• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben dayak yemis bir kadinim

inanin yazmayi o kadar istedim ki.niyeyse birilerinin bilmesini ve durumumu degerlendirmesini de istedim resmen

Evet cerkesim ve dediginiz gibi kadina saygi duyulur.oyle kv gelin muhabbetleri de yoktur

Of yazmak cok zor ama kiskanclik yapiyordu diyeyim.su an kiskanclik adina da hicbirsey yok onda ama olgunlasti resmen
evet o bendim ve dogruydu duzmece falan degildi.belki bu benim icimde ama evet cocuklugum aile ortamim hep huzur icinde gecti.aileme cok duskunum hatta akrabalarima.su an da cocuklarimla esimle cok mutluyum gercekten cok iyi bir es .bende oyle takintilar var hadi birine birsey olursa aci cekersem diye.o an onlari yazmistim icimden gelenleri.ama tabiki bu durum beni uzuyor.belki bir baska konuda yine esimle mutlu oldugumu yazicam ama belki yazmaktan cekinirim artik herkes bunu biliyor diye.anlatabiliyor muyum bilmiyorum

:) Oradaki yaziniz. Hayatinizda hic kotu birsey yasamadiginiz, evliliginizin de hep iyi mukemmel ve huzurlu olduguydu. Hayatim boyunca mutluydum temali bir yaziydi. Burada milyon tane üye var. Yazinizin aklimda kalmis olması, yalan söylediginizi düşünmemdi. Hicbirsey mukkemmel değildir. Anlık mutluluklar herkeste var kimisinin uzun surer, kimisinin kisa. Insanız cok kotu seyler yasayip, unutup tekrar mutlu olabiliyoruz. Ama bu bizim HEP mutlu oldugumuz anlamina gelmiyor.
Bence bir psikologada gidin. Kendinizi fena kandiriyorsunuz.

Kalbinizi kırmamak için fazla birşey dememeyi tercih edecegim, seçiminizi yapmış ve yeni bir düzen kurmuşsunuz.
Fakat bugun kan kaybından ölecek olmasanız da o yara öylece orada duruyor,
dikkat edin geçti zannederken başka bir yerden umulmadık şekilde başınızı agrıtmasın...

ben affedemezdim, affetmezdim sanırım, büyük konuşmamak lazım ama aşırı pasif bir insansınız ya, okurken şok üstüne şok geçirdim, söyleyemedim söyleyemedim diyip durmuşsunuz bu kadar ezilip büzülmenin manası ne anlamadım? ben olsam tüm dünyaya duyururdum yeterki rezil olsun diye. hiç beğenmedim bu konuyu, kötü örnek, resmen ettiği yanına kar kalmış.
Belki de pasifim evet oyle tum dunyaya duyururum diyemedim hic .ama sonra mutlu oldum yine de.aslinda konu kotu ornek oldu gerecekten

Sinirli andaki tepkilerimizin, anne-babamizin tepkilerine benzer oldugunu biliyor muydunuz? Mesela sinirliyken ortaligi yikip doken annemiz varsa biz de sinirlenince onun davranislarini taklit ederiz. Ben siddet ortaminda buyudugunu tahmin ettim esinizin. Asla annem/babam gibi olmayacagim diyip tipa tip anne babamiza benzer bir es bulmamiz/olmamiz gibi... (Esiniz babasina benzemis)

Ben konuda ne demek istediginizi cok iyi anladim. Buraya itiraf edebilmek bile cok buyuk bir adim bence sizin icin.
Evet aynen oyle ben de sanirim ailemde alisik olmayinca benden kaynaklanmasa da sorunlar cikaramadim

Hayatı boyunca herhangi bir erkekten (eş, sevgili, baba, abi vb.) şiddet görmemiş kadın yoktur. Çoğu kadın maddi özgürlüğü olmadığı için susar, belli etmez. Sizin durumunuz daha başka.. yoğun bir fedakarlık örneği.. fakat çocuklarınızdan bağımsız olarak 'karşımdaki insan bu fedakarlığıma değer mi?' diye kendinize sorduğunuzda verdiğiniz samimi yanıt yaşadıklarınızın damıtılmış hali..

Yine de tüm bu yaşananların bir eğitimciye ait olması beni daha da üzdü. Umarım üzmeye kıyamadığınız kişiler için hayatınızı heba etmiyorsunuzdur ve umarım o korkunç günlerin tekrarı asla olmaz.

Kalbinizi kırmamak için fazla birşey dememeyi tercih edecegim, seçiminizi yapmış ve yeni bir düzen kurmuşsunuz.
Fakat bugun kan kaybından ölecek olmasanız da o yara öylece orada duruyor,
dikkat edin geçti zannederken başka bir yerden umulmadık şekilde başınızı agrıtmasın...
Evet yara var zaten bu konuyu acmamis olurdum tamamen unutsam.ama allah buyuk konusturmasin bir daha sikinti olmayacagini dusunuyorum

Hepimiz bazi seyler yasiyoruz. Siddet sadece fiziksel degildir. Kimi zaman affedilmez gibi gelse de karsimizdakinin yasananlardan ders alip almadigi bence önemli. Kimse kusursuz degil elbet. Herkesin hatalari ve yanlislari var. Kimi zaman bizi bugün ki biz yapan o hatalar olabiliyor. Degistiyse,pismansa, af diliyorsa affedilebilir. Ama bu demek degil ki sürekli ayni hata yapilacak ve affedilecek.. ikinci sansi verebilirim fakat ücüncüsü olur mu? Zor.

ben affedemezdim, affetmezdim sanırım, büyük konuşmamak lazım ama aşırı pasif bir insansınız ya, okurken şok üstüne şok geçirdim, söyleyemedim söyleyemedim diyip durmuşsunuz bu kadar ezilip büzülmenin manası ne anlamadım? ben olsam tüm dünyaya duyururdum yeterki rezil olsun diye. hiç beğenmedim bu konuyu, kötü örnek, resmen ettiği yanına kar kalmış.
+1 adam dayak atmış özür bile dilememiş
sonuç mutlu mesut yuvası var iki çocuğu var kimse ona hesap sormadı
ne güzel dünya

O yazimi buldum ama kopyalayamadim.ezberlemeye calistim.soyle yazmisim."ornegin benim hayatimda dert yok gibi birsey.annem babam kardesim hayatta,onlari cok seviyorum.esimle mutluyum ,cocuklarim saglikli,kv derdim falan da yok ama iste her an onlari kaybetme korkusu yasiyorum...'' devami boyle gidiyor orasi onemli degil.bunlar tamamiyle icimden gelenlerdi yalan da yok icinde.belki bu durum icimden cikmadi ama esimle mutluyum yazabilecek kadar mutluyum.kendimi kandirmiyorum gercekten yine de sansli oldugumu dusunuyorum insanlar ne dertlerle bogusuyor benimki ne ki.
:) Oradaki yaziniz. Hayatinizda hic kotu birsey yasamadiginiz, evliliginizin de hep iyi mukemmel ve huzurlu olduguydu. Hayatim boyunca mutluydum temali bir yaziydi. Burada milyon tane üye var. Yazinizin aklimda kalmis olması, yalan söylediginizi düşünmemdi. Hicbirsey mukkemmel değildir. Anlık mutluluklar herkeste var kimisinin uzun surer, kimisinin kisa. Insanız cok kotu seyler yasayip, unutup tekrar mutlu olabiliyoruz. Ama bu bizim HEP mutlu oldugumuz anlamina gelmiyor.
Bence bir psikologada gidin. Kendinizi fena kandiriyorsunuz.

Kadının kadına ettiğini kimse etmiyor ya artık eminim..
Ne kadar kötü yorumlar yapılmış.. Kıskançlığa bağlıyorum ben, sonu mutlu bitmiş ya çekememişlerdir diyorum çünkü resmen hakaret edilmiş..

Şiddet konusuna çok karşıyım, erkek kadın hayvan hatta bitkilerin bile hunharca ezilmesine karşıyım..
Ama buna karşı olduğum için size vaayy kocanda durdun haketmişsinn yok öyle yok böyle olmuşsun demeyeceğim tabikide.. Ben olsam direk söylerdim bu beni dövdü diye 7 köye afiş ederdim.. Herkesin hayatı başka tabi.. İnşallah o el bir daha hiç kalkmaz ve yıllar geçtikçe size güzel davrandıkça o günleri daha da geriye itersiniz.. :)

Hayatı boyunca herhangi bir erkekten (eş, sevgili, baba, abi vb.) şiddet görmemiş kadın yoktur. Çoğu kadın maddi özgürlüğü olmadığı için susar, belli etmez. Sizin durumunuz daha başka.. yoğun bir fedakarlık örneği.. fakat çocuklarınızdan bağımsız olarak 'karşımdaki insan bu fedakarlığıma değer mi?' diye kendinize sorduğunuzda verdiğiniz samimi yanıt yaşadıklarınızın damıtılmış hali..

Yine de tüm bu yaşananların bir eğitimciye ait olması beni daha da üzdü. Umarım üzmeye kıyamadığınız kişiler için hayatınızı heba etmiyorsunuzdur ve umarım o korkunç günlerin tekrarı asla olmaz.
İnanin olmayacagini biliyorum.8 yil oldu bir yanlisinj gormedim.dediginiz gibi caresizlikten cok baskalarini dusunmekten yasadim bunlari.
+1 adam dayak atmış özür bile dilememiş
sonuç mutlu mesut yuvası var iki çocuğu var kimse ona hesap sormadı
ne güzel dünya
aslinda bunun acisini cok cekti.gercekten pisman oldu.ben aslinda hemen kanabilecek bir kadin degilim bu konuya bakinca farkindayim salak gibi gorunuyorum ama ben ondaki pismanliga emin oldum o kadar pisman oldu ki uzun sure kendini affedemedi ve bunu bana kanitladi

Konunun zaten bir umut kocam düzelir mi diye bekleyenlere kötü örnek oldugunu düşünüyorum. Ama cidden tövbe edip tamamen değişen erkekler var. Onlardan biri babam olmasaydı belki inanmazdım bile konuya.
Eşinizin düzelmesine sevindim. Ama elinde maddi gücün oldugu halde bu kadar caresiz ve pasif kalman benim bile zoruma gitti.
İnşallah tekrarlanmaz ama dünya hali belli olmaz, tekrarlanırsa bu defa güçlü ol lütfen.

