- 14 Nisan 2012
- 735
- 735
- 133
- Konu Sahibi Benzinkokusu
-
bence bekle yaşın da kucuk15 aylık evliyim haziranda 21 ime giricem. Eşimse martta 26. Artık gerçekten bunalıyorum. Eşim çocuk istiyor hemde çok. Çoğu evli insanlar da olduğu gibi benim de evliliğim bir seneye kadar çok sorunlu geçti. Sebepsiz yer kavga ederdik. Hiç anlaşamazdık. İnanın ki 2 aydır çok çok iyi anlaşıyoruz. Alttan almayı öğrendi resmen 1 seneden sonra eşim. Ev kira Arabamız yok birikimimiz yok. Kp gelirlerimiz bir fakat evimizin tüm masraflarıyla eşim ilgilenir. Şuan bebek istememekte yeterince sebeplerim olduğunu düşünüyorum. Maddi açıdan sıkıntımız olmasa da (mobilya kredi kartı vs borçlarımız bitti.) çocuk olduğunda çok zorlanacağımızı düşünüyorum. Ben istiyorumki evimiz olsun düzenimizi kuralım öyle çocuk yapalım ona ait odası olsun. Ben siz tecrübeli ablalarımdan hemcinslerimden yardım istiyorum. Kafam çok karışık Bir yanım istiyor ama diğer yanım ya yine eskisi gibi olursa kavga vs vs. En ufak birşeyden tartışırdık bana defol git dedigi bile oldu. Düşünmeden edemiyorum ne yapacağımıda bilmiyorum. Bu konuyu hiçte açma taraftarı değildim ama biliyorum ki sizlerin bana yardımı dokunacak.. önerilerinize ihtiyacım var? Tabiki sizin ağzınıza bakmıyorum yanlış anlaşılmasın. Benim durumumda olup bu kararsızlığın içinde olan var mı?
eşine de kı bana ev hal soz ondan sonra çocuk yapıcaz de:)Nişanlı iken bir sene kira da oturacaktık sonra ev alınacaktı fakat şimdi ev konusu bile açılmıyor Bana kalsa evim olsun düzenimi kurayım sonra çocuk. Taşınmakta çok zor daha yeni taşındım üç ay oldu. Çocuk olduğunda iki kat zorlanacağım biliyorum
15 aylık evliyim haziranda 21 ime giricem. Eşimse martta 26. Artık gerçekten bunalıyorum. Eşim çocuk istiyor hemde çok. Çoğu evli insanlar da olduğu gibi benim de evliliğim bir seneye kadar çok sorunlu geçti. Sebepsiz yer kavga ederdik. Hiç anlaşamazdık. İnanın ki 2 aydır çok çok iyi anlaşıyoruz. Alttan almayı öğrendi resmen 1 seneden sonra eşim. Ev kira Arabamız yok birikimimiz yok. Kp gelirlerimiz bir fakat evimizin tüm masraflarıyla eşim ilgilenir. Şuan bebek istememekte yeterince sebeplerim olduğunu düşünüyorum. Maddi açıdan sıkıntımız olmasa da (mobilya kredi kartı vs borçlarımız bitti.) çocuk olduğunda çok zorlanacağımızı düşünüyorum. Ben istiyorumki evimiz olsun düzenimizi kuralım öyle çocuk yapalım ona ait odası olsun. Ben siz tecrübeli ablalarımdan hemcinslerimden yardım istiyorum. Kafam çok karışık Bir yanım istiyor ama diğer yanım ya yine eskisi gibi olursa kavga vs vs. En ufak birşeyden tartışırdık bana defol git dedigi bile oldu. Düşünmeden edemiyorum ne yapacağımıda bilmiyorum. Bu konuyu hiçte açma taraftarı değildim ama biliyorum ki sizlerin bana yardımı dokunacak.. önerilerinize ihtiyacım var? Tabiki sizin ağzınıza bakmıyorum yanlış anlaşılmasın. Benim durumumda olup bu kararsızlığın içinde olan var mı?
Yapmak sizin elinizdedegil.Allah verirse olur . bence deneyin sonra olmazsa eşiniz sizi cok suclar.yine yardım edeceğini düşünüyorum ya eşim öyle vurdum duymaz birisi değil :|
buda aklıma çok takılıyor yine kavga eder miyiz diye ama ne biliyim bazende diyorumki belkide alıştık artık evliliğe
Hazır hissetsem çoktan yapardım en büyük sorunum da orası :) ama böyle zorbalıklada hiç içimden gelmiyor dün yine konuştuk ama yok ortayı bılamıyoruz :/
istememezlikten değil kesinlikle. İstiyorum ama erken oldugunu söylüyorum. Aynı şekilde söyledim evliliğimiz biraz daha oturur diye ama eşim çok kararlı. Dediğiniz gibi; erkeklerin yaşı geç oturdugu için o zamanlar olsa daha iyi olur diye düşünüyorum ama bakalım...Ev araba almaniz ne kadar surebilir hadi arabayi gectik ev daha onemli. Ev alalim borcu bitsin filan oyle mi dusunuyosunuz oyleyse eger cok beklemeniz gerekecek yasiniz genc siz beklersiniz faka esiniz nasil bekleyecek nerden baksan 6-7 yil. Maddiyati cok sorun yapmamanizi tavsiye ederim. Istemiyosaniz orasi ayri ama rizik korkusuyla bebek yapmamak yanlis. Evet kimsenin maasi artmiyor bebek olunca ama rabbim o parayi bereketlendiriyor nasil oluyorsa oluyor iste hikmetinden sual olunmaz demisler. Keske insanlar biraz mantik kurarak yorum yapsa da kendilerini gulunc duruma dusurmese sözüm size degil yanlis anlamayin. Ama bence de su an gencsiniz 2-3 yil daha rahat rahat bekleyebilirsiniz esiniz de hamile kaldiniz ettiniz dogdu diyene kadar 30 yasinda olur bence gayet ideal bi erkek icin
öyle de rüşvet gibi olur. Zaten ben defalarca eşime dile getirdim ikimizin rahat etmesi için ev alındıktan sonra olsun diye...eşine de kı bana ev hal soz ondan sonra çocuk yapıcaz de:)
ben veriyorum o zamanı ama eşim vermiyor :)zamana bırak canım. biraz daha zaman ver mesela 3-4 seneyle birşey kaybetmezsin ama evinizi alır düzeninizi oturtursunuz
orası tabiiki öyle ona lafım yok bakalım Allah nasip edecek mi. Eşime diyorumki hormon testi yaptıralım eğer olmasına engel bir durum varsa tedavi olayım o sırada deneriz diye. Eşim yok ben baba olmak istiyorum diyor arkadaşlarım çoluk çocuk sahibi oldu. Yaşı o kadar da büyük degil aslında. :)Yapmak sizin elinizdedegil.Allah verirse olur . bence deneyin sonra olmazsa eşiniz sizi cok suclar.
zaten korunmuyorum yani ilaç kullanmıyorum. Ya şimdi ben 25 olsam veya daha fazla hiç düşünmeden yapardım olmazsa tedavi süreci vs diye. sıkışacağız tahmin ediyorum. Siz en azından ortak kararla ertelemişsiniz birinizden biri istese istemeyen suçlu olacaktı. yinede hayırlısı neyse o olsun inşallah.bizde hep erteledik bebeği evdi arabaydi derken sürekli erteledik zaten evliliğin ilk iki yılı alışma süreci kabus gibi geçti . .
suan 5 yıllık evliyim evim oldu arabam oldu herseyim oldu çocuğum olmuyor . .
çok ta geç kalmayın.. 2 yıldan sonra en ideali.. bilseydim hiç beklermiydim en büyük pismanligim korunmakti . .
keşke o yılları geri getire bilsem . ..
Tatlim 15 aylik evliysen sakin cocuk yapma. Gebe kaldigini ogrendiginden itibaren doguma ve 40 in cikana kadar 11 ay diyeyim ilişki olmuyor olsada su halinizki gibi olmuyor
En onemlisi dogumdan so ra bebegin hemen hemen gece uykusuna duzene gireme kadar yine olmuyor .suan 4 aylik bebgim var .hersey ayak ustu afedersin.birazcik doyun kendinize .ben 3 sene yapmadim bebek iyikide yapmamisim .iliski cok onemli . bebegin oldugunda anlarsin .
Teşekkür ederim fikir için sonuç olarak bebek yapmaya karar verdik umarım bir sorun çıkmaz. Biliyorum zor günler beni bekliyor belki gecelerce uykusuz kalıcam belki önceki yorumlardaki gibi eşim sadece sevme kısmıyla ilgilenecek öyle olacaksa olacak engelleyemem :/ henüz erken olduğununda farkındayım ama çocuk gibi küsüyoruz birbirimize artık tartışmak istemiyorum sebepsiz yere.. herkese de teşekkür ederim vermiş olduğunuz fikirler içinBebege niyet et bi dunyayagelsin butuuuun kapilar aciliyor bu mucizeye tanik oldum dert etme maddiyati sen .mutluluguna bak esinle huzurlu gunler gecirme telasinda ol huzur u da sukurle elde edecgini unutma.
Anlatamıyorum ki ona :/ defalarca söylüyorum ama yok tamam ben gönülsüzüm en azından onun bunu anlayıp vazgeçmesi lazım. Haksız olduğumu da düşünmüyorum düşüncelerimde :| hazır olma konusuna gelince zaten hiç cesaretim yok şuanda.bence bekleyin. sırf eşiniz küsüyor diye çocuk yapılmaz.
ben çocuk fikri için en çok annenin hazır olması gerektiğini düşünüyorum. biz eşimle ikimiz de isteyerek çocuk yaptık. ama ben baya şok yaşadım. uykusuzluk, yorgunluk, süt, lohusalık hiç tahmin etiğim kadar kolay değilmiş.
bir de yaş 21 emin olunmayan koca, para sorunu.. en önemlisi sen bunların içinde işsizsin.
hani çocuk için masraf bütçene göre değişir Allah yardım eder ama diğerleri büyük sıkıntı, özellikle eşin.
Anlatamıyorum ki ona :/ defalarca söylüyorum ama yok tamam ben gönülsüzüm en azından onun bunu anlayıp vazgeçmesi lazım. Haksız olduğumu da düşünmüyorum düşüncelerimde :| hazır olma konusuna gelince zaten hiç cesaretim yok şuanda.
Anlatamıyorum ki ona :/ defalarca söylüyorum ama yok tamam ben gönülsüzüm en azından onun bunu anlayıp vazgeçmesi lazım. Haksız olduğumu da düşünmüyorum düşüncelerimde :| hazır olma konusuna gelince zaten hiç cesaretim yok şuanda.
anlamazsa kendi bileceği iş. çok zor bebek büyütmek. hamile kalmak doğurmak değil bahsettiğim. Hayatın yok olacak. Bilmiyorum kaç yıl bu şekilde süreceğini ama koca istiyor diye bebek işine girisme. Geri dönüşü yok bu yolun... aman diyim. Iyi olc tart. Koca da adam olsun karisina biraz saygi duysun.Anlatamıyorum ki ona :/ defalarca söylüyorum ama yok tamam ben gönülsüzüm en azından onun bunu anlayıp vazgeçmesi lazım. Haksız olduğumu da düşünmüyorum düşüncelerimde :| hazır olma konusuna gelince zaten hiç cesaretim yok şuanda.
sus ya sanami yorum yaptik.muhalefetmisin nesin. fikrini konu sahibine belirt cicim.bana degil tmam ?Evet butun cocuklar rızkıyla geliyor. Durumu kötü olan herkes bi çocuk yapsın ertesı gune eşinin maaşı artar??? Yaşadıgınız sadece bır tedaduf o kadar çocukla ilgisi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?