• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben dayak yemis bir kadinim

burada ben dayak yedi diye affetti diye tepki verdiğim için bana tepki verenler:

Sizler dayak yiyip oturursunuz aşağı, kader deyip kandırılırsınız.
Sizi siz de değil kim savunur biliyor musunuz yine bizler!

Biz yine erkek şiddetine karşı her türlü savaşımızı veririz, siz kırıp dizinizi oturduğunuz erkeklerinizin yanındayken.
Hiiç olayı öyleymiş gibi göstererek manipüle etmeyin böyle beylik laflarla, kimin neden tepki gösterdiğini çok da iyi biliyorsunuz.

Elbette eleştirinizi yapın, tepkinizi de gösterin ama saygısızlık etmeden.

Düpedüz manipülasyon ve iftira yaptığınız, mesela ben size tepki gösterenlerden biriyim kır dizini otur dediğim bir mesajımı gösterir misiniz?

Şu yaptığınız üste çıkmak için gösteri yapmaktan başka bişey değil.

Tamam içinize atmaktan yorulup buraya yazmışsınız.Değişik kafalar sanırım bu yaşadıklarınız. Yalnızca o kişiyle uzun yıllar hayatınızı geçirdiğiniz için mi böyle sindirilebildiniz acaba merak ettim.Sosyal bir araştırmaya konu olur bu yazdıklarınız.Hatta direk sosyal bir vakasınız. Siz ve "ayyyyyy iyiki eşin düzeldi bebeğim inş bi daha olmaz" diyenler. Psikolojik destek alın derim veya çift terapisi.Ara ara yoklayın o adamın psikolojisini çocuklara bi şey olmasın bari.

dayak yediğiniz zamanlarda yazsaydınız yorum tabiki farklı olurdu herkes tarafından.. şuan iyiyse sevindim.

Siz erkek kardesinizin esi icin konu acan hanim misiniz ? O konudaki uslubunuzu cok begenmistim. Yorumlari okumadim. Sanirim icinizi dokmek istediniz. Ama ben esinizin siddeti nasil anide kesildi o kismi anlayamadim. Yani bilerek mi vuruyormus zevk mi aliyormus ? Madde alkol falan mi kullaniyormus. Ben yetiskin bir erkegin ii veya kotu bir huyundan babasi esi ailesi kizdi diye aniden son verebilecegine inanmiyorum. Bunu nasil basardiyda ciksin anlatsin karisi doven milyonlarca erkek de dovmesin artik madem bu kadar kolay. Konunuz su an dayak yiyen sizin ve esiniz hatta kp niz kadar bile umutlu olmayan onlarcs icin ornek olusturdu. Dayagimj gencken azicik yiyeyim ilerde dovmez degisir umudu yaratti. Konuda bosluklar var. Babasindsn korktugu icin mi dovmedi size asik oldugu icin mi tedavi mi gordu ? Madem kendini kontrol edebiliyormus zevkine mi dovuyormus ? Konu boslukta havada manasiz.

Niçin ?
okurken adama kinlendim.
ne zaman kendini kurtaracak diye sonuna kadar okudum
dayak yiyip bundan yakınıp sonuna katilinizle pembe tablo ciziyorsanız buna baska ne denir?

Bu bayanın yarın bir gün haberlere cıkmayacağı ne malum.
Nasıl bir kadın olarak alkış tutuluyor burada.
defalarca dayak atmıs bir adam değişir mi hiç bir sonra ki cinayet bile olur
Üslüpda sıkıntı büyük. Keşke bu şekilde yazsaydınız. Dayak arsızı deemek saygısızca

kadın kadının düşmanı başka bir şey demiyorum.
Farkındamısınız size nasıl böyle düşünürsünüz, bu düşünce saygısızca diyen yok, söylenen şey yorum yapma şekliniz saygısızca ve kırıcı. Yoksa benden alıntıladığınız mesajda çok güzel anlatmışsınız konu hakkında düşüncenizi

On yıl geçse de bir gün tekrarlar. Bir kez bile olsa el kaldıran erkekten nefret ediyorum. Düzelse bile ben affetmem çünkü ruhuma açtığı yara asla tedavi olmaz.
Siz de burda ben dayak yemiş kadınım diye konu açtığınıza göre ruhunuzdaki darbeler hala ilk günkü gibi...

Hiiç olayı öyleymiş gibi göstererek manipüle etmeyin böyle beylik laflarla, kimin neden tepki gösterdiğini çok da iyi biliyorsunuz.

Düpedüz manipülasyon ve iftira yaptığınız, mesela ben size tepki gösterenlerden biriyim kır dizini otur dediğim bir mesajımı gösterir misiniz?

Yazıcaklarımın aynısını yazmışsın birebir katılıyorum

Şimdi değişmiş tamam da sizin içinizdeki o kırgınlıklar ne olacak?
Size eziyet edip mutsuz edip sizi bu kadar kırdıktan sonra af diliyor siz de affediyorsunuz ya hani ee ne oldu o ilk seneki üzüntüler gözyaşları? Af diledi bitti mi?
Eşinizle en ufak bir tartışmada yine içinizden ya yine el kaldırırsa korkusu geçmiyor mu mesela? Bu korkuyu içinizde her hissettiğinizde o güçsüz hssettiğiniz günlere dönmüyor musunuz? Bu hisleri defalarca yaşatmaya ne hakkı var size?
Bencilce yediği haltlar için özür diledi geçti bitti onun için e sizin duygularınız ne olacak? Sizin bu korkularınız bu üzüntüleriniz ne olacak?
Yani adam yaptığı büyük bir hatanın bedelini ödemedi bile. Gayet güzel hiç bir şey yaşanmamış gibi hayatına devam edip hak etmediği bir kadının kocası olmaya da devam etti iki masum bebeğin babası da oldu. Hiç hak etmediği bir aileye sahip oldu yani. Oysa o ailenin değerini bilmesi ona göre hassas davranması gerekirken yaptığı çok çok büyük hataların bedelini ödemedi.
Kusura bakmayın ama onun ödemediği bedeli siz ödüyorsunuz. Kaç zaman geçse de buraya konu açtığınıza göre içinizde bununla yaşıyorsunuz yani affettim geçti gibi bir durum yok. Aksine ruhunuzda hala yaşıyorsunuz bunu yani onun suçunun bedelini kendinize ödettiriyorsunuz. Ne için? Boşanmamak için. Değer mi kendinize bunu yaşatmanıza?
Hepsini geçtim hayvanlar bile dişisine şiddet uygulamaz. Yani hemcinsler dövüşür ama çok ekstrem bir av kavgası falan olmazsa erkek hayvan dişi hayvanı dövmez. Sinirlendiğinde bir hayvan bile olamayan bir adama hala koca diyorsunuz. Yani çok sinirlenmek çok çok sinirlenmekle bir kadına el kaldırmak arasında fark var. Bir kadına el kaldırabilecek düşünce yapısı olması bunu normal görmesi lazım ki bunu yapabilsin bir erkek. Bir kere bunu düşünmüş ve yapmış bir adam yine size çlok sinirlense yine yapabilir nasıl güveniyorsunuz bunu anlamadım.
Yada çocuklarınız ergenliğe girdiğinde ve çok büyük bir hata yaptığında çok büyük bir terbiyesizlik yaptığında babasının gözünü kan bürüdüğünde ne olacak mesela?
Çünkü adam sinirlendiğinde kendini karşısındaki kendinden güçsüz insanı döverek tatmin ediyor. İnsan gibi kavga etmek hadi en fazla bağırmak yerine karşısındakinden hırsını çıkarmak ve onurunu kırmak yoluyla sinirini geçiriyor.
Bu yolu seçen bir insan değişse bile yine bir gün gözü dönse ne olacak? Bunun evlatlarına karşı da olmayacağından nasıl emin olabildiniz de yapabildiniz mesela.
Daha dün doktor olduğu halde ya değişirse diye dayağa boyun eğip kalan bir kadının konusu varken bu konu bence hiç doğru değil.
Dayakçı zihniyeti olan, şiddet eğilimi olan erkekleri hak etmedikleri kadınlarla aile kurmalarını teşvik ediyorsunuz bir anlamda. Çünkü bu zihniyettir ve bunu yapabilme potansiyelini hala içinde barındıran bir kocanız var üzgünüm. Ve siz buna rağmen kalkıp burada boş umutlar veriyorsunuz. Belki bu konu yüzünden devam eden kadınlar bir kaç kez daha dayak yiyecek sayenizde.
Sizin de bir gün kimseye şiddet uygulamayacağınızın garantisi yok, bizim de yok, evet o adamın da yok. Ama hayat sizin anlattığınız gibi planlı ve kağıt üstünde çizildiği gibi gitmiyor. Sizin yaptığınız şiddet uygulayan insanlara ve eşlerine dayatmada bulunmak af dileme ve affetme şansı tanımamak. "Ya yaparsa garantisi yok" Evet garantisi yok, ama bu yaşına kadar gelmiş olan sizin de bundan sonra şiddet göstermeyeceğinizin bir garantisi yok.oldukça sağlıksız bir argüman...

+1 "show time"diye bir şarkı var içimden onu söylüyorum valla yaptığımız yorumlar ancak böyle saptırılabilir. Biz şiddet görene tahammük et evinde otur demiyoruz. Şiddet gösteren insana da aşağılık hareketi için tepkimizi koyabiliyoruz. Ama siz pişman bir insanı affedemiyosunuz ve konu sahibinin kocası gibi değişeceğine inanmıyorsunuz. İnsanları, gerçekten yürekten pişman olanları ve bunu her hareketi ilgisi ve sevgisiyle kanıtlayan birini affetmemek ancak insanın kendi kibrinden kaynaklanabilir. Güçlü kadın duruşu kılıfına sokulmuş kibir! Eşinin samimiyetine inanan affeder inanmayan affetmez. Bu onu dayak arsızı yapmaz bu söz konu sahibine yapılan kocasının gösterdiği şiddet kadar aşağılık bir yara, itham ve iftiradır.

Son düzenleme:
bazılarını adam etmek için baya yıpranmak gerek, ama değer mi bilemıyorum :KK14:
bazılarını da adam etmek yerıne bırakmak gerek. kimse kimseden daha degerlı değil. boşanma dünyanın sonu degıl.
içinde kalmıs baya, aslında kapanmaz bi yara olmus.
bi insan sinirlenip vuruyorsa ne yaparsan zor yola gelır. sinirliyken insanın gözü kimseyı görmez çünkü. senınkının bu degısımı bana göre mucize!! elbette kavgalarınız oluyordur
ne yanı hiç mi yeltenmedi? sonucta karakterınde var böyle bişi

Sen de konuyu oh iyi ki de susup oturmuşum diye bağlayıp kızlarımıza örnek olmuşsun. Aa beni dövse de çocuklarımızın babası diye. Ne güzel akıl veriyorsunuz...

Bence siz yanlis anlamissiniz. Utandim konusamadim. Icimde yasadim. O kaar sustum ki adam suskunlugumdan utandi. Adam oldu. On yil gecti. Ben kimseye anlatamadim. Ama hala unutmadim. Hala utaniyorum. Kimse bilmese bile ben kendimden kocamdan bile utaniyorum. Iyi bir baba oldu. Iyi ki cocuklarim o günlere sahit olmadi. Diyor konu sahibi.

Anlamiyorum yorumlari nerdeyse konu sahibini ailevi karardan pisman ettirme ve hala seviyorsa bile aile oratami iyilesmisse bile bosanma tavsiyesi veren var.bunun adi iyi niyet mi kadin dayanismasi mi nedir anlamiyorum ama boyle olduguna inanmiyorum bu niyetin arkasina siginmayin lutfen. her insan hata yapar kimi daha gec olgunlasir kimi daha gec hatasini anlar.ama insanlari Allah bile affediyor bu ne kibir. Asla ama asla bana dayak atacak bir esi hayal bile edemiyorum tepkim nasil olur derseniz bende herkes gibi kabullenemem.ama yine diyorum tepkim ne olur o anin psikolojik durumunu bilmedigum icin boyle yaparim diye matematik formulu veremem.hazir bir plan gibi simdiden boyle yaparim sunu derim demek inanadirici olmaz. senaryo mu yaziyoruz.

