaz...
Merak etme biliyorum;özel hastanelerde eskisi kadar fazla para alınmadığınıda biliyorum.Olur,bir zahmet bakarım bilmediklerime...
Hayret birşey ya, sağlık sektörüne özellikle hekimliğe uzak değilim.Birebir işin içindeyim. Bu şekilde asıl bilmeden yorum yapan sizsiniz.
Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz,bugün ben mi yanlış kelime seçiyorum anlamadım gitti...Herkeste durduk yere bir muhalefet,saldırganlık falan...
Herkese iyi geceler...
Yok bizzat sizin söylediklerinizden çıkarmadım.
Bütün konunun sonunda bende kalan etki bu oldu.
Ve şaşırdım,isterdim ki hemşirelerde çıkıp "ne biçim insanmış öyle sağlıkçı mı olur" demeleriydi.
Hepimizin başına gelebilir birgün ve telafisi olmayan sonuçlar çıkabilir ortaya.
Allah düşürmesin ne diyeyim,konu neticesinde tek duam bu.
yani ne yazsam bilemedim
hastanede bekleme salonu kalabalık olsa ebeye hemşireye fenalık gelse en sonunda konu sahibiyle annesine çemkirseler neyse dicem.
koskoca bekleme salonunda sadece bir hasta ve fenalık geçirmekte olan biri var ve onun yanında da annesi kızını kollamak için duruyor yanlış anlamadım öyle değil ? kusura bakmayın ama orda konu sahibi fenalık geçirmek üzere bir şey olsa yere düşse kafasını vursa bebeğine bir şey olsa bunun hesabını kim vercek? anladığım kadarıyla ordaki hemşireler bağırmaktan başka hiçbir işe yaramamışlar.
ayrıca konu sahibi o an ne kadar kötü bir vaziyette olduğunu konusunda açık bir şekilde anlatmış. çıkarken söylediği o kelimelerin tek nedeni intikam alma düşüncesi. kadıncağızın o an canlarını ne kadar yaktılarsa o da aynı sertlikle karşılık vermek istemiş. yaptığı yorumalrdan da tüm sağlık çalışanlarına herhangi bir hakarette bulunmadığı gayet belli.
devlet hastanesinin çalışma şartları ağır olabilir. kusura bakmayın ama öğretmenlerin de çalışma şartları çok mükemmel değil. onlarda sabahtan akşama kadar çocuk çocuğun gürültüsüyle uğraşıyor. kimse bahane üretmesin kendisine. insanlar zaman içinde mesleklerinin ağırlığına alışmalı. konu sahibi de hakkını arıyor haklı olarak
carpitmiyorum. Doktorlara yemek yemegi bile fazla gören sizdiniz . HAkliniz pes dogrusu. Nasil yemek yerler insan disi mahlukatlar degil mi ?
keske esiniz ve abinize izin verseydinizde cıksaydı yukarıya ben cok hırs yaptım suan ya benim yanımda olsaydı tanımadıgım birine dahi o ikisinide mahfederdim bide anneniz aglamıs ya cok uzucu bu insanlar bide hastanede insanların saglıgını emanet ettigi kisiler
ne diyosunuz siz ya ne diyosunuz????
yrumlarınızı okumak istemiyorum sinir krizi geçiricem nerdeyse ama okumadan da edemiyorum
hemşire "uygun olmayan tavırla refakat edenenin dışarı çıkması gerektiğni" söylemedi hanfendi!!!!
benim ricamın ardından "o zaman sen de çek git" dedi bana
yeter artık bu konuya yorum yapmanızı istememe hakkım yok ama madem sağlıkçısınız, benim sağlığımı düşünün ve bu konuya yorum yapmayın
nedir bu gocunma ya anlamıyorum
Bakın ben sağlıkçı değilim ve benimde bazı hemşire ve doktorlarla problemlerim olmuştur,ki bir tanesini de anlattım burda.
Yaşadıklarınız beni çok üzdü bunu da belirtmek isterim,hakkınızı da arayın derim.
