- Konu Sahibi setenaysetenay
Eğer bir gün çocuğunuz olursa ya da şuan bir evlat sahibiyseniz umarım çocuğunuzun koluna poposuna vurup "canavar" bir kadına dönüşmezsiniz. Şimdi bu yazdığımı şiddet yanlısı, susup oturan kadına çevirmeye kalkmayın. Evet erkeklerin -kendisinden güçsüz veya da güçlü- kadınları dövmesi kesinlikle aşağılık bir davranış ama bu demek değildir ki o insan asla değişemez ve zihniyeti aynı kalır. Bu kadar sabit fikirli olmayın. Çevrenizde öyle örnekler yoktuysa da bu kadının kocasının değişitiğini ve iyi bir baba olduğunu kabul edin...
Bir gün sinirle çocuğunuzun poposuna şaplatırsanız -ki çoğumuzun annesi yapmış olabilir- heh o zaman da ömür boyu canavar anne sıfatıyla mı yaşayacaksınız. Bu bakış kibirli bir bakıştır bana göre. Beni şiddet yanlısı göstermek isteyip konuyu saptıracak arkadaşlar; kusura bakmayın YEMEZLER
Alıntı yaptıgınız üye nasıl davranır bilemem ama konuya sinirlerime hakim olmak adına en kapalı, en kısa haliyle yorum yapıp çekilmeyi tercih etmiştim.
Ben nasıl davranacagımı yazayım. İnanılmaz derecede siddet egilimleri olan bir insanım, canavar diyorsunuz ya hani, kafamın icinde tam da onlardan biriyim.
Haksızlıga, insanların birbirlerini aşagılayıp sonra birşey olmamış gibi cekirdek çitleyip dedikodu yapmalarına, kendinden zayıf gördügü herkesi ezme gayreti olanlara, fiziki olarak üstünlügü sagladıgını düşündügünde kavgaya girişen herkesi döverek baskı altına alacagını zannedenlere vb tüm insanlara hiçbir şekilde tahammülüm yok.
Canım pahasına o kavgada yerimi alabilirim, o an aklınıza gelebilecek tüm aptallıkları yapabilirim. Hatta karşımdaki insana işkenceye kadar aklımdan birsürü şey geçebilir, sözlü olarak da aşagılayabilir, eziyet edebilirim. Ama yapmıyorum.
Yapmıyorum çünkü o aşagılık insanlara dönüşmek istemiyorum. Sebebi ne olursa olsun onlar gibi davranmaya başladıgımda tüm haklılıgımı yitirecegimi biliyorum. Bir başlarsam insanlıgımı tamamen kaybetmekten korkuyorum. Aynaya baktıgımda kendimden utanacagımı, hatta bir daha bakamayacagımı da biliyorum. Yüzüm kızarmadan bakarsam kendimden nefret edecegimi de biliyorum.
Konudaki örnege gelelim. Konu sahibinin eşi belki ben yaparsam ne olurum sorusuna verdigim yanıtları kendisi de verdigini zannediyor, yapmış ve üzülmüş vah vah... ama yine kendi menfaatini seçmiş.
Benligini, gururunu, her şeyini sömürdügü kadından af dilerken evli kalmayı isteyerek yine kendisini düşünmüş. Yine eşinden fedakarlık yapmasını, bu yaranın o kadının kendisiyle yüzlesmekten kaçarak kalmasına neden olmuş.
Bununla yetinmemiş bir de iki cocuk istemiş, neyine güveniyordu acaba? Neler ogretebilecegine inanıyordu? Matematik mi? Sıfırı neyle toparlasanız toplayın bir işe yaramaz, hiçtir çünkü. Çarpma mı? o konuda inanılmaz sayıdır, her şeyi yok eder. Bunu mu ogretecek cocuklarına? Kendisini tarif ederken mutlu mu olacak bir de?
Benim canavara dönüşme serüvenimi yazdım, peki o nasıl dönüşmüştü? Konu sahibi ne yapmıstı ya da yapmamıştı? Yemegi soguk mu getirdi? yoksa sesini mi tiz buluyordu?
Karşısındakinin "insan" oldugunu unutandan ve kendi insanlıgını ise çoktan kaybedenden hiçbir şey beklenmez.
Dediginiz gibi insanlar degisebilir ama aynı hayatın merkezinde olmayı haketmezler. Cezasını bile çekmeden ödüllendirmek ise yalnızca aptalların işidir.