Ben bu konunun hiç iyi örnek olduğunu düşünmüyorum, bu forumu her gün yüzlerce insan okuyor. Şiddet ülkemizde kadınlarımızın kanayan bir yarası. Şiddete ek olarak kadın cinayetleri de cabası. İnsanlar dertlerine çare aramak amacıyla bu forumu okuyup buradaki yorumları göz önünde bulunurup uygulamaya dahi koyabilirler. Özellikle çok genç yaştaki kadınlarımızın şiddet gördüğü halde boşanmaya veya bu şiddete karşı durmaya cesaret gösterip göstermeme ikileminde kaldığı da kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçektir. İçinde yaşadığı toplumu az çok bilen insan bunun da böyle olduğunu bilecektir. Konu sahibinin niyeti sadece içini dökmek olabilir ama neticede dayak yemiş fakat öğretmen olmasına, arkasında eşinin ailesinin dahi desteği olmasına rağmen, üstelik o yıllarda çocuğu bile henüz yokken dayak yemiş olmasına rağmen boşanmayıp evliliğine devam etmeyi tercih etmesi, "belki de iyi yaptım çocuklarımın bu kadar iyi babası oldu" demesi nedeniyle, konunun arka planında yer alan "şiddet gördüm fakat boşanmadım, sabrettim, eşim düzeldi. İnsanlar şiddet de uygulasa ikinci bir şansı hak ederler. Size şiddet uygulayan eşinizin düzelme ihtimali var sadece sabretmeniz gerekli" mesajından ötürü ben bu konunun zaten kafası karışık, yeterince korkmuş, toplumda boşanmış kadına uygulanan baskıya da maruz kalmaktan korkan, maddi imkanı olsa dahi toplumsal ve psikolojik nedenlerden dolayı buna cesaret gösterip göstermeme konusunda kararsız kalan, zaten psikolojileri olumsuz etkilenmiş ve düşünme, karar verme yetisini kullanmakta problem yaşıyor olan, ikilemde kalan arkadaşlarımızı yanlış yönlendirerek onları sabretmeye ve bunun sonucunda yine şiddet görmeye hatta öldürülmeye dahi sürükleyebileceğini düşündüğüm için yönetim tarafından incelenmesini rica ediyorum.
Mune Mune
Kazen Kazen
@P r o d i g y

Ben bu konunun hiç iyi örnek olduğunu düşünmüyorum, bu forumu her gün yüzlerce insan okuyor. Şiddet ülkemizde kadınlarımızın kanayan bir yarası. Şiddete ek olarak kadın cinayetleri de cabası. İnsanlar dertlerine çare aramak amacıyla bu forumu okuyup buradaki yorumları göz önünde bulunurup uygulamaya dahi koyabilirler. Özellikle çok genç yaştaki kadınlarımızın şiddet gördüğü halde boşanmaya veya bu şiddete karşı durmaya cesaret gösterip göstermeme ikileminde kaldığı da kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçektir. İçinde yaşadığı toplumu az çok bilen insan bunun da böyle olduğunu bilecektir. Konu sahibinin niyeti sadece içini dökmek olabilir ama neticede dayak yemiş fakat öğretmen olmasına, arkasında eşinin ailesinin dahi desteği olmasına rağmen, üstelik o yıllarda çocuğu bile henüz yokken dayak yemiş olmasına rağmen boşanmayıp evliliğine devam etmeyi tercih etmesi, "belki de iyi yaptım çocuklarımın bu kadar iyi babası oldu" demesi nedeniyle, konunun arka planında yer alan "şiddet gördüm fakat boşanmadım, sabrettim, eşim düzeldi. İnsanlar şiddet de uygulasa ikinci bir şansı hak ederler. Size şiddet uygulayan eşinizin düzelme ihtimali var sadece sabretmeniz gerekli" mesajından ötürü ben bu konunun zaten kafası karışık, yeterince korkmuş, toplumda boşanmış kadına uygulanan baskıya da maruz kalmaktan korkan, maddi imkanı olsa dahi toplumsal ve psikolojik nedenlerden dolayı buna cesaret gösterip göstermeme konusunda kararsız kalan, zaten psikolojileri olumsuz etkilenmiş ve düşünme, karar verme yetisini kullanmakta problem yaşıyor olan, ikilemde kalan arkadaşlarımızı yanlış yönlendirerek onları sabretmeye ve bunun sonucunda yine şiddet görmeye hatta öldürülmeye dahi sürükleyebileceğini düşündüğüm için yönetim tarafından incelenmesini rica ediyorum.
Mune Mune
Kazen Kazen
@P r o d i g y
Çok haklısınız size sonuna kadar katılıyorum.

