Bebek Kavgası

Evet hazir olunulmuyor korkularım vardi nasil yapicam nasil anne olcam diye ama dunyanin hali.ortada simdi diyorum dogsada en azindan gözümun onunde olsa rahat nefes alsam belkide icimde daha güvende bilemiyorum cok saol amin insallah❤

Rabbim sizede yoklugunu yasatmasin tez zamanda hayirli sağlıklı evlat nasip olsun inanıyorum iyi anneler olucaz ne yapmamiz gerektigini bilmiyoruz ama nasil davranmamiz gerektigini cok iyi biliyoruz bence hayatinda doktoranda bol şanslar 🤗
Çook teşekkür ederim, bu aralar şansa çok ihtiyacım var gerçekten 🙏🏻

Evlenmeden önce çocuk konusunu konuştunuz mu? Konuşmadıysanız ikiniz de hatalısınız. Bir taraf çocuk istiyor diğeri istemiyor, iki taraf da kendine göre haklı.
Konuşmadık, zaten tanıştıktan 3 ay sonra evlendik.

benı yanlış anlama ama emın ol köpek bakmak bir bebege bakmaktan daha zor ,
sabahın kör saatında o köpeği dıları çıkarıp çiş yaptırıyorsan o dünyanın en güzel canlısı br bebege hayda hayda bakarsın ,
ben bir anneyim 12 yaşında kızım var ama asla bir köpeğe bakamam NET
Allah bağışlasın, teşekkür ederim.

Merhaba herkese. Eşimle bebek sahibi olmakla ilgili kavga ettik. 4 yıldır evliyiz, ilk kez böyle kavga ettik. Bugüne kadar ne birbirimize bağırdık ne de yatağa küs girdik. Bu sefer kötü...
Ben 29 yaşındayım, doktora yapıyorum, az kaldı bitmesine. Sahne sanatları alanında öğretim görevlisiyim. Tiyatrocuyum yani :) İşimi seviyorum. Eşim doktorayı bitirdi, yaylı çalgılar anasanat dalında öğretim görevlisi. O 32 yaşında. Bunları yazıyorum çünkü bir süre "aaa ama daha kariyerimizin çok başındayız biraz ilerletmemiz lazım dedim.
Evliliğimizin 2.yılından beri bebek sahibi olmak istiyor. Ben istemiyorum, daha doğrusu kararsızım. Bazen çok duygusal ya da çok bunalmış, yalnız hissettiğim zamanlarda deli gibi istiyorum. Ama o an geçince eski halime dönüyorum. Bebek istemememin belli başlı nedenleri var. Aslında istiyorum, bebek görünce içim gidiyor, fakat ileride anneme dönüşmekten ve yetersiz olmaktan korktuğum için çocuk sahibi olmaktan kaçınıyorum.Burada da yazılıyor, çok sorunlu çocukluk geçirmiş olanlar var çok sıkıntılı anne babalarla. Benimki öyle değil, görece rahat bir çocukluk da sayılabilir. Ama ruhum doymadı işte. Anne babam çok tahammülsüz insanlardı. Beni pek dinlemezlerdi. Başarılı olduğumda takdir edilmez sürekli başkalarıyla karşılaştırılırdım. Annem sık sık bana küserdi, evdeki bazı yiyecekleri benden saklardı. Üzgün olduğumda teselli edilmezdim, falan. Anne babama hiç yakınlık hissedemedim, hâlâ da öyle.
Sonra eşimle tanıştım, aşık olduk, ilk kez çok sevildiğimi hissettim.
Ama her şeyden sonra artık anne olmak bana tahammülsüz, mutsuz olmak gibi gelmeye başladı. Hani sürekli bana muhtaç olan bir canlı var ve ben onun hem bedensel hem de zihinsel ve ruhsal gelişimini desteklemek zorundayım. Hayatım eskisi gibi olmayacak, mutsuz olacağım, annem gibi olacağım. Eşimle birbirimize ayırdığımız vakit ve ilgi çok azalacak. Şimdi mesela her yaz başka bir ülke görüyoruz, yazın evimizin bahçesine çadır kurup kamp yapıyoruz. Film maratonu yapıyoruz, beraber yemek yapıyoruz. Bebek olunca hiçbiri olmayacak. Ben de annem olacağım. Mutsuz olacağız.
Dün tekrar eşimle bunun için tartıştık. "Seni sevdiğimin farkında değil misin? Neden bebekle seni aynı anda sevemeyeyim?" Sonra ben sorunun bu olmadığını söyledim. Tartıştık. Sesler yükselmeye başladı. Baba olmaya hakkı olduğunu söyledi. "Kurtul artık şu saçma düşünceden sen annen değilsin ben baban değilim. Kariyeri bahane etme doktoran bitti bitecek!" dedi. Bencillik ettiğimi bile söyledi. "Demek sen bana değil sana bebek verme ihtimalime aşıksın!" dedim. Bir anda yüzü düştü. Özür dilerim, deyip gitti. Onu ilk kez böyle gördüm. Tanıdığım naif adam bu değildi. Sonra gece boyu salonda karanlıkta oturdu. Ben de bahçede oturdum.
Kendimi çok kötü hissediyorum. Gerçekten bencil biri miyim ben diye düşünmekten bunaldım. Şimdi bir de bebek konusunu milyonuncu kez yeniden düşüneceğim. Canım sıkkın yani. Sizce gerçekten bencil biri miyim?

