Bebek Kavgası

Ben istiyorum, yetersiz kalmaktan korktuğum için çocuk sahibi olmaktan kaçınıyorum. Çok hoş bir açıklama yapmışsınız. Teşekkür ederim.

Sallanma kavgası çok iyiymiş :) Ben bebek istiyorum ama dediğim gibi yetersiz kalmaktan, anneme dönüşmekten korkuyorum bu yüzden çocuk sahibi olmaktan kaçınıyorum. Eşim de biliyor bunu. Anksiyete bozukluğum var, biraz da ondan dolayı çok kaygılı hissediyorum ve belki o da biraz düşüncelerimi tetikiyor. Hayırlısı

Ben istiyorum, yetersiz kalmaktan korktuğum için çocuk sahibi olmaktan kaçınıyorum. Çok hoş bir açıklama yapmışsınız. Teşekkür ederim.
Yetersizlik olur mu hiç. Zaten her kadın annelik iç güdüsü ile doğar. Biz kendimizi geliştiririz. Annelik ile çocuk bakımı ile ilgili kitaplar alın şimdiden okuyun. Okudukça farkedeceksiniz zaten kendinizdeki değişikliği.
Zamanı geldiğinde siz iyi bir anne eşiniz iyi bir baba olacak...

Cocukla gezmek seyahat etmek sizin elinizde bizde esimle surekli gezen aktiviteler yapan bir cifttik simdi oglumuz var 3 aylikken ege turu 10 aylikken bosnaya gittik daha baska tatillerede ciktik ailelerimizlede gittik cocukta bizim gibi gezmeyi seviyor oyle alisti cunku denizi suyu seviyor cok rahat havuz deniz yapiyoruz. Zor degilmi evet zor ama siz esinizin elinden baba olma hakkini alamazsiniz. Siz en iyisi bir psikolokla gorusun

Zaten düzenli olarak psikiyatri seanslarına devam ediyorum ve halihazırda kullanmakta olduğum bir antidepresan var. Psikiyatristim bu durumun biraz da anksiyete bozukluğumla ilgili olduğunu, o konuyu çözdükce bu durumda da iyileşme sağlayacağımızı söylüyor. Tabi ayrıca bu konuyla ilgili de konuşuyoruz. Şu an onun da tavsiyesi üzerine bol bol yazıyorum.

Neden bilmiyorum ama yazdıklarınızı okuyunca çok iyi anne baba olacağinizi hissettim.
Hissimi paylaşmak istedim.
Çok bilinçli iki insan bence bu dünyaya bir canlı yetiştirmeli.
Kendinize bu şansı vermelisiniz.
Evet dünyanız değişiyor.
Emek emek bir canlı yetiştiriyorsunuz.
Bidr bakıyosunuz zaman ilerlemiş ve annecim diye boynunuza atlayan minik bir canlı size sarılınca tüm yorgunluğunuzu alıyor unutturuyor.
Bu nasıl oluyor bilmiyorum.
İlk anne olduğumda eşime ilk aylar asla ikicinjn bahsini etme diyordum.
Şuan ise ikici bir bebek ben istiyorum.
Hayatımız değişti ama yeni düzenimizde mutluyuz.
Eski hayatımızı istemiyoruz çünkü kızımızın olmadıgı bir hayatı düşünmek bile istemiyoruz..
Bence bugün çok iyi düşünün

Hâlâ ergen gibi her yıl tüm seriyi bir kere okuyup maraton şeklinde tüm seriyi izliyorum
Bebek yapanlar film izleyip kitap okuyamıyor mu?

Karşılaştırdığıniz şey çok saçma.

Aynı durumda olsak ama eşim bana Harry Potter uhuuhuhuhu (( dese evliliğimi gözden geçiririm

Iyide bence bencil olan esin ne var yani 4 sene degil 10 senede istemeyebilirsin hazır olman önemli bence eşin seni gercekten sevmiyor cocuk cok önemli bi karar ve 2 kisininde net olmasi gerek

Benim anlayamadığım siz çocuğa yetememekten korkuyorum derken tam neyi kastediyorsunuz? Yukarıda film izleyemeyeceğiz, gezemeyeceğiz, aşkımız sönecek vs.. diyordunuz?
Tam olarak bebekle ilgili kaygınız nedir? Yanlış anlamayın bu arada Bebek istiyorum Ama yetememekten korkuyorum dediğiniz için soruyorum..
Bir de Bu ülkede yaşayıp, biraz duyarlı olup, kaygı bozukluğu olmayan kim var ki allasan? O hepimizin ortak sorunu, ve gebelik anksiyetenin birebir ilacı, hormonlar sağolsun

Hazir degilseniz asla bebek sahibi olmayin ,sonu ayrilik bile olsa ,bende yillarca hazir hissetmedim,olsa fena olmaz dedigimde 39 yasima gelmistim ,bekardim,o ara bisi oldu evlendim 40 yas pat diye hamile kaldim ,simdi hazırım ,simdi uygunum boyle mutluyum

Siz annenizsiniz o da babası yani senin annen neyse sen de o sun istediğiniz kadar doktora cart curt diyin annelik doktora yaparak ogrenilmio gelismio evet bencilsiniz tüm hayatınızı kariyerinizi anlatmışsınız çocuk sahibi olmak için cidden duygu ve kişisel yeterlilik önemli kariyer değil bunlar bencillik kısmında anne baba olmakla alakası yok bunların.. ben doktora yapmadım ama çocuğum var az da paramız kariyeri beklerseniz inanın daha çok beklersiniz , çünkü bencillik esir almış gidio .

