4 yıl flört, 1 yıl nişan, 5 buçuk yıl evlilik şu an yanımda yatan adamla. Geçen yıl zor bir dönem geçti evliliğimde. Ben bu adamı hiç tanıyamamışım dediğim anlar oldu. evlenmeden önce ne kadar çok badire atlatırsanız, verdiği tepkiler daha iyi tanımanıza vesile oluyor. O yüzden nişanlılığı uzatın dedim.İstemesem de uzayacak gibi duruyor zaten. :/
4 yıl flört, 1 yıl nişan, 5 buçuk yıl evlilik şu an yanımda yatan adamla. Geçen yıl zor bir dönem geçti evliliğimde. Ben bu adamı hiç tanıyamamışım dediğim anlar oldu. evlenmeden önce ne kadar çok badire atlatırsanız, verdiği tepkiler daha iyi tanımanıza vesile oluyor. O yüzden nişanlılığı uzatın dedim.
Evlilik doğru insanla çok güzel.Valla ben hakaret duysam bitiririm gibime geliyor, belki de çok hassasımdır bilmiyorum. Unutamadığım değil de, 5 seneye yakın sürdürdüğüm bir ilişkim olmuştu onda da aynen benzer sorunlar yüzünden ayrılmıştık. Orada da başrol kardeşine sarmış, yine kafayı bana takmış manyak görümce idi.
Olsun, kulak kabartmış duymuş işte kendince de çözüm bulmuş.Ya ama kuşum öyle konuşmadık ki. "Kardeşim için evi bozmayacağım" diye nişanlıma söylerken durduk yere atladı. Hani şöyle bir konuşma olur da evet yanında konuşmayalım dersin. "Ya naapsak ki, kardeşim kirayı nasıl ödeyecek?" falan. Öyle bir konuşma olmadı.
Bu cahil hareketler neden Hımmm? Neden olabilir seni kiskaniyor olabilir. .hep ön planda olmak isteyebilir. ..sen sonradan geldin zaten, kardeşin ne alaka niye o evde kalmalı ki derdi olabilir vs ..O cidden çok fena ya. Yani boş beleş bir kadın da değil, güzel mesleği var, işi gücü var, kendisi de güzel, alımlı bir kadın. Ben anlamıyorum bu cahil cahil hareketler neden?
Evlilik doğru insanla çok güzel.
Çok severek evlendik eşimle.
Görümcem bana hakaret etti diye neden boşanayım ki, onu hayatımdan çıkarırım olur biter. Ki hayatımdan tamamen çıkardım.
Benim düşüncem yanlış olabilir siz duygularınızı daha iyi bilirsiniz. Bana unutulmamış bi ilişki var gibi gelmişti.
Bi söz vardır gavura kızıp oruç bozulmaz diye.
Siz bu işi bitireceksiniz büyük ihtimalle.
Fakat kendinizi bilmeniz tanımanız çok güzel en azından evlilik size göre mi değil mi biliyorsunuz.
Olsun, kulak kabartmış duymuş işte kendince de çözüm bulmuş.
Eltin öyle dese bile sağol anne şimdi kurulu düzenimiz var bozmayalım istiyoruz deyip kapatmak varken konuyu yükselmişsin
Küçük bişey hiç nişan atılcak durum yok.
Kv masum, eltin fena, nişanlın karışmadığına göre ya anlamadı laf sokmaları ya karışmak istemiyor, sen çok ince düşünüyosun. Karakter analizim bu kadar
Bu cahil hareketler neden Hımmm? Neden olabilir seni kiskaniyor olabilir. .hep ön planda olmak isteyebilir. ..sen sonradan geldin zaten, kardeşin ne alaka niye o evde kalmalı ki derdi olabilir vs .. ne önemi var kardeşim bu elti cidden tuhaf fazla müdahale eden belki aşağılık kompleksi olan bir bilemem ama dikkatli olmanda fayda var.
Pireye kızıp yorgan yakmayın. Burda pire fesat elti, yorgan da nişan oluyor
Bakınız benim iğrenç ötesi görümcem nişanlılık dahil 7 yıl boyunca hayatımın içşne bi şekilde etmesine izin verdim son 2 yıldır yerini haddini adabımı bozmadan bildiriyorum. Eşimin ablası olmasına rağmen bizim evde huzur bozucu olarak tanımlanan yabancı madde kendileri.
