Aynen, durum aynen dediğiniz gibi durum. Ben mesela evlenmeden önce çocuk istemiyor değildim. Hâlâ da isterim, bebek görünce içim gidiyor. Ama daha sonra böyle bir kaygı oluştu bende. Ya annem gibi olursam, çocuğun ruhunu doyuramazsam, mutsuz çocuk yetiştirirsem gibi. Biraz takıntılı ve gerçeklikten uzak bir durum aslında benimki psikiyatristim de diyor.
Şimdi ben evlenmeden önce bilemezdim ki böyle bir şey olacağını alıp karşıma konuşayım.
Ve anne olmak cidden zor. Baba çok yardımcı olabilir, çok iyi babalık yapabilir ki bebeği uyutmak, oyun oynamak, bezini değiştirmek falan bir lütuf, ekstra bir yardım değil babalık görevi zaten yapmaması sıkıntı. Ama her koşulda onca zaman karnında taşıyorsun bulantısı şusu busu, ağrısı sancısı, kilo alması, çatlaması, doğum sancıları, emzirmesi vs. İlk aylar ekstra bir anne ihtiyacı oluyor zaten. O yüzden ben de bu konuda annenin daha fazla söz sahibi olması gerekir diye düşünüyorum.
Bizim durum daha farklı çünkü ben istiyorum ama kaygılarımı aşamıyorum. Bir süredir destek de alıyorum. Ama dünden sonra artık düşündüm ve haksızlık ettiğime karar verdim. Sadece eşime değil kendime de. Eşimle de konuştuk uzun uzun. Virüs bitince bebek denemeye karar verdik. Bu süreçte de hazırlanacağız bebek için.
Kariyer kısmına gelirsek, bizim bebeğimiz tiyatro sahnelerinde, kulislerde, konserlerde büyüyecek sanırım