Bebek Kavgası

Çok çok üzgünüm kaybınız için, Allah yardımcınız olsun. Sağlıkla bebek sahibi olursunuz inşallah.

Şöyle söyleyeyim, evlenmeden önceki dönemde bu tarz düşüncelerim yoktu. Daha sonra oluştu. Hâlâ da severim bebekleri, bebek istiyorum ama anneme dönüşmekten, mutsuz çocuk yetiştirmekten korktuğum için çocuk sahibi olmaktan kaçınıyorum. Gezme tozma olayı durumun çok küçük kısmı. Ama artık dünden sonra ikimize de çok haksızlık ettiğimin ayrımına vardım. Konuştuk bugün de uzun uzun. Virüs bittikten sonra bebek denemeye karar verdik. O süreçte de terapileri sıklaştıracağız ve konuyla ilgili bilgi edineceğiz. İyi olur umarım.

Insallah hakkınızda hersey güzel olur. Benzer şeyler yaşamayan hemen anlamayabiliyor. Dışardan hersey 4/4 görünebilir, ama insanın içinde ne fırtınalar kopuyor göremiyorlar. Bir karara varabildiginize sevindim

O kendi aralarinda konusulabilecek bir sey. İnsan evlenirken cok cocuk isteyip de sonradan da vazgecebilir. Her seyi onceden konusamiyoruz ki. Bazen yumurta kapiya gelince belli oluyor.

Evlilik sorumlulugunda taraflarin esit oldugunu dusunsem de konu cocuk sahibi olmaya gelince durum degisiyor ve o esitlik ortadan kalkiyor maalesef. Annelik tamamen kadinin bedeni ile olacak bir sey. Eyvallah baba olunca da bebege mama hazirlayabilirsin,altini degistirip banyo yaptirabilirsin,yemegini yemesine yardimci olup oyunlar oynayabilirsin,uyutmaya calisabilir hasta oldugunda gece basinda nobet tutabilirsin ama anne olunca durum degisiyor.Anne tasiyor karninda 9 ay.Doguran anne,mamayi biberonu reddeden bir cocuk dunyaya geldiginde bu cocugu emziren anne. Kac baba taniyorsunuz esine “askim ben cocuga bakayim sen kariyerinden geri kalma” diyebilen? Ben sadece iki kisi taniyorum. Hic yok degil vardir belki ama sorumlulugun buyugu annelerde.

cok anlayisli bir esim olmasina ragmen ben 14 ay kafami camdan cikaramadim dogumdan sonra. Asiri huysuz bir oglum vardi. Meslegimi biraktim 3,5 sene kendim baktim. Okula gidecek kivama geldiginde ancak gonderebildim. Tekrar is aramaya basladim ama artik belli kriterlerim vardi,eve yakin olacak,cocugun okul saatlerine uygun olacak,cumartesi calisilmayacak vs vs. Tam duzenimi oturttum derken korona cikti okullar kapandi simdi patron tekrar cagirirsa ise ne yapayim diye dusunen benim. Babasi icin hava hos,ayril hayatim ben bakiyorum eve diyor. Peki konu eve bakmak mi yoksa benim mutlulugum mu? Ben mutlu olmak icin,kariyerim icin calisiyordum. Simdi yine engel,mecburen kendimden vazgecip cocuk icin evde oturacagim. Simdi durumu tekrar dusunun. Evlenmeden once bunu nasil konusabiliriz? Oyle her Cocuk ver yesin ort ustunu yatsin degil. Mizac diye bir sey var ki annenin sabri sonuna kadar zorlaniyor. Bu rezilligi ceken de %70 anne. Baba ise gidiyor aksama kadar kafa dinliyor. Cocugu evde ceken biziz. Buyuk oranda biz annelerin kararidir bu yuzden. Hah sizde durum degisik olabilir. O ayri mesele mutlaka istisnai hayatlar vardir.

