- 30 Haziran 2012
- 3.948
- 2.545
- 133
- Konu Sahibi Benzinkokusu
Hele bi yaz gelsinde..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşimde öyle diyor belki maddi durumunuz daha iyi olur bebekten sonra diyor.. ama ben ikna olamıyorum nedense :/sebeplerin cok.hakli.....ama sunuda.soyleyeyim rabbim.gercekten o bebegin rizkini veriyor.bunu herkes soylerdi.bana inanmazdim.laf derdim.ama bizzat yasadim goruyorum .
bebek konusunda esimde bende maddi olarak yeterlimiyiz diye dusunurduk.borcsuz evlendik arabamiz var iki kisi calisiyorduk.durumumuz iyi sayilirdi 1 sene boyunca yedik.ictik gezdik bi senemizi doldurduk cocuk istemeye basladik nasil olsa iki kisi calisiuoruz ailelerde var sagolsun dedik. tabi hamile kaldigmdan itibaren saglik sorunlari basladi.isten ayrilmak zorunda kaldim.ve ev kira oldugu icn esimin tek maasiyla asla gecinemezdik e bebekte olunca rezil olucaktik.cok agladim bebege nasil bakacagiz cocugum herseyden eksik olacak diye gecelerce agladim uyuyamadigm oldu hickira.hickira aglamaktan.sonra aglamalarimin ertesi esim bulundugu is yerinde yukseldi cok sukur yani ikimizin maasinin toplamini artik tek basina aliyor Allah izn verdigi surece. ve cok sukur maddi olarak cok kaybimz yok.yani eger isteginz varsa yapin cocugu.cunku soyle bi durumda var bi sene sonrasini hayal et? maddi durumunuzda degisme ihtimali varsa daha iyi olacaksa bekle.ama cokta bi.fark.olmayacaksa beklemenin.cokta anlami yok. ki manevi olarak bekleyeyim.esimle.daha cok vakit gecireyim.dersen ona bisey diyemem bende oyle dusunmustum.cunku.hayirlisinolsunnnnn
çocuk kararı böyle fazla düşünmeye gelmez, çok hesap kitapyapmayı da doğru bulmuyorum, nasılolsa her çift en az birçocuk yapar, en kısa zamanda olması daha iyi bence, gelen rızkıile gelir bence15 aylık evliyim haziranda 21 ime giricem. Eşimse martta 26. Artık gerçekten bunalıyorum. Eşim çocuk istiyor hemde çok. Çoğu evli insanlar da olduğu gibi benim de evliliğim bir seneye kadar çok sorunlu geçti. Sebepsiz yer kavga ederdik. Hiç anlaşamazdık. İnanın ki 2 aydır çok çok iyi anlaşıyoruz. Alttan almayı öğrendi resmen 1 seneden sonra eşim. Ev kira Arabamız yok birikimimiz yok. Kp gelirlerimiz bir fakat evimizin tüm masraflarıyla eşim ilgilenir. Şuan bebek istememekte yeterince sebeplerim olduğunu düşünüyorum. Maddi açıdan sıkıntımız olmasa da (mobilya kredi kartı vs borçlarımız bitti.) çocuk olduğunda çok zorlanacağımızı düşünüyorum. Ben istiyorumki evimiz olsun düzenimizi kuralım öyle çocuk yapalım ona ait odası olsun. Ben siz tecrübeli ablalarımdan hemcinslerimden yardım istiyorum. Kafam çok karışık Bir yanım istiyor ama diğer yanım ya yine eskisi gibi olursa kavga vs vs. En ufak birşeyden tartışırdık bana defol git dedigi bile oldu. Düşünmeden edemiyorum ne yapacağımıda bilmiyorum. Bu konuyu hiçte açma taraftarı değildim ama biliyorum ki sizlerin bana yardımı dokunacak.. önerilerinize ihtiyacım var? Tabiki sizin ağzınıza bakmıyorum yanlış anlaşılmasın. Benim durumumda olup bu kararsızlığın içinde olan var mı?
o zaman en azndan yaza kadar kendinize zaman taniyin.burda bi konu okumustm adam istiyodu kadin istemiyodu sonra kadin istedgnde adam karsi cikmaya baslamisti.ikinizinde istemesi cok onemli ama ertelemeyede gelmiyor.veee sunuda soliyim o kalp atisini duymak herseye bedelumarim kendinizi hazir hissetggndzde yasarsiniz sizde bu duyguyuEşimde öyle diyor belki maddi durumunuz daha iyi olur bebekten sonra diyor.. ama ben ikna olamıyorum nedense :/
35 bin mi iki kere üst üste doğum yaptım hepsi sezeryan,kontroller doğumlar hep özel hastanede oldu tabi sigortam var,bütün masrafları hesapladığımda anca bu kadar çıkıyor üstelik aldığımız ürünler gayet iyi markalar tabi 5 bin liralık bebek arabalarından almadık ama genel olarak ortanın üstü diyelim. Yani gerçekten çok fazla geldi bana ama demek ki herkesin harcaması farklı.Eğer yeni doğum yapmış kişilere sorarsanız, üç aşağı beş yukarı bunun gibi bir meblağ söyleceklerdir.
Tek farkım özel bir hastanede yaptım takiplerimi ve doğumu.
Onu çıkarsak yine oldukça birikim gerektiren bir olay bebek mevzusu.
Allahtan her şeyin orta hallisini haldım, çünkü bebeğim durmuyor zaten.
Ne arabasında, ne pusetinde, ne beşiğinde.
Bu sebeple çok iyisini alabilecekken almadım, iyi de yapmışım.
O konuda ısınıyorum farklı birşeydir herhalde :) eşimde öyle diyor rızkı ile gelir diye.. kafam baya karışık yahuCanım en dogru kararı kendin ver. Benim bebeğim var su an masrafı cok oldu acıkcası taa hamilelikten beri. ama onun varlığı cok güzel evlat cok farklı. Harcayacak olduktan sonra her türlü harcarsın o kadar cok sey var ki. bütçeye göre degisir. Cok uygun seyler de var artık. Allah rızkını bir sekilde verir sen bunu dert etme.
İşte siz iki bebeğinize de aynı şeyleri kullanabilirsiniz, yazımda demiştim 2.çocuğa da yatırım diye.35 bin mi iki kere üst üste doğum yaptım hepsi sezeryan,kontroller doğumlar hep özel hastanede oldu tabi sigortam var,bütün masrafları hesapladığımda anca bu kadar çıkıyor üstelik aldığımız ürünler gayet iyi markalar tabi 5 bin liralık bebek arabalarından almadık ama genel olarak ortanın üstü diyelim. Yani gerçekten çok fazla geldi bana ama demek ki herkesin harcaması farklı.
Hastane ücreti çıkalım geriye 25 bin kalıyor.Yeni doğum yaptim zaten 2.5 aylik bebeğim..özel hastanede doğum yaptim bende..
Yaşınız çok küçük daha yaa... Bir an kıyamadım size :) Biraz gezin tozun daha bence15 aylık evliyim haziranda 21 ime giricem. Eşimse martta 26. Artık gerçekten bunalıyorum. Eşim çocuk istiyor hemde çok. Çoğu evli insanlar da olduğu gibi benim de evliliğim bir seneye kadar çok sorunlu geçti. Sebepsiz yer kavga ederdik. Hiç anlaşamazdık. İnanın ki 2 aydır çok çok iyi anlaşıyoruz. Alttan almayı öğrendi resmen 1 seneden sonra eşim. Ev kira Arabamız yok birikimimiz yok. Kp gelirlerimiz bir fakat evimizin tüm masraflarıyla eşim ilgilenir. Şuan bebek istememekte yeterince sebeplerim olduğunu düşünüyorum. Maddi açıdan sıkıntımız olmasa da (mobilya kredi kartı vs borçlarımız bitti.) çocuk olduğunda çok zorlanacağımızı düşünüyorum. Ben istiyorumki evimiz olsun düzenimizi kuralım öyle çocuk yapalım ona ait odası olsun. Ben siz tecrübeli ablalarımdan hemcinslerimden yardım istiyorum. Kafam çok karışık Bir yanım istiyor ama diğer yanım ya yine eskisi gibi olursa kavga vs vs. En ufak birşeyden tartışırdık bana defol git dedigi bile oldu. Düşünmeden edemiyorum ne yapacağımıda bilmiyorum. Bu konuyu hiçte açma taraftarı değildim ama biliyorum ki sizlerin bana yardımı dokunacak.. önerilerinize ihtiyacım var? Tabiki sizin ağzınıza bakmıyorum yanlış anlaşılmasın. Benim durumumda olup bu kararsızlığın içinde olan var mı?
Çok ama çok doğru.Bebek bebek olarak kalmayacak. Bir insan yetiştireceksiniz. Ülkenin durumu zaten rezil. Daha çok gençsiniz. Bir kaç sene daha bekleyin. Kocan çok istediği o bebekle akşamları 5 dakika oynayıp sana bırakacak bu kadar hevesli olduğuna göre. Sorumluluk alacak adam korkar çocuk sahibi olmaktan.
Allah tamamına erdirsin. Bebeğini sağlıkla kucağına al.Ben evliligimin 3. Yilindayim. İlk 1.5 senesi sizinki gibi çok ama çok problemli geçti. Ama çok şükür ki geçti. Çocuk bu yüzden ben bazen düşünür olsam da esim istemedi o süreçte. Mantıklı olanda oydu zaten. 3. Yilimiza girdikten sonra evliliğim rayına oturduktan sonra ikimizde konuşup karar verdik çocuk istediğimize ve Allah ima çok şükür şuan 4 aylık hamileyim. Ve rızk konusunda en ufak acabalarım yok ki eşimin durumu çok da iyi deildir borç da var tabiki. Rabbim bu evladı nasip ettiyse nasıl ki bebeğim gelmeden sütünü yüce Rabbim göğsümuzde hazır ediyorsa diğer bütün rizkiyla beraber gelir. Demem şu ki kardeşim eşine guveniyorsan Allah korkusu varsa evine helal lokma getirip seni sevip sayıyorsa önce niyet et yavruna sonra hayırlısını Rabbimizden iste derim canım. Allah hayırlı olanı versin sana bana ve tüm herkeseeeeee...
6 ay önce doğum yaptım ben de özel hastanede ama tabi şehirden şehire farkeder ama 35 baya fazla geldiEğer yeni doğum yapmış kişilere sorarsanız, üç aşağı beş yukarı bunun gibi bir meblağ söyleceklerdir.
Tek farkım özel bir hastanede yaptım takiplerimi ve doğumu.
Onu çıkarsak yine oldukça birikim gerektiren bir olay bebek mevzusu.
Allahtan her şeyin orta hallisini haldım, çünkü bebeğim durmuyor zaten.
Ne arabasında, ne pusetinde, ne beşiğinde.
Bu sebeple çok iyisini alabilecekken almadım, iyi de yapmışım.
Ben daha hamile kalmadan yılda ortalama 10 binden 60 bin harcadım. Muayene ücreti 450 tl bunun testi vs var ki inanılmaz pahali 4 kez operasyon geçirdim 600 ve 3 bin arası degisen. Allah bilir daha neler çıkacak. Keşke en başta tüp bebek yapılsaydı ,yaza kadar tedaviler sonuç vermezse tüp bebek olcak özel bazı yöntemlerle 10-15 arası da o tutacak. Esim de ben de profosorlerin maaşını karşılamak için çalışıyoruz malesef. Hayat çok pahali bi dogsa harcamalar azalacak6 ay önce doğum yaptım ben de özel hastanede ama tabi şehirden şehire farkeder ama 35 baya fazla geldi
Bu minnak yorumunuz için çok teşekkür ederim bende öyle diyorum eşime hatta bu yazı atlatalım öyle olsun diyorum ama yok :)Yaşınız çok küçük daha yaa... Bir an kıyamadım size :) Biraz gezin tozun daha bence