- 29 Mart 2013
- 5.925
- 2.915
- 398
- Konu Sahibi Benzinkokusu
-
Yok artık 35 bin? Ve orta halli..Bebeğim 6 aylık.
Ve doğuma kadar 35bin tl kadar masraf oldu, her şeyi orta halli aldım lüksün peşine düşmedim.
Bir de doğum sonrası var bu işin ve her geçen gün artan.
Bu durumda bebek konusunda mutlaka birikim gerekiyor, kimi için 5 kimi için 15 ama mutlaka birikim yapmak şart.
Ayrıca yaşınız çok genç ve evliliğiniz de yeni sayılır.
Bir iki sene beklemenizi öneririm.
Eşim çalışmamı istemiyor. Ben dünden razıyım oysa. Gerektiği yerde söylüyorum söylemeyince Üzülen ben oluyorum. Artık taviz vermiyorum bebek konusunda benim yanımda konuyu açmaya çekiniyorlar ama ilk zamanlar stresten uyuyamıyodum zamanla öğrendim takmamayı :)Millet kirk yasinda ikiz doguruyor. Sacmalamislar. Duymamayi, gerektigi yerde cevap vermeyi ogren. Calisirsan bir yerde hem daha az gorusursunuz hem de birikim yaparsin.
Hazır değilim en çok bu beni korkutuyor. Allah bağışlasın yavrunuzu :)Bebek sahibi olmak evet fazla masraf ve ozveri gerektiyor. 2 aylik bu kizim var cok mutluyum iyiki yapmisim:)) calismiyorum esim calisiyor sadece evimiz kira baska gelirimiz yok. Maddiyat evet onenli ama manevi acidan hazir olmak dahada önemli
Yaşını geçme.. çok gençsin keyfine bak.. çocuk dünyanın en güzel şeyi ama çok zor.. çocuk olduktan sonra hiçbirzaman çocuksuz haline dönemeyeceksin..Yaşımı da geçtim kesinlikle en çok takıldığım nokta da bu :)
35 bin tl ye ne yaptiniz merak ettim..Bebeğim 6 aylık.
Ve doğuma kadar 35bin tl kadar masraf oldu, her şeyi orta halli aldım lüksün peşine düşmedim.
Bir de doğum sonrası var bu işin ve her geçen gün artan.
Bu durumda bebek konusunda mutlaka birikim gerekiyor, kimi için 5 kimi için 15 ama mutlaka birikim yapmak şart.
Ayrıca yaşınız çok genç ve evliliğiniz de yeni sayılır.
Bir iki sene beklemenizi öneririm.
İnşallah hayırlısıyla. olmasa bile niye olmadı bile demem ben nasip der geçerim sonuçta oda Allahın işi. Haklısınız aslında :/Yaşını geçme.. çok gençsin keyfine bak.. çocuk dünyanın en güzel şeyi ama çok zor.. çocuk olduktan sonra hiçbirzaman çocuksuz haline dönemeyeceksin..
gençliğini yaşa,bu arada birikimini yap sonra çocuk olur elbet..
Amin tesekkur edeeim.Hazır değilim en çok bu beni korkutuyor. Allah bağışlasın yavrunuzu :)
Bir yandan da böyle düşünmüyorum değil. Ama ne bileyim işte bir yanımda hiç istemiyor daha doğrusu erken diyorBence ev olsun araba olsun derken ömür geçiyor çalışmiyorsan yap bi tane evi arabayi beklerse kimsenin çocuğu olmayacak o zaman..
Daha önce yumurtalıklarımda kist olmuştu ilaç kullandıktan sonra düzeldi öyle bir ihtimal olabilir mi acaba. Zaten sürekli tahlil yaptırıyorum kansızlığım olduğu için düzenli kan tahlili yaptırıyorum. Bu arada teşekkürler fikir içinBende bir ay snra 21 olcam insallah.
10 ayluk evliyim cocugum olmuyor. Hormanlarim yuksek yumurtaliklarimda kist var. Buyuk ihtimal erken menopoz beni bekliyor. Bende buna benzer bi konu acmistim ve herkes bana bekle daha cok gencsin demisti ama oktora gittigimde bu gerceklerle yuzlestim. Iyi ki de beklememisim cunku zaten olmuyor en azindan bunu erken fark etmis oldum.
Amacim seni korkutmak degil ama bi doktora git. Kontrollerini yaptir, tahlil,ultrason vs.
Bi sorun cikmazsa cocuk isteyene kadar bekleyin. Sorun varsa da tedavi olun.
Hazır değilsen yapma tabi ama eşin istiyormuş sonuçta evlilik bu ortak bi karara varmaniz lazim ama ev yok araba yok demekle de ömür geçiyor...bizim de ev kira hiç birikimimiz yok yeni kredi çekip araba aldik oğlum 2.5 aylik tabi bazi çocuklardan kötü şartlarda ama çoğundan da iyi şartlarda evin neşesi bence..Bir yandan da böyle düşünmüyorum değil. Ama ne bileyim işte bir yanımda hiç istemiyor daha doğrusu erken diyor
Kansizlik icin yapilan tahlil farkli bu farkli. Hormon tahlilinden bahsediyorum.Daha önce yumurtalıklarımda kist olmuştu ilaç kullandıktan sonra düzeldi öyle bir ihtimal olabilir mi acaba. Zaten sürekli tahlil yaptırıyorum kansızlığım olduğu için düzenli kan tahlili yaptırıyorum
Pardon evet karıştırdım. O halde hemen dr gitmem şartKansizlik icin yapilan tahlil farkli bu farkli. Hormon tahlilinden bahsediyorum.
Yok artık 35 bin? Ve orta halli..
Eğer yeni doğum yapmış kişilere sorarsanız, üç aşağı beş yukarı bunun gibi bir meblağ söyleceklerdir.35 bin tl ye ne yaptiniz merak ettim..
Yeni doğum yaptim zaten 2.5 aylik bebeğim..özel hastanede doğum yaptim bende..Eğer yeni doğum yapmış kişilere sorarsanız, üç aşağı beş yukarı bunun gibi bir meblağ söyleceklerdir.
Tek farkım özel bir hastanede yaptım takiplerimi ve doğumu.
Onu çıkarsak yine oldukça birikim gerektiren bir olay bebek mevzusu.
Allahtan her şeyin orta hallisini haldım, çünkü bebeğim durmuyor zaten.
Ne arabasında, ne pusetinde, ne beşiğinde.
Bu sebeple çok iyisini alabilecekken almadım, iyi de yapmışım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?