Arkadasi gayet iyi anladim ama bayanlarimiz ozellikle evlilik konusundaki sorunlarini buraya yansitiyor acikcasi bekar olarak yapilan bu yorumlardan evliligin (daha onceki bir yorumda da soyledim)o kadar rahat kestirilip atilabiliyor mu yeniden baslamak bu kaar kolay mi acaba tecrubeyle sabitlemis mi arkadaslar.sacimiz belimize kadar uzamissa bile hemen kesemezken evlilik ve hatta bi de cocuk varsa nasil bu kadar kolay ve net bosan denebiliyor anlamiyorum.
Arkadasin kastettigi insanlar degisebilir yarada acilmissa sarilabilir ha izi kalir mi evet ama sarilabilir neden bu kadar yanlis anlasiliyor ki

Hayatlarini bu kadar kucuk goren insanlara uzuluyorum. Bunu mutlu bir hikaye sananlara da.

Hanimefendi , siddet gormenizin ayrilmaniza yol acmasinin sebebi bir daha olacak olmasi degildir.

Esine vurabilen bir erkek, sonraki 88 senede vurmasa da o zihniyettedir.

Kizini dovebilen baba tonton dede de olsa o zihniyettedir.

Yani kadina vurabilen zihniyette bir adamla evlisiniz. O zihniyette. O muhtesem babanin sizi dovdugunu bilse cocuklariniz eminim hala muhtesem bir baba olarak kalirdi.

Bu adam bir daha size hic vurmasa bile, yaptiginin karsiligi ne oldu? Sucunun bedeli ne oldu? Gelecegi birakin simdi, adamin varolan eziyetinin karsiligi nerede?

Bir canavari 2 cocuk babasi yaptiniz. Bununla gurur duyunuz.

Bu hayatta ogrendigim en onemli sey karsiliksiz birakilan suclarin toplumun basina bela oldugudur. Bunun ovulmesinden de nefret ediyorum.

Bi de yakinen gordum karisindan dayak yiyen ve pisikolojik siddet goren kocalar da var. Ha dayak dedimse elbette evirip cevirp dovme degil ama kocasini tirmalayan gomlegini yirtan itip tokat atan vs. ama adam karisini bosamadi psikolojik dedi alttan aldi adam cocuklarini dusunerek kotu mu yapti adam.
Lutfen adil olalim kadina siddete hayir degil siddete hayir digelim cinsiyet ve hatta insan hayvan dahi ayirmadan siddete hayir diyelim bir ogretmen olarak ogrenciden hayvana kadar her konuda siddetin onunde durmusumdur...

Sonu güzel bitti çok şükür... bi ilişkim var.. ve ilk satırlarınızı okurken gözlerimden yaş düştü.. tam yaşamaktan korktuğum sahne.. sevdiğim çok sinirli henüz şiddet tarzı birşeyini görmedim ama aynı evde yaşamak çook farklı tabi...

Kotu gunler yaşamışsınız ama bınları arkanıza atmanız lazım yıksa hıc bı zaman mutlu olamazsınız ve etrafınızı da mutsuz edersınız etrafınızdan kastım evlatlarınız
bence bı psıkologa grunun bunlar ıcın hala bu kadar derın uzuluyr olmanız sızı hasta edebılır benım annemde sızın gıbı ben 27 yasındayım kendımı bıldım bılelı babaannemın anneme cektrdıklerını dınlıyrum hala dınlıyrum ıcım kasvetle daralıyor bazen
basıt bı ornek vereyım halam arıyor annemle knusup telefna benı ıstıyr bana cocugum kara kızım falan dıye hıtap edıyor annem de o telefnu kapatınca karnımdayken ölsün dyrdu sımdı yavrun dıyır sana deyıp dogdugumdan buyana dınledıgım hıkayeyı anlatıp gzlerını yaşartıyor bazen aglıyor onun adına cok uzulyrum hep gecmıste yasayı bugunu yasayamıyor bu tarz seyler anlattgnda ıcım daralıyor ama anneme bısey dıyemıyrum cınku vaktı zamanında cok dıl doktum anlamadı sızın yazınızı okudum gervekten uzuldum ama annemın hıkayelerınden (hıkaye dedım durdum ama annemın cektıgı dertler demek ıstedım)bırını dınlıyrmusum gıbı hıssettım

Sız yasadıkalrınızı sureklı anlatan bır tıp degılsınız farkettım ama gecmıs uzuntulerı hala ılk gunku kadar taze yasamak farkında olmadan bugunu etkıler

Back