- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.877
- 548
- Konu Sahibi setenaysetenay
-
Ay ne alakası var allah aşkına. Fikirlerinize değil üslubunuza tepki gösterdim dikkat ederseniz. Bence de siz başka şey demeyin, iyi forumlar size.kadın kadının düşmanı başka bir şey demiyorum.
Hiiç olayı öyleymiş gibi göstererek manipüle etmeyin böyle beylik laflarla, kimin neden tepki gösterdiğini çok da iyi biliyorsunuz.burada ben dayak yedi diye affetti diye tepki verdiğim için bana tepki verenler:
Sizler dayak yiyip oturursunuz aşağı, kader deyip kandırılırsınız.
Sizi siz de değil kim savunur biliyor musunuz yine bizler!
Biz yine erkek şiddetine karşı her türlü savaşımızı veririz, siz kırıp dizinizi oturduğunuz erkeklerinizin yanındayken.
Üslüpda sıkıntı büyük. Keşke bu şekilde yazsaydınız. Dayak arsızı deemek saygısızcaNiçin ?
okurken adama kinlendim.
ne zaman kendini kurtaracak diye sonuna kadar okudum
dayak yiyip bundan yakınıp sonuna katilinizle pembe tablo ciziyorsanız buna baska ne denir?
Bu bayanın yarın bir gün haberlere cıkmayacağı ne malum.
Nasıl bir kadın olarak alkış tutuluyor burada.
defalarca dayak atmıs bir adam değişir mi hiç bir sonra ki cinayet bile olur
Farkındamısınız size nasıl böyle düşünürsünüz, bu düşünce saygısızca diyen yok, söylenen şey yorum yapma şekliniz saygısızca ve kırıcı. Yoksa benden alıntıladığınız mesajda çok güzel anlatmışsınız konu hakkında düşüncenizikadın kadının düşmanı başka bir şey demiyorum.
Yazıcaklarımın aynısını yazmışsın birebir katılıyorumHiiç olayı öyleymiş gibi göstererek manipüle etmeyin böyle beylik laflarla, kimin neden tepki gösterdiğini çok da iyi biliyorsunuz.
Elbette eleştirinizi yapın, tepkinizi de gösterin ama saygısızlık etmeden.
Düpedüz manipülasyon ve iftira yaptığınız, mesela ben size tepki gösterenlerden biriyim kır dizini otur dediğim bir mesajımı gösterir misiniz?
Şu yaptığınız üste çıkmak için gösteri yapmaktan başka bişey değil.
Sizin de bir gün kimseye şiddet uygulamayacağınızın garantisi yok, bizim de yok, evet o adamın da yok. Ama hayat sizin anlattığınız gibi planlı ve kağıt üstünde çizildiği gibi gitmiyor. Sizin yaptığınız şiddet uygulayan insanlara ve eşlerine dayatmada bulunmak af dileme ve affetme şansı tanımamak. "Ya yaparsa garantisi yok" Evet garantisi yok, ama bu yaşına kadar gelmiş olan sizin de bundan sonra şiddet göstermeyeceğinizin bir garantisi yok.oldukça sağlıksız bir argüman...Şimdi değişmiş tamam da sizin içinizdeki o kırgınlıklar ne olacak?
Size eziyet edip mutsuz edip sizi bu kadar kırdıktan sonra af diliyor siz de affediyorsunuz ya hani ee ne oldu o ilk seneki üzüntüler gözyaşları? Af diledi bitti mi?
Eşinizle en ufak bir tartışmada yine içinizden ya yine el kaldırırsa korkusu geçmiyor mu mesela? Bu korkuyu içinizde her hissettiğinizde o güçsüz hssettiğiniz günlere dönmüyor musunuz? Bu hisleri defalarca yaşatmaya ne hakkı var size?
Bencilce yediği haltlar için özür diledi geçti bitti onun için e sizin duygularınız ne olacak? Sizin bu korkularınız bu üzüntüleriniz ne olacak?
Yani adam yaptığı büyük bir hatanın bedelini ödemedi bile. Gayet güzel hiç bir şey yaşanmamış gibi hayatına devam edip hak etmediği bir kadının kocası olmaya da devam etti iki masum bebeğin babası da oldu. Hiç hak etmediği bir aileye sahip oldu yani. Oysa o ailenin değerini bilmesi ona göre hassas davranması gerekirken yaptığı çok çok büyük hataların bedelini ödemedi.
Kusura bakmayın ama onun ödemediği bedeli siz ödüyorsunuz. Kaç zaman geçse de buraya konu açtığınıza göre içinizde bununla yaşıyorsunuz yani affettim geçti gibi bir durum yok. Aksine ruhunuzda hala yaşıyorsunuz bunu yani onun suçunun bedelini kendinize ödettiriyorsunuz. Ne için? Boşanmamak için. Değer mi kendinize bunu yaşatmanıza?