Napim kocamı mı boşayım bu dangalak yüzünden? Elti de kimmiş, doktorcuğumu kurban etmeAstoria cığım, sizin ilişkiniz gelecek vaad ediyor, çok yakıştırıyorum ben sizi..
Merhaba Astoria,
Tebrikler öncelikle.
Ortada ben de çoğu üye gibi büyük bir olay görmedim. Evlilik demek bircok şeye sabretmek, dengeyi bulmak demek.
Mesela babaannem konuşuyor demişsin, eşinin ailesi de yeri gelecek konuşacak. Bunlara biraz hazırlıklı olmak lazım. Evlilik bu coğrafyada böyle ilerliyor. Ama içinde mutluluk da var, bu şekilde olması seni korkutmasin. Sen ki mesleğin sayesinde birçok şeyin üstesinden daha hızlı gelir yolunu güzelce cizersin.
Mutluluklar şimdiden
ne yalan söyleyim bende çat çat cevap veren biri değilim, ama bu kadın bütün iklimimi bozdu. Önemli olan sakin ve soğukkanlı olmak, sonra gülerek akıllıca bir cevap vermek. Kaliteni her türlü belli edersin zaten, naif hatunsun. Elti şahsını dikkate alma, kıskanıyor seni zira, bunu daha önce de söylemiştim. Ani çıkışlar ve bianda ağızdan çıkan cümleler pişmanlığa sebep olabiliyor. O yüzden sakinliği korumak önemli diyorum.Çok teşekkür ederim.Doktorcuğum da duysaydı çok mutlu olurdu ehehe :) Ya inan ki sırf onu üzmemek için zaten kimseye gık demiyorum, had bildirebilme kapasitem olsa onu da yapacağım da ben hazırcevap bir insan değilim ki ya çok özeniyorum öyle olanlara.
İnşallah, dilerim öyle olur. Çok çok teşekkür ederim.
İnşaallah çok mutlu olursun*
ne yalan söyleyim bende çat çat cevap veren biri değilim, ama bu kadın bütün iklimimi bozdu. Önemli olan sakin ve soğukkanlı olmak, sonra gülerek akıllıca bir cevap vermek. Kaliteni her türlü belli edersin zaten, naif hatunsun. Elti şahsını dikkate alma, kıskanıyor seni zira, bunu daha önce de söylemiştim. Ani çıkışlar ve bianda ağızdan çıkan cümleler pişmanlığa sebep olabiliyor. O yüzden sakinliği korumak önemli diyorum.
Mesela o durumu ben yaşamış olsam, eltimden tarafa hiç bakmadan kv me teşekkür ederim annecim çok zarifsiniz ama biz bi hal çaresi buluruz derdim. E madem mevzu bu şekilde ilerlemedi o zaman da kvmle dürüstçe konuşurdum. Kusura bakmayın x in ogün şöyle şöyle demesinden dolayı bianda dökülüverdi ağzımdan, ben bu tarz imalardan hoşlanmam öyle bir insan da değilim, halşyle tutamadım kendimi derdim.
Evlilik çokça sabır, tahammül ile yürüyor, sevgi, saygı da varsa tadından yenmez. E nişanlın da bağımsız fakat ailesine bağlı yani normal bir insan, 30 yaşında göbekten bağlı erkek müsveddelerinden değil.. O yüzden dış kapının dış mandallarından dolayı ayrılmayı düşünme hiç.. Daha bunlar ne ki :)) en ufak şeyde (buna zorluk bile diyemiyorum) olumsuz olanı düşğnme çıkmaza sokma ilişkini. Tadını çıkar, kimsenin de manipüle etmesine izin verme. Terzi sensin ben sökük dikmeyi öğretmeyim bilmiş gibi :)
ses tonunun sertliğinden dolayı yanlış anladı ve o da yanlış bir hareket yaptı muhtemelen. Zaten artık gördüğüm manzara şu, büyükler biz büyüğüz bunlar genç hataları olabilir diye idare etmiyorlar, eskidenmiş sanırım o. Artık gençler büyükleri idare ediyor, her şey tersine dönmüş vaziyette.Çok teşekkürler. :)
Yok estağfurullah, ben zaten kendi söküğümü dikemiyorum ehehe. Burada farklı bakış açıları kazanıyorum, hıı bak böyle düşünmemiştim diyebiliyorum. Saygı çerçevesinde yorum yapan herkesin görüşü bana uysun uymasın çok kıymetli, o anlamda hepinize teşekkür borçluyum.
