Memleketine bağlı erkekle de evlenilmezmiş.

Hayır hep dediğini yaptım 3 kez istediğin İle geldim. Kastamonuya geliş gidiş yapmanı istemiyorum diye koz.
Yanlış bu bir koz değil, eşinize sert bir dille rest çekmelisiniz , gerekirse boşanın, bu adam size saygı duymuyor...

Yanlış bu bir koz değil, eşinize sert bir dille rest çekmelisiniz , gerekirse boşanın, bu adam size saygı duymuyor...
Eğer öyle bir konu olursa alttan almayı düşünmüyorum. Ailesine beni uyumsuz olarak gösterecek oradan teklif aldım eşim yüÜnden gidemiyorım diyecektir . önceden de bu konuyu açtı bana istemiyorum orayı diyor .ailesi gelince konuyu açıyor ben istemiyorum diyince beni kayınbabamla karşı karşıya getiriryor. Kayınbabam neden istemiyor sun şimdiki iliniz çok mu iyi . Burası doğal güzellikte falan demişti. ben onun hayellerine engel olamam. Ama önce onu yollarım sonra da boşarım.

Dert mi bilmiyorum ama eşimle yurt dışı görevindeyiz. Eşimin ailesi geldi. Eşim üniversitede çalışıyor akademisyen .Eşim ailesine diyor ki ilerde Kastamonu Üniversitesine görevlendirilirsem geliş gidiş yaparım. (7 saat ) benim gelmek istemediğimi bildiği için böyle diyor .Görev çıkarsa o kadar yol gel git saçma değil mi? Kastamonudan teklif gelirse işimiz yaş.Ailecek bir planımız değilken bunu ailesene söylemesi onları umutlandırması saçma değil mi? Bunu ona söyleyince vay efendim ailemle konuşmama neden karışıyorsun ,senle geçinilmez hiç bir konuda anlaşamadık falan kavgaya döndğrdü. Yıllarca peşinden gittimm yoruldum. Ben Ankara’ya atanmıştım evlendik o gelemedi ben onun görev yaptığı küçük bir ilçeye gittim. Sonra gel ailelere yakın olalım dedi ikisinin ortası olsun dedi ben Egeyi cok sevdiğim halde oraya da gittim. Sonra doktora yaptı boşa gitmesin diye Şimdiki yaşadığımız ile gittik . Çorak kırsal bir yer . Ama sitemiz çok güel evimiz çok güzel . Sonra Yurt dışı görevi çıktı . Çocuklar dil öğrensin diye geldim onu ben de istedim başka ülke görelim diye iyi de oldu.. 1 senedir buradayım 2 sene kalıp döneceğiz.Eşimin üniversitesi olan ile . Ben de öpretmenim orada. Ama yoruldum Kastamonu istemiyorum. Çocuklarım imkanı olan yerde büyüsün istiyorum. Kastamonu güzel bir yer ama hayallerimln şehri deniz kenarında ve çocukların gelişşmi için daha büyük bir yer. Tabi üniversite tayinleri çok zor . Seni istemeleri lazım . Kastamonu da hemen olmadı ama onun memleketi işlerini yaptırabilirler. Orası olursa aramızda problem çıkacak demek ki. kendi kendine plan yapması hoşuma gitmedi. Ailecek karar verirlir. Sizce haksız mıyım? Ha bir de 3. Bebek istiyordum yaşım isteye isteye 40 oldu. O istemiyor. Benim istediklerime hayır . Ama onun istedikleri hep oldu. Anacı erkek zor memleketine körü körüne bağlı erkek de zOrmuş. Ne yapmam lazım? Kendimi kötü hissediyorum. Bu sene ve seneye burada kaltıktan. Sonra Türkiye’ye dönüyoruz

3. Çocuk isteme sebebim: Büyük kızımdan sınra ikiz erkeklerim oldu doğdular kaybettim. O yüzden 3 çocuk annesi hayalim yarım kaldı gibi hissediyorum. İkizlerden sonra küçük kzıım oldu çok şükür. Ama Hala aklımda 3 çocuk olma hayalim vardı. Eşşmden çok istedim açıkladım ama istemedi. Sanki o doğuracak emzirecek
Dibine kadar haklısın. Çocuk konusunda da haklısın. Eşin sığ düşünen biri. Ama şu koşullarda 3. Çocuk nasıl olur bilemedim. Ben olsam netlik olunca düşünürdüm.

Büyük Kızımdan sonra ikizlerim oldu kaybettim. O belki de travma kaldı bende Kalabalık aile seviyorum.Çocuk yapmayı da anne olmayı çok sevdiğim için istiyordum. Lütfen 3. Çocuk istiyordum diyişime takmayın. 3 çocuklu bir anne olacaktım ve ikizlerimi kaybettim belki de ondan istiyordum bilmiyorum. İkizleriern sonra küçük kızım oldu
Ben saygı duyuyorum 🙋 bu konuyu da kesinlikle eleştirmiyorum. Çok geçmiş olsun. Başın sağolsun. Öyle kolay mesele değil. Bilirim bu duyguyu. Önce önünü gör sonra çocuğu düşün. Ama Kastamonu cidden çok saçma ya.
Kastamonu dep dep dep depcem deyom depemeyom🤣

Ben saygı duyuyorum 🙋 bu konuyu da kesinlikle eleştirmiyorum. Çok geçmiş olsun. Başın sağolsun. Öyle kolay mesele değil. Bilirim bu duyguyu. Önce önünü gör sonra çocuğu düşün. Ama Kastamonu cidden çok saçma ya.
Kastamonu dep dep dep depcem deyom depemeyom🤣
Aynen öyle vizyon bu mu . Millete bizi güldürecek. Hadi şimdiki yaşadığımız ile öğretmenlikten akademisyenliğe geçtiği İçin geldik. Yükseldi değdi heryer de açık yoktu herkes doktora yapıp atanamazken , biz il beğenmemezlik etmeyelim dedik. Oraya yerleşti şükür. Ama buradan oraya niçin gideyim?? Çocuklarıma yazık değil mi? Gel git yap ben yaşadığım ilden ayrılmam da diyebilirdim. Ki bizden önce bu kadro birine teklif edilmiş onun eşi ben oraya gitmem demiş Bursaya alışığım demiş. Adam hala kadro bekliyor. eşi için gidemedi .

Aynen öyle vizyon bu mu . Millete bizi güldürecek. Hadi şimdiki yaşadığımız ile öğretmenlikten akademisyenliğe geçtiği İçin geldik. Yükseldi değdi heryer de açık yoktu herkes açıjtayken yerleşti şükür. Ama buradan oraya niçin gideyim?? Çocuklarıma yazık değşl mi?
Akıllıca düşünüyorsun. Ama kocan değişik yani. Aklı olan senin gibi düşünür.

Başlığı okuyunca aklıma kuzenimin Kastamonulu eşi geldi ve içeriği görünce 🤦‍♀️ oldum. Geçmiş olsun, ne diyim. Kuzenimin durumunda böyle olacağı belliydi. Ortaokuldan arkadaştılar ve oğlan her tatilde Kastamonu’ya koşuyordu. Evlendiler, ne kavgalar, kızı eve göndermeler, kız da asla sevmiyor ve Kastamonu’dan nefret ediyor. neyse barıştılar sonunda. Şimdi tatilde bir hafta beraberler, sonra damat Kastamonu’da kız burda. Çocuğun iş imkanı yok, olsa oraya koşar yine. Sizin eşinizin böyle yapacağı önceden belli değil miydi? 7 saat yol her gün gidip gelemez. Kaç saat uyuyacak bu adam. Çocuklar kaç yaşında bilmiyorum. Adam değişeceğe benzemiyor. Ya Kastamonulu olacaksınız, ya boşanacaksınız gibi duruyor.

Başlığı okuyunca aklıma kuzenimin Kastamonulu eşi geldi ve içeriği görünce 🤦‍♀️ oldum. Geçmiş olsun, ne diyim. Kuzenimin durumunda böyle olacağı belliydi. Ortaokuldan arkadaştılar ve oğlan her tatilde Kastamonu’ya koşuyordu. Evlendiler, ne kavgalar, kızı eve göndermeler, kız da asla sevmiyor ve Kastamonu’dan nefret ediyor. neyse barıştılar sonunda. Şimdi tatilde bir hafta beraberler, sonra damat Kastamonu’da kız burda. Çocuğun iş imkanı yok, olsa oraya koşar yine. Sizin eşinizin böyle yapacağı önceden belli değil miydi? 7 saat yol her gün gidip gelemez. Kaç saat uyuyacak bu adam. Çocuklar kaç yaşında bilmiyorum. Adam değişeceğe benzemiyor. Ya Kastamonulu olacaksınız, ya boşanacaksınız gibi duruyor.
Her gün gitmeyecek dersini 3 güne toplayacak mesela çar per cum orda olacak sonra burada falan filan. Ankara’da ailem var . Ankara Bolu falan da istiyor köyüne yakın olmak için. Ceviz dikecekmiş .Ailesi geldiğinde hep böyle hayaller değişmeler fakan . Ben sinirli oluyorum ailesi geldiğinde . Benim haberim olmayan hayaller.

Her gün gitmeyecek dersini 3 güne toplayacak mesela çar per cum orda olacak sonra burada falan filan. Ankara’da ailem var . Ankara Bolu falan da istiyor köyüne yakın olmak için. Ceviz dikecekmiş .Ailesi geldiğinde hep böyle hayaller değişmeler fakan . Ben sinirli oluyorum ailesi geldiğinde . Benim haberim olmayan hayaller.
Yani 3 gün de olsa 7 saat yol çekilir mi? Çok mu genç ki eşiniz? Siz 40 yaşında olduğunuza göre o da bu koşturmaya senelerce katlanacak yaşta değildir bence. Evlilik, hayat arkadaşlığı biraz da hayalleri de paylaşmak olmamalı mı? Sizi asla suçlamıyorum. Böyle bir hayaliniz yoksa niye gidesiniz. Eşiniz evlenmeden bu hayalleri sizinle paylaşmalıydı. Ya bi de bu ne vizyonsuzluk. Akademisyensin, ceviz ekmek için eşinden vazgeçiyorsun. 🤦‍♀️

Yani 3 gün de olsa 7 saat yol çekilir mi? Çok mu genç ki eşiniz? Siz 40 yaşında olduğunuza göre o da bu koşturmaya senelerce katlanacak yaşta değildir bence. Evlilik, hayat arkadaşlığı biraz da hayalleri de paylaşmak olmamalı mı? Sizi asla suçlamıyorum. Böyle bir hayaliniz yoksa niye gidesiniz. Eşiniz evlenmeden bu hayalleri sizinle paylaşmalıydı. Ya bi de bu ne vizyonsuzluk. Akademisyensin, ceviz ekmek için eşinden vazgeçiyorsun. 🤦‍♀️
😂😂 vizyonsuz

Arkadaşim senin kendi benliginin hayatinin hic mi degeri yok? Bu kadar curcuna tasinma kariyer icinde 2 cocugunuz olmus Allah omurlerini guzel etsin daha adam senin fikrine saygi duymaktan aciz hayatinizla.ilgili kararlari tek basina veriyor ne 3. Cocugu.. bu oyle icimde kaldi diyerek olacak sey mi? Sen bence hali hazirdaki durumunu bi degerlendirip ona gore yol cizmeyi dusunsen iyi olur. Su durumda sizin yerinizde olsam bende restimi cekerdim onun cektigi gibi..Orta yolda bulusursa bulusurdu aksi halde hayattaki tek yol onun yolu olmamali sizin icin..

Arkadaşim senin kendi benliginin hayatinin hic mi degeri yok? Bu kadar curcuna tasinma kariyer icinde 2 cocugunuz olmus Allah omurlerini guzel etsin daha adam senin fikrine saygi duymaktan aciz hayatinizla.ilgili kararlari tek basina veriyor ne 3. Cocugu.. bu oyle icimde kaldi diyerek olacak sey mi? Sen bence hali hazirdaki durumunu bi degerlendirip ona gore yol cizmeyi dusunsen iyi olur. Su durumda sizin yerinizde olsam bende restimi cekerdim onun cektigi gibi..Orta yolda bulusursa bulusurdu aksi halde hayattaki tek yol onun yolu olmamali sizin icin..
Tabili aynen öyle. Annem hep eşimin yanı nereyse senin yanın da orası der kocan üniversite kadrosu kazanmış git tabi o şehre dedi. Ama artık annem bile ne güzel tayin olmuş ne güzel ev aldınız. Ne taşınması Ne Kastamonusu der. Her taşınma sitres. Ben şu an almışım evimi döşemişim. Satıp oradan ev almak taşınmak çocukları okula vermek kolay mı?

Ne Kastamonuymuş arkadaşım🤐

Tabili aynen öyle. Annem hep eşimin yanı nereyse senin yanın da orası der kocan üniversite kadrosu kazanmış git tabi o şehre dedi. Ama artık annem bile ne güzel tayin olmuş ne güzel ev aldınız. Ne taşınması Ne Kastamonusu der. Her taşınma sitres. Ben şu an almışım evimi döşemişim. Satıp oradan ev almak taşınmak çocukları okula vermek kolay mı?
Ailelere ne kadar yakin, ese dosta akrabaya ne kadar yakinlik o kadar dert. Heleki taraflardan birininki uzakken otekininki yakinsa sadece daha buyuk dert. Bir de eş su an bile.hice sayma davranislari gosteriyor ki memleketinde kendini kaybeder gibi geliyor bana.

Ne Kastamonuymuş arkadaşım🤐
Kastamonulu biriyle kimse evlenmesin
O unıde onca cıtırın arasından birini bulurum nasıl olsa rahatlığıyla ota boka boşa benı boşa benı dıye dıye gezer
ben de yaşıma göre küçük duruyorum. Hatta burada Avm gezerken bir kişi arkadaşlık teklif etti.Deniz kenqrınq gitmiştik yaşlı bir adam eşimin yanında yaşımı öğrenince “bodur tavuk her daim piliç demişti” eve gelen perdeci beni telegramda görmüş bana arkadaşlık teklif etmişti. Eşim duydu o perdeciyi şikayet etmişti. Burada İngilizce kursunda bir Hintli diplomat beni bekar sandı bana bira içmeyi teklif etti (ben alkol almam) evli olduğumu duyunca uzaklaştı. Her ortamda bana çok mesafeli durmama rağmen teklif ederler. Bekarken daha çoktu. Evliyim çocukluyum hala var. Aklı çıtırlardaysa zaten burada da var . Güzellik konuusnda kompleksim aman üniversiteli kızlara gider gibi komplekslerim yok. .

Ailelere ne kadar yakin, ese dosta akrabaya ne kadar yakinlik o kadar dert. Heleki taraflardan birininki uzakken otekininki yakinsa sadece daha buyuk dert. Bir de eş su an bile.hice sayma davranislari gosteriyor ki memleketinde kendini kaybeder gibi geliyor bana.
Ahh aynen öyle babasını görünce değişiyor zaten

X