Bebek Kavgası

Çook teşekkür ederim, bu aralar şansa çok ihtiyacım var gerçekten

Evlenmeden önce çocuk konusunu konuştunuz mu? Konuşmadıysanız ikiniz de hatalısınız. Bir taraf çocuk istiyor diğeri istemiyor, iki taraf da kendine göre haklı.
Konuşmadık, zaten tanıştıktan 3 ay sonra evlendik.

Allah bağışlasın, teşekkür ederim.

Bencilsiniz evet
Çünkü konuyu sadece kendi açınızdan düşünüyorsunuz
Oysa evlilik iki kişilik
Çocuk sahibi olma konusunda tededdüt içindeyseniz bunu en başından eşinizle paylaşmanız gerekirdi
Çocuk istememek istemek kadar doğal
Yıllarca çocuğum olmayacağı söylendi, sonra tıp gelişti, imkanlar değişti doktor tüp bebekle olabilir, deneyebiliriz dedi
O güne dek hiç ciddi ciddi çocuğum olmasını düşünmemiştim, birden bir kabusa döndü o hafta
Sosyal hayat, hayatın tadını çıkartmak falan hiç bir zaman endişe alanım olmadı, yeterince güç bir hayat yaşadım zaten daha zoru olamaz ancak çocuk sahibi olmak demek benim için özgürlüğün bittiği yer, çok seveceğim ve hayatımın kalanını ona göre planlamam gerekecek bir insanı dünyaya getirmeyi denemek istemedim. O yüzden istememek bana gayet normal geliyor ama eşinin durumu farklı, baba olmak hakkı, geniş aile istemek hakkı tüm bunlar baştan netleştirilmeliydi.

Konuşmadık, zaten tanıştıktan 3 ay sonra evlendik.
O zaman bencilsiniz, eşinizin baba olma hakkını elinden alıyorsunuz. Asla istemiyorsanız açık ve net bir şekilde konuşmalısınız, belki de çocuksuz bir hayatı kabul etmeyecek eşiniz ve boşanmayı düşünecek.

Açık ve net bir şekilde konuşup bebek yapmaya karar verdik.

eşiniz aşırı haklı. bi de bebek konusu ha deyince olmuyor maalesef. geçen zaman sonrası keşke seneler önce düşünseydik diyorsunuz.

Bebek konusu babaya bağlı ben eşimle oturup konuşmuştum bak ben özgürlükçü bir insanım 24 saat bakamam eğer bana yardım edeceksen yapalım demiştim gerçekten oğluma çok çok ilgili bir baba oldu. Bakımı benden daha çok üstlendi. Eğer yardımcı olacağına inanıyorsan bebek dünyanın en güzel şeyi. Oğlum doğmadan önceki planlarımla şimdikiler çok farklı ve asla eskisini istemem. Her insan farklıdır emin ol uğraşsan bile annenin anneliğine benzetemezsin. Çünkü sen o değilsin. Bunu düşünmen bile iyi biri olduğunu gösterir. Psikolojik destek almalısın çok iyi gelecektir eminim. Kesinlikle istemiyorum diyorsan eşinin hayatına mani olma derim çünkü hayat görüşleriniz uymuyor demektir

Hic böyle bebek tartışması okumamıştım. Sen sana bebek verebilme ihtimalime aşıksın. .değişik olmuş ama hazır değilsiniz çok belli bir süre kendinizi dinleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…