Nişanlım durumun farkında bile değil ki, ne ben söyledim ne de annesi söylemiş sanırım. O anki gerginliği de anlamadı o bence, yani laf sokulduğunun falan da farkına varmadı gibi. Şimdi söylesem "Hadi ya, yok canım onu demek istememişlerdir" falan diyecek, üzülecek, kendini beni ezdirmeme ama ailesini de geri plana atmama zorunluluğunda hissedecek. Hepsinin farkındayım ve onu bu kötü duruma sokmak istemiyorum. Sadece bu bana çok saygısızca geldi ve ileride daha ciddi saygısızlıkların yaşanarak ilişkimizin yıpranacağından korkuyorum. Biraz sert çıktım kabul ama çok saygısızca değildi, sadece ses tonum sertti. Onun bana telefon falan kapatması hiç yakışık almadı bence koca kadın yani, anne falan diyoruz ayıp. Yine de yüz yüze geldiğimizde anlatacağım durumu, inansın inanmasın dinlesin dinlemesin.
Sen yanlış kişiye yanlış tepki vermişsin birde gelip nişanı atsam mı diosun acaba bunu bahane mi ediosun daha evliliğe hazır değilmişsin gibi geldi sanki içine cok oturmamış bu çocuk ondan geçmeyi bile düşündüğüne göre
ses tonunun sertliğinden dolayı yanlış anladı ve o da yanlış bir hareket yaptı muhtemelen. Zaten artık gördüğüm manzara şu, büyükler biz büyüğüz bunlar genç hataları olabilir diye idare etmiyorlar, eskidenmiş sanırım o. Artık gençler büyükleri idare ediyor, her şey tersine dönmüş vaziyette.
İnan ki yapı olarak çok benzetiyorum kendimi sana. Kibarımdır, nazik ve ince düşünceliyimdir, saygılıyımdır. Fakat öyle bir aileye gelin gelmişim ki anlatsam arka sokaklar dizisi gibi sonu gelmez :) sabır taşıran çok ağır şeyler yaşadım, haliyle yapı olarak da hassas olunca öyle çok kırılıp döküldüm ki.. Eşim de benden hallice, adam dertlenmekten çöktü
Biz dur demeyi öğrendik ama 7 yılımıza mal oldu. O yüzden tedbirli olmak, yani olabilecek nahoş durumlara karşı hazırlanmak iyidir. Doktorcuğumla da serzeniş eder gibi değil de üzüldüğünü ifade ederek derdini anlatırsan ne savunmaya geçer ne de dertlenir. En azından fikirlerini, seni üzen şeyleri baştan bilir ki ona göre adımlar atarsınız.
Bu nişan ve evlilik arefesi öyle zor ki... Ağız tadıyla geçirip huzurla mutlu sona varmanızı diliyorum. Çok mutlu olun inşallah
Şunu da söylemeden geçemiycem senin gibi bir kadına hemen vazgeçmek hiç yakışmıyor..
Konu gerçekten çok küçük bu tarz şeyler için ilişkinizi bozmaya değmez. Bu tarz sorunlar evlenene kadar ve evlendikten sonra sonra hep karşınıza çıkıyor maalesef ama yok ben tahammül edemem derseniz evet nişanı atın zaten zorla nişanlanmış gibi bir tavrınız var. Ama yok ben seviyorum derseniz gerçekten çok küçük bir şey bu yaşadığınız. Bende nişanlıyım. Keşke benim dertlerim de sizin gibi olsaydı
Ben nişan atacak bi sebep görmüyorum aksine sana değer vermişler ama kv den özür değilde böyle tepki vermek istemezdim vs de . Eğer nişanlın sevgisiz ilgisiz saygısız davranıyorsa ailesi sizi Küçümsüyorsa ailene saygısız davranıyorsa vs hiç uzatma bitir. Eltinizin lafı da bana kötü niyetli gelmedi .birinin niyetini anlamak için onu iyi tanıyor olmak gerekirMerhaba kızlar, aslında bunun konusunu açmayacaktım ama buradan çok sevdiğim bir arkadaşıma konuyu açınca ne kadar dolduğumu fark ettim. Sizden de akıl almak istedim, çünkü ne zaman buraya sorduysam hep isabetli şekilde beni yönlendirdiniz. O yüzden saygısını bozmadan beni yönlendiren, akıl veren herkese teşekkürü bir borç bilirim. Yine yardımlarınızı bekliyorum, çok üzgünüm. Uzun olacak sanırım, çok doldum.
