Ben bu konunun hiç iyi örnek olduğunu düşünmüyorum, bu forumu her gün yüzlerce insan okuyor. Şiddet ülkemizde kadınlarımızın kanayan bir yarası. Şiddete ek olarak kadın cinayetleri de cabası. İnsanlar dertlerine çare aramak amacıyla bu forumu okuyup buradaki yorumları göz önünde bulunurup uygulamaya dahi koyabilirler. Özellikle çok genç yaştaki kadınlarımızın şiddet gördüğü halde boşanmaya veya bu şiddete karşı durmaya cesaret gösterip göstermeme ikileminde kaldığı da kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçektir. İçinde yaşadığı toplumu az çok bilen insan bunun da böyle olduğunu bilecektir. Konu sahibinin niyeti sadece içini dökmek olabilir ama neticede dayak yemiş fakat öğretmen olmasına, arkasında eşinin ailesinin dahi desteği olmasına rağmen, üstelik o yıllarda çocuğu bile henüz yokken dayak yemiş olmasına rağmen boşanmayıp evliliğine devam etmeyi tercih etmesi, "belki de iyi yaptım çocuklarımın bu kadar iyi babası oldu" demesi nedeniyle, konunun arka planında yer alan "şiddet gördüm fakat boşanmadım, sabrettim, eşim düzeldi. İnsanlar şiddet de uygulasa ikinci bir şansı hak ederler. Size şiddet uygulayan eşinizin düzelme ihtimali var sadece sabretmeniz gerekli" mesajından ötürü ben bu konunun zaten kafası karışık, yeterince korkmuş, toplumda boşanmış kadına uygulanan baskıya da maruz kalmaktan korkan, maddi imkanı olsa dahi toplumsal ve psikolojik nedenlerden dolayı buna cesaret gösterip göstermeme konusunda kararsız kalan, zaten psikolojileri olumsuz etkilenmiş ve düşünme, karar verme yetisini kullanmakta problem yaşıyor olan, ikilemde kalan arkadaşlarımızı yanlış yönlendirerek onları sabretmeye ve bunun sonucunda yine şiddet görmeye hatta öldürülmeye dahi sürükleyebileceğini düşündüğüm için yönetim tarafından incelenmesini rica ediyorum.
Mune
Kazen
@P r o d i g y