Yanlız konunun geldiği yer beni çok rahatsız etti,burda sağlıkçılar bizler tarafından yerden yere vurulurken birkaç sağlıkçının da yaşadıklarından yola çıkarak belkide burda kendilerini ifade etmeye çalışmaları çok normal,ki burda üzerine gidilen onlar ama sinir krizi geçirecek olan sizsiniz.
Arkadaşa tavrınız agresif geldi bana ,herzaman ben haklıyım der gibi bir haliniz var.Burda sizi destskleyen onlarca insan varken neden birkaç kişiye takıldınız?
her meslek kendine göre ağırdır, zordur
ancak sağlık çok kritik bir alan, burda yapılan hataların dönüşü yok, affı yok, telafisi yok
bunu anlatmaya çalışıyoruz ama malesef anlatamıyoruz
kim doktorlara yemek yemeyi fazla görüyormuş? Kim onlara mahlukat demiş, ben öyle birşeye rastlamadım
konuyu garip garip yerlere çekip durdunuz dünden beri bir kere bile yapılan şiddeten bahsetmediniz
size karşı iyi niyet besleyemiyorum, yorumlarınızı okumicam
Bakın ben sağlıkçı değilim ve benimde bazı hemşire ve doktorlarla problemlerim olmuştur,ki bir tanesini de anlattım burda.
Yaşadıklarınız beni çok üzdü bunu da belirtmek isterim,hakkınızı da arayın derim.
Yanlız konunun geldiği yer beni çok rahatsız etti,burda sağlıkçılar bizler tarafından yerden yere vurulurken birkaç sağlıkçının da yaşadıklarından yola çıkarak belkide burda kendilerini ifade etmeye çalışmaları çok normal,ki burda üzerine gidilen onlar ama sinir krizi geçirecek olan sizsiniz.
Arkadaşa tavrınız agresif geldi bana ,herzaman ben haklıyım der gibi bir haliniz var.Burda sizi destskleyen onlarca insan varken neden birkaç kişiye takıldınız?[/QUOTE
zaten ilk mesajımdada kesnilkle yapılanın yanlış olduğunu vurgulamış yapılanın yanına kalmamsı gerektiğiniyez yazmış bulunp ayrıca bimere de bildirimsi lonusundada ısrarcı oldugumu yazdım halada öyleyim
ancak
yorumlardaki köpek gibi,hayavan gibi davranmak
okuyupda adam oldugnu sanmak,
benim vergilerimle maaşı ödeniyor
işte öyleler böyleler genellemesine karsıyım ben
bu konuda türkiye cok yol katetti
özelliklede üniv. mezunu veren okullar sebebiylekemikleşmiş yapının kırılmaya calışıldıgını görüyorum
uğradıgnız haksızlık ekmek kuyrugundada olsa tepkinizi vereceksiniz
ama tüm fırıncıları kötülemek değil amaç
yorumlarda genelleme yapılmadığı müddetçe yazmayacagım..
teşekkürler
konu başlığından dolayı hepimiz doktor ya da hemşirelerle ilgili yaşadığımız kötü anılarımızı anlattık,gerçi ben iyi bir anımı da anlatmıştım:),ama genelleme yapmadık.bütün sağlık çalışanları kötü demedik.bir arkadaş doktorlara saldırı olayları olduğu zaman buraya konu açmıştı ve hepimiz ne kadar üzüldüğümüzü ve kınadığımızı yazmıştık.hatta iş bırakma eylemi yapmışlardı ve buradan destek vermiştik...çünkü olaya yanlı değil objektif bakmıştık.ama bu konuda bir hemşire arkadaş hariç diğer arkadaşlar anlayamadığım bir savunma içerisine gerdiler..dünden beri gerçeten bu kısmıı anlayamadım,ortada hamile bir bayana yapılan çok çirkin bir davranış var ve niye haklı tarafı bulunmaya çalışılıyor?
konu sahibi arkadaşım sende sinirlenme artık,bebeğine yazık yapma böyle.
konuyu yeni okumaya başladım,bazıları neden üzerine alınmış anlamadım:44: