- 9 Aralık 2016
- 470
- 231
- 33
- Konu Sahibi Benzinkokusu
-
allah bağışlasın bebişinizi:) durumumuz kötü değil geçinebiliyoruz çok şükür ama endişelerim var ya ileride bişey olur yine bi masraf çıkar. Yeni taşındım taşınmak bile bi masraf. Yarın öbürgün burdanda taşınıcam yine aynı şey. İstiyorumki bir yerde düzenimi kurayım. Ona göre hareket edeyim ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. Eşim 6. Aydan beri istiyor ama şu son zamanlarda baya bunaltıyor. Ya çevredekilerden özeniyor ya illaki kendiside istiyordur ama bana öyle geliyor ki daha çok heves gibi.. yalvarıyor olması için. Erken deyince bu sefer konuşmuyor üzülüyor bende üzülüyorum.Ben evliligimin 3. Yilindayim. İlk 1.5 senesi sizinki gibi çok ama çok problemli geçti. Ama çok şükür ki geçti. Çocuk bu yüzden ben bazen düşünür olsam da esim istemedi o süreçte. Mantıklı olanda oydu zaten. 3. Yilimiza girdikten sonra evliliğim rayına oturduktan sonra ikimizde konuşup karar verdik çocuk istediğimize ve Allah ima çok şükür şuan 4 aylık hamileyim. Ve rızk konusunda en ufak acabalarım yok ki eşimin durumu çok da iyi deildir borç da var tabiki. Rabbim bu evladı nasip ettiyse nasıl ki bebeğim gelmeden sütünü yüce Rabbim göğsümuzde hazır ediyorsa diğer bütün rizkiyla beraber gelir. Demem şu ki kardeşim eşine guveniyorsan Allah korkusu varsa evine helal lokma getirip seni sevip sayıyorsa önce niyet et yavruna sonra hayırlısını Rabbimizden iste derim canım. Allah hayırlı olanı versin sana bana ve tüm herkeseeeeee...
tam tamam olsun derken içimden bir ses aynı bu cümleyi kuruyor :)Çok ama çok doğru.
Kocan akşamları 5 dk bebek sevecek diye kendini şu genç yaşında yakma :)
maalesef değil ve kararında çok çok ısrarcı. Önceden erken deyip kestirip atsamda şimdi ikna edemiyorum bu gidişle o beni ikna edecek :)Düşüncende çok haklısın canım, umarım eşin tatlı tatlı konuşmaktan ve çocuğun akşamları sadece 5-10 dk sevilecek bir şey olmadığını anlayacak bir tiptir..
Burada gördüğün farklı ve haklı düşünceleri eşine çok etkili bir şekilde iletmeni ve onun da etkisinde kalıp fikir değiştirmesini diliyorum..
hazırda hissetmiyorum hissetsem zaten hiçbirşeyide bahane etmem:) belkide tek sorun budur diğerleri geçici :) ama bilmiyorum ya işte böyle kafam baya karışık bi öyle diyorum bi böyle. Normalde asla böyle birisi değilimdir netimdir ama işte .... ben uygununu alsamda eşim gider en iyisini alır o konuda takdir ederim. Benmi çok büyütüyorum diyorum ama yok ciddi ciddi byük bi masraf :/Doğuracak olan da bakacak olan da sensin. Esas senin istemen ve hazır olman gerekir.( Maddiyatı işin içine sokmuyorum çünkü kazancınız nedir geçiminiz nedir bilemem ayrıca her bütçeye uygun giyecek, eşya var artık) Hamile kaldığın anda kendin için değil bebeğin için yaşamaya başlıyorsun bunu bilmen lazım keza doğumdan sonra zaten her şeyin bebeğin oluyor ona göre uyuyup ona göre uyanıyorsun resmen . Yaşla bir ilgisi yok anneliğin isteyen 19unda hamile kalır isteyen 40ında önemli olan kendini hazır hissetmen.
