Bazen diyorum hiç evlenmesem mi

İstemesem de uzayacak gibi duruyor zaten. :/
4 yıl flört, 1 yıl nişan, 5 buçuk yıl evlilik şu an yanımda yatan adamla. Geçen yıl zor bir dönem geçti evliliğimde. Ben bu adamı hiç tanıyamamışım dediğim anlar oldu. evlenmeden önce ne kadar çok badire atlatırsanız, verdiği tepkiler daha iyi tanımanıza vesile oluyor. O yüzden nişanlılığı uzatın dedim.

Haklısınız, çok haklısınız. Teşekkür ederim, dikkate alacağım mutlaka.

Evlilik doğru insanla çok güzel.
Çok severek evlendik eşimle.
Görümcem bana hakaret etti diye neden boşanayım ki, onu hayatımdan çıkarırım olur biter. Ki hayatımdan tamamen çıkardım.
Benim düşüncem yanlış olabilir siz duygularınızı daha iyi bilirsiniz. Bana unutulmamış bi ilişki var gibi gelmişti.
Bi söz vardır gavura kızıp oruç bozulmaz diye.
Siz bu işi bitireceksiniz büyük ihtimalle.
Fakat kendinizi bilmeniz tanımanız çok güzel en azından evlilik size göre mi değil mi biliyorsunuz.

Olsun, kulak kabartmış duymuş işte kendince de çözüm bulmuş.
Eltin öyle dese bile sağol anne şimdi kurulu düzenimiz var bozmayalım istiyoruz deyip kapatmak varken konuyu yükselmişsin
Küçük bişey hiç nişan atılcak durum yok.
Kv masum, eltin fena, nişanlın karışmadığına göre ya anlamadı laf sokmaları ya karışmak istemiyor, sen çok ince düşünüyosun. Karakter analizim bu kadar

O cidden çok fena ya. Yani boş beleş bir kadın da değil, güzel mesleği var, işi gücü var, kendisi de güzel, alımlı bir kadın. Ben anlamıyorum bu cahil cahil hareketler neden?
Bu cahil hareketler neden Hımmm? Neden olabilir seni kiskaniyor olabilir. .hep ön planda olmak isteyebilir. ..sen sonradan geldin zaten, kardeşin ne alaka niye o evde kalmalı ki derdi olabilir vs ..

Ne önemi var kardeşim bu elti cidden tuhaf fazla müdahale eden, belki aşağılık kompleksi olan biri bilemem ama dikkatli olmanda fayda var.

Teşekkür ederim, şöyle bir düşündüm de haklısınız. Evliliğinizde mutluluklar diliyorum, çok teşekkür ederim bana farklı bir bakış açısı kazandırdığınız için.

Ben neyim, benim hakkımda da bir analiz isterim ehehe.

Doğru söylüyorsun, onu ignore etmeyi öğrenmeliyim. Teşekkürler kuşum.

Bence üç ile açık açık konuşup neden yaptığınızı anlatın, tavrına göre hareket edin. Eğer hala aynı şekilde davranırsa kendinizi yormayin, bi kere gıcık olundumu hep öyle gider. Aileyle anlaşamayınca kocayla ne kadar iyi de anlaşsan evlilikte hep çatlaklar oluyor, bu konuda gerçekten bilirkişi dahi olabilirim

Nişanı yapmakla acele ettiğin karar vermede de acele ediyorsun, en ufak bir lafta hemen nişan atma tribine girersen gerçekten evliliği hiç yürütemezsin. Biraz sabırlı olmanı isterim kendine göre haklı olabilirsin ama en ufak bir tartışmada nişan atılmaz bunun ömürlük kısmı var daha..

Pireye kızıp yorgan yakmayın. Burda pire fesat elti, yorgan da nişan oluyor

Bakınız benim iğrenç ötesi görümcem nişanlılık dahil 7 yıl boyunca hayatımın içşne bi şekilde etmesine izin verdim son 2 yıldır yerini haddini adabımı bozmadan bildiriyorum. Eşimin ablası olmasına rağmen bizim evde huzur bozucu olarak tanımlanan yabancı madde kendileri.

Napim kocamı mı boşayım bu dangalak yüzünden? Elti de kimmiş, doktorcuğumu kurban etme Astoria cığım, sizin ilişkiniz gelecek vaad ediyor, çok yakıştırıyorum ben sizi..