Çoğunuz bilmiyorsunuz, ani bir kararla yaklaşık 1 ay önce nişanlandım. Erkek arkadaşımın (nişanlımın, nişanlım demek bile hala garibime gidiyor neyse) ısrarlarına karşı koyamadım, dedim ne bekleyeceğiz işimiz var gücümüz var. Ama aileleri hızlıca tanıştırıp kendi aramızda diyebileceğimiz bir şekilde nişanlandık (bütün sülaleyi toplamadan), babam kız isteme törenine son dakika yetişti sürekli yurt dışında olduğu için. Acaba diyorum acele işe şeytan mı karıştırdık, neyse konuya gireyim. Eylül'de evlenme niyetimiz vardı ama sarkacak gibi çünkü herkesin bir isteği var, her kafadan bir ses çıkıyor. Babaannem ayrı laf sokuyor falan, yok ne aceleniz vardı da atlı mı kovalıyor da bilmem ne. Oldu artık yani, ne yapalım üstüme gelmenin manası var mı? Annem babamdan çok babaannem karışıyor her işime yahu. Bir de ben burada kirada oturuyorum, kız kardeşimle birlikte. Biz evlendikten sonra o atandığında ben mecburen buradaki işimi bırakıp onunla gitmek zorundayım (özel sektörde çalışıyorum), ayrı gayrı olamayız. Bu evi de kız kardeşime bırakma niyetim vardı eşyasına falan hiç dokunmadan. Kirasını da ben öderim diyordum bir şekilde, belki ailem yardım eder, belki ben de devlete atanırım kadro açılırsa veya gideceğimiz ilde iş bulurum. Bilmiyorum ki, inanın ben de hiç bilmiyorum.
Bunları tartışıp duruyoruz ne zamandır. Nişanlımın ailesi emekli olduktan sonra deniz kenarı bir yerde yazlık tarzı bir ev aldılar, orada yaşıyorlar. Burada yaşadıkları evi de nişanlıma bırakıp öyle gitmişler. Yani şu an bahsi geçecek olan evde nişanlım tek kalıyor. Nişanlımın annesi de bizim bunları tartıştığımızı görünce dedi ki bana "Astoriacım isterseniz bu evi size verelim, kız kardeşin de okulu bitene kadar bu evde kalsın, kira vermesin. Ev zaten boş kalacak bari kardeşin otursun öğrenci kız." Bu sırada nişanlımın abisi ve eşi de (eski konularımı okuyanlar bilirler muhteşem "elticiğimi") oradaydılar. Yav eltim (artık eltim diyebilirim sanırım nişanlandığımız için ehehe) bir surat astı, bozulduğunu anlamamak imkansız. Üstüne gülerek şey dedi "Ne kadar cömertsiniz anne". Ilımlı bir ses tonu vardı ama belli alttan alta laf sokuyor bana aklınca. Bizim böyle bir talebimiz olmadı bile yani öyle bir duruma düştük ki sanki ben dedim "Kardeşim bu evde kalsın nooolooorr" diye, kimsenin evine kalmadık dilenci değiliz şükür. Ben de sinirlendim, aptal gibi gittim hırsımı kadından çıkardım. "Yok istemiyoruz, ben evimi bozmayacağım kardeşimin de kirasını çalışır öderim çok şükür" falan Yaşar usta gibi triplere girdim. Keşke az kendime hakim olabilseydim. Kadın çok bozuldu, o günden beri soğuk konuşuyor benimle. Nişanlım bir şey demiyor, konusunu bile açmadı bana bunun yani "Anneme niye öyle davrandın" gibilerinden ama ben çok üzüldüm. Özür dileyecek gibi oldum ama kadın konuşturmadı bile beni, telefonu "İyi tamam kızım ya aaa" diyerek suratıma kapattı. Bazen diyorum hiç evlenmesem mi, şimdiden böyleysek. Nişanı atmayı düşünüyorum. Sonumuz iyi bir yere çıkmıyor gibi.
Buraya kadar sabredip okuyan herkese teşekkür ederim. Olmayacaksa da siz söyleyin olmayacak deyin, ben göremiyorum yolun sonunu.