Güzel yazmışsınız da, ben şu ayrıntılara takıldım.Ben evliligimin 3. Yilindayim. İlk 1.5 senesi sizinki gibi çok ama çok problemli geçti. Ama çok şükür ki geçti. Çocuk bu yüzden ben bazen düşünür olsam da esim istemedi o süreçte. Mantıklı olanda oydu zaten. 3. Yilimiza girdikten sonra evliliğim rayına oturduktan sonra ikimizde konuşup karar verdik çocuk istediğimize ve Allah ima çok şükür şuan 4 aylık hamileyim. Ve rızk konusunda en ufak acabalarım yok ki eşimin durumu çok da iyi deildir borç da var tabiki. Rabbim bu evladı nasip ettiyse nasıl ki bebeğim gelmeden sütünü yüce Rabbim göğsümuzde hazır ediyorsa diğer bütün rizkiyla beraber gelir. Demem şu ki kardeşim eşine guveniyorsan Allah korkusu varsa evine helal lokma getirip seni sevip sayıyorsa önce niyet et yavruna sonra hayırlısını Rabbimizden iste derim canım. Allah hayırlı olanı versin sana bana ve tüm herkeseeeeee...
Bebeğin olduğunda öyle tatlı geliyor ki o harcamalar hem bir anda her şeyi almak zorunda kalmıyorsun. 40 hafta zamanın varallah bağışlasın bebişinizi:) durumumuz kötü değil geçinebiliyoruz çok şükür ama endişelerim var ya ileride bişey olur yine bi masraf çıkar. Yeni taşındım taşınmak bile bi masraf. Yarın öbürgün burdanda taşınıcam yine aynı şey. İstiyorumki bir yerde düzenimi kurayım. Ona göre hareket edeyim ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. Eşim 6. Aydan beri istiyor ama şu son zamanlarda baya bunaltıyor. Ya çevredekilerden özeniyor ya illaki kendiside istiyordur ama bana öyle geliyor ki daha çok heves gibi.. yalvarıyor olması için. Erken deyince bu sefer konuşmuyor üzülüyor bende üzülüyorum.
tam tamam olsun derken içimden bir ses aynı bu cümleyi kuruyor :)
maalesef değil ve kararında çok çok ısrarcı. Önceden erken deyip kestirip atsamda şimdi ikna edemiyorum bu gidişle o beni ikna edecek :)
hazırda hissetmiyorum hissetsem zaten hiçbirşeyide bahane etmem:) belkide tek sorun budur diğerleri geçici :) ama bilmiyorum ya işte böyle kafam baya karışık bi öyle diyorum bi böyle. Normalde asla böyle birisi değilimdir netimdir ama işte .... ben uygununu alsamda eşim gider en iyisini alır o konuda takdir ederim. Benmi çok büyütüyorum diyorum ama yok ciddi ciddi byük bi masraf :/
sizde haklisiniz tabi ki. Herşey planladigimiz gibi gitmiyor çoğu zaman elbette. Ama herşeye de acaba söyle mi olacak acba böyle mi olacak demek te nereye vardiracak bizleri . Allah herkesin yardımcısı olsun.Güzel yazmışsınız da, ben şu ayrıntılara takıldım.
Mesela benim sütüm gelmedi ilk 5 gün, birçok kadının yaşadığı gibi zorlu bir süreç yaşadım.
Zaten bebeğim de emmedi ya neyse.
Emmediği için de sütüm 1buçuk ay sonra kesildi, mecburen mama verdik.
Mama ücretinden haberiniz vardır umarım.
Allah nasip ediyor tamam ama kul, ayağını yorganına göre uzatmadıktan sonra ne fayda?
Rabbim verdi diye her şeyi tamam olacak diye bir düşünce oldukça yanlış.
Sizin bakış açınızla, bu dünyada sefalet, açlık, evsizlik gibi kavramlar olmaması gerekirdi.
hangi anne veya anne adayının endişeleri yoktur ki. Mesela benim de çocuğumu layiki ile yetistirebilecek miyim iyi anne baba olacak miyiz vs... Gibi bi ton sorular var kfam da. Ben sadece rızk konusunda Allah a güvenip endise etmediğimi dile getirdim. Tabi önce siz hep bedenen hem de kafanızda hazır hissettiğinizde kendinizi düşünün. Bi tek taraflı bisi olmaz zaten.allah bağışlasın bebişinizi:) durumumuz kötü değil geçinebiliyoruz çok şükür ama endişelerim var ya ileride bişey olur yine bi masraf çıkar. Yeni taşındım taşınmak bile bi masraf. Yarın öbürgün burdanda taşınıcam yine aynı şey. İstiyorumki bir yerde düzenimi kurayım. Ona göre hareket edeyim ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. Eşim 6. Aydan beri istiyor ama şu son zamanlarda baya bunaltıyor. Ya çevredekilerden özeniyor ya illaki kendiside istiyordur ama bana öyle geliyor ki daha çok heves gibi.. yalvarıyor olması için. Erken deyince bu sefer konuşmuyor üzülüyor bende üzülüyorum.
tam tamam olsun derken içimden bir ses aynı bu cümleyi kuruyor :)
maalesef değil ve kararında çok çok ısrarcı. Önceden erken deyip kestirip atsamda şimdi ikna edemiyorum bu gidişle o beni ikna edecek :)
hazırda hissetmiyorum hissetsem zaten hiçbirşeyide bahane etmem:) belkide tek sorun budur diğerleri geçici :) ama bilmiyorum ya işte böyle kafam baya karışık bi öyle diyorum bi böyle. Normalde asla böyle birisi değilimdir netimdir ama işte .... ben uygununu alsamda eşim gider en iyisini alır o konuda takdir ederim. Benmi çok büyütüyorum diyorum ama yok ciddi ciddi byük bi masraf :/
Allah razı olsun. Tabi ki sütten ibaret değil. Herşeyi masraf olacak haklisiniz . Yetiştirmek kolay olmayacak. Ama ben dediğim gibi sadece rızk konusunda şüpheye dusulmemesi gerektiğinin taraftariyim. Demiyorum ki 5 çocuklu aile bi tane daha düşünsün. Çalışmayan baba eve çocuk istesin. İlk mesajimda da esiniz evinize maddi anlamda yetebiliyorsa diye ifade ettim. Yoksa çok haklisiniz bebek büyutup yetiştirmek hiCde kolay olmasa gerek.Allah tamamına erdirsin. Bebeğini sağlıkla kucağına al.
Ama bebek sahibi olmak sadece süt demek değil. Sütün zaten garantisi yok.
Bebek =Masraf
Cocuk olayını ne kadar abartıyorsunuz.bakalım oldumu bebeginiz .ev alim derken sonra ev parasını bebek olsun diye harcamada.benim 3. Cocugum oldukdan sonra ev aldik .kısmet o zamanmış.belki senin bebegin oldukdan sonra evin olucak.herşeyi akışına bırakın.hesabdaki değil .nasibdeki olur.ben 4. Cocugu istiyorum ama olmuyor 3 tanesi hemen olmustu.4. 2 senedir istiyoruz yok.kısmet işi bunlar.15 aylık evliyim haziranda 21 ime giricem. Eşimse martta 26. Artık gerçekten bunalıyorum. Eşim çocuk istiyor hemde çok. Çoğu evli insanlar da olduğu gibi benim de evliliğim bir seneye kadar çok sorunlu geçti. Sebepsiz yer kavga ederdik. Hiç anlaşamazdık. İnanın ki 2 aydır çok çok iyi anlaşıyoruz. Alttan almayı öğrendi resmen 1 seneden sonra eşim. Ev kira Arabamız yok birikimimiz yok. Kp gelirlerimiz bir fakat evimizin tüm masraflarıyla eşim ilgilenir. Şuan bebek istememekte yeterince sebeplerim olduğunu düşünüyorum. Maddi açıdan sıkıntımız olmasa da (mobilya kredi kartı vs borçlarımız bitti.) çocuk olduğunda çok zorlanacağımızı düşünüyorum. Ben istiyorumki evimiz olsun düzenimizi kuralım öyle çocuk yapalım ona ait odası olsun. Ben siz tecrübeli ablalarımdan hemcinslerimden yardım istiyorum. Kafam çok karışık Bir yanım istiyor ama diğer yanım ya yine eskisi gibi olursa kavga vs vs. En ufak birşeyden tartışırdık bana defol git dedigi bile oldu. Düşünmeden edemiyorum ne yapacağımıda bilmiyorum. Bu konuyu hiçte açma taraftarı değildim ama biliyorum ki sizlerin bana yardımı dokunacak.. önerilerinize ihtiyacım var? Tabiki sizin ağzınıza bakmıyorum yanlış anlaşılmasın. Benim durumumda olup bu kararsızlığın içinde olan var mı?