Bencilsiniz evet
Çünkü konuyu sadece kendi açınızdan düşünüyorsunuz
Oysa evlilik iki kişilik
Çocuk sahibi olma konusunda tededdüt içindeyseniz bunu en başından eşinizle paylaşmanız gerekirdi
Çocuk istememek istemek kadar doğal
Yıllarca çocuğum olmayacağı söylendi, sonra tıp gelişti, imkanlar değişti doktor tüp bebekle olabilir, deneyebiliriz dedi
O güne dek hiç ciddi ciddi çocuğum olmasını düşünmemiştim, birden bir kabusa döndü o hafta
Sosyal hayat, hayatın tadını çıkartmak falan hiç bir zaman endişe alanım olmadı, yeterince güç bir hayat yaşadım zaten daha zoru olamaz ancak çocuk sahibi olmak demek benim için özgürlüğün bittiği yer, çok seveceğim ve hayatımın kalanını ona göre planlamam gerekecek bir insanı dünyaya getirmeyi denemek istemedim. O yüzden istememek bana gayet normal geliyor ama eşinin durumu farklı, baba olmak hakkı, geniş aile istemek hakkı tüm bunlar baştan netleştirilmeliydi.

Konuşmadık, zaten tanıştıktan 3 ay sonra evlendik.
O zaman bencilsiniz, eşinizin baba olma hakkını elinden alıyorsunuz. Asla istemiyorsanız açık ve net bir şekilde konuşmalısınız, belki de çocuksuz bir hayatı kabul etmeyecek eşiniz ve boşanmayı düşünecek.

O zaman bencilsiniz, eşinizin baba olma hakkını elinden alıyorsunuz. Asla istemiyorsanız açık ve net bir şekilde konuşmalısınız, belki de çocuksuz bir hayatı kabul etmeyecek eşiniz ve boşanmayı düşünecek.
Açık ve net bir şekilde konuşup bebek yapmaya karar verdik.

eşiniz aşırı haklı. bi de bebek konusu ha deyince olmuyor maalesef. geçen zaman sonrası keşke seneler önce düşünseydik diyorsunuz.

Bebek konusu babaya bağlı ben eşimle oturup konuşmuştum bak ben özgürlükçü bir insanım 24 saat bakamam eğer bana yardım edeceksen yapalım demiştim gerçekten oğluma çok çok ilgili bir baba oldu. Bakımı benden daha çok üstlendi. Eğer yardımcı olacağına inanıyorsan bebek dünyanın en güzel şeyi. Oğlum doğmadan önceki planlarımla şimdikiler çok farklı ve asla eskisini istemem. Her insan farklıdır emin ol uğraşsan bile annenin anneliğine benzetemezsin. Çünkü sen o değilsin. Bunu düşünmen bile iyi biri olduğunu gösterir. Psikolojik destek almalısın çok iyi gelecektir eminim. Kesinlikle istemiyorum diyorsan eşinin hayatına mani olma derim çünkü hayat görüşleriniz uymuyor demektir

Hic böyle bebek tartışması okumamıştım. Sen sana bebek verebilme ihtimalime aşıksın. 😨.değişik olmuş ama hazır değilsiniz çok belli bir süre kendinizi dinleyin

X