Sizin de bir gün kimseye şiddet uygulamayacağınızın garantisi yok, bizim de yok, evet o adamın da yok. Ama hayat sizin anlattığınız gibi planlı ve kağıt üstünde çizildiği gibi gitmiyor. Sizin yaptığınız şiddet uygulayan insanlara ve eşlerine dayatmada bulunmak af dileme ve affetme şansı tanımamak. "Ya yaparsa garantisi yok" Evet garantisi yok, ama bu yaşına kadar gelmiş olan sizin de bundan sonra şiddet göstermeyeceğinizin bir garantisi yok.oldukça sağlıksız bir argüman...

Başarılı bir argüman bence. Zira ne anneannem ve dedem birbirlerine de çocuklarına da torunlarına da bir fiske vurmadan öldüler. İnsanlı insan yapan meziyetlerinden biri de iradesine sahip çıkmasıdır.
Küçükken annemin çantasından para da çaldım, sigara içerken de yakalandım, babamın arabasına hususi sinirlenip taşla küfürlü yazı da yazdım, sınıfta da kaldım hiç birinde annemden bir fiske bile yemedim. Alın size garanti kendisi 60 yaşında daha bu yaptıklarım için bir gün olun surat asmak küsmek veya ceza vermekten hariç bir ceza vermedi.
İlla ki sinirimizi hayvanlar gibi vurup kırarak döverek çıkarmak zorunda değiliz bunu lütfen normalleştirmeyin. Normal değil çünkü.
Hele hele bir kadına vurabilmek ayrı bir psikoloji bunu yapabilen bir adamı normalleştirmeyin. Sevdiğini iddia ettiği bir kadına sinir anında dahi olsa vurabilecek olan bir adam kadına şiddeti normal gören, sevdiğine zarar verebilecek biridir ve en önemlisi öfkesini doğru yansıtamıyordur ve öfkelendiğinde de şiddet gösterme potansiyeli benim gibi 30 yıldır bir kişiye bile hatta bir hayvana bile şiddet göstermemiş birinden daha yüksektir.
Benim şiddet gösterme ihtimalimden kat kat yüksektir hatta.

Mune Mune
Kazen Kazen
@P r o d i g y

İlk sayfalardan birinde sevgilisinin sinirli olduğunu ve ileride şiddet göstermesinden korktuğunu söyleyen bir genç kızımız vardı mesela. Şimdi o kız aman ne kolaymış şiddet uygulayabilecek bir erkeği yola getirmek, ben de yola getiririm diyip evlenebilir pekala endişesine rağmen.
Çok çok hatalı bir konu bu.
Genç kızları hatalara sürükleyecek ve hatta evli kadınları belki biraz daha sabredeyim düzelir diye daha çok dayak yemesine sebep olacak kadar yanlış bir konu.
Bence de kapanmalı.

Aslında dayaga karsıyım. Ama esiniz akıllandım en son. Bir de burda bazen yazıyorlar ayrıl diye evli bile olmuyor o kişiler evli olan ve cocugu olan anlar anca. Dövme derken kızınca bi tokat mıydı yoksa bildigin tekme tokat dövme miydi.

Affetmemişsin affetsen bu konuyu aç-a-mazdın. Terapi almalısın belki de.

Baya tartışma olmuş herkes her olaya aynı tepkiyi verecek olsa zaten dünya çok farklı bir yer olurdu. İsteyen boşanır isteyen şans verir genelleme yapmaya çok hevesliyiz.

Back