15 aylık evliyim haziranda 21 ime giricem. Eşimse martta 26. Artık gerçekten bunalıyorum. Eşim çocuk istiyor hemde çok. Çoğu evli insanlar da olduğu gibi benim de evliliğim bir seneye kadar çok sorunlu geçti. Sebepsiz yer kavga ederdik. Hiç anlaşamazdık. İnanın ki 2 aydır çok çok iyi anlaşıyoruz. Alttan almayı öğrendi resmen 1 seneden sonra eşim. Ev kira Arabamız yok birikimimiz yok. Kp gelirlerimiz bir fakat evimizin tüm masraflarıyla eşim ilgilenir. Şuan bebek istememekte yeterince sebeplerim olduğunu düşünüyorum. Maddi açıdan sıkıntımız olmasa da (mobilya kredi kartı vs borçlarımız bitti.) çocuk olduğunda çok zorlanacağımızı düşünüyorum. Ben istiyorumki evimiz olsun düzenimizi kuralım öyle çocuk yapalım ona ait odası olsun. Ben siz tecrübeli ablalarımdan hemcinslerimden yardım istiyorum. Kafam çok karışık Bir yanım istiyor ama diğer yanım ya yine eskisi gibi olursa kavga vs vs. En ufak birşeyden tartışırdık bana defol git dedigi bile oldu. Düşünmeden edemiyorum ne yapacağımıda bilmiyorum. Bu konuyu hiçte açma taraftarı değildim ama biliyorum ki sizlerin bana yardımı dokunacak.. önerilerinize ihtiyacım var? Tabiki sizin ağzınıza bakmıyorum yanlış anlaşılmasın. Benim durumumda olup bu kararsızlığın içinde olan var mı?
15 aylık evliyim haziranda 21 ime giricem. Eşimse martta 26. Artık gerçekten bunalıyorum. Eşim çocuk istiyor hemde çok. Çoğu evli insanlar da olduğu gibi benim de evliliğim bir seneye kadar çok sorunlu geçti. Sebepsiz yer kavga ederdik. Hiç anlaşamazdık. İnanın ki 2 aydır çok çok iyi anlaşıyoruz. Alttan almayı öğrendi resmen 1 seneden sonra eşim. Ev kira Arabamız yok birikimimiz yok. Kp gelirlerimiz bir fakat evimizin tüm masraflarıyla eşim ilgilenir. Şuan bebek istememekte yeterince sebeplerim olduğunu düşünüyorum. Maddi açıdan sıkıntımız olmasa da (mobilya kredi kartı vs borçlarımız bitti.) çocuk olduğunda çok zorlanacağımızı düşünüyorum. Ben istiyorumki evimiz olsun düzenimizi kuralım öyle çocuk yapalım ona ait odası olsun. Ben siz tecrübeli ablalarımdan hemcinslerimden yardım istiyorum. Kafam çok karışık Bir yanım istiyor ama diğer yanım ya yine eskisi gibi olursa kavga vs vs. En ufak birşeyden tartışırdık bana defol git dedigi bile oldu. Düşünmeden edemiyorum ne yapacağımıda bilmiyorum. Bu konuyu hiçte açma taraftarı değildim ama biliyorum ki sizlerin bana yardımı dokunacak.. önerilerinize ihtiyacım var? Tabiki sizin ağzınıza bakmıyorum yanlış anlaşılmasın. Benim durumumda olup bu kararsızlığın içinde olan var mı?
evet yeni doğum yapanlar var ve özelde hiç birinden bu kadar meblağ duymadım ,bende bebek bekliyorum özelde doğuım yapcam ama sanmıyorum herşeyini alsamda bu kadar tutacağını ;olmazsa olmazlar dışında bişey alınmamalı ,büyüklerimiz der çocuğun giydiği haram yediği helal :)Eğer yeni doğum yapmış kişilere sorarsanız, üç aşağı beş yukarı bunun gibi bir meblağ söyleceklerdir.