Hepsini geçtim hayvanlar bile dişisine şiddet uygulamaz. Yani hemcinsler dövüşür ama çok ekstrem bir av kavgası falan olmazsa erkek hayvan dişi hayvanı dövmez. Sinirlendiğinde bir hayvan bile olamayan bir adama hala koca diyorsunuz. Yani çok sinirlenmek çok çok sinirlenmekle bir kadına el kaldırmak arasında fark var. Bir kadına el kaldırabilecek düşünce yapısı olması bunu normal görmesi lazım ki bunu yapabilsin bir erkek. Bir kere bunu düşünmüş ve yapmış bir adam yine size çlok sinirlense yine yapabilir nasıl güveniyorsunuz bunu anlamadım.
Yada çocuklarınız ergenliğe girdiğinde ve çok büyük bir hata yaptığında çok büyük bir terbiyesizlik yaptığında babasının gözünü kan bürüdüğünde ne olacak mesela?
Çünkü adam sinirlendiğinde kendini karşısındaki kendinden güçsüz insanı döverek tatmin ediyor. İnsan gibi kavga etmek hadi en fazla bağırmak yerine karşısındakinden hırsını çıkarmak ve onurunu kırmak yoluyla sinirini geçiriyor.
Bu yolu seçen bir insan değişse bile yine bir gün gözü dönse ne olacak? Bunun evlatlarına karşı da olmayacağından nasıl emin olabildiniz de yapabildiniz mesela.
Daha dün doktor olduğu halde ya değişirse diye dayağa boyun eğip kalan bir kadının konusu varken bu konu bence hiç doğru değil.
Dayakçı zihniyeti olan, şiddet eğilimi olan erkekleri hak etmedikleri kadınlarla aile kurmalarını teşvik ediyorsunuz bir anlamda. Çünkü bu zihniyettir ve bunu yapabilme potansiyelini hala içinde barındıran bir kocanız var üzgünüm. Ve siz buna rağmen kalkıp burada boş umutlar veriyorsunuz. Belki bu konu yüzünden devam eden kadınlar bir kaç kez daha dayak yiyecek sayenizde.
+1 "show time"diye bir şarkı var içimden onu söylüyorum valla yaptığımız yorumlar ancak böyle saptırılabilir. Biz şiddet görene tahammük et evinde otur demiyoruz. Şiddet gösteren insana da aşağılık hareketi için tepkimizi koyabiliyoruz. Ama siz pişman bir insanı affedemiyosunuz ve konu sahibinin kocası gibi değişeceğine inanmıyorsunuz. İnsanları, gerçekten yürekten pişman olanları ve bunu her hareketi ilgisi ve sevgisiyle kanıtlayan birini affetmemek ancak insanın kendi kibrinden kaynaklanabilir. Güçlü kadın duruşu kılıfına sokulmuş kibir! Eşinin samimiyetine inanan affeder inanmayan affetmez. Bu onu dayak arsızı yapmaz bu söz konu sahibine yapılan kocasının gösterdiği şiddet kadar aşağılık bir yara, itham ve iftiradır.Hiiç olayı öyleymiş gibi göstererek manipüle etmeyin böyle beylik laflarla, kimin neden tepki gösterdiğini çok da iyi biliyorsunuz.
Elbette eleştirinizi yapın, tepkinizi de gösterin ama saygısızlık etmeden.
Düpedüz manipülasyon ve iftira yaptığınız, mesela ben size tepki gösterenlerden biriyim kır dizini otur dediğim bir mesajımı gösterir misiniz?
Şu yaptığınız üste çıkmak için gösteri yapmaktan başka bişey değil.
Sen de konuyu oh iyi ki de susup oturmuşum diye bağlayıp kızlarımıza örnek olmuşsun. Aa beni dövse de çocuklarımızın babası diye. Ne güzel akıl veriyorsunuz...