Merhaba Astoria,

Tebrikler öncelikle.

Ortada ben de çoğu üye gibi büyük bir olay görmedim. Evlilik demek bircok şeye sabretmek, dengeyi bulmak demek.

Mesela babaannem konuşuyor demişsin, eşinin ailesi de yeri gelecek konuşacak. Bunlara biraz hazırlıklı olmak lazım. Evlilik bu coğrafyada böyle ilerliyor. Ama içinde mutluluk da var, bu şekilde olması seni korkutmasin. Sen ki mesleğin sayesinde birçok şeyin üstesinden daha hızlı gelir yolunu güzelce cizersin.

Mutluluklar şimdiden

Çok teşekkür ederim. Doktorcuğum da duysaydı çok mutlu olurdu ehehe :) Ya inan ki sırf onu üzmemek için zaten kimseye gık demiyorum, had bildirebilme kapasitem olsa onu da yapacağım da ben hazırcevap bir insan değilim ki ya çok özeniyorum öyle olanlara.

İnşallah, dilerim öyle olur. Çok çok teşekkür ederim.

ne yalan söyleyim bende çat çat cevap veren biri değilim, ama bu kadın bütün iklimimi bozdu. Önemli olan sakin ve soğukkanlı olmak, sonra gülerek akıllıca bir cevap vermek. Kaliteni her türlü belli edersin zaten, naif hatunsun. Elti şahsını dikkate alma, kıskanıyor seni zira, bunu daha önce de söylemiştim. Ani çıkışlar ve bianda ağızdan çıkan cümleler pişmanlığa sebep olabiliyor. O yüzden sakinliği korumak önemli diyorum.

Mesela o durumu ben yaşamış olsam, eltimden tarafa hiç bakmadan kv me teşekkür ederim annecim çok zarifsiniz ama biz bi hal çaresi buluruz derdim. E madem mevzu bu şekilde ilerlemedi o zaman da kvmle dürüstçe konuşurdum. Kusura bakmayın x in ogün şöyle şöyle demesinden dolayı bianda dökülüverdi ağzımdan, ben bu tarz imalardan hoşlanmam öyle bir insan da değilim, halşyle tutamadım kendimi derdim.

Evlilik çokça sabır, tahammül ile yürüyor, sevgi, saygı da varsa tadından yenmez. E nişanlın da bağımsız fakat ailesine bağlı yani normal bir insan, 30 yaşında göbekten bağlı erkek müsveddelerinden değil.. O yüzden dış kapının dış mandallarından dolayı ayrılmayı düşünme hiç.. Daha bunlar ne ki :)) en ufak şeyde (buna zorluk bile diyemiyorum) olumsuz olanı düşğnme çıkmaza sokma ilişkini. Tadını çıkar, kimsenin de manipüle etmesine izin verme. Terzi sensin ben sökük dikmeyi öğretmeyim bilmiş gibi :)

İnşaallah çok mutlu olursun*

Çok teşekkürler. :)

Yok estağfurullah, ben zaten kendi söküğümü dikemiyorum ehehe. Burada farklı bakış açıları kazanıyorum, hıı bak böyle düşünmemiştim diyebiliyorum. Saygı çerçevesinde yorum yapan herkesin görüşü bana uysun uymasın çok kıymetli, o anlamda hepinize teşekkür borçluyum.

Nişanlım durumun farkında bile değil ki, ne ben söyledim ne de annesi söylemiş sanırım. O anki gerginliği de anlamadı o bence, yani laf sokulduğunun falan da farkına varmadı gibi. Şimdi söylesem "Hadi ya, yok canım onu demek istememişlerdir" falan diyecek, üzülecek, kendini beni ezdirmeme ama ailesini de geri plana atmama zorunluluğunda hissedecek. Hepsinin farkındayım ve onu bu kötü duruma sokmak istemiyorum. Sadece bu bana çok saygısızca geldi ve ileride daha ciddi saygısızlıkların yaşanarak ilişkimizin yıpranacağından korkuyorum. Biraz sert çıktım kabul ama çok saygısızca değildi, sadece ses tonum sertti. Onun bana telefon falan kapatması hiç yakışık almadı bence koca kadın yani, anne falan diyoruz ayıp. Yine de yüz yüze geldiğimizde anlatacağım durumu, inansın inanmasın dinlesin dinlemesin.

Sen yanlış kişiye yanlış tepki vermişsin birde gelip nişanı atsam mı diosun acaba bunu bahane mi ediosun daha evliliğe hazır değilmişsin gibi geldi sanki içine cok oturmamış bu çocuk ondan geçmeyi bile düşündüğüne göre

ses tonunun sertliğinden dolayı yanlış anladı ve o da yanlış bir hareket yaptı muhtemelen. Zaten artık gördüğüm manzara şu, büyükler biz büyüğüz bunlar genç hataları olabilir diye idare etmiyorlar, eskidenmiş sanırım o. Artık gençler büyükleri idare ediyor, her şey tersine dönmüş vaziyette.

İnan ki yapı olarak çok benzetiyorum kendimi sana. Kibarımdır, nazik ve ince düşünceliyimdir, saygılıyımdır. Fakat öyle bir aileye gelin gelmişim ki anlatsam arka sokaklar dizisi gibi sonu gelmez :) sabır taşıran çok ağır şeyler yaşadım, haliyle yapı olarak da hassas olunca öyle çok kırılıp döküldüm ki.. Eşim de benden hallice, adam dertlenmekten çöktü

Biz dur demeyi öğrendik ama 7 yılımıza mal oldu. O yüzden tedbirli olmak, yani olabilecek nahoş durumlara karşı hazırlanmak iyidir. Doktorcuğumla da serzeniş eder gibi değil de üzüldüğünü ifade ederek derdini anlatırsan ne savunmaya geçer ne de dertlenir. En azından fikirlerini, seni üzen şeyleri baştan bilir ki ona göre adımlar atarsınız.

Bu nişan ve evlilik arefesi öyle zor ki... Ağız tadıyla geçirip huzurla mutlu sona varmanızı diliyorum. Çok mutlu olun inşallah

Şunu da söylemeden geçemiycem senin gibi bir kadına hemen vazgeçmek hiç yakışmıyor..

Konu gerçekten çok küçük bu tarz şeyler için ilişkinizi bozmaya değmez. Bu tarz sorunlar evlenene kadar ve evlendikten sonra sonra hep karşınıza çıkıyor maalesef ama yok ben tahammül edemem derseniz evet nişanı atın zaten zorla nişanlanmış gibi bir tavrınız var. Ama yok ben seviyorum derseniz gerçekten çok küçük bir şey bu yaşadığınız. Bende nişanlıyım. Keşke benim dertlerim de sizin gibi olsaydı

Hayır, yani yazdıklarımı tekrar okudum da duygu sanırım bazılarına geçmemiş. Çaresizlikten ne yapsam diye sorduğum çok belli, nişanlımı sevmemekle alakası yok. Kimse başıma silah dayayarak nişanlamadı beni zaten, severek nişanlandım ve kısmetse severek de evleneceğim. Benim derdim bu "kök aile" sorunları.

Vazgeçmedim :/ Yani onu yazarken kendimi çok çaresiz hissediyordum, sanki her şey gözümde büyüdü. Bunun daha da ağırlarını yaşayacağımdan, nişanlımla birbirimizi daha da yıpratacağımızdan korktum. Bilmiyorum ya ben her şeyi çok gözümde büyütüyorum ya da çok detaylı düşünüyorum. Eski ilişkimde de aynen bunun görümce versiyonunu yaşamıştım ben de, benziyoruz galiba cidden. Ben de yıllarıma mal olsun istemiyorum, yıpranmak istemiyorum. İnşallah mutlu olabiliriz, çok çok teşekkür ederim.

Zorla nişanlanmadım, bilmiyorum birkaç kişiye bu duygu geçmiş nedenini anlayamadım. Mesajı yazarken kendimi çok çaresiz hissediyordum yukarıda da yazdım. Sizin durumunuzu bilmiyorum, umarım üzen kişi nişanlınız değildir. Sorunlarınızın bir an evvel çözülmesini ve mutlu olmanızı dilerim.

Ben nişan atacak bi sebep görmüyorum aksine sana değer vermişler ama kv den özür değilde böyle tepki vermek istemezdim vs de . Eğer nişanlın sevgisiz ilgisiz saygısız davranıyorsa ailesi sizi Küçümsüyorsa ailene saygısız davranıyorsa vs hiç uzatma bitir. Eltinizin lafı da bana kötü niyetli gelmedi .birinin niyetini anlamak için onu iyi tanıyor olmak gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…