- 17 Ağustos 2011
- 22.992
- 144.574
- 798
bir tane soru soracagim; sen alman is arkadaşlarınla kadınlı erkekli o saunaya gitsen onun icin sorun olur mu?Ben hala buranin kültürüne alismis degilim ancak o masallah uyum saglamak diye diye nerden geldigini unutmus, ciplak saunalara dünyanin en normal seyiymis gibi gitmis "arkadasiyla".
eger cevabin evetse ayril gitsin o yapinca ooow yee sen yapinca or.pu olacaksan böyle biriyle evlenmeyi düşünme bile. o kulture adapte olmaktan degil, abazanliktan gitmistir.
hatta sirf test etmek icin gercekten boyle bir plan yap bak bakalim gercek fikrini.
benim sevgilim de alman, esiyle dostuyla ciplak saunaya ya da ciplaklar kampina gitse bana bunu eksta bir seymis gibi soylemezdi çünkü normal karsilardi. "jane ile ciplaklar kampina gittik" falan gereksiz bir muhabbet. Bahsettigin saunayla ilgili bir anım var, gittiğim bir projede boyle bir sauna vardi - disarisi karli icerisi sicak. ama herkese mail gondermisler "aramizda bu kültüre yabanci arkadaslar var herkes mayolarini getirsin- saunaya ciplak girilmeyecek" diye. beni gören slip mayolu yanima oturup aslinda saunada ciplakligin saglikli oldugunu, islak mayonun ısınınca bakteri urettigini falan soylemisti. Ben bunu ona anlattim mesela - benim animda proje arkadasimin ç.künü görmek yoktu ama 7 gece saunada cibil cibil oturmamiz vardi. ama isin icinde ciplaklik da olsa sevgilim sanmiyorum bundan rahatsiz olsun. çünkü onun normali. aynı sekilde bir göl kenarinda kimse yok diye firsattan istifade üstsüz guneslenirken konusu acilmisti . bikini izinden nefret ettigim icin solaryuma gittigimi soylemistim, onun sehrine yakin plajlarin birinde nudity alani varmis. (taşininca) oraya gideriz rahatca guneslenirsin falan demisti.
simdi bu zihniyette biri saunaya gitse .m g.t m.me bakmaz. çünkü bunlarin normali bu. o yüzden ben de takilmazdim gecmisteki aktivitesine.
seninki de sana normal karsiliyorsa demek ki onun icin normaldir - sıkıntı etme.
ama sana höthötlenirse anla ki adam o kizlarin her santimetrekaresini hafizasina atmistir.
ayni sekilde biriyle yaşamak. sevgilim trye tasinmadan önce ev arkadasi ve onun sevgilisiyle beraber yasardi. kizi da cok severdi. asla takilmadigim gibi kizin sevgilisi tasinma gününde ikinci sofor olarak eslik etmisti sevgilime. teşekkür amaçlı kiza hediye bile aldim
ama burada çok önemli bir nokta var. benim de zamaninda erkek bir ev arkadasim olsaydi sevgilim asla "aranizda ne var" diye sormazdi çünkü bu ona göre normal bir sey. iki kisi ciktigimiz tatilde çadırımin ipi koptugu icin çadırında konakladigim bir cinsiyeti erkek arkadasim var mesela. cadiri o kadar guzeldi ki tatil biter bitmez aynisini almistim. sevgilim cadirimi cok begendiginde ona bu anıyı anlatmistim. cocugun adi agzimdan dusmez çünkü onu cok seviyorum, akilli ve hayatinj guzellestirmeye caba harcayan birisi. sevgilim de ona asla gicik olmaz. o arkadasim göçtü ama dönse evimizde agirlariz yani, mutlu bile olur.
bence aradaki fark bu.
kendisinin yaptigi seyleri sen yapsan normal karşılıyorsa ortada ahlaki bir problem yoktur. ama sen yapsan tepki verecekse sıkıntı büyük
senin hic sevmediğin arkadasin konusuna gelince... sizi tanistirmis, ailesiyle de tanistirmis... yani elinden geleni yapmış gibi geldi bana. Ben de cook sevdigim ve asla kötülüğünü görmediğim, pek cok iyiligini gördüğüm birini sirf nisanlim sevmiyor diye hayatimdan çıkarmazdim. ama gözüne sokar gibi devamli da konuşmazdim - bir mesafe koyardim.
para konusuna gelince esler arasında birikimin hic konuşulmamasi biraz normal olabilir ama asla soylemem diye diretmesi bariz red flag.
evlenince bütçe yonetiminiz ne olacak? ortak birikim falan yapmayacak misiniz? ne sekilde olacak hic konustunuz mu?
Son düzenleme: