Bebek ... ?

Eşimde öyle diyor belki maddi durumunuz daha iyi olur bebekten sonra diyor.. ama ben ikna olamıyorum nedense :/

çocuk kararı böyle fazla düşünmeye gelmez, çok hesap kitapyapmayı da doğru bulmuyorum, nasılolsa her çift en az birçocuk yapar, en kısa zamanda olması daha iyi bence, gelen rızkıile gelir bence

Yasin evlilik icin bile kucukmus bence, kaldi ki bebek... Ev yok, birikim yok esin sanırım sadece bebegi sevme kismini dusunuyo.

Eşimde öyle diyor belki maddi durumunuz daha iyi olur bebekten sonra diyor.. ama ben ikna olamıyorum nedense :/
o zaman en azndan yaza kadar kendinize zaman taniyin.burda bi konu okumustm adam istiyodu kadin istemiyodu sonra kadin istedgnde adam karsi cikmaya baslamisti.ikinizinde istemesi cok onemli ama ertelemeyede gelmiyor.veee sunuda soliyim o kalp atisini duymak herseye bedelumarim kendinizi hazir hissetggndzde yasarsiniz sizde bu duyguyu

Canım en dogru kararı kendin ver. Benim bebeğim var su an masrafı cok oldu acıkcası taa hamilelikten beri. ama onun varlığı cok güzel evlat cok farklı. Harcayacak olduktan sonra her türlü harcarsın o kadar cok sey var ki. bütçeye göre degisir. Cok uygun seyler de var artık. Allah rızkını bir sekilde verir sen bunu dert etme.

35 bin mi iki kere üst üste doğum yaptım hepsi sezeryan,kontroller doğumlar hep özel hastanede oldu tabi sigortam var,bütün masrafları hesapladığımda anca bu kadar çıkıyor üstelik aldığımız ürünler gayet iyi markalar tabi 5 bin liralık bebek arabalarından almadık ama genel olarak ortanın üstü diyelim. Yani gerçekten çok fazla geldi bana ama demek ki herkesin harcaması farklı.

O konuda ısınıyorum farklı birşeydir herhalde :) eşimde öyle diyor rızkı ile gelir diye.. kafam baya karışık yahu

İşte siz iki bebeğinize de aynı şeyleri kullanabilirsiniz, yazımda demiştim 2.çocuğa da yatırım diye.
Şuan benim de ikinci çocuğum olsa, bir tek hastane masrafım olur o kadar.
Onun dışında bir şey almama gerek yok.
Eminim ki topladığınızda bu meblağ çıkar, 300 500 derken ediyor.
Benim bilmemin sebebi, 3 kere toplu alışveriş yaptım.
İhtiyacım olan bebekla alakalı şampuanından beşiğe, nevresim, giyim, emzik, banyo malzemeleri, oda takımı cart curt ne varsa 3 kerede aldım.

Yeni doğum yaptim zaten 2.5 aylik bebeğim..özel hastanede doğum yaptim bende..
Hastane ücreti çıkalım geriye 25 bin kalıyor.
Siz 25 harcamasanız bile en az 15 bir şekilde harcanmıştır, adım gibi eminim.
Ha ailelerden gelen hediyeler, oda takımı, giyim vs varsa bilemem.

Yaşınız çok küçük daha yaa... Bir an kıyamadım size :) Biraz gezin tozun daha bence

Ben evliligimin 3. Yilindayim. İlk 1.5 senesi sizinki gibi çok ama çok problemli geçti. Ama çok şükür ki geçti. Çocuk bu yüzden ben bazen düşünür olsam da esim istemedi o süreçte. Mantıklı olanda oydu zaten. 3. Yilimiza girdikten sonra evliliğim rayına oturduktan sonra ikimizde konuşup karar verdik çocuk istediğimize ve Allah ima çok şükür şuan 4 aylık hamileyim. Ve rızk konusunda en ufak acabalarım yok ki eşimin durumu çok da iyi deildir borç da var tabiki. Rabbim bu evladı nasip ettiyse nasıl ki bebeğim gelmeden sütünü yüce Rabbim göğsümuzde hazır ediyorsa diğer bütün rizkiyla beraber gelir. Demem şu ki kardeşim eşine guveniyorsan Allah korkusu varsa evine helal lokma getirip seni sevip sayıyorsa önce niyet et yavruna sonra hayırlısını Rabbimizden iste derim canım. Allah hayırlı olanı versin sana bana ve tüm herkeseeeeee...

Çok ama çok doğru.
Kocan akşamları 5 dk bebek sevecek diye kendini şu genç yaşında yakma :)

Allah tamamına erdirsin. Bebeğini sağlıkla kucağına al.
Ama bebek sahibi olmak sadece süt demek değil. Sütün zaten garantisi yok.
Bebek =Masraf

6 ay önce doğum yaptım ben de özel hastanede ama tabi şehirden şehire farkeder ama 35 baya fazla geldi

Sen haklısın.Yaşınızda daha çok genç.Daha erken yani.Eşin senin hazır olmanı bekleyecek.Iki taraflı bir karar bu.

6 ay önce doğum yaptım ben de özel hastanede ama tabi şehirden şehire farkeder ama 35 baya fazla geldi
Ben daha hamile kalmadan yılda ortalama 10 binden 60 bin harcadım. Muayene ücreti 450 tl bunun testi vs var ki inanılmaz pahali 4 kez operasyon geçirdim 600 ve 3 bin arası degisen. Allah bilir daha neler çıkacak. Keşke en başta tüp bebek yapılsaydı ,yaza kadar tedaviler sonuç vermezse tüp bebek olcak özel bazı yöntemlerle 10-15 arası da o tutacak. Esim de ben de profosorlerin maaşını karşılamak için çalışıyoruz malesef. Hayat çok pahali bi dogsa harcamalar azalacak
Konu sahibesine sözüm yaşınız gençken 1 tane doğurun 2. İçin beklersiniz inanın nelerle karşılaşacağını insan bilemiyor ve biyolojik saat işliyor. 40 yaşında ikiz doğuran var evet ama 25 inde menepoza giren de var. Bence ilk çocuk için asla plan yapılmamalı. Naçizane fikrim katılmayanlar illaki olacaktır saygı duyarım.
Herkesin hayatına kimse karışamaz

Düşüncende çok haklısın canım, umarım eşin tatlı tatlı konuşmaktan ve çocuğun akşamları sadece 5-10 dk sevilecek bir şey olmadığını anlayacak bir tiptir..
Burada gördüğün farklı ve haklı düşünceleri eşine çok etkili bir şekilde iletmeni ve onun da etkisinde kalıp fikir değiştirmesini diliyorum..

Doğuracak olan da bakacak olan da sensin. Esas senin istemen ve hazır olman gerekir.( Maddiyatı işin içine sokmuyorum çünkü kazancınız nedir geçiminiz nedir bilemem ayrıca her bütçeye uygun giyecek, eşya var artık) Hamile kaldığın anda kendin için değil bebeğin için yaşamaya başlıyorsun bunu bilmen lazım keza doğumdan sonra zaten her şeyin bebeğin oluyor ona göre uyuyup ona göre uyanıyorsun resmen . Yaşla bir ilgisi yok anneliğin isteyen 19unda hamile kalır isteyen 40ında önemli olan kendini hazır hissetmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…