Hiç uzun uzun yazamayacağım
Ama bebek çocuk güzeldir
Geriye doğru baktığımda yaptığım en iyi iş kariyer mutluluk diye düşünüyorum
Not:
19 ve 17 yalarında çocuklarım var

Eğer çocuğu hayatınıza doğru monte etmezseniz söylediklerinizin hepsi doğru. Hayatınıza doğru şekilde katarsanız maksimum bir iki sene zorluktan sonra yeniden bu defa daha eğlenceli bir üçlü olarak devam edebilirsiniz. Çocuğa çok uzak ve geç anne olmuş ayrıca çok zorlanan biri olarak yine de iyi ki diyorum. Tuhaf bir çekimi var bu duygunun

Aynen, durum aynen dediğiniz gibi durum. Ben mesela evlenmeden önce çocuk istemiyor değildim. Hâlâ da isterim, bebek görünce içim gidiyor. Ama daha sonra böyle bir kaygı oluştu bende. Ya annem gibi olursam, çocuğun ruhunu doyuramazsam, mutsuz çocuk yetiştirirsem gibi. Biraz takıntılı ve gerçeklikten uzak bir durum aslında benimki psikiyatristim de diyor.
Şimdi ben evlenmeden önce bilemezdim ki böyle bir şey olacağını alıp karşıma konuşayım.
Ve anne olmak cidden zor. Baba çok yardımcı olabilir, çok iyi babalık yapabilir ki bebeği uyutmak, oyun oynamak, bezini değiştirmek falan bir lütuf, ekstra bir yardım değil babalık görevi zaten yapmaması sıkıntı. Ama her koşulda onca zaman karnında taşıyorsun bulantısı şusu busu, ağrısı sancısı, kilo alması, çatlaması, doğum sancıları, emzirmesi vs. İlk aylar ekstra bir anne ihtiyacı oluyor zaten. O yüzden ben de bu konuda annenin daha fazla söz sahibi olması gerekir diye düşünüyorum.
Bizim durum daha farklı çünkü ben istiyorum ama kaygılarımı aşamıyorum. Bir süredir destek de alıyorum. Ama dünden sonra artık düşündüm ve haksızlık ettiğime karar verdim. Sadece eşime değil kendime de. Eşimle de konuştuk uzun uzun. Virüs bitince bebek denemeye karar verdik. Bu süreçte de hazırlanacağız bebek için.
Kariyer kısmına gelirsek, bizim bebeğimiz tiyatro sahnelerinde, kulislerde, konserlerde büyüyecek sanırım

Hiç uzun uzun yazamayacağım
Ama bebek çocuk güzeldir
Geriye doğru baktığımda yaptığım en iyi iş kariyer mutluluk diye düşünüyorum
Not:
19 ve 17 yalarında çocuklarım var
Maşallah kocaman olmuşlar. Tebrik etmek lazım sizi

Ne kadar güzel, biz de düşünmeye başladık dünden sonra. Daha doğrusu ben başladım eşim hep düşünüyordu

Tatliya baglamaniza sevindim. Esasen esinizin neden size tepki gosterdigini anlamamistim,hic olmasin dememissiniz ki sadece hazir degilim su an demissiniz. Sizi anlamamis. Ama simdi anlastiginiza sevindim. Allah ikiniz icin de en dogru zamanda en hayirlisini versin insallah. Ne mutlu,tiyatro ile sahneyle buyuyecek o evlat

Teşekkür ederim. Sanatın içinde bir çocuk büyütme fikri bana da hoş ve heyecan verici geliyor :)

Ne yorumlar yapıldı okumadım, belki yazılmıştır. Fakat size bir kitap onermek istiyorum ve tüm bu durumu çözümleyeceginizin neredeyse garantisini verebilirim; 'seninle başlamadı'. Bunun dışında, psikoterapi ile geçmişten gelen bu dugumleri çözebilirsiniz. He bu arada herkes çocuk sahibi olmali gibi bir düşüncem de yok, o da ayri bir durum.

Evet baba olmaya hakki var.
Eger hicbir zaman cocuk istemediyseniz bunu bastan soylemeliydiniz, yaptiginiz bencillik mi bilmem ama adam hakli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…