Ben sizi hakli buldum. Anneligin zor geldigi insanlardan biriyim cunku. Aynen dedikleriniz oluyor. Zor bir karar. Anne olmak isteyen her kadinin hakkiysa olmamak da hakki diye dusunuyorum.Esiniz size anlayis gostermeli.

o anne olmak nasil her isteyen kadinin hakkiysa anne olmamak da istemeyenin hakki ama o zama en basindan konusulacak. ben cocuk istemiyorum denilecek. adaminda baba olmaya hakki var nasil kadinin anne olmamamya hakki varsa.
bu karar anlayis gösterilecek bi karar degil. eve esya almiyorlar ki adam hadi senin dedigin olsun diyip sussun.

Haklısınız da ama eşinizde haklı.. Baba olmak o heyecanı yaşamak istiyor.. Ve ne yazık ki ikinizde aynı şeyleri hissetmiyorsunuz.. Benimde sağlıklı cocuklugum olmadı. Tek başıma büyüdüm neredeyse ve cocuk yapmaktan aşırı korkan biriyim. Beni hapis edecek , hayatımda devamlı düşünmem gereken bir varlık. Eşinizle korkularınızı konuşun.. Anlamasını sağlayın bence. Sizi baskılayarakta sizi kazanamaz..

Konu sahibi ben senin korkularını anlıyorum. Bende benzer bir çocukluk yaşadım. Üstüne dayak da yerdim. Ayni korkuları bende yaşadım. Annelige hazırlığını sorgulamayan insandan iyi bir anne olabileceğini düşünmüyorum. Sen sorguluyorsun ve bu cok iyi birsey. Sahsen bu konuda cok da kitap okuyorum zaman buldukça. Biz önce kendi yetiştirme tarzınızı geliştirmek zorundayiz, çünkü yetiştirme tarzımız birseye benzemedi. Iki evladım var. Anneliğimi her gün geliştiriyorum diyebilirim. Bakma sen burda sana bencil diyenlere.sorup sorgulamadan anne baba olanları da görüyoruz. Ondan sa sorgulamak iyidir. Korkularınizi tek başınıza yenemiyorsaniz profesyonel yardım alin. Buna imkanınız yoksa konu ile ilgili kitaplar okuyun.

Üzgünüm ama bana bencil geldiniz. Evlenmeden önce keşke bunu konussaydinjz. Ne kadar seversem seveyim çocuk istemeyen biri ile evlenmezdim tercih etmezdim. Ne kadar güzel senden ve kendisinden bir parça sevmek istiyor bu çok güzel ve özel bir durum.henüz geç değil ama yaş ilerledikçe gebelik riskleri oluyor. Bu risklere hiç girmeden çocuk sahibi olmak güzel olmazmi?ailem iyidir ama benim anneliğim bambaşka yetiştirme den sevgiye ,hatta çocuğuma saygıma kadar. Annenin aynısı neden olasinkı istisna lar mutlaka olur ama siz bebek sahibi olmanın sorumluluğunu gayet güzel alabilirsiniz. Genelde programsiz plansız ilk geceden çocuk diye tutturan kişiler ,daha düşüncesiz ve baş edemeyen kişiler oluyor. Siz daha olmayan çocuk için annem gibi olur yetersiz olurum diye şimdiden düşünüp korkuyorsunuz. Kendinize güvenin. Esinizde sizi sevmese sizden çocuğu olsun istemez. Cahil insanlar değilsiniz eşın de ölçüp bicmistir. Düşünsene hersey güzel gidiyor eşın sizi ,siz eşinizı seviyorsunuz adam elbette mutlu giden evliliğinde bebek ister.
Bebis dusunecekseniz eğer virus döneminin geçmesini beklemenizi tafsiye ederim.

Bu arada çocuğumla heryere gidiyorum bazı dönemler inatlik Vs dönem oluyor zor olan dönemler oluyor elbet.Biz eskiden nasıl geziyorsak hala öyleyiz hatta Kyfimize keyif kattık küçük inat bidiğimiza rağmen..

Bence bebek düşün hem bebek yapiyim demeyle olmuyor bende senin gibiydim birşekil hamile kaldım 5 aylık kaybettim ölü Doğum yaptım bende 29 yaşındayım bi süre dinlenip tekrar deneyeceğıim ve her zaman risk var hamilelik cok zor bi süreç Allah yaşatmasın ama olmazsa üzülürsün yaşın çokta genç değil hem karnına düştükten sonra İnan bağlanıyorsun buna emin ol

Artı ben burda çocukluğumu anlatsam satırlar sığmaz sizinki hiçbişey

O kadar haklısınız ki, baştan beri anlatmak istediğim bu, ne yaşam tarzımla hava atmak ne şımarıklık. Ama sanırım dün benim için artık bir pik noktası gibi bir şey oldu. Buraya yazdım, yorumları okudum, düşündüm. Sonra kendime de eşime de haksızlık ettiğime karar verdim. Eşimle de konuştuk uzun uzun. Bebek yapmaya karar verdik. Tabi şu salgın falan bitsin. O sırada terapileri sıklaştıracağız, daha çok okuyup bu konularda bilgi sahibi olmaya çalışacağız. Bakalım nasıl olacak.

Doktora yapmakla anneliği öğrendiğimi iddia etmedim ki, öyle olsaydı endişeli olmaz, yetemem diye korkmazdım değil mi? Doktora falan bunları yazmamın tek amacı konu başında şöyle genel anlamda bir durumum hakkında bilgi vereyim, insanlar daha isabetli değerlendirmeler yapabilsinlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…