Tek farkım özel bir hastanede yaptım takiplerimi ve doğumu.
Onu çıkarsak yine oldukça birikim gerektiren bir olay bebek mevzusu.
Allahtan her şeyin orta hallisini haldım, çünkü bebeğim durmuyor zaten.
Ne arabasında, ne pusetinde, ne beşiğinde.
Bu sebeple çok iyisini alabilecekken almadım, iyi de yapmışım.
yine yardım edeceğini düşünüyorum ya eşim öyle vurdum duymaz birisi değil :|Erkekler çocuğa her zaman hazır olduklarını zannediyorlar ama değil. Çocuğun bütün sorumluluğu sende olacak. Akşam bir banyo yapayım dediğinde eşine bıraksan hemen annesi gel seni istiyor diyecek yani benim ve çevreme gördüğüm erkekler böyle en azından. Bence SEN hazirsan bu kararınızı hayata geçirin. Yoksa erkeklere göre hava hoş. Ben erkek olsam 20 tane çocuk isterim nasıl olsa hayatım hiç değişmiyor
buda aklıma çok takılıyor yine kavga eder miyiz diye ama ne biliyim bazende diyorumki belkide alıştık artık evliliğeBen maddiyati gectimde..2 ay kavga etmemeniz hep kavga etmiceniz anlamina gelmez hani bunu 2 sene desen dusunebilirsin derdim.esin belki cocuk istegi icin alttan aliyor da olabilir bilemiyorum biraz daha zaman gecirin.
Hazır hissetsem çoktan yapardım en büyük sorunum da orası :) ama böyle zorbalıklada hiç içimden gelmiyor dün yine konuştuk ama yok ortayı bılamıyoruz :/Biz evlendikten 1 yıl sonra, evliliğimizin oturduğuna inandığımız zaman karar verdik bebek işine.
Evimiz yoktu, hâlâ yok.Arabamız var. Maaşımız şükür çok iyi.
Başka güvencemiz yoktu, Allahtan başka diyeyim :)
Ve bir değil iki bebek geldi evimize :)
Size tavsiyem herşey bir yana, yaş olarak küçüksünüz, hazır mısınız?? İyi düşünün, geri dönüşü olmayan birşey. İnsan yetiştirmek zor zahmetli.
Kendinize, evliliğinize güvendiğiniz vakit olsun.. Hayırlısı
sebeplerin cok.hakli.....ama sunuda.soyleyeyim rabbim.gercekten o bebegin rizkini veriyor.bunu herkes soylerdi.bana inanmazdim.laf derdim.ama bizzat yasadim goruyorum .
bebek konusunda esimde bende maddi olarak yeterlimiyiz diye dusunurduk.borcsuz evlendik arabamiz var iki kisi calisiyorduk.durumumuz iyi sayilirdi 1 sene boyunca yedik.ictik gezdik bi senemizi doldurduk cocuk istemeye basladik nasil olsa iki kisi calisiuoruz ailelerde var sagolsun dedik. tabi hamile kaldigmdan itibaren saglik sorunlari basladi.isten ayrilmak zorunda kaldim.ve ev kira oldugu icn esimin tek maasiyla asla gecinemezdik e bebekte olunca rezil olucaktik.cok agladim bebege nasil bakacagiz cocugum herseyden eksik olacak diye gecelerce agladim uyuyamadigm oldu hickira.hickira aglamaktan.sonra aglamalarimin ertesi esim bulundugu is yerinde yukseldi cok sukur yani ikimizin maasinin toplamini artik tek basina aliyor Allah izn verdigi surece. ve cok sukur maddi olarak cok kaybimz yok.yani eger isteginz varsa yapin cocugu.cunku soyle bi durumda var bi sene sonrasini hayal et? maddi durumunuzda degisme ihtimali varsa daha iyi olacaksa bekle.ama cokta bi.fark.olmayacaksa beklemenin.cokta anlami yok. ki manevi olarak bekleyeyim.esimle.daha cok vakit gecireyim.dersen ona bisey diyemem bende oyle dusunmustum.cunku.hayirlisinolsunnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?