Çok haklısınız size sonuna kadar katılıyorum.Ben bu konunun hiç iyi örnek olduğunu düşünmüyorum, bu forumu her gün yüzlerce insan okuyor. Şiddet ülkemizde kadınlarımızın kanayan bir yarası. Şiddete ek olarak kadın cinayetleri de cabası. İnsanlar dertlerine çare aramak amacıyla bu forumu okuyup buradaki yorumları göz önünde bulunurup uygulamaya dahi koyabilirler. Özellikle çok genç yaştaki kadınlarımızın şiddet gördüğü halde boşanmaya veya bu şiddete karşı durmaya cesaret gösterip göstermeme ikileminde kaldığı da kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçektir. İçinde yaşadığı toplumu az çok bilen insan bunun da böyle olduğunu bilecektir. Konu sahibinin niyeti sadece içini dökmek olabilir ama neticede dayak yemiş fakat öğretmen olmasına, arkasında eşinin ailesinin dahi desteği olmasına rağmen, üstelik o yıllarda çocuğu bile henüz yokken dayak yemiş olmasına rağmen boşanmayıp evliliğine devam etmeyi tercih etmesi, "belki de iyi yaptım çocuklarımın bu kadar iyi babası oldu" demesi nedeniyle, konunun arka planında yer alan "şiddet gördüm fakat boşanmadım, sabrettim, eşim düzeldi. İnsanlar şiddet de uygulasa ikinci bir şansı hak ederler. Size şiddet uygulayan eşinizin düzelme ihtimali var sadece sabretmeniz gerekli" mesajından ötürü ben bu konunun zaten kafası karışık, yeterince korkmuş, toplumda boşanmış kadına uygulanan baskıya da maruz kalmaktan korkan, maddi imkanı olsa dahi toplumsal ve psikolojik nedenlerden dolayı buna cesaret gösterip göstermeme konusunda kararsız kalan, zaten psikolojileri olumsuz etkilenmiş ve düşünme, karar verme yetisini kullanmakta problem yaşıyor olan, ikilemde kalan arkadaşlarımızı yanlış yönlendirerek onları sabretmeye ve bunun sonucunda yine şiddet görmeye hatta öldürülmeye dahi sürükleyebileceğini düşündüğüm için yönetim tarafından incelenmesini rica ediyorum.
Mune
Kazen
@P r o d i g y
Sizin de bir gün kimseye şiddet uygulamayacağınızın garantisi yok, bizim de yok, evet o adamın da yok. Ama hayat sizin anlattığınız gibi planlı ve kağıt üstünde çizildiği gibi gitmiyor. Sizin yaptığınız şiddet uygulayan insanlara ve eşlerine dayatmada bulunmak af dileme ve affetme şansı tanımamak. "Ya yaparsa garantisi yok" Evet garantisi yok, ama bu yaşına kadar gelmiş olan sizin de bundan sonra şiddet göstermeyeceğinizin bir garantisi yok.oldukça sağlıksız bir argüman...
Ben bu konunun hiç iyi örnek olduğunu düşünmüyorum, bu forumu her gün yüzlerce insan okuyor. Şiddet ülkemizde kadınlarımızın kanayan bir yarası. Şiddete ek olarak kadın cinayetleri de cabası. İnsanlar dertlerine çare aramak amacıyla bu forumu okuyup buradaki yorumları göz önünde bulunurup uygulamaya dahi koyabilirler. Özellikle çok genç yaştaki kadınlarımızın şiddet gördüğü halde boşanmaya veya bu şiddete karşı durmaya cesaret gösterip göstermeme ikileminde kaldığı da kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçektir. İçinde yaşadığı toplumu az çok bilen insan bunun da böyle olduğunu bilecektir. Konu sahibinin niyeti sadece içini dökmek olabilir ama neticede dayak yemiş fakat öğretmen olmasına, arkasında eşinin ailesinin dahi desteği olmasına rağmen, üstelik o yıllarda çocuğu bile henüz yokken dayak yemiş olmasına rağmen boşanmayıp evliliğine devam etmeyi tercih etmesi, "belki de iyi yaptım çocuklarımın bu kadar iyi babası oldu" demesi nedeniyle, konunun arka planında yer alan "şiddet gördüm fakat boşanmadım, sabrettim, eşim düzeldi. İnsanlar şiddet de uygulasa ikinci bir şansı hak ederler. Size şiddet uygulayan eşinizin düzelme ihtimali var sadece sabretmeniz gerekli" mesajından ötürü ben bu konunun zaten kafası karışık, yeterince korkmuş, toplumda boşanmış kadına uygulanan baskıya da maruz kalmaktan korkan, maddi imkanı olsa dahi toplumsal ve psikolojik nedenlerden dolayı buna cesaret gösterip göstermeme konusunda kararsız kalan, zaten psikolojileri olumsuz etkilenmiş ve düşünme, karar verme yetisini kullanmakta problem yaşıyor olan, ikilemde kalan arkadaşlarımızı yanlış yönlendirerek onları sabretmeye ve bunun sonucunda yine şiddet görmeye hatta öldürülmeye dahi sürükleyebileceğini düşündüğüm için yönetim tarafından incelenmesini rica ediyorum.
Mune
Kazen
